Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #602489   Dziedas
 10 Gru 2014 09:44
Supraskite teisingai. Čia ne lazdavojimas o tik iš praktiškos puses. Kam negražu ir ne kultūringa ant ledo išeiti su rusišku grąžtu -neskaitykit. Nusiperka žvejas koki mora ar heinola ar kita panašiu ir vargsta ,lakstydamas -kur peiliuku pagaląsti. O atsarginiai kainuoja tiek ,kiek rusiškas grąžtas. Jų peiliu kiekvienas name gali paaštrinti per puse val. su atsukimu ir prisukimu. O ir gręžia ne ko prasčiau ,gal tik garsas kitoks. Man kurčiam-džin. :grin:
P.S. Kiek žiuriu lenkiškus filmukus apie žvejyba ,dauguma žveju naudoja rusiškus grąžtus . O jie ne bednesni ir ne durnesni už MUS. :grin:
 #602494   dainiuška
 10 Gru 2014 10:08
Dziedas rašė:... ir vargsta ,lakstydamas -kur peiliuku pagaląsti. O atsarginiai kainuoja tiek ,kiek rusiškas grąžtas.
Visų pirma - lakstyti dėl peiliukų galandimo reikia labai retai. Man Nova System peiliukai atlaikė tris sezonus ir dabar dar gerai gręžia, tik jaučiasi, kad galbūt kažkiek jau reikėtų pagaląsti. Per tuos 3 sezonus dalyvauta daugybėje varžybų, gręžta labai daug ekečių. Kiek per tą laiką ir su tokiu intensyviu grąžto naudojimu reikėtų keisti/galąsti rusiškus peiliukus?

Antra - neklaidinkite dėl kainų. Nova System peiliukai kainuoja 89 Lt:

http://www.zuklys.lt/cat-mora-nova-syst ... edija-2860

Kuris rusiškas grąžtas kainuoja 89 Lt?
 #602499   Wytux
 10 Gru 2014 10:28
dagasxdx rašė:... Kagi ledas nebuvo storas apie 15-16 cm, ...
Kaip ledo stori matavai ?
 #602502   pensininkas
 10 Gru 2014 10:37
isgrezus ekete pamatuoji su rulete '''bum
 #602507   liorenas
 10 Gru 2014 11:32
dainiuška rašė:Visų pirma - lakstyti dėl peiliukų galandimo reikia labai retai. Man Nova System peiliukai atlaikė tris sezonus ir dabar dar gerai gręžia...
Mano Mora IceMicro peiliam jau sestas sezonas stuktelejo, kolkas jie dar nebuvo ne karto nuimti... :ruko teisybes deliai reiktu pasakyti, kad su situo graztu privengiu upiu ir kursmariu kur tiketinas smeliuko sluoksnis lede, bet vat gaudant ezeruose tai kolkas nesiruosiu ju galast...ir tikrai nesu seslios zukles salininkas, gana dauk greziu, eseriauju... ;uolrait
 #602521   Dziedas
 10 Gru 2014 12:21
Nu, va... sudirbs Dzieda...ir po EU .įsigaliojimo ,kaip kainų skaičiai ne bus tokie įspūdingi ,gal reiks pirkt .... :grin: Jei dar ledą turėsima... :) Prognozes tai liūdnos :( . Vėl žiema be varžybų [oj-me: ....
 #602523   pensininkas
 10 Gru 2014 12:24
Dziedai, po euro įvedimo, pencija irgi bus "grąžos dydžio", palyginus su dabartine gaunama suma litais :-D
 #602526   Wytux
 10 Gru 2014 13:09
pensininkas rašė:isgrezus ekete pamatuoji su rulete '''bum
o tai tu dagui matavai ? :-D As tik norejau zmogaus pasitiklisnt, ar su rudele matavo, ar 'is akies'.
 #602534   pensininkas
 10 Gru 2014 14:02
tu *BLYN* vėl prie visų prisifisinėji? sporto temos jau nebeužtenka? :roll:
 #602542   Wytux
 10 Gru 2014 15:00
kodel prisifisineju? siaip donima faktas, nes norisi experimenta atlikti ir su kitais graztais :liež-uvis
 #602547   Ramekas
 10 Gru 2014 15:35
dainiuška rašė:
Ramekas rašė:Pasireiks tau jo minusai kai zvejosi prie kokia -12 - 15, dar biski vejuko :) galva apsala ir sukasi graztas vietoj. Vienus metus tai atsikankinau su mora nova system 130. Dabar kol puse metro ledo nebus net negalvoju jo imti, o puse metro manau niekada ir nebus jau, ne ziemos kuo toliau tuo silciau :)
Rametai, tu turbūt po išgręžtos eketės neįgręži į ledą grąžto, kai esi numatęs kurį laiką jo nebenaudoti?
Igreziu dainiau igreziu. Kiek žinau ne man vienam tokios problemos. O dar jo svoris, dar kai apsala visas, plius transportavimas jei keliese masinoj vaziuojam. Antri metai jo nebenaudoju. Pasiemiau barnaula 100 ir jokio vargo su transportavimu, apsales nei kart nebuvo, lengvas ir grezia kaip man reikia.
 #602551   Ramekas
 10 Gru 2014 16:21
ubuntu rašė:Man tai keistai atrodo, kai senelis dziedas grezia su barnaulu, suvarpo visa ezera ir nesiskundzia, o vyrai, kurie dar pilni jegu, skundziasi, kad sunku grezt :D Sarmata viruciai :[anuol
:gutgut :-D
 #602552   Raupsuotas
 10 Gru 2014 16:23
Viskas gerai su tais grąžtais. Kas kokiu nori tokiu ir gręžia. Niekada visi negręž vieno modelio grąžtais. Niekada nenaudos vienos firmos jauko. Niekada nenaudos vienodo brangumo meškerių. Todėl įrodinėti, kad tas grąžtas geresnis, o tas prastesnis, beprasmis tai reikalas. Aš palaikau Dzedą visu 100 procentų, o kas liečia Barnaulo kainą tai paieškojus jį už 100 lt. tikrai galima rasti todėl Dzedas teisingai buvo iškėlęs klausimą. Ir dar. Tarkim aš švedsko taip giriamo grąžto niekada nepirksiu dar ir dėlto, kad esu kairiarankis. Taip, kad kiekvienam savo. Žvejokim, vyrai, gręžkim ir vargo nematykime :/braj;
 #602561   dainiuška
 10 Gru 2014 16:53
ubuntu rašė:Man tai keistai atrodo, kai senelis dziedas grezia su barnaulu, suvarpo visa ezera ir nesiskundzia, o vyrai, kurie dar pilni jegu, skundziasi, kad sunku grezt :D Sarmata viruciai :[anuol
Katras čia taip skundėsi, kad sunku gręžt? Nematau šioje diskusijoje tokių besiskundžiančių :roll:
Raupsuotas rašė:...o kas liečia Barnaulo kainą tai paieškojus jį už 100 lt. tikrai galima rasti todėl Dzedas teisingai buvo iškėlęs klausimą. ...
... o kas liečia peiliukų kainą, tai paieškojus ir už 70 ar dar pigiau galima rasti.
 #602564   Ramekas
 10 Gru 2014 17:13
Na mano nuomone uz tuos 70lt geriau nusipirkti 5 kompelktus barnaulo peiliuku ir vargo nematyt 3-4 metus. Mora ismciau tik tuo atveju i trasa, jei ledas kaip sakiau butu puse metro, ar koks trigubas. O kol taip nera, todel barnaulas bent jau man turi visus pliusus turi pries nova system, neimu as jo jau antrus metus ir jei tokios ziemos bus kaip pernai, siemet, tai nova system dar dzius garaze ne vienerius metus.
 #602573   Ramekas
 10 Gru 2014 17:41
Beje. Pernai nuo pat pradzios sezono nusipirkau Nero peiliukus 110mm diametro ir uzdejau ant 100 barnaulo, taigi galiu pasakyti, kad jie tikrai patvaresni nei barnaulo originalai, gal del to, kad yra lenkti ir kampai nenusimusa kaip barnaulo originalo. Atgreziojau trumpa pernyksti sezona (apie 30 zvejybu) ir dar siemet be vargo greziu. Matysim kiek dar jie laiko gres.
 #602582   aurimas22
 10 Gru 2014 18:04
Sveiki ka manote apie nero grazta 130mm zadu pirkt ar vertas savo pinigu?
 #602589   Jurginas
 10 Gru 2014 18:32
Tironas rašė:Heinolos galvas nesate i salmo parduotuves ir sakot:

"jus esate atstovai ir musu " nefisa" jus privalote pagalasti. Realiai tai rygoje yra meistrai , apmokyti suomijoje, turintys iranga. Gal negrazu is mano puses, bet kol nepaspardysit uzpakaliu, tol kai kuriu dalyku taip ir nebus.

taigi, pasims, ir suprganizuos pagalandima. Kainuoti turetu 30-40lt kazkur. pirma partija gali biskeli uztrukti, bet jei kaznors atnes viena kita galva tai reikalai pajudes ir viskas bus daromagreitai
Labai jau brangi ir neoperatyvi paslauga, vietinių meistrų konkurencijos neatlaikys. Bet gal kokybė paslaugos ohoho kokia? Nors tas pats Kęstas gerai pagalando man heinolą.
 #602604   Jurginas
 10 Gru 2014 19:00
Dėl barnaul vs skandinavus, tai mano svajonių grąžtas - skandinaviškos kokybės grąžtas, bet kad tiktų ruski peiliukai. Aišku, neblogai būtų, jei padirbtų tokių pačių razmierų peiliukų iš kokybiškesnio plieno, kad taip greit kampeliai nenulakstytų.
Barnaulas, mūsų žiemų salygom, savo gręžimo savybėm man asmeniškai priimtinesnis daugeliu atveju. Čia dėl gręžimo greičio. Skandinaviškų privalumą matau, tik kai ledas jau storas ir visoks ten dvigubas. Dar su jais baisokoka smėlio gręžiant pagaut. O barnaulo peilius pats nesunkiai pasigaląst gali. Net ir žvejybos vietoj. Bet jau vien nešiotis jį man yr britku - baisus toks, visas kleba, rankenos trupa, virint kas sezoną nešt užknisdavo ir šiaip ruskas daiktas yra. Heinolą pasiimi, tai net gera pasidaro. Tik vat atakuoja ledą per silpnai
Tai va, galėtų, pvz. tironas UR gamykloj tokį variantą užsakyt. :grin: :grin: Už variantą su 100mm peiliais, sakykim, kokius 350 LTL negaila būtų atiduot tikrai. O gal čia verslo planas kokiai lietuvių gamyklai? Nors gal čia tik man vienam tokio daikto reikia..
 #602606   Wytux
 10 Gru 2014 19:14
Jurginas rašė:... skandinaviškos kokybės grąžtas, bet kad tiktų ruski peiliukai...
Kaip nekeista- siandien vaziuojant is darbo namo analogiska mintis galvoje sukosi .. galvojau parvaziuosiu - parasysiu .. bet aplenke :?
 #602611   Ramekas
 10 Gru 2014 19:53
Dar man juokinga, kai yra cia ne vienas rases, kad oj su barnaulu isgrezi 5 eketes ir uzdusti, uzkaisti, na o su mora ar heinola dviem pirstais iskarto isvanoji 20 ekeciu ir jautiesi kaip naujas :-D visiska nesamone, nes tiek rankom pamakalojus ratu, tikrai pakerta rankas, kad ir tas graztas lengviau drozia leda. Kalba eina apie stora leda (30cm ir daugiau). Kaip kazkas sake vienas moros ar heinolos apsukimas ~+- 1cm, tai jei sumakalosit 600 kartu ir neatsisesit ant dezes parukyt, tada Lietuvos talentu scena kaip tik jums :ruko
 #602613   Jurginas
 10 Gru 2014 20:08
Ramekas rašė:Dar man juokinga, kai yra cia ne vienas rases, kad oj su barnaulu isgrezi 5 eketes ir uzdusti, uzkaisti, na o su mora ar heinola dviem pirstais iskarto isvanoji 20 ekeciu ir jautiesi kaip naujas :-D visiska nesamone, nes tiek rankom pamakalojus ratu, tikrai pakerta rankas, kad ir tas graztas lengviau drozia leda. Kalba eina apie stora leda (30cm ir daugiau). Kaip kazkas sake vienas moros ar heinolos apsukimas ~+- 1cm, tai jei sumakalosit 600 kartu ir neatsisesit ant dezes parukyt, tada Lietuvos talentu scena kaip tik jums :ruko
Tikrai pakerta rankas vien nuo sukimo, nors ir spaust nereikia.
 #602618   Ramekas
 10 Gru 2014 20:42
Nors nieko cia keisto, terminatoriu ir Lietuvoj yra :)
 #602659   dagasxdx
 10 Gru 2014 23:48
Kaip jau minejau as nesiruosiu irodineti kad geresnis kad tas ar anas paprasciausiai dalinuosi ispudziais ir palbut pateikiu palyginimu su anksciau turetu graztu.
Visu pirma daug kas kalbeji apie sudetinga peiliuku galandinima, taip tiesa juos sunkiau pagalasti bus nei barnaului, bet paziurejus tinkamai pasiruosus ir su reikiamais irankiais manau visai bus nesunku kai jie atsips pasigalasti. Juk ta pati hebra kuri tuo uzsiima manau taip pat tikrai neturi tam pritaikytu stakliu, o jei kuriu rankos ne is tos vietos auga tai ir barnaulu patys nepasigalanda o kreipiasi pagalbos i kazka..., zinoma nesakau kad juos labai jau lengva bus pagalasti bet tikrai imanoma, va heinolos truputi sunkiau ikandami pasirode, nors prie geru noru viskas imanoma, galbut truputi ir linkau link moros labiau kad del peiliu galandymo manau pagalbos neieskosiu.
Sekantis klausimas buvo kaip matavau leda, kaip kazkas minejo ruletes tikrai nesinesioju, nes turiu ka nestis ant ledo ir be jos, o naudoju paprasta ir primityvu buda, kisu ranka i ekete ir ziuriu nuo didziojo pirsto galo (kur yra ledo apacia vandenyje) iki kurios vietos delne susilygina ledo virsus kur jis baigiasi, ir nereikia man cia marazmu jei kas sakys kad akmens amziaus matavimas, tam ir daviau 1 cm paklaida kad ruletes neturejau (siuo atveju ledas sieke mano nemazame delne nuo didziojo pirsto galo iki nykscio tarpupirscio ji statmenau 90 laipsniu kampu atlenkus, namie si atstuma ismatavau ir viskas aisku.
Kas iskarto ant manes ir grazto stumia kad taip ir anaip su juo, kolkas jokiu apledejimu nepasebejau ant galvos, nors viena diena buvo lengvas saltukas apie minus 2-3 salcio, termometro taip pat nesinesioju jei ka, bet sprendziu is lengvo ekeciu traukimo... kitas buvusias salygas taip pat aprasiau, gal ateis metas ir as ant jo stumsiu, o gal ant tu kurie stumia ant sio grazto, o galbut isliksiu neutralus :grin:
Esme kad visiem geriausio grazto tikrai niekada nebus o kaip lietuvoje populiaru kas pigiausia tas geriausia, taip pat gal kas vaziuoja zvejoti del mesos, as anaiptol to nesiekiu nors i kibimus ir pasisekimus nespjaunu beto didele reiksme skiriu patogumui, komfortui, net daiktu isvaizda tikrai ne paskutinej vietoj nes man tai yra pramoga, laisvalaikio leidimo budas o ne pragyvenimo saltinis...
 #602660   Tironas
 10 Gru 2014 23:57
ir durnam aisku, kad geriausias ledo graztas yra MOra nova system. Net nera apie ka gincytis.
taip, galimai jis nebutinas, nes kainuoja tikrai nemazus pinigus ir kaipo grezimo irankis, galbut ir per brangus. Bet jei pinigu yra, tai vienareiksmiskai, vien ta sudeda rankena verta puses pinigu.
 #602671   vava
 11 Gru 2014 08:50
Ramekas rašė:
dainiuška rašė:
Ramekas rašė:Pasireiks tau jo minusai kai zvejosi prie kokia -12 - 15, dar biski vejuko :) galva apsala ir sukasi graztas vietoj. Vienus metus tai atsikankinau su mora nova system 130. Dabar kol puse metro ledo nebus net negalvoju jo imti, o puse metro manau niekada ir nebus jau, ne ziemos kuo toliau tuo silciau :)
Rametai, tu turbūt po išgręžtos eketės neįgręži į ledą grąžto, kai esi numatęs kurį laiką jo nebenaudoti?
Igreziu dainiau igreziu. Kiek žinau ne man vienam tokios problemos. O dar jo svoris, dar kai apsala visas, plius transportavimas jei keliese masinoj vaziuojam. Antri metai jo nebenaudoju. Pasiemiau barnaula 100 ir jokio vargo su transportavimu, apsales nei kart nebuvo, lengvas ir grezia kaip man reikia.
mano pirmas pamastymas irgi buvo, kad neigrezi. Nes man tokios bedos budavo, kai palikdavau salt ant ledo
 #602701   evalds25
 11 Gru 2014 12:16
nu pasakysiu ir aš savo nuomonę. žvejoju ant ežerų jau senai, ir galiu drasiai pasakyti, kad tie populiarieji barnaul yra tikrai nestebuklingi graztai, nors uz peikena aisku geresni (ir tai ne visada). jei ledas nestoras, jei naudoji grazta tik kokioj trecioj-ketvirtoj zvejyboj, viskas ok su tuo barnaulu. bet kai pamenu, kiek teko vargti ir keiktis greziant su barnaulu ant Ciudo ezero (ledas gerokai virs metro buvo), kiek teko vargti kai ledas patišdavo arba jo storis siekdavo apie metra, arba jis budavo sluoksniais, tai galiu drasiai pasakyti - na*** ta barnaula. tiesiog gyvenime yra ir taip ka veikti, o ne galasti tuos barnaulo peilius kas dvi savaites arba pirkti naujus. turiu jau kuri laika mora expert, ir neatsidziaugiu: jokiu problemu prie bent kokio ledo, ir per du metus jokiu minciu kad kazka reik pagalasti, nupirkti naujus peiliukus ar pan. zodziu, kiekvieno reikalas ka rinktis, bet as renkuosi mora, ir del to dar nepasigailejau.
  • 1
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 61
  • 72
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė