Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #361326   Rapalas
 12 Bal 2012 12:09
Ant vilnojos si savaitgali ledas dar matesi per visa ezera beveik, penktadieni baltas visai, o pirmadieni jau ciut pajuodaves, buvau apakes kad dar jis ten laikosi. Storio nezinau.
 #392366   vava
 28 Lie 2012 08:36
siandien bandysiu uzlipt ant vandens Utenos rajone... ispudziai po savaites, nes atims tuoj interneta....
 #418494   Ricardas
 29 Spa 2012 17:59
Šiauliai - karjerai prie Rekyvos, panašiai šiandien atrodė ir šiauliofkes tas seklus galas. Pavaikščiojau...į langus tarp ledo voblerį pamėčiau. Einu balansyrų ieškot. Šiandien pirmą kartą gamtos apsauga patikrino ar turiu žvejo bilietą, tai dabar žinau kaip jie atrodo
PaveikslėlisPaveikslėlis
 #418500   Vegys
 29 Spa 2012 18:20
Geros foto :) Keista, kad jau ledukas užtraukęs.
O kokį leidimą turėjai ? Aš per Alis pirkęs, tai net nežinau, ar privalau atspausdintą nešiot ar užtenka numerį/asmens dokumentą turėt ...
 #427466   marijampolskis
 01 Gru 2012 22:15
Sveiki. Esu šviežias žvejys ant ledo . Poledinę žūklę pradejau tik pernai , kadangi buvo trumpa žiema tai ir žvejybų daug nebuvo.
Pirmą kartą ant ledo užlipau, (su baime) kai jis buvo apie 6cm storio, tiesa pakrante vaikščiojęs žvejys man sakė, kad ant ledo dar pavojinga, nes jis prasiduria pirmu peikenos smūgiu (na aš kaip naujai iškeptas žieminis žvejys su savim turejau tik kirvuką ,o peikena pirma karta tada pamačiau).
Vėliau kai ledas sustorėjo jokių klausimų lyg ir nekilo(man regis tai nutiko kitą savaite po pirmosios žūklės ant ledo) , tačiau dabar kai vėl arteja žiema man knieti kuo greičiau užlipti ant pirmojo ledo ir pravaikyti dryžuotuosius, tad įdomu paklausti patyrusių žvejų pagrindinių taisyklių ir šeip pastebėjimų lipant ant pirmojo ledo, kaip kad ant kokio storio ledo jau saugu lipti, kokiu atstumu nuo kranto įra saugu esant tokiam ledo storiui(čia turbųt derėtų įsigyti peikeną?), dėl ko kyla iš po lędo sklindantys garsai?(tokius garsus girdžiu net kuomet ledo storis būna virš 50cm),na ir šeip įvairių patarimų iš patirties. Dėkoju atsakiusiems.
 #427480   looking4snow
 01 Gru 2012 22:49
Kaip pradedanciajam isvis nesiulau lipti ant pirmo ledo. Palauk kol bus bent 10 cm. O jeigu nesinori laukti, eik ten, kur kazkas jau praejo ir butinai naudokis peikena. Ir nenueik nuo kitu zveju per toli, kad esant bedai galetu padeti.

Visa esme tame, kad nezinai kur tame vandens telkinyje saltiniai, kurie plotai uzsala veliausiai. Kai lipi ne pirma ziema, nuolat matai neuzsalancius tuos pacius plotus, o pavasari vis tie patys plotai nutirpsta pirmiausia. Tai nevyksta siaip sau - ten prasimusa saltiniai. Aisku, jeigu ezero gylis vos pora metru, greiciausiai jis visas bus uzsales vienodo storio ledu, bet net ir cia kartais buna nevienodo storio ploteliu.

O garsai sklinda kai ledas skyla. Taip nutinka keiciantis vandens lygiui po ledu ir su ledo storiu neturi nieko bendra. Del tu garsu tikrai neilusi. Isimtis velgi pirmasis ledas. Jeigu statai koja, o jis linksta ir traskedamas skyla - trauktis atgal.

Siaip pagrindines pirmojo ledo taisykles gal tik dvi ir yra - turek peikena ir neik vienas.
 #427489   Arvidys
 01 Gru 2012 23:07
Pridėčiau dar turėk Nagus. Ir Jei eini ne vienas tai isimeskit virve maža kas :-niak' ...
 #427508   p.arturas
 02 Gru 2012 10:13
eiti ten kur kazkas jau ejo.
jei pedsaku pabaigoje matosi propersa tai tais pedsakais geriau nek.:)
pirmu ledu, ypac jei jis linksta, reikia eit ne trepsint, o ciuoziant, tolygiai skirstant svori ant abieju koju.
geriau vienam neit zvejot, bet ir nesiburiuot po kelis vienoj vietoj.
ledas po sniegu gali but kelis kartus plonesnis nei tose vietose kur jis svarus.
 #427543   Arnuxazz
 02 Gru 2012 13:03
aš buvau žvejų parduotuvėj išsikeist čekio, visokio gėrio prisipirkau, tik įėjęs klausiu, kokios naujienos, sako kitą savaitę ledas :D sekmadienis skirtas valų perrišimui, meškerėlių sutvarkymui, greičiau tas ledas:)
 #427553   tukasG
 02 Gru 2012 14:25
marijampolskis rašė: vėl arteja žiema man knieti kuo greičiau užlipti ant pirmojo ledo ir pravaikyti dryžuotuosius, tad įdomu paklausti patyrusių žvejų pagrindinių taisyklių ir šeip pastebėjimų lipant ant pirmojo ledo
Protingiausias patarimas būtų - ant ledo lipt tik tada, kai jo storis bent jau kokis 10 cm storio pasiekia, nors ir tada ant didesnių, mažiau pažįstamų telkinių, ar žvejojant ten, kur po ledu srovė, budrumo prarast negalima...
Aišku, retas kuris iš mūsų iškenčiam neužsikabaroję ant ledo anksčiau negu jis iš tikrųjų tampa užtikrintai saugus ;-)
Tuomet reik nepamiršt, kad besisaugantį ir Dievas saugo :) . Neik žvejybon vienas; jeigu yra galimybė įsigyk "neskęstantį" kostiumą; turėkit virvę su svoriu gale, kad galėtumėt bėdon patekusiam kolegai ranką ištiest; pravers ir "nagai" ant virvutės, kad galėtum įlūžęs į ledą lengviau kabintis; būtina peikena; su ja kas keletą žingsnių pabaksnok ledą, jei prasimuša lengvai iš poros stiprų smūgių, tai toliau žengt nesiūlau; stenkis vaikščiot pliku ledu ir venk apsnigto, nes po sniegu gali nepastebėt užpustytų properšų, o ir ledas tose vietose plonesnis būna; pradžiai nelysk, kur gilu, bet ir po meldynus nevaikščiok, ant ledo geriau lipt ne nuo kranto, bet nuo kokio tiltelio ar lieptelio, palinkusio rąsto ar pan., nereikia būriuotis po kelis labai arti viens kito, bet ir nenutolt labai toli, kad reikalui esant suspėtum kolegai pagelbėt; nelipk ant pirmo ledo per atodrėkį; tinka ir svarbūs ir visų kitų kolegų čia išsakyti patarimai.
Visus juos galima apibendrint taip: būk atsargus ir protingas.
Nei žvyno :/brazasista :/braj; .
 #427974   SauliusM
 04 Gru 2012 10:45
siandien ryte i Santariskes vaziavau, tai Kalvariju gatves gale kur ezeriukas yra, tai jau kokie du trecdaliai uztraukti leduku buvo. kazin Bratka lydeku dar negaudo nuo ledo? :roll:
 #428014   tukasG
 04 Gru 2012 12:30
Šiandien mano penkiametis sūnus pirmą kart per tris dienas grįžo iš kiemo batų neprisėmęs ir sako: "Tėti, važiuojam žvejot, ledas baloj, kur pievoj lietus prieš tris dienas prilijo, jau geras. Tikrinau... :ruko :lol: "
Na, o jei rimtai, tai termometras lauke kol kas aukščiau -4 nebe pakyla, nors ir saulutė nuo pat ryto šviečia, tai matyt naktį rimčiau paspirgins. Jei taip be atšilimo, be vėjo ir be sniego dar bent kelias naktis, tai ant kokio prūdelio gal jau bus ir galima ledą peikena pabaksnot...
 #428043   Rapolas
 04 Gru 2012 13:44
SauliusM rašė:nu gal ir uzlipsim sekmadieni, visgi jau ant sekmadienio ir -12 pranesa... tai galima bandyt skandintis jau...
Geriau jau žmonos šį savaitgalį dar leistų gert.. vyrams namuose (o abstinentams- egutes puošt :-D) ;-)
 #428048   liorenas
 04 Gru 2012 13:50
Katik idomumo delei buvau nuslinkes iki prudo pasiziuret...
prudelis nedidelis, apie 2-3 arus...apie pora metru gylio...
Uzsalo vakar.gryno ledo 0,8 cm, o ant jo dar 0,6 cm slapio susalusio sniego...
Dobze viso 1,4 cm ledelis uzsidejes...
Aisku, prudas joks rodiklis ezeram, nu bet vis... :-D
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 69
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė