Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #250765   Tironas
 22 Sau 2011 19:44
Vegys rašė:Kas čia per pasakos ? Jei vistik tai reklama Morų - tai gan primityvi sakyčiau.
P.S. Rubikiuose per ŽT meet'ą gręžimo varžybas kiek žinau laimėjo Barnaūlas. Grąžtų buvo daug. Pats nedalyvavau, kas dalyvavo - gal papasakos kaip ten su dviem periekurais sugebėjo Moras aplenkt :-D
pilnai sutinku, jei peiliai is vakaro pagalasti, jei ledas sausas ir jei yra daug fizines jegos.
baikit viena karta tas pasakas. ruski peiliai simpa labai labai greitai. netik graztu, bet seip aplamai rusiski peiliai kad ir buitiniai. plius rusisko grazto peiliai yra paprasti tiesus kaip kirvis. turi jegos kapoji. neturi- vargsti.
negi taip sunku tai pripazint, kad ruskam daiktui bet kuriam reikia prieziuros, reikia plaktuko, napilniko, varstoto, svarkes. na negali explotuoti rusko daikto tiesiog va taip vat kaip bet kurio kito normalaus. nu nekuria rusas taip kad zmogui butu kuo patogiau ir lengviau.
 #250771   tukasG
 22 Sau 2011 20:03
Keletas pastebėjimų iš mano asmeninės patirties. Aš pirkau savo 130 mm "barnaulą" dar prieš ledui atsirandant gruodžio mėnesį, žvejoju ne ypač dažnai, bet gręžiu nemažai. Peiliai dar neatšipo, nors lengvai pagaląst jau neblogai būtų, reikėjo paveržt peiliukus, užvyniot izoliacija rankenas, išsiplakė sulenkimo ašelės - varštelio skylutės ir norint, kad neklibėtų gręžiant - reikia remonto.
Draugas pirko savąjį 180 mm "barnaulą" prieš Kalėdas. Žvejoja daug ir dažnai. Reikėjo veržt ir galąst peiliukus, kliba rankenėlės, išklibo sulenkimo ašelė, nukrito viena sraigto apvija, sunku gręžt storą dvigubą ledą.
Tai vat tokia ta "legendinių barnaulų" kokybė. Suprasčiau, jei tokie rūpesčiai užpultų po keleto metų intensyvaus naudojimo, bet naujam daigtui... Rankenėles apsivyniosim izoliacija, peiliukus dažnai galąsim ir veršim, sulenkimus užvirinsim, kad grąžtas nebesilankstytų ir nebeklibėtų, lūžtančias sraiges persivirinsim dėl viso pikto - ir mums, varguoliams, bus gerai kol kas, bet jeigu gerbiami prekybininkai užsiveš kiek kokybiškesnių įrankių už prieinamą kainą, tai sekantis pirkinys greičiausiai jau turės kitą pavadinimą.
 #250780   Rapalas
 22 Sau 2011 20:48
Svarbiausia tai kad tas kas turi rusiska daikta nepripazysta kad jis rusiskas ir lygina ji su mora. Visiem geda pripazinti kad turi nekokybiska daikta, o tik dangsto kad nebrngus uztat. Todel geriausia butu kad tie kas turi rusiska nedievintu jo ir nelygintu su mora, o kas turi mora nedergtu ant rusisku ir viskas bus gerai. Visiem akivaizdu kad rusisko pliusas tik tas kad pigus. Bet tam yra labai geras posakis: Turi buti labai turtingas kad pirktum pigu daikta. Arba kitas posakis skupas moka du kartus. Bet as nesmerkiu tu kas turi rusiska, nes pats greziau leningradsku, paskui barnaulu, dabar rapala. Viskam savas laikas.
 #250788   Vaidis
 22 Sau 2011 21:16
Na įkšiu savo trigrašį ir aš :lol: Tiuriu Barnaulą jau ketvirtą sezoną, rankenos dar be izolkės(laikosi normaliai), niekas gręžiant nekliba, niekas nutrūkę nebuvo, peiliukai atsilaisvino tik vieną syk, kai naujas grąžtas buvo, tai nepatikrinau kaip peiliukai priveržti, tai po žūklės pastebėjau, kad kliba, nuo to karto, niekas pas mane nekliba ir neatsilaisvina(reik patiems užsiveržt varžtus, o ne žmonom duot :-D ), nu aišku apsidaužęs yra, po šio sezono ko gero reiks pamaliavot su penzeliu :lol: Tiek kiek aš žvejoju žiemą, tai man jo visiškai pakanka, aišku jeigu turėčiau aibes laiko ir galėčiau lakstys paskui ešerius ar lydekas kas antrą dieną, tai žinoma rinkčiaus kažką rimtesnio :ruko
p.s. teko gręžti ir su NOVA System ir šiaip su mora, gręžia lengviau, tyliau, bet daugiau apsisukimų reikia :)
Kad ir kaip norėtūsi, bet negali turėti tai, ko širdis geidžia, gyvenime reikia ne tik grąžto, tad reikia tenkintis ir džiaugtis tuo ką turi, būkit supratingi ir gvenimas bus gražus :cool:
 #250800   Vegys
 22 Sau 2011 21:31
Rapalas rašė:Svarbiausia tai kad tas kas turi rusiska daikta nepripazysta kad jis rusiskas ir lygina ji su mora. Visiem geda pripazinti kad turi nekokybiska daikta, o tik dangsto kad nebrngus uztat
Bratka, Edošius turi rusiškus. Sakai, nebrangius ? Tingiu internete žiūrėt kas brangiau, Moros Nova system ar jų rusiški titaniniai (peiliukai standartiniai rusiški). Abu savais grąžtais labai patenkinti. Kaip tą paaiškinsi ?

Kiek susidaręs nuomonę, Moros lengviau gręžia - manau daug kas sutinka.
Kad rusiški greičiau gręžia - ne vienas žvejys tą patvirtinęs. Net ir Morų turėtojai. Vava pvz gali patvirtint, kad mano amžinatelsį Leningradas grežė geriau nei jo Mora. Čia jo, ne mano žodžiai.
Tironas rašė:ruski peiliai simpa labai labai greitai
Labai greit ? Sakai, Bratka meluoja ? :roll: Ar pats išgręži į sezoną tiek, kiek jis per mėnėsį ?
Bratka rašė: Ziema as tikrai gaudau gan daznai i savaite dvi dienas minimum,zvejyba dazniausiai aktyvi,kol neprasideda draudimas gaudau lydekas,jas begaudant per diena 150-250ekeciu.Eseriaujant tiek neprigreziu,bet iki 150 drasiai :grin:Per tuos keturis ar penkis sezonus kai turiu titanini grazta nieks jame klibet nepradejo,peiliai laiko nekeisti arba negalasti sezona ir ilgiau,rankenas siemet pakeiciau,jokiu saibu ar dar kazko po peiliais pakisinet nereikia,ir nereikia tiek laiko zulint kad isgrezt ekete kaip su nova sistem :ruko
Tironas, vis dar neatsakei į klausimą :
Vegys rašė:
Tironas rašė:vienas skirtumas kad barnaula reik galast kas 10 zvejybu, jei nori kad greztu, o mora kas 100 o gal ir dar reciau ( as keiciu peilius kas 4 metai)
Peilius keiti kas 4 metus. Klausimas : kiek žūklių ~ į sezoną ir kiek ekečių į žūklę ? Apie kokią konkrečiai Morą kalbi ?
 #250808   Rapalas
 22 Sau 2011 21:45
Kiek susidaręs nuomonę, Moros lengviau gręžia - manau daug kas sutinka.
Kad rusiški greičiau gręžia - ne vienas žvejys tą patvirtinęs. Net ir Morų turėtojai. Vava pvz gali patvirtint, kad mano amžinatelsį Leningradas grežė geriau nei jo Mora. Čia jo, ne mano žodžiai.

Vegi, netinkama citata idejai pradzioi raso kad greiciau paskui kad geriau. Niekas nesako kad barnaulas leciau grezia, tikrai jis greiciau grezia, bet sunkiau. Mora ar rapala graztas skirtas tam kad greztu lengvai betkoki leda, ar sausa ar slapia. O barnaulas tik sausa leda grezia gerai. Jis greitas bet reikalauja daugiau jegu. Tai zmones ir renkasi su kuo grezti, ar lengviau ar greiciau. Koks skirtumas ar per 12 sekundziu isgrezia ar per 15? O koks skirtumas kai grezi lengvai ir kai naudoji daugiau jegu? Ir velgi, jus cituojat tik tuos kurie paraso tik gerai apie barnaula, o va kolega katik parase apie du barnaulus menesio senumo ir jau isklibo ir atsipo ir dar kazkas, bet ta jus praleidziat pro pirstus. Pusbrolis mano turi ta leningradska titanini, jis tikrai brangus, aisku jis ji gavo is tevuko ir jis yra jau senesnis uz ji turbut. Bet esme ta kad grezia jis ta leda bet irgi sunkiai, bet ir peiliu kampas yra kitoks, as su nauju barnaulu pagreziau ir paskui su jo, tai jo geriau grezia. Kaip tai paaiskinsi? Rusu gamyba yra rusu, jiem dalampacki, vistiek pirks nes pigu. Ir nesilaiko milimetru kurie yra reikalingi, paskui ir atsiranda saibu kisimas po peilias, vieniems reikia kisti kitiems ne. Aplamai ziuriu cia isivyste didelis bereikalingas gincas. Nes vieni mano kad barnaulas geriausias kitas ne ir bando savo tiesas irodyti. Nu zmones davai peace ir baigiam tas rietynes. Visi esam teisus. Kai neturi galimybiu perki ta ka iperki ir tas yra gerai. As Vegi netikiu kad pas tave visa zvejibine iranga nevirsija 100LT. Meskere kai renkiesi tai zuviai kuria megsti labiausiai gaudyti tai irgi renkiesi gera, kokybiska, o ne uz 50 lituku, nes vala ziedai plastmasiniai zulins, neamorstizuos taip ir panasiai. Tad chebra nesipykim.
 #250811   Wytux
 22 Sau 2011 22:00
Niex cia neraso, kad barnaulis yra pac geriausias pasaulyje, bet pagal savo kaina jis tikrai yra geras ........ visada galima rasti geresniu, bet kaina kelis kart didesne ne visiems tinkama ir pagrysta- ir vien del sios priezasties nebutina siu zmoniu vadinti nieko nesuprantanciais kvailiais.......
 #250812   Vegys
 22 Sau 2011 22:02
Rapalas rašė:Aplamai ziuriu cia isivyste didelis bereikalingas gincas
Tik ginčiuose gimsta tiesa. Svarbu ginčytis neįžeidinėjant vieniems kitų, bendraut padoriai ...
Rapalas rašė:Nes vieni mano kad barnaulas geriausias
Kad geriausias - abejoju. Bet - daugeliui žmonių jo užtenka. Pvz jei aš nesu iš tų kurie gręžia po 100 ekečių į dieną - man gana ir barnaūlo. Išgręžt 20-50 ekečių nepavargstu ir su juo. Va čia yra esmė. Tokių žmonių manau daug ir jiems barnaūlo pakanka. Nusipirkę super duper grąžtą ir gręždami tas 20-50 (čia kaip pavyzdys) - jie nepajaus geresnio grąžto (dzin kieno jis gamybos) privalumų.
Rapalas rašė:As Vegi netikiu kad pas tave visa zvejibine iranga nevirsija 100LT
spiningavimo masalų kažkada priskaičiavau už 2000 Lt .... :oops:
Rapalas rašė: Meskere kai renkiesi tai zuviai kuria megsti labiausiai gaudyti tai irgi renkiesi gera, kokybiska, o ne uz 50 lituku
Meškerę perku tokią, kuri man patinka, kuri man tinka. Nei g.loomis nei st.croix neturiu, nes nematau kol kas tam poreikio. Tenkinuos tuom, kas papuola į 100-350 lt kategoriją. Nors čia jau ne į temą ...
 #250816   Rapalas
 22 Sau 2011 22:09
Oi wytux as nieko nevadinu kvailiais, kaip ir minejau pats barnaulu ir leningradsku greziau.

Vegi, as irgi panasiai masalu plesrunems turiu, meskere irgi dauk neskiriu kolkas, tiesiog norejau pagrezti ne su barnaulu ir nusipirkau, nebuvau nustebintas taip kaip tikejausi, bet man juo grezti geriau.

Chebra varom miegot ryt ant ledo lekiam skyliu grezti ;-var-var. ir vilioti rybkes, gal ta gyvenimo zuvele pagausim.

Taika ir ramybe siame forume. Ir visi irankiai yra geri ;uolrait
 #250819   Wytux
 22 Sau 2011 22:22
Rapalas rašė:Oi wytux as nieko nevadinu kvailiais....
Nepriimk asmeniskai, nes tikrai ne tau taikiau ;-)
 #250823   vava
 22 Sau 2011 22:35
nerasim mes tiesos del tu graztu. galim i atlapus sukibe gincytis, bet tolko nebus. :)
Vegys rašė: Vava pvz gali patvirtint, kad mano amžinatelsį Leningradas grežė geriau nei jo Mora. Čia jo, ne mano žodžiai.
taip , ta diena, kai ziurejom, tavo lenigradas greze geriau (greiciau). bet abu pripazinom, kad su maniske reikia tik sukt, o su taviskiu reikia dar ir paspaust.
Ir dar . Mora buvo negalasta kokius 3-4 metus, o leningradas?? jei neklystu su nesenai galastais peiliais???

Vienareiksmiskai Moros kokybe yra geresne. nei prisukinet, neu paverzinet nieko neteko. Bet, mano akim, turi minusa - nepersilenkia ir transportuojant uzima daugiau vietos arba baladojasi dvi atskiros dalys. Aisku, gal tokia konstrukcija duoda daugiau tvirtumo nei perlenkiama.. nezinau.
 #250832   HIPIS
 22 Sau 2011 23:20
Pamislinau, prisiminiau, paskaiciavau, primeciau siemet isigytus...Per save ir per draugus 8 barnaulai perejo iki sios dienos, gal ir daugiau..Visiem be isimties pipets, :!: Atlaike nuo keliu zukliu iki pirmo sezono pabaigoa ir viskas, zmones keikias spjaudos....Turiu omeni, kaskas atitruko prasisuko, nulinko, subirejo..
Taigi nereikia lialia, kad jie zvejojant, bent kiek rimciau o netik ant kuoju tupint..yra geras daiktas.. :/nek
Patys save apgaudinejat ir kitiem prota maisot..
O po to nusiperka zmogus ir pinigai, per tokius pasisakymus, kaip i sub... sukisti..ir vel reik simtine krapstyt... o jau uz panasei tiek ir i rimtesni grazta galima buvo taikyt..
Skupus moka dvigubai... ;-)
 #250836   Romka_
 22 Sau 2011 23:42
HIPIS rašė:Pamislinau, prisiminiau, paskaiciavau, primeciau siemet isigytus...Per save ir per draugus 8 barnaulai perejo iki sios dienos, gal ir daugiau..Visiem be isimties pipets, :!: Atlaike nuo keliu zukliu iki pirmo sezono pabaigoa ir viskas, zmones keikias spjaudos....Turiu omeni, kaskas atitruko prasisuko, nulinko, subirejo..
Taigi nereikia lialia, kad jie zvejojant, bent kiek rimciau o netik ant kuoju tupint..yra geras daiktas.. :/nek
Patys save apgaudinejat ir kitiem prota maisot..
O po to nusiperka zmogus ir pinigai, per tokius pasisakymus, kaip i sub... sukisti..ir vel reik simtine krapstyt... o jau uz panasei tiek ir i rimtesni grazta galima buvo taikyt..
Skupus moka dvigubai... ;-)
6 metai su barnaulu, priekaistas yra vienas, kad periodiskai atsileidzia peiliu varztai, vis neprisiruosiu pakeist i normalius, taip kad paciam nereikia lia lia kad barnaulas visiskas s......as ;-)
 #250852   HIPIS
 23 Sau 2011 10:04
Matyt tiek tegrezi... :twisted: ;-) ...musu vidurkis iki 200 ekeciu, ant galvos, per pusdieni..o 100 tai seip kai po vakarykscio galva skauda ir tingis... greziu iskart 15-20 vin..ir einu per jes stovedamas, greit kol randu dryzius..
Eseriautojei mes.. ;-)
Tai Barnaulai totalus :/nek ..
Vakar kaip tik juos, su draugais ant ledo apkalbejom. Todel ir gime auksciau mano issakytas, griestokas postas...puse musu su jais ir tebegaudo ir keikia susiriezdami, na neturi zmones finansiniu istekliu...tai gyvena kaip gali..Juo lab..kai visi draugai tai grezia jie ne su savais o su Morom- Rapalom..skolinas net vietinei diedukai, vizgi geras daiktas yra geris...
Beje cia nereklama Tirono pusen...jis taipogi mane nervoja :-ug nu bet jis juk Tironas :lol: :lol: :lol:
 #250854   Skumbrotas
 23 Sau 2011 10:23
HIPIS rašė:Matyt tiek tegrezi... :twisted: ;-) ...musu vidurkis iki 200 ekeciu, ant galvos, per pusdieni..
Tai kiek valandų tas "pusdienis" pas tave - 8 ar 10 :?:
Vyrai, besimatuodami visokiais daiktais bent retkarčiais logiką įsijunkit :!: O tai nusivažiuojat į tokias pievas, kad net nebepastebit kokias nesamones pradedat rašyti :-kvankt ... Net lekiant per eketes kaip trydai užspaudus eketės išgręžimas, prasivalymas ir žuvies buvimo patikrinimas užima apie 3 min, 3x200=600, t.y. 10 val. :!: Nieko sau pusdienis žiemą, kai diena tik 6-8 val tęsiasi :-kvankt Ir čia tuo atveju, jei per tas 200 ekečių taip ir nerandi kur tie ešeriai, jei randi manau užtrunki prie tos vietos ir ilgiau...
Pardon, nesusilaikiau :oops: , teatleidžia viešpats ir moderatoriai, tiesiog paskutiniu metu nebesuprantu kas čia forume darosi... :jop-mat
 #250866   Romka_
 23 Sau 2011 12:58
HIPIS rašė:Matyt tiek tegrezi... :twisted: ;-) ...musu vidurkis iki 200 ekeciu, ant galvos, per pusdieni..o 100 tai seip kai po vakarykscio galva skauda ir tingis... greziu iskart 15-20 vin..ir einu per jes stovedamas, greit kol randu dryzius..
Eseriautojei mes.. ;-)
Tai Barnaulai totalus :/nek ..
Vakar kaip tik juos, su draugais ant ledo apkalbejom. Todel ir gime auksciau mano issakytas, griestokas postas...puse musu su jais ir tebegaudo ir keikia susiriezdami, na neturi zmones finansiniu istekliu...tai gyvena kaip gali..Juo lab..kai visi draugai tai grezia jie ne su savais o su Morom- Rapalom..skolinas net vietinei diedukai, vizgi geras daiktas yra geris...
Beje cia nereklama Tirono pusen...jis taipogi mane nervoja :-ug nu bet jis juk Tironas :lol: :lol: :lol:
~50-60 man tiek uztenka ;-), daugiau issigrezt nelabai speju :roll:
Paskutinį kartą redagavo 1 Romka_. Iš viso redaguota 23 kartus.
 #250867   Romka_
 23 Sau 2011 13:00
ir aplamai, as nebesileidziu i sita diskusija, nes kaip matau nera jokios prasmes ir logikos, man tikram murziui ;-) ::hai-bai
 #250872   zzzubarruu
 23 Sau 2011 13:07
yra tokia savoka ,,pateisina lukescius" ,,teikia dziaugsma" ir ar ateityje keistum i kita gamintoja?"
pvz vokieciai tokia apklausa vykde apie atomobilius, tai pirmam penketuke ar desimtuke nebuvo ne vieno vokiecio.
pirma vieta buvo subaru(cia viskas logiska, juos pilnai suprantu) antra buvo Dacia!!!!!!! vat cia ir susiveda paraleles su graztais,
Dacia juk pigi, paprasta ir lengvai pasenusiom technologijom paremta, ale savininku lukescius patenkina su kaupu, o zmones pirke uz labai brangiai mersus ir bemvas neliko pilnai patenkinti, tikejosi kazko daugiau.
tas pats ir su graztais.
turiu dabar barnaula, bet mano greziamoms per zvejyba iki 50 skyliu, uztenka ir jo sugebejimu. lukescius pateisina. nes nieko is jo per daug nesitikejau>
o tridonas su savo prekiu brukimu(netiesioginiu) uzknisa
 #250874   Romka_
 23 Sau 2011 13:14
:!erzina:! neerzink tirono, nes tuoj prasides !:nujop...!
 #250875   Romka_
 23 Sau 2011 13:16
o beje Tironai, kodel Korsakas atsisake moros, perejo ant rapala grazto ???
p.s. klasusiu rimtai, nes pas mane barnaulas, tai man dzin rapala ar mora
:klasta!:
 #250879   Vaidotas
 23 Sau 2011 13:33
Korsakas gaudydamas balta žuvį rekomenduoja naudoti didesnį grąžtą. Matyt tas rapala pas jį ir yra kaip tik tam
 #250882   Romka_
 23 Sau 2011 13:38
Vaidotas rašė:Korsakas gaudydamas balta žuvį rekomenduoja naudoti didesnį grąžtą. Matyt tas rapala pas jį ir yra kaip tik tam
siandien rode juk, kad eserius lupo, negi eseriai priskiriami prie baltos zuvies :roll: ;-)
 #250886   vava
 23 Sau 2011 14:32
remejas pasikeite, graztas pasikeite :)
 #250918   Romka_
 23 Sau 2011 18:02
vava rašė:remejas pasikeite, graztas pasikeite :)
taigi pats Korsaskas pries kelias laidas sake, kad naudoja jau gal antri metai ir geresnio grazto nezino, o dabar .... nerimtas vyras pasirodo anas :/nek
 #250943   Vaidotas
 23 Sau 2011 20:34
Nebuvau matęs dar šiandienos kablio, kai apie grąžtą pasisakiau :)

Kas 6 metai barnaulą be problemų eksploatuoja, gal tada pirmieji ir kokybiškesni buvo :donknow' Nes tėvo draugas senokai pirkęs irgi labai savu džiaugiasi - siūlo mums Leningradą clasic išmest :grin: Kai į rankas paėmės buvau, tai konstrukcija sveika, ir rankenos originalios, tik peiliai šaukėsi keitimo. Juk neseniai čia ir straipsniai pasirodė, kaip padirbta nuo nepadirbto atskirt.

O kas švediškus ir suomiškus eksploatuojat grąžtus, kaip jie gręžia ledą su vandeniu ir dvigubą ledą? kad sausą gerai tai aišku.
 #250948   Wytux
 23 Sau 2011 20:45
Gerai grezia.
 #250991   Rapalas
 24 Sau 2011 09:47
Maniškis rapala per šlapia ir dviguba leda eina puikiai, be jokiu problemu, kaip ir per sausa. Vakar dar specialiai padariau mini testuka, pusbrolio barnaula paemiau, pakeiciau i naujus peilius, iskarto ant kranto iskilo beda, prasisuko varztas kuris sujungima tvirtina ir plius atsileidzia varžtas kuris dvi dalis jungia per lankstymosi vieta, nu bet siaip ne taip prisukau ir laikesi kažkaip. Tada paemiau rapala gražta ir ant sauso ledo nespausdamas visiškai lengvai tiesiog sukau ir gavosi 23 apsukimai iki vadenuko. Tada atėjo eilė barnaului, dar paminėsiu kad barnaulo nuliovi peiliai, rapala jau nuo pat sezono pradžios zulinu, tai va barnaulo eilė, ir sukant su didesne jėda, nes leda jis neskuta o gremžia didesniais gabalais gavosi tie patys 23 apsukimai. Bet jegu reikejo ideti daugiau. Tai toki vat skirtuma ir patyriau, beje grežiant su barnaulu visas cypia, sutept matyt reikia, netepsi nevažiuosi. O apie dačias tai nepasakokit man, imonėje turėjom viena, tai geriau nereikia. Ir žmonės, baikit jūs nepripažinti tiesos, jau ne pirmas rašo kad asmeniškai naudoja barnaulus ir jiem vis sulužta pareina ar dar kažkas, tai tikrai kažka reiškia, jūs tu postu matau neskaitot net, nes parašyta apie barnaula blogai. Jokios agitacijos nedarau, grežkit pagal galimybes.
 #251002   zzzubarruu
 24 Sau 2011 10:49
Rapalai, priminei Dacias. bet esme ten buvo ne kokybeje. o tame ar pateisina lukescius.
o lukesciai pas visus skirtingi.
vat tame ir esme.
jei zmogui uztenka barnaulo,o jo pakanka didziajai daliai zveju(nemanjaku), tai nafig jiems pastoviai pumpuot kad jie su sudu grezia ir kad jie del to durni yra.
Juk uztenka zmogui, ir gerai.
reiktu sia tema gal uzrakit iki kitos ziemos. nes kolkas diskusijos ir argumentai issiseme. prasidejo asmeniskumai ir pykciai.
tuoj diskusi peraugs i ,,su kuriuo graztu geriau praskelt galva"
 #251020   saciokas
 24 Sau 2011 11:59
Na ir as pasisakysiu. Asmeniskai turiu barnaula, tai pirmos zvejybos su tuo graztu buvo nervuojancios, nes atvaziuoji i zvejyba, nuimi apsaugas ir ziurek vel peilius pamirsau priverzt. Aisku gerai kad veziuojuosi atsuktuva. Uzkniso, aisku laiko nuvaziuot nusipirkt kietesnius varztus laiko neradau. :grin: tai namie radau santechnines juostos. Kol kas laiko puikiai. Kadangi esu greziojes ir su nova, tai likciau prie barnaulo :!: BET vakar greziojau dviguba leda ir apatinis aisku slapias. Pipec nesamone. Ciut ranku neissisukiojau. Uzguli visa jega ir snai prasisuka, tai vos dantu neissidauziau.
Barnaulas pliusai:
1. greitai grezia
2. pigus
3. peiliai irgi pigus

Minusai:
1. turi davest iki darbines busenos
2. "garsiai" grezia (kuo toliau vis labiau galvoju, kad smarkiai gasdina kai kurias zuvis)
3. negrezia slapio ledo

moros pliusai:
1. gera kokybe(nesulus ar neatsileis)
2. tylus(nelabai pajauciau)
3. viska grezia(taip sako zmones)

minusai:
1. brangus (kokybe kainuoja)
2. man sukimas i kita puse kol kas nepriimtinas(aisku priprastum)

neutralu:
1. nereikia daug jegos, bet reikia daug judesiu.(gal isskyrus eseriaujant)

Tai isvada viena kas turi pinigu perka mora, kas neturi perka barnaula. Kas eseriauja perka mora, kas sedi ant baltos perka barnaula. koks reikalingas greztas, jei per diena isgrezi 10-20 ekeciu? barnaulas su sita uzduotim susidoros kuo puikiausiai. Kiekvienas gins savo sprendima, kad ir kokiso to butu priezastys.
 #251031   Rapalas
 24 Sau 2011 12:26
zzzubarruu, aš tikrai ant nieko nevarau ir nepumpuoju, tiesiog akivaizdu kad vieneime jis genda, lužta kitiem ne, pilnai sutinku su sacioku, teisingai viska išdėstei. Tik galiu pridurti kad grežia rapala bent jau tyliau, nes ji skuta leda o ne storu sluoksniu varo. Ir pritariu tam kad reiktu palikti šia tema kitiems metams, nes tikrai pradeda batona trupinti jau.
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 72
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė