Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #439902   EDVD
 15 Sau 2013 23:27
sakyčiau liuks pabaiga. Buvau jau palaidojęs tuos pinigus
 #439926   liorenas
 16 Sau 2013 07:54
na skiaz reikia ieskot kazko kuom tuos gezus pakeist... :roll: Kaip pvz sitas variantas? http://clamoutdoors.com/ice_fishing/fis ... -rods.html
konkreciau 24” Medium Rod (8478) modeliukas? gal visai tiktu balansyram iki 5 cm ir vidutinio dydzio blizgutem? :roll: Aisku kogero niekas nera jo ciupinejes (gal nebent Saulius)... :roll:
Nes man pvz tas Meat stick tai nelabai vilioja del tos minkstos virsuneles... :roll:
 #439944   Bratka
 16 Sau 2013 09:00
tuos su minkstom virsunem ciupinejau,su jais nepablizgiausi,jais nebent upej su marmiske ant patraukimo gaudyt,daugiau tai nelabai isivaizduoju kur juos pritaikyt...
 #439947   SauliusM
 16 Sau 2013 09:04
Bratka rašė:tuos su minkstom virsunem ciupinejau,su jais nepablizgiausi,jais nebent upej su marmiske ant patraukimo gaudyt,daugiau tai nelabai isivaizduoju kur juos pritaikyt...
stintom ir stintelem butu super manau. :gutgut arba ant dideles marmyskes is didelio gylio gaudyt. nu gal dar dropshotint
 #439950   Bratka
 16 Sau 2013 09:08
Na gal,kaip tik sekmadieni ant Baluoso maciau viena zmogeli juo gaudant,kibima parodo labai gerai,tik kad su pakirtimais kai jis yra minkstas tai neocen,nors ypratus gal ir gerai butu
 #439954   HIPIS
 16 Sau 2013 09:12
As tai nesukciau pautu, ir norimu parametru spiningeli, uzsisakyciau pas ,,rotbilderi..Kaina mau gautus labai panasi kai tu sopiniu..
Kai as pats spiningelius daraus, tai ten juokas kiek to darbo ter..Vakare prisedi ir turi pora stuku..
Ir rankenele kamstis ir ziedeliai kokius nori, o ir kietuma blanko pats issirenki..
 #439958   SauliusM
 16 Sau 2013 09:14
Bratka rašė:Na gal,kaip tik sekmadieni ant Baluoso maciau viena zmogeli juo gaudant,kibima parodo labai gerai,tik kad su pakirtimais kai jis yra minkstas tai neocen,nors ypratus gal ir gerai butu
tai tu meat sticku irgi yra visokiu ilgiu ir galingumu, kietesni ilga pasiemus, gal visai normaliai pasikirstu.
 #439961   SauliusM
 16 Sau 2013 09:15
HIPIS rašė:As tai nesukciau pautu, ir norimu parametru spiningeli, uzsisakyciau pas ,,rotbilderi..Kaina mau gautus labai panasi kai tu sopiniu..
Kai as pats spiningelius daraus, tai ten juokas kiek to darbo ter..Vakare prisedi ir turi pora stuku..
Ir rankenele kamstis ir ziedeliai kokius nori, o ir kietuma blanko pats issirenki..
jo bet tada forume nebutu apie ka fyzdelint kuom genzas geriau uz clam'a ar fenwicka ar croixa :lol:
 #439978   liorenas
 16 Sau 2013 09:34
Nu tai kas man gali paimt ta genza is fishone 2-4 lb? Pinigus siandien atsiunciu...Atsibodo jau ieskot spiningelio...tuoj ziema baigsis o as dar meskero padabno neturiu...
 #439982   liorenas
 16 Sau 2013 10:01
Tai gal netycia yra zinanciu...gandai buwo kad tik 2 like...tai kazin ar pajame juos ar dar yra...
 #439987   Evaldas Z
 16 Sau 2013 10:12
liorenas rašė:na skiaz reikia ieskot kazko kuom tuos gezus pakeist... :roll: Kaip pvz sitas variantas? http://clamoutdoors.com/ice_fishing/fis ... -rods.html
konkreciau 24” Medium Rod (8478) modeliukas? gal visai tiktu balansyram iki 5 cm ir vidutinio dydzio blizgutem? :roll: Aisku kogero niekas nera jo ciupinejes (gal nebent Saulius)... :roll:
Nes man pvz tas Meat stick tai nelabai vilioja del tos minkstos virsuneles... :roll:
ciupinejau vakar tuos clamus ir vos vieno namo neparsitempiau... va sito berods http://clamoutdoors.com/ice_fishing/fis ... ction.html yra ten (Kote) juju ir daugiau variantu. bet jeigu man reiktu gaudymui panasiais masalais, kaip kad minejai, tai turbut sita ir jamciau.
o tos "mesos lazdeles" tai tik visokiem marmyskiu virpinimam tinkami mano supratimu. nu pvz. mikrikas ant stambesnes avizos. nors, apie poledini dropshota uzsiminus, kaip jau Saulius ir spejo , man kaip tik ir buvo pasiulytas sitas.
 #439990   SauliusM
 16 Sau 2013 10:19
Evaldas Z rašė:... apie poledini dropshota uzsiminus....
vat kuo toliau tuo labiau idomi man sita tema. ir pirminiai bandymai irgi duoda vilciu.
 #440012   Evaldas Z
 16 Sau 2013 10:54
SauliusM rašė:vat kuo toliau tuo labiau idomi man sita tema. ir pirminiai bandymai irgi duoda vilciu.
ja ja, va paskutini kart su draugeliu bandyma darem, tai as su blizgelem, o jis ant dropshoto. neskaiciavom tiksliai, bet pagavom panasiai + jis pagavo keleta didesniu ir lydekioka dar ~1.5kg prie pat eketes paleido. as va net strypeli issirinkau vakar ir jau nauja spina kurpt pradejau siam reikalui. iki siol tik "ant durniaus" su visokiom gumom pasizaizdavau, bet kai eksperimentai pasirode kazkiek vaisingi, pradejo aisket, kad visgi reik rimciau uzsiimt. :roll:
 #440049   vava
 16 Sau 2013 13:42
Vitolis rašė:Vava, o kaip su tais dėkliukais baigės? ar irgi proliotas :-D
neuzsakem.. dievulis apsaugojo.. :) uz dekliukus pinigus taip pat grazinau. pasitikrinkit
 #440057   f'eD
 16 Sau 2013 14:27
liorenas rašė:Tai gal netycia yra zinanciu...gandai buwo kad tik 2 like...tai kazin ar pajame juos ar dar yra...
rinkausi uzvakar Hot Stix'a, tai du buvo dezej ir vienas kabojo 'ant akiu' - kaina be nuolaidu 119Lt. dar juokais siuliau Gin'ui atsizvelgt i JM kaina ir likusius pabrangint iki 140,- :-D
 #440061   f'eD
 16 Sau 2013 14:39
liorenas rašė: konkreciau 24” Medium Rod (8478) modeliukas? gal visai tiktu balansyram iki 5 cm ir vidutinio dydzio blizgutem?
sitas kotelis labiau 7cm balancams ir sunkiausioms blizgems, tiks ir velniui :gutgut
tavo isvardintiems ir labiausiai naudojamiems masalams labiau jau tiktu sitas -
http://clamoutdoors.com/ice_fishing/fis ... ction.html ... jei ne dar lengvesnis ;-) griebk 2-4 Genz Stix'a ir vargo nematysi, tiek prisitvirtindamas rite, tiek zvejodamas ir gaudydamas malonuma :gutgut
 #440068   Evaldas Z
 16 Sau 2013 15:23
SauliusM rašė:ant kokiu butent gumu tas tavo draugelis gaude jei ne paslaptis?
gaude ant reins aji meat. kabino per viduri kunelio (ta dalis is triju burbulo formos segmentu), kablys ant trumpucio 3-5cm pavadelio. pries tai gaude ant tu karajedu, kur as fotke idejes buvau, tik pas ji didesni.
as bandes ant reins ring shrimp, keitech swing impact (kurie po vasaros sezono liko be uodegeliu), keitech live impact. ant visu kazka pagaves.
 #440088   Rukis
 16 Sau 2013 17:02
Bratka rašė:tuos su minkstom virsunem ciupinejau,su jais nepablizgiausi,jais nebent upej su marmiske ant patraukimo gaudyt,daugiau tai nelabai isivaizduoju kur juos pritaikyt...
Viskas su jais normaliai ir su blizge ir su balancyru gaudau-jokiu problemu. Kertasi irgi gerai.
 #440090   liorenas
 16 Sau 2013 17:03
f'eD rašė:...griebk 2-4 Genz Stix'a ir vargo nematysi, tiek prisitvirtindamas rite, tiek zvejodamas ir gaudydamas malonuma :gutgut
Taip ir padariau... ;-var-var.
 #440115   f'eD
 16 Sau 2013 18:14
pamatysi kaip prilips prie rankos, o koks malonumas eserius traukt, vakar lupau kilogramini, perlinko iki baronkos.. svarbiausia, kad patikimas, dar nesigirdejo, kad kam butu suluzes ar kas nutike ;-)
 #440125   SauliusM
 16 Sau 2013 18:43
f'eD rašė:
liorenas rašė:Tai gal netycia yra zinanciu...gandai buwo kad tik 2 like...tai kazin ar pajame juos ar dar yra...
rinkausi uzvakar Hot Stix'a, tai du buvo dezej ir vienas kabojo 'ant akiu' - kaina be nuolaidu 119Lt. dar juokais siuliau Gin'ui atsizvelgt i JM kaina ir likusius pabrangint iki 140,- :-D
kai as siandien uzejes buvau, buvo like du. kai isejau liko tik vienas. Gintui siuliau kaina uzklijuot 500 kaip uz paskutini, tai uzklijavo 129 :-D hot stixa ciupinau, mano supratimu velniui labaiper liaunas. is dumblinesnio dugno 60gr velnia atkelt bus gaidys. dar ir i Triturus buvau uzbeges, tai kroiksus ciupinau. tai MH premieras pasirode arciausiai tiesos to kas reikalinga velniui. nes M tai biski laibas o H tai jau ziaurus kuolas taimeniam gaudyt is po ledo. bet tik ilgiausia MH turejau, tai gal palauksiu kol trumpesniu atsives. nu ir fenwickus dar paziuresiu tuo paciu.
 #440128   SauliusM
 16 Sau 2013 18:46
Evaldas Z rašė:kablys ant trumpucio 3-5cm pavadelio
kas per fignia dropshotas su pavadeliu? nepagavau idejos.
 #440130   liorenas
 16 Sau 2013 18:53
SauliusM rašė:kai as siandien uzejes buvau, buvo like du. kai isejau liko tik vienas...
vadinas isokau i "paskutini traukini"... :-D
 #440138   Arvidys
 16 Sau 2013 19:35
Lauri, o gal statom ta tavo paskutini genza pardaviman ir pasidvigubinam pinigus? :lol:
 #440148   Evaldas Z
 16 Sau 2013 20:02
SauliusM rašė:
Evaldas Z rašė:kablys ant trumpucio 3-5cm pavadelio
kas per fignia dropshotas su pavadeliu? nepagavau idejos.
ka as zinau... isvis jis ten keistai gaude. vienas is variantu - mesteli svinuka aukstyn, kaip gaudant blizgute ir nuleidzia ranka iki tiek, kad svinukas galutinej kritimo fazej nesiektu dugno. nuo svinuko svorio, spiningo virsunele dar 2-3 kart linkteli, taip judindama masala. tada gan ilga pauze, kurios metu, masaliukas dar kazkiek sklendzia ant to trumpo pavadelio. kazkokia hibridine sistema, bet jeigu kimba, tai man nelabai rupi, kaip ji vadinas.
visgi, risant tikraji dropshot'a ir norint zaist mazais masalais didesniame gylyje, reikia papildomo svorio masaliukui, kitaip jis nenori skest. as va prigriebiau 2-3g volframiniu galvakabliuku ir bandysiu rist apacioj vietoj svinuko. galvakabliukas su mikriku zais padugnej, o ant itempto valo auksciau jau ir smulkiausia masaliuka gali puikiausiai isjudint. aisku, vel sakysi, kad cia ne visai tai, bet...
 #440163   SauliusM
 16 Sau 2013 20:25
visai tai ar ne visai tai, bet Lietuvoj poledinio dropshoto tai dar tik pirmi puslapiai rasomi, tai laikas parodys, kas yra kas.
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė