Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #541328   looking4snow
 29 Sau 2014 00:38
aidas32 rašė:Na aš lyginau Rapala 115 su Mora 130 tai Rapala gręžė greičiau
Butu keista, jeigu su mazesnio skersmens graztu greztum leciau. :grin:
 #541366   valgykitmorkas
 29 Sau 2014 11:07
Jurginas rašė:Gal kam teke lygint heinola 115 ir mora expert 110, katras graztas greiciau grezia?
Vienodai bus :-) Jeigu kas pasakys, kad mora gręžia greičiau, aš su heinola jį apdėsiu, ir atvirkščiai :-). O šiaip, jeigu heinola su universalia raudona (skaisčiai raudonos spalvos) galva, tai ji tokiu pačiu greičiu gręš ir sausą, ir šlapią ledą. Jeigu Heinola su greitumine (burokinės spalvos) galva - tada ant šlapio ledo truputėlį strigs, kaip ir mora expert kažkiek strigs, bet čia nereikia lyginti su rusiškų grąžtų strigimu ir indėnų šokio šokimu įsitvėrus grąžto. Tiesiog šlapio ledo sąlygose heinola su universalia galva bus greitesnė, nes gręš be stabdymų. O ant sauso ledo greitesnė bus mora, arba heinola su greitumine galva. Skirtumas tarp jų pačių poros sekundžių ribose, priklausomai kas gręžia ir kokie įpročiai - vieni gręžia iš įpratimo spausdami kaip rusiškus ir daro mažiau sūkių, aš visai nespaudžiu ir darau labai daug sūkių per sekundę, bet ne čia sliekų reikia ieškoti :-). Renkantis grąžtą tos 5 sekundės nieko nelemia. Esmė yra kaip jausiesi po 10 ekečių iš eilės, kai ledas 40 cm ir daugiau. Ir su mora, ir su heinola neturėsi gaudyti kvapo, jeigu sausas ledas. O jeigu šlapias ledas, heinola su universalia galva yra geriausia (na šlapiam yra dar geriau - mėlynos spalvos galva).
 #541388   Jurginas
 29 Sau 2014 13:06
Kaip man patinka tokie informatyvūs atsakymai.
Nusipirkau heinolą sport su su burokine 115-ine galva. 309 litai. Už barnaulą 13-į turėtų būt geriau. Tas jau atsibodo, per ketvirtą sezoną jau tris kart svarsščikui teko nešt. Ale dar vies tiek prisgadys jis man, ant pirmo ledo, kol dar jis nestoras, lydekaut ar karšiam tinkamas daiktas.
 #541497   Tironas
 29 Sau 2014 21:49
dabar ant ledo nieko nebelieka kaip tik juoktis is "grezianciu" su rusiskais irankiais.
 #541498   p.arturas
 29 Sau 2014 21:54
Tironas rašė:dabar ant ledo nieko nebelieka kaip tik juoktis is "grezianciu" su rusiskais irankiais.
medicina bejege
 #541499   Wytux
 29 Sau 2014 21:57
vel vadybininko 'shutkos' :/nek
 #541501   Tironas
 29 Sau 2014 21:59
na pirmyn pirmyn, pasigirkit gi kokie geri yra rusiski irankiai. kaip gerai eina per toki leda.
 #541503   Wytux
 29 Sau 2014 22:04
Tai tu geriau papasakok kaip ten buvo kad gyrei naujus balansyrus ju net nebandes ?
 #541505   Ramekas
 29 Sau 2014 22:05
Turiu Mora Nova System 130mm, bet siemet juo dar negreziau, nes pilnai pakanka to taip Tirono nekenciamo gaidisko Barnaulo. Turbut ir neimsiu Moros, jei ledas nebus 40cm ir daugiau, nes man ir transporto atzvilgiu ir lengvumo lakstant kelis kilometrus Barnaulas (100mm) yra geriau. O dar kaip pernai pamenu Moros galva prie gero minuso apsaldavo ir vapse negrezdavo kol eketej neatsildai, tai siemet del siu keliu priezasciu as jo ir nejudinu :)

P.S. Tik apseikim be siu jau iki kaulu igrysusiu pasakymu:
1. Niekas ten nesala, gaidy gal nusipirkai.
2. Nepakeli grazto, tu ne vyras.
3. Nevazinek su zaporozieciu pirk autobusa ir graztas tilps.
 #541507   matras
 29 Sau 2014 22:15
P.S. Tik apseikim be siu jau iki kaulu igrysusiu pasakymu:
1. Niekas ten nesala, gaidy gal nusipirkai.
2. Nepakeli grazto, tu ne vyras.
3. Nevazinek su zaporozieciu pirk autobusa ir graztas tilps.[/quote]
:gutgut :gutgut :gutgut
 #541509   Tironas
 29 Sau 2014 22:22
na simtinis kad grezia tai dar tikiu. ypac kai pagalandi. bet kotai as kitokiu nuotaiku girdejes ;)
 #541512   Wytux
 29 Sau 2014 22:43
Tironas rašė:....dar tikiu. .... girdejes .....
gal nuo teorijos prie praktikos pereitum ? o dabar sapalioji kiekvienais metai ta pati per ta pati lyg pinigus uz tas sapaliones gautum ....
 #541513   Ramekas
 29 Sau 2014 22:47
130mm Barnaulo nepirkciau, nes jis ryskiai sunkiau grezia, o ypac kaip siemet ezerai pasidengia skaistledziu, reikia peilius saugoti labiau nei savo moteri, jei nori ir toliau gerzi. Nes neduok dieve vos stipriau padesi pries geziant ant ledo, netgi nestuktelsi o padesi, jau ziurek kampu nera ir tada dar sunkiau grezia, o jei ledas 25 ir duagiau cm, jau eseriu paieskos darosi vis labiau sunkesnes. Siemet keli pazystami po pacios pirmos zvejybos ant skaistledzio galando/pirko naujus peilius. As savo simtinio kampus irgi siek tiek numusiau per pacia pirma zvejyba, bet kolkas nematau problemu su juo greziant jokiu, kaip paemus 130mm Barnaula su aplauzytais kampais. Taigi patarimas Barnaulu turetojams, elkites su peiliais labai atsargiai ant skaistledzio. Nera sniego, ledas kietas, metalas peiliu labai prastas, kampai luzineja labai greit, zvejyba po to gali tapt raumenu auginimu.
 #541516   looking4snow
 29 Sau 2014 22:57
Ypac po ilgo nenaudojimo. Aprudije net peiliukai, nors buvo isdziovintas graztas ir sausai padetas po ziemos. :grin: Siaip normaliai greze sestadieni. Negreziau ypac daug ekeciu, bet ir nepervargau. Normalus tas Barnaul yra. Kaip uz tokia kaina, tai geras santykis kaina/kokybe.
 #541519   Ramekas
 29 Sau 2014 23:00
Barnaului uzdejus Moros galva butu labai geras hibridas :gutgut :-D BarnaMoras
Nes Moros peiliu metalas ilgaamzis, net trankant i leda apsalusia galva, peiliai lieka tokie pat, niekas neluzineja.
Paskutinį kartą redagavo 1 Ramekas. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #541520   Tironas
 29 Sau 2014 23:01
Wytux rašė:
gal nuo teorijos prie praktikos pereitum ? o dabar sapalioji kiekvienais metai ta pati per ta pati lyg pinigus uz tas sapaliones gautum ....
ar tu tox ir esi kaip nuotraukoje atrodai? ar reikia praktikos kad suprastum kad lada yra ir buvo ZIgulys? ar bent vienas rusiskas dalykas laikui begant tapo kokybiskesnis? ar barnulas kuriuo greziau pries 7 metus bet per zingsni pasikete kuo nors? taip, pats siemet dar nemaciau, bet zmones yra kuriais as pasitikiu, skirtingai nuo neaiskiu tipeliu kurie isvis neaisku ar zvejoja kada nors gyvenime :p

nes jei greztum siom dienom leda su rusu kalbetum kitaips arba isvis nekalbetum
 #541521   Ramekas
 29 Sau 2014 23:08
looking4snow rašė:Ypac po ilgo nenaudojimo. Aprudije net peiliukai, nors buvo isdziovintas graztas ir sausai padetas po ziemos. :grin: Siaip normaliai greze sestadieni. Negreziau ypac daug ekeciu, bet ir nepervargau. Normalus tas Barnaul yra. Kaip uz tokia kaina, tai geras santykis kaina/kokybe.
Na as ir nesakau, kad blogas jis. Istikro man nera svarbu rusiskas ar svediskas. Svarbu zvejybos neapsunkina, pagauni zuvu o visa kita tik smulkmenos, kurios man gyvent netrukdo.
 #541522   Wytux
 29 Sau 2014 23:15
Tironas rašė:
Wytux rašė:
ar tu tox ir esi kaip nuotraukoje atrodai? ar reikia praktikos kad suprastum kad lada yra ir buvo ZIgulys? ar bent vienas rusiskas dalykas laikui begant tapo kokybiskesnis? ar barnulas kuriuo greziau pries 7 metus bet per zingsni pasikete kuo nors? taip, pats siemet dar nemaciau, bet zmones yra kuriais as pasitikiu, skirtingai nuo neaiskiu tipeliu kurie isvis neaisku ar zvejoja kada nors gyvenime :p

nes jei greztum siom dienom leda su rusu kalbetum kitaips arba isvis nekalbetum
Tironai, ta tavo dainele apie rusiskus gaminiu kas met ta pati - paklausiu dar karta -ar tau uz ja moka kas pinigus ar tik siaip koks 'gudrus' vis kas met noti parodyt ? Nenusibodo ?
Nu nustebinsiu tave - greziau siomis dienomis, jei konkreciai- setadieni 01.25d, gaudziau eserius, greziau su 130 barnaulu, peiliukai jau du sezonus atkentejo be galandimu- jeu ne tas kaip nauju, bet greziau ir rankos nenukrito. yra nauju komplektas uz 10 litu - persidesiu prie progos ir dar pora metu bus ramu. geriau ?
 #541524   Tironas
 29 Sau 2014 23:42
jei tureciau rusiska , ir as taip sakyciau, nes juk geda butu tiesa pasakyti. mol nevyras jei negali sienoi skyles isgrezti su rusisku greztu, o ne koki makitos perforatoriu pasimt.
 #541526   Tironas
 29 Sau 2014 23:45
na gerai. smagu kad pasiraset ant provokacijos. UZ LIETUVA VYRAI :D labanaktis

rusiski irankiai visada liks rusiskais irankiais :)
 #541538   p.arturas
 30 Sau 2014 09:07
Tironas rašė:jei tureciau rusiska , ir as taip sakyciau, nes juk geda butu tiesa pasakyti. mol nevyras ....
na tu ir kompleksuotas :-D
 #541568   ubuntu
 30 Sau 2014 10:37
Bet kazkam cia tikrai bloga...
Turiu ta 13mm barnaula, esu biski palieges, bet kazko tais nesikeikiu, kai kur ledas per visa sneka, bet kadangi tas ledas kietas, ne sluoksniuotas, vienalytis, tai ir grezia be problemu tas barnaulas. Problematiskiau kai ledas buna sluoksniuotas... O ir nei as jo saugau nei ka, bet neluzineja tie peiliai, gal delto, kad dar nekeisti.
 #541656   vava
 30 Sau 2014 16:50
Tironas tai konkreciai vejus rasineja. Ir, kad neatrodytu, jog is lempos sneku, keli pavyzdziai:
1. Paskutines kelias zvejybas buvau kartu su Donatelo, kuris buvo pasiryzes nusipirkt brangu, bet gera grazta. Paskutinis jo bandytas buvo heinola uz kazkiek apie 500lt, bet nepatiko del "letumo" ir nusispjoves nusipirko barnaula. Ir grezia jis tik daina. Paskutini karta tuom galejau isitikint vakar.
2. Sestadieni po spiningavimo varzybu padarem eketes grezimo varzybas. Norinciu pasivarzyt buvo gal kokie 20. Graztai ivairus. Ir Ice mikro, ir raudoni kazkokie, ir barnaulai, irt.t. Spekit, kad uzeme 3 pirmas vietas?? Barnaulai.
3. As pats turiu Mora. Ir, kaip rase Ramekas, uzknisa reikalas, kai apsala graztas ir nifiga negrezia. O tuo tarpu kolegos su barnaulais daro ekete po eketes.

Tad gal nereikia rasyt to, ko nera....
 #541664   Arvidys
 30 Sau 2014 17:06
Tai Tironas pastoviai rašinėja vėjus... Kas svarbiausia, kad jis vis diskutuoja kaip nieko neatstovaudomas, bet visuomet apie savo stumdomus produktus... Ir tai niekam nekliųna, kai visi kiti pardavėjai turi savo temas ir ten gali reklamuotis, rašyt viska ka tik nori. O kas dėl Barnaul tai 130 grežiu trečia žiema peiliai nekeisti ir viskas ok. Grežia gal nebetaip kaip naujas, bet tikrai gerai. Nors dabar tai imčiau 100 Barnaul. Ir aplamai čia dar nuo žvejybos stiliaus priklauso. Aš tai ateinu darau kokias 6 eketes jas praeinu ir darau kitas 6. Koks tikslas atėjus pasidaryt iškart 20 ekečiu? Prie tokiu šalčiu kol ateisi paskutinės tikrint tai ir nebepradauši naujo leduko su koja :lol: Ir dar minusas, bent jau Mora tai, kad sukasi ne i ta puse, man tai nepatogu. O Rapalos ir Heinolos irgi sukasi priešingai nei Barnaul :?: :roll:
 #541671   Vitolis
 30 Sau 2014 17:57
vava rašė: Paskutines kelias zvejybas buvau kartu su Donatelo, kuris ...... nusispjoves nusipirko barnaula. Ir grezia jis tik daina. Paskutini karta tuom galejau isitikint vakar.
....
Tai mano anūkas ir nesukdamas, su bet kokiu, užgulęs pradurtų ledą kiaurai :-D
 #541675   Donatelo
 30 Sau 2014 18:15
Patvirtinu Vavos zodzius. Siemet buvau pasiryzes nusipirkti nauja grazta. Ne del to kad senasis Barnaulas blogai grezia, o del to kad norejosi atsinaujinti ir tam reikalui kaina neturejo itakos.. Issirinkau Heinola, 135mm jai neklistu, kaina apie 500 lt , nes rinkausi butent ta, kuris renaksi pusiau, del transportavimo, isgreziau 10 - 20 ekeciu.. Ar jis blogas? Tikrai ne. Jokiu budu. Grezia maloniai, lengvai...bet letai.. Va kur priezastis. 7 metus atgreziojau su Barnaulu, buvau priprates mestelt jegos ir nesvarbu koks ledas, pradurdavau laabai greit.. baisu budavo kad nesuluztu nuo per dideles jegos :-) Tai va.. praktinis patarimas butu toks, kad norint grezt lengvai, tai drasiai galite pirkti Heinola, apie Moras negaliu nieko pasakyt, nes neturejau.. Aisku , turbut ir nuo zmogaus priklauso, as su ziemine amunicija netoli 140 kg sveriu, o su kerzavais zieminiais netoli 200 cm, tai gal biski juokingai ir nepatogiai su pvz Mora Micro atrodyciau :-) tiesa pernai Kupisky Liorenas dave pabandyt, tai ant kelio priklupes iki vandens tik dagreziau..
Siaip labai dar knieti Nova system isbandyt, nes kaip sakiau, tas atsinaujinimo jausmas niekur nedingo, bet siai dienai tai Barnaulas del grezimo numero uno :-)
 #541679   Wytux
 30 Sau 2014 18:46
Jusu pasikaites Tironas tuoj nusipirks .... "Ziguli' markes automobili ... :?
 #541689   aidas32
 30 Sau 2014 20:07
Arvidys rašė:Tai Tironas pastoviai rašinėja vėjus... Kas svarbiausia, kad jis vis diskutuoja kaip nieko neatstovaudomas, bet visuomet apie savo stumdomus produktus... Ir tai niekam nekliųna, kai visi kiti pardavėjai turi savo temas ir ten gali reklamuotis, rašyt viska ka tik nori. O kas dėl Barnaul tai 130 grežiu trečia žiema peiliai nekeisti ir viskas ok. Grežia gal nebetaip kaip naujas, bet tikrai gerai. Nors dabar tai imčiau 100 Barnaul. Ir aplamai čia dar nuo žvejybos stiliaus priklauso. Aš tai ateinu darau kokias 6 eketes jas praeinu ir darau kitas 6. Koks tikslas atėjus pasidaryt iškart 20 ekečiu? Prie tokiu šalčiu kol ateisi paskutinės tikrint tai ir nebepradauši naujo leduko su koja :lol: Ir dar minusas, bent jau Mora tai, kad sukasi ne i ta puse, man tai nepatogu. O Rapalos ir Heinolos irgi sukasi priešingai nei Barnaul :?: :roll:

Jo Rapala irgi sukasi į priešinga pusę nei barnaulas. Šiaip Mora man irgi nelabai patiko sukant,nu ji ne pagal mane greičiausiai. O va Rapala prilipo iškart.
Tiksliau man gal netiko atstumas tarp viršutinės ir apatines rankenos. :)
  • 1
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • 72
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė