Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #337686   Wytux
 30 Sau 2012 21:53
Jei bandysi virpinti - tai visada geriau viena avizele prirista . Dvi avizeles labiau tinka kai prikabini uodo truklio lervu i ileides lauki kibimo :-D Avizeles neblogos- tikrai pagausi :gutgut
 #338172   Kykas
 01 Vas 2012 15:32
Sveiki,
o gal yra kokių padorių rinkinukų pirkti?
Aš po daug metų žadu ant ledo lipt...
Neturiu supratimo kokias tas avižėles pirkt.
Kiek atsimenu volframinės man patikdavo.

Taigi ar yra Kaune kur nusipirk padorių avižėlių?
Būtų gerai komplektukas (kokia 10 vnt) volframinių visiems pradinuko gyvenimo atvejams...
Jei tokių dalykų kaip kompletukai nėr, tai gal žinot kur kaune neapgaus čeinyko ir teisingai patars?
 #338176   p.arturas
 01 Vas 2012 15:46
jei jau zvejojei anksciau, tai negi issitryne atmintis, kad trecioj temoj tokius klausimus uzduodi? mano sunus 7m panasius klausimus uzduoda.
 #338178   vava
 01 Vas 2012 15:48
nueik i kokia normalesne parduotuve ir patars zmones pagal savo turima asortimenta.
Vien volframiniu neimciau.
jei nori komplektuko is 10, tai paimk kelias gelsvas, kelias baltas tradicines, kelias "diskotekas" (apvalios tokios, kaip gaubliai sokiuose), paimk juoda (gali su kokiu pagrazinimu baltu ar raudonu), paimk svarovski koki ir dar keleta "naglu" avizeliu.
vat tau ir desimt gausis
 #338180   Adrean
 01 Vas 2012 15:52
Geriau pats sukomplektuok, nei pirk paruosta komplekta. Man labiau patinka volframines avizeles, nes jos sunkesnes (greiciau skesta). Manau pradziai nusipirk keliu spalvu (pvz. sidabrines, auksines, varines) laselio ar rutuliuko formos avizeles.. Pirkdamas ziurek, kad skylute, pro kuria kisamas valas, butu gerai uzvalcuota arba dar geriau su kembriku. Avizeles dydi rinkis priklausomai nuo gylio, kuriame dazniausiai zvejosi. Man universaliausias kokiu 3-5 mm..
 #338188   Kykas
 01 Vas 2012 16:12
Dėkui už patarimus.

p.arturas nepyk žmogau, suprantu, kad klausimai elementarūs...
Tiesiog ant ledo žvejot buvau gyvenime ne daugiau 10 kartų, o paskutinis buvo prieš kokius 15 metų paauglytėj.
Taip kad dievaži nei velnio neprisimenu :oops:
Lyg ir įsivaiduoju kaip kas turi būt, bet žinau, kad nebūtinai taip ir yra...
 #338884   HazeNN
 03 Vas 2012 14:40
ar yra koks skirtumas kaip avizele stovi nes kitos vos ne kaip paprastas kabliukas stovi ar su tokiom eina uzkirst zuvi ?
 #338903   Simonas
 03 Vas 2012 16:00
HazeNN rašė:ar yra koks skirtumas kaip avizele stovi nes kitos vos ne kaip paprastas kabliukas stovi ar su tokiom eina uzkirst zuvi ?
gaudant lervomis zuvies pakirtimas geresnis kada avizeles kabliukas su valu sudaro 90 laipsniu kampa.
 #338950   tukasG
 03 Vas 2012 18:00
vava rašė:jei nori komplektuko is 10, tai paimk kelias gelsvas, kelias baltas tradicines, kelias "diskotekas" (apvalios tokios, kaip gaubliai sokiuose), paimk juoda (gali su kokiu pagrazinimu baltu ar raudonu), paimk svarovski koki ir dar keleta "naglu" avizeliu. vat tau ir desimt gausis
Nuo saves dar pridurčiau, kad bent jau man antri metai labai pasiteisina tokios tamsios keistos spalvos (perkaitinto metalo spalvos - tamsus su pamėlynavimais). Šalia esančiose eketėse tuo pačiu metu gaudant su kitos spalvos avižėlėm kibimų būna žymiai mažiau. O kas dėl volframinių avižėlių, tai jeigu gaudyt tik nedideliuose gyliuose, tai gal iš tikro visai neblogai ir švininės, bet jeigu yra noro ir dideliam gylį nedidską avižėlę pavirpint, tai ko gero tik volframinės. Aš retai švininę berišu.
 #339820   medvis
 06 Vas 2012 23:21
 #340992   Kykas
 10 Vas 2012 10:37
Gal galit patart į kokio diametro avižėles orientuotis?

Gaudysiu balalaikom.
Daugiausia pakrantės zona bet galimas ir 10m gylis. Valas 0,10 ar 0,12.

Planuojamos volframinės avižėlės: pora "varinių" diskotekų, pora "varinių" lašų, pora sidabrinių rutuliukų su raudonu svarovskiu, pora ryškių spalvų lašų, pora tamsių lašų... Kažkas tokio (pradinis čeinyko rinkinukas toks).

Bandysiu Kauno mariose ką nors pagaut...

Galvoju paimt po dvi tokias pačias tik skirtingo dydžio, bet va nežinau kokio dydžio rinktis?

Ir dar klausimas, ar vengti avižėlių su auselėmis valui ar jokio skirtumo ar su ausele ar su skylute...

PS. O gal geriau kitokias avižėles imti? Aš čia tiesiog pagal atsiliepimus ir nuotraukas forumuose tokias atsirinkau...
 #340993   SauliusM
 10 Vas 2012 10:50
vikis_s rašė:Ka galit pasakyt apie sitas avizeles,ar galiu tiketis kaska pagaut ezere netoli nendriu,gylis +-1-3m
Ir dar nzn kjp rist akute auksiau didesnes avieles,skaiciau kad daznai psiteisina tj nusipirkau yvairaus metalo akuciu.Paveikslėlis
vat tos kur virsutinej eilej visai mazutes. nu tai as tubut ant ju daugiausiai zuvies pagaves visokiausios.
tik jos ant tiiek lengvos kad jos vienos nu niekaip neuztenka tai ja risu kaip virsutine o zemiau 30-40cm tai kokia nors del svorio grynai didesne. jei kokiom Kauno mariom ar srovei ar dideliam gyliui labai tai gal ir visai didele volframine, o jei sekliau stovinciam vandeny tai kokia paprastesne ale tipo kaip apatiinej eiilej fotkej. bett be tu sidabriuku virsutiniu tai niekaip.
 #340998   navodruck
 10 Vas 2012 11:06
Man tai kazkaip gyliuose iki 3 m, visada pasitvirtina avizeles, panasios i vabalus :)
Vienas sonas Juodas, kitas bronza, auksas, arba sidabras :) Kuojos negali atsispirti.
 #341019   Kykas
 10 Vas 2012 12:18
Hmmm tai kaip čia yra?
Dėl diametrų?
jei kožnos po dvi imt?
3 ir 6 mm? ar kaip?
 #342218   vikis_s
 14 Vas 2012 19:36
SauliusM rašė: vat tos kur virsutinej eilej visai mazutes. nu tai as tubut ant ju daugiausiai zuvies pagaves visokiausios.
tik jos ant tiiek lengvos kad jos vienos nu niekaip neuztenka tai ja risu kaip virsutine o zemiau 30-40cm tai kokia nors del svorio grynai didesne. jei kokiom Kauno mariom ar srovei ar dideliam gyliui labai tai gal ir visai didele volframine, o jei sekliau stovinciam vandeny tai kokia paprastesne ale tipo kaip apatiinej eiilej fotkej. bett be tu sidabriuku virsutiniu tai niekaip.
Na tik sendien teko isbandyt avizeles nes tik vakar ysigiau drabuzius :(
Tai neiskenciau ir sendien nuo 15h pabuvom iki 17-30,dauk nespejau ir paexpirementuot su avizelem,bet pagavau tik viena raude :-D
Kibimas buvo labai prastas sendien '''bum savaitgaly jau nuo ryto varysim tj bus matyt.

O seip kibimai buvo ant tamsios tos didesnes

Beja kj dedi 30-40cm zemiau didele avizele tj tu ja ir palieki ant dugno?a naudoi tik tam kad nuskandint maziuke?
 #342279   SauliusM
 14 Vas 2012 20:56
vikis_s rašė:Beja kj dedi 30-40cm zemiau didele avizele tj tu ja ir palieki ant dugno?a naudoi tik tam kad nuskandint maziuke?
ivairiai buna, nieks netrukdo eksperimentuot su zaidimu ir atrast kas tinka ta diena.
 #343495   Vitolis
 20 Vas 2012 18:19
Avižos taip vadinamos "bezmotylkos" (na nežinau, kaip teisingai Lietuviškai. Prabočykit :-D )
Paveikslėlis
image hosting jpeg
Vakar gaudžiau ešerius gana sėkmingai ant juodos su "arbūzo" spalvinimo biseriu. :gutgut
 #343497   Vitolis
 20 Vas 2012 18:30
Airis rašė:atemei karoliulus is anuku...
:grin: Čia aš kaip pavizdį nukopinau iš rusko saito. Nerandu tokių karoliukų. Būt gerai turėt :-D
 #343498   Saugirdas
 20 Vas 2012 18:33
KOl nepamatysiu, jog ant jų kimba, aš jomis netikėsiu tikrai... :liež-uvis
Matylius tai nors gražiai žaidžia, o čia šitų papuošimų nesuprantu...
 #343499   Šaltupys
 20 Vas 2012 18:34
Vitolis rašė:Avižos taip vadinamos "bezmotylkos" (na nežinau, kaip teisingai Lietuviškai. Prabočykit :-D )
Paveikslėlis
image hosting jpeg
Vakar gaudžiau ešerius gana sėkmingai ant juodos su "arbūzo" spalvinimo biseriu. :gutgut
Tai čia visos Makaulės padovanotos :grin: .
 #343500   Saugirdas
 20 Vas 2012 18:36
Vitolis rašė:
Airis rašė:atemei karoliulus is anuku...
:grin: Čia aš kaip pavizdį nukopinau iš rusko saito. Nerandu tokių karoliukų. Būt gerai turėt :-D
Kaip matau nelabai dovanotos. :ks>
Vitoli, o kokie ešeriai kabinėjasi? Sprindinukai???
 #343516   Vitolis
 20 Vas 2012 19:24
Saugirdas rašė: Vitoli, o kokie ešeriai kabinėjasi? Sprindinukai???
Pats tu sprindinukas. Kimba visokie. Ypač gerai pavasarį pagal nendres Raudės klumpinės. Bet reik dirbt su jom. Svarbu teisingas sargelis ir ypač lengvas kotelis
 #343518   Wytux
 20 Vas 2012 19:26
Netargavoju as jais :) bet kiek per pora minuciu ziurinejau tai tik tokius su dryziais radau... dar uzklausiu vienos moteriskaites kaip ten su tai dryziukais buna ...
 #343523   Vitolis
 20 Vas 2012 19:34
Wytux rašė:Netargavoju as jais :) bet kiek per pora minuciu ziurinejau tai tik tokius su dryziais radau... dar uzklausiu vienos moteriskaites kaip ten su tai dryziukais buna ...
Prisiminiau, kad pas mus turguj moteriškaitė su visokiais biseriais būna. Reiks padabot.
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 21
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė