Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #534060   Vyckas
 04 Sau 2014 00:09
perskaiciau visa sita tema, tai nusprendziau pasimti rapala Jigging Rap gt ir bsm. rytoj varysiu spiningauti is valties tai pasimsiu biski pasitreniruoti, nes nesu balansyrais gaudes.
 #534092   looking4snow
 04 Sau 2014 11:19
Jurginas rašė:Rapala gaidys, jama tik ant kuusamo ir nils master.
:lol: :lol: :lol: Daugiau nieko neprasysiu.
 #534143   timocha
 04 Sau 2014 18:17
Pernai su rapala nieko doro nepagavau :/nek , (manau del to, kad gaudyt jais nemoku) tai siemet uosvis gavo dovanu kaledom :-D . Su kuusamo balansyrais gaudau jau senokai, man je nr1, beje kibiausi tie didesneji modeliai 6-7 cm, tiek eseriam, tiek lydekom :gutgut
 #534160   laimis
 04 Sau 2014 19:16
looking4snow rašė:O man absoliuciai atvirksciai. Kiekvienam savo. :grin:
;-var-var.
 #534162   laimis
 04 Sau 2014 19:22
Vyckas rašė:perskaiciau visa sita tema, tai nusprendziau pasimti rapala Jigging Rap gt ir bsm. rytoj varysiu spiningauti is valties tai pasimsiu biski pasitreniruoti, nes nesu balansyrais gaudes.
parasyk kaip sekes :gutgut
 #534174   justgytis
 04 Sau 2014 20:32
O kur nors klaipedoje yra pirkti situ rapala balansyru kad iskart butu su akute trisakyje, nes visur pliki :) Beje kaip galvojat ar darot, kas dedat savo trisakiukus su akutem, kokio dydzio imat trisakiukus? Praeita sezona turejau bedu su lydeku pakirtimais: daznai isplesdavau ta balansyra joms is nasru ir viskas... gal per mazas tas trisakiukas ar kas?
 #534186   Vyckas
 04 Sau 2014 21:25
siandien buvau isplaukes uzdaryti spiningavimo sezona, tai isbndziau savo naujus balansyrus. per 30min. 3 eseriai
 #534207   looking4snow
 04 Sau 2014 22:37
justgytis, as palieku originalius kablius be jokiu akuciu. Kimba puikiai. Esme rasti, kur ta diena laikosi aktyvios zuvys.
 #534209   justgytis
 04 Sau 2014 22:53
looking4snow rašė:justgytis, as palieku originalius kablius be jokiu akuciu. Kimba puikiai. Esme rasti, kur ta diena laikosi aktyvios zuvys.
Na situo klausimu as nesutiksiu 100% manau ir kiti... 80% istrauktu eseriu butent ima ta trisakiuka i burna. Kad visa isiurbtu retai pasitaiko. Tuo klausimu ir pilna video youtube prideta kur pilna tusciu pakirtimu nes eseriai nezino kur imti.
http://www.youtube.com/watch?v=edom68Cd1qw

na ir dar mano asmeninis pastebejimas: buna kad eseriokai saudo pro sali ir pro sali net ir su trisakiuku papuostu, ale padeda man toks paprastas mazos amplitudes virpinimas: tas trisakiukas pradeda virpeti ir tada ji sega 100% ...

O pas mane beda kad labai daznai lydekoms tiesiog istraukdavau balansyra is nasru ir viskas...
 #534216   Bratka
 04 Sau 2014 23:22
Ant eseriniu balansyru pastoviai dedu trisaki su akute(jei nebuna),lydekom skirtu balansyru trisakius irgi keiciu i didesnius,bet be jokiu papuosimu.
 #534220   timocha
 04 Sau 2014 23:43
Pastebėjimas is savo patirties: jei ešeriai kibdami neapžioja pilnai balansyro, o kabinasi ant apatinio trisakiuko, išsitraukit tokio paties svorio bezmatyke ir kibimu turesit bent 30 % daugiau nei ant balansyro. O kibimui apstojus ir ant jos, pades щербакова шайба su mуравей'jum :gutgut
 #534223   timocha
 04 Sau 2014 23:54
Jei sugebėsi aktyvius ešerius bent kiek prilaikyt ir neprarast žvejybos tempo su balalaika ir trukliu lyginant su bezmatylke "флаг тебе в руки"
 #534227   looking4snow
 05 Sau 2014 01:06
justgytis rašė:nesutiksiu 100% manau ir kiti...
Dar vienas kalbantis uz visus. :grin: Pvz., man tas mailius, nezinantis uz kurio kablio griebti, neidomus. ;-)
 #534265   justgytis
 05 Sau 2014 11:49
As nekalbu uz visus ir niekur taip nerasiau... Isreiskiau savo nuomone, o jeigu tavo pastebejimai tokie kad eseriams nereikia jokio konkretaus taikinio tai tebunie taip ir yra...

O as tik del lydeku teiraujuos, kas kokios patirties turi...
 #534285   dainiuška
 05 Sau 2014 13:08
Kokius pavadėlius naudojate balansyrams? Su spiningu visiškai nedraugauju, tad nežinau naujausių "madų" - gal jau yra išrasti kokie super ploni, super tvirti, super nesusilankstantys ir super nematomi? :ruko :-D
 #534290   Laurisss
 05 Sau 2014 13:24
looking4snow rašė:
Dar vienas kalbantis uz visus. :grin: Pvz., man tas mailius, nezinantis uz kurio kablio griebti, neidomus. ;-)
Pritariu, akutė reikalinga tik nykštukams. Normalus ešerys griebia visą masala ir jei randi aktyvų, nereikia jokios akutės ant trišakiuko. O jei ešeriai neaktyvus arba nerandi - nepadės niekas :)
 #534295   justgytis
 05 Sau 2014 13:59
dainiuška rašė:Kokius pavadėlius naudojate balansyrams? Su spiningu visiškai nedraugauju, tad nežinau naujausių "madų" - gal jau yra išrasti kokie super ploni, super tvirti, super nesusilankstantys ir super nematomi? :ruko :-D
Bent jau bandziau situos: Lucky John Micro Jig http://goo.gl/WOygbr
Plonesni kazkiek, uz volframa geresni nes ne tokia baisi atmintis...
Kiti minejo flexonit 1x19 regis irgi 0,15 laikymas ten 2 kg gal... nzn
Yra tu be atminties isvis ale, bet stori :) http://goo.gl/yZ1Rvt 0,27 jau... Nu bet vistiek turbut geriau atrodo negu susigaranksciaves volframinis prie poat balansyro :D
 #534296   justgytis
 05 Sau 2014 14:14
Laurisss rašė:
looking4snow rašė:
O jei ešeriai neaktyvus arba nerandi - nepadės niekas :)
Drysciau papriestaraut: va butent kai tavo eseriai neaktyvus arba jiems atsibos graibyt tavo balansyra, butent tie papuosti kabliukai dar privercia juos uzkibti. Taip kad isivaizduociau toki scenariju kad jus sededami ant ledo skustumetes kad eseriai neaktyvus ir neturetumet nei vieno kliovo kitas sau ramiai trauktu juos is eketes... Nes butent to menko dalyko gali uztekti juos priversti imti balansyra... Ir snekant apie didelius eserius, gal dar kasnors prisides prie manes, bet net ir stambus eseriai nevisada ima visa balansyra... O istraukti kabo butent ant trisakio...

Ir nesuprantu ko cia reikia gincytis? Pasakymas kad niekam to spalvoto trisakio nereikia lygus nuliui...
 #534360   looking4snow
 05 Sau 2014 17:55
Tai man dabar reiketu nurasyti ne vienu metu praktika, kad nafik ta akute, ir ant visu balansyru sukabinti? :lol: Patikek, su tom akutem atgaudziau irgi sociai laiko, kad zinociau kas ir su kuo valgoma. Tiesiog paskutinius sezonus ant ledo praktikuoju tokia zukle, kai arba pagauni normalius 0,5-1 kg rainius, arba visiskai nieko nepagauni ir ten jau nei akute, nei niekas nesvarbu. Yra vienintele taisykle: surasti eserius tuose gyliuose ir plotuose, kur as ieskau. O lydekai ta akute ant balansyro isvis kaip suniui penkta koja.
 #534362   Wytux
 05 Sau 2014 17:58
looking4snow rašė:.. praktikuoju tokia zukle, kai arba pagauni normalius 0,5-1 kg rainius, arba visiskai nieko nepagauni ..
O kiek per sezona tokiu eina pagaut ? :roll:
 #534391   Aloyzas66
 05 Sau 2014 19:06
Žiema gaudau tik blizgutėmis ir balansyrais. Balansyrais nuo jų atsiradimo pradžios. Kablio papuošimas, ypač kai pernai ėjo oranžinis ar rožinis fosforas, tai galiu drąsiai sakyti, kad apie 70 proc. tai duoda kitą rezultatą. Ir lydekoms tai turi didelę reikšmę. Manau, kad kai pazvejosi daugiau laiko, tada suprasi.
 #534397   justgytis
 05 Sau 2014 19:20
Na taip... Cia isvis kazkoks nesusipratimas kad dar reikia diskutuot tokius vejus :) Zmogus teigia kad su balansyru be papuosto trisakiuku yra geriau negu papuostas... Ir minejo didelius eserius... Nu nzn man ant akutes eme ir parsai ir maziukai :) Nepastebejau nieko panasaus kad dideli eseriai baidosi to mano trisakio spalvoto :D

P.s. o seip tai rakinam sita tema iki 2015... Vistiek atrodo ledo nebus sia ziema 'viarkt
 #534412   looking4snow
 05 Sau 2014 20:00
justgytis rašė:O kokio dydzio balansyrus naudoji?...
Lydekom palei nendrynus ir iki ~7 m gylio - 5 cm balansyrus. Eserius gaudau tik nuo 15 m gylyn - 7 cm balansyrai.
 #534416   looking4snow
 05 Sau 2014 20:03
Wytux rašė:O kiek per sezona tokiu eina pagaut ? :roll:
Nevedu apskaitos. Mazai. Bet pakankamai daug, kad vertetu tuo uzsiimti. :twisted:
 #534417   looking4snow
 05 Sau 2014 20:05
justgytis rašė:Zmogus teigia kad su balansyru be papuosto trisakiuku yra geriau negu papuostas...
Nefantazuok, zmogus niekur to neminejo.
justgytis rašė:Nepastebejau nieko panasaus kad dideli eseriai baidosi to mano trisakio spalvoto :D
As irgi nepastebejau.
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 33
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė