Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #420432   looking4snow
 07 Lap 2012 00:47
Katik buvau uzsidejes ta rusiska. :grin: Nepatiko visai. Gal, kad ji labai maza, bet niekaip neradau patogaus suemimo.

Reikes i zukles parduotuve pasiimti spiningeli ir paziureti kaip su viena ar kita normalaus dydzio inercine rite pasirodys.
 #420439   SauliusM
 07 Lap 2012 01:14
looking4snow rašė: Ar ji verta demesio?
ciupinejau ja statuos kaip tik praeita savaite, man nepatiko. o el laikymo tai kokios bedos, balalaikoj isvis jokios kojos nera ir laikai. nereik prisigalvot bedu, kur ju ner.
 #420440   SauliusM
 07 Lap 2012 01:18
looking4snow rašė:Katik buvau uzsidejes ta rusiska. :grin: Nepatiko visai. Gal, kad ji labai maza, bet niekaip neradau patogaus suemimo.

Reikes i zukles parduotuve pasiimti spiningeli ir paziureti kaip su viena ar kita normalaus dydzio inercine rite pasirodys.
tau Wytux labai teisingai del suemimo parase. o namie ar parduotuvej nieks ir negali patikt. tik zvejyboj. kai pamatysi, kad eseriuko ar net kuojos kibimai be jokiu sargeliu ranka puikiausiai jauciasi ir 5 kart geriau nei su beinertsine, tai gal nuomone pasikeis. pernai ta mazesni larusiuka su FC valu kaip uzsidejau ant gentzo be sargelio, tai taip ir atgaudziau visa likusi sezona, o visos kitos meskeres jau nebebuvo istrauktos.
 #420462   Wytux
 07 Lap 2012 08:55
looking4snow rašė:Katik buvau uzsidejes ta rusiska. :grin: Nepatiko visai. Gal, kad ji labai maza, bet niekaip neradau patogaus suemimo.
pirma pamegint su ziemine pirstine :-D
antra- jei spiningelis sunkesnis tai balansas bus nekoks turbut- todel ir nepatogus gali but, juolabiau jei desi beinercine ir susibalansuos- nes riciu svoriai skirsis kelis/keliolika kartu. As uzsidejes ant samapalnos meskerytes, kuria dar vaikas budamas pasidariau ir man patogu :ruko
 #420574   looking4snow
 07 Lap 2012 15:07
Balalaika seniau nemazai esu gaudes, bet ten juk dar kitaip laikoma. Jeigu jau su ja lyginti, tai reiketu spiningeli su tokia inercine rite laikyti ne ziedais i apacia, o paversta ant sono.

Del balanso su tokia ritele, manau, dar geriau nei su beinercine butu. Nes as irgi naudoju savadarbi ziemini spiningeli, kuri pasidariau is luzusio anglinio spiningo virsunes.

Matyt, tiesiog reiketu pusdieni pazvejoti su tokia rite ir priprasciau.
 #421114   Jurginas
 08 Lap 2012 22:45
SauliusM rašė:

tau Wytux labai teisingai del suemimo parase. o namie ar parduotuvej nieks ir negali patikt. tik zvejyboj. kai pamatysi, kad eseriuko ar net kuojos kibimai be jokiu sargeliu ranka puikiausiai jauciasi ir 5 kart geriau nei su beinertsine, tai gal nuomone pasikeis. pernai ta mazesni larusiuka su FC valu kaip uzsidejau ant gentzo be sargelio, tai taip ir atgaudziau visa likusi sezona, o visos kitos meskeres jau nebebuvo istrauktos.
Tai vo vo, jautrumas čia ir yr esminis dalykas. Jau vien į ranką taksai variantus visai kitaip gula.
Bet tai ribačinant blizgele su grandinėle nori pasakyt irgi jausdavai kliovą? Nes aš tai su tokiu pačiu kamplektu tai tikrai nevisada jausdavau, ir kaip įsivaizduoju, ypatingai didesnio ešerio kliovo, nes anas gi smulkesnį masaliuką ne kala, o siurbia.
A balansyrų/blizgelų su trišakiuku gaudant tai jo, geeera viskų ti jaust <3
Ai nu tiesa pas mani ne fc buva užvyniota, bet kažkoks jaxon mono, ale toks gan netamprus dratas anas. Raiks gal atsnaujint...
 #421213   SauliusM
 09 Lap 2012 11:16
nu jei kazko nejauciau tai is kur man zinot, kad kazkas buvo? o siaip net kuojos kibimus ant blizges su grandinele pajausdavau...
 #421631   SauliusM
 11 Lap 2012 07:09
Jurginas rašė:Nu bet tai vis tiek gi pakerti žuvį kliovo nepajautęs, tai reiškia kad kibimo nepajutai, ar kaip čia gaunas? :D
pajauti normaliai ta kliova ir tada kerti... nereikia lia lia...
 #421645   HIPIS
 11 Lap 2012 11:19
O tai kaip zinai, kad kibo ir nejutai...juk nejutai tai is kur zinai jog kibo.. :lol:
 #427690   vava
 03 Gru 2012 08:08
salta ir nepatogu turetu but tokia devint... :)
 #427716   Vitolis
 03 Gru 2012 10:39
Turiu keletą Tica ritelių ir jos dirba :gutgut prie bet kokių temperatūrų. Žinoma reik jas atitinkamai ir prižiūrėt.
Turbūt mano mėgstamiausia Tica Cetus
Paveikslėlis
upload pic
 #427731   Donis
 03 Gru 2012 11:00
Vitoli,kokios ju kainos? eina pas mus kur paciupinet?
 #427734   Vitolis
 03 Gru 2012 11:12
Donis rašė:Vitoli,kokios ju kainos? eina pas mus kur paciupinet?
Kai pirkau, pas mus buvo kiek pamenu apie 160-180Lt. Bet tas buvo jau prieš kiek metų. Šiuo metu net nežinau kur jų ant LT gali būt. O pirkau pas mus Utenoje. Reiks apeit visas pardes ir padabot. Gal pažiūrėt dėl tavęs?
 #427736   Donis
 03 Gru 2012 11:23
Vitolis rašė:
Donis rašė:Vitoli,kokios ju kainos? eina pas mus kur paciupinet?
Kai pirkau, pas mus buvo kiek pamenu apie 160-180Lt. Bet tas buvo jau prieš kiek metų. Šiuo metu net nežinau kur jų ant LT gali būt. O pirkau pas mus Utenoje. Reiks apeit visas pardes ir padabot. Gal pažiūrėt dėl tavęs?

Nu del manes speceliai neik ir neziurek ;-) jei kada eisi prosali uzsuk,paziurek,siaip noretusi paciupineti,pasukinet :) ,gal kur pas mus rasiu,reiks pasizvalgyt.
 #427822   HIPIS
 03 Gru 2012 16:26
Normalios tos mikado..tik vediklei ju hrenovai padaryti...Reik ranka dadet, guoli isimest..
 #427859   looking4snow
 03 Gru 2012 19:39
As tai pasikonsultaves su Sauliumi uzsakiau is Cabelos Shimano Sienna 500 dydzio. Paziuresim sia ziema, kas ten per zaislas.
 #427975   SauliusM
 04 Gru 2012 10:48
looking4snow rašė:As tai pasikonsultaves su Sauliumi uzsakiau is Cabelos Shimano Sienna 500 dydzio. Paziuresim sia ziema, kas ten per zaislas.
pagal kainos/kokybes santyki, tai teisingesnis zaislas man kazkaip nebuvo uzkliuves kolkas.
 #428035   Rapolas
 04 Gru 2012 13:13
SauliusM rašė:
looking4snow rašė:As tai pasikonsultaves su Sauliumi uzsakiau is Cabelos Shimano Sienna 500 dydzio. Paziuresim sia ziema, kas ten per zaislas.
pagal kainos/kokybes santyki, tai teisingesnis zaislas man kazkaip nebuvo uzkliuves kolkas.
:gutgut smagi ritelė, nesigailiu, kad dvi atsisiunčiau ;-)
 #428969   giedriuzzz
 06 Gru 2012 16:27
Šiandien teko truputi pasukinėti porą Abu ritelių.

Pirmoji tai Abu Garcia Cardinal C100Ui http://www.buyfishingstuff.com/abugarci ... 100i.shtml

Antroji Abu Garcia EX pro 500 http://www.szczupak.pl/produkt,2157

Ką galiu pasakyti, kad Cardinal daug smagiau sukasi ir šiaip mielesnė rankoje. Reiks palaukti kol atkeliaus spiningiukas ir tada mėgint matuot :)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 19
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė