Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Įranga, apranga, žūklės įrankiai, masalai, įvairūs priedai
 #522822   tukasG
 12 Lap 2013 13:01
Na va,pagaliau atvežė kurjeris šiandien St.Croix. PREMIER ICE PIR 28M http://www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katal ... er-ice-337, tai pirmi įspūdžiai gan neblogi, panašiai to ir norėjosi, tik žiedus kinietis, tai galėjo ir tiesiau suklijuot tokiam brendui ir už tokius pinigėlius... :roll: Man žvejot, tas aišku netrukdys, ale jei kas panašų pirkt galvojat, tai siūlyčiau visgi gyvai parduotuvėj rinktis, o ne internetu užsisakinėt... :roll:
Dabar jau nekantriai ledo laukiu, ale neiškęsiu turbūt taip ilgai, reiks kažkur prie vandens iki kokio ilgesnio liepto palėkt, pabandyt nuo jo žiemine blizgele ešeriokus panervint... :lol:
 #522835   liorenas
 12 Lap 2013 14:03
Varyk ant pontoninio tilto prie uosves liezuvio... ;uolrait o siaip sveikinu su pirkiniu... ;-var-var.
 #522913   Laurisss
 12 Lap 2013 20:53
tukasG rašė: tik žiedus kinietis, tai galėjo ir tiesiau suklijuot tokiam brendui ir už tokius pinigėlius... :roll: Man žvejot, tas aišku netrukdys, ale jei kas panašų pirkt galvojat, tai siūlyčiau visgi gyvai parduotuvėj rinktis, o ne internetu užsisakinėt... :roll:
Brangesniuose modeliuose prie didesnės apkrovos žiedeliai sukiojasi, pabandyk, gal ir šitame jie reguliuojasi.
 #523127   Šaltupys
 13 Lap 2013 17:21
looking4snow rašė:Ach vat kaip. Dabar suprantu, kodel kelios matytos Legendos parduotuveje buvo su kreivai "sudetais" ziedais. :grin:
Kokių tik čiūdų nėra :lol: .
 #524008   MINDULE
 18 Lap 2013 06:31
tukasG rašė:Na va,pagaliau atvežė kurjeris šiandien St.Croix. PREMIER ICE PIR 28M http://www.zvejoklis.lt/lt/prekiu-katal ... er-ice-337, tai pirmi įspūdžiai gan neblogi, panašiai to ir norėjosi, tik žiedus kinietis, tai galėjo ir tiesiau suklijuot tokiam brendui ir už tokius pinigėlius... :roll: Man žvejot, tas aišku netrukdys, ale jei kas panašų pirkt galvojat, tai siūlyčiau visgi gyvai parduotuvėj rinktis, o ne internetu užsisakinėt... :roll:
Sorry, kad tik dabar prisiruoshiau atsakyti... Pats praeita zhiema balansavau su St.Croix. PREMIER ICE PIR24UL. Nedidelems svytuoklem pats tas. Nedideliu esheriuku kibimai i ranka jautesi labai gerai, didesne zhuvi traukiant gal truputi ir perminkstas manasis... Jauchiu shiemet reikes pasieishkoti ir ko nors kietesnio... Kad tik pas mus ledas butu :)
 #524042   tukasG
 18 Lap 2013 09:48
Labai knietėjo ir man būtent ul pabandyt, bet pergalvojau, kad savo arsenale turiu man labai patogų trumpą savadarbį spiningėlį, kuriuo patogu gaudyt sėdom nuo dėžės nedideliuose gyliuose nedideliais masalais (sargelis jam reikalingas, bet tas nėr blogai, nes įrankis daros labai universalus, keičiant sargelius galiu žvejot nuo avižos iki 2 - 3 cm balansyro). O va, šiek tiek didesniems masalams patogaus įrankio ir neturėjau iki šiol. Turėtas pigus teleskopinis stiklinis "Mikado" nepatiko - neprilipo (šešiamečiam sūnui bus pats tas pradžiai), tad apsisprendžiau imt būtent St.Croix. PREMIER ICE PIR 28M remdamasis trimis motyvais: 1. SauliausM nuomonė, kad šie spiningėliai toli gražu ne paskutinėj vietoj pagal darbines savybes iš Lietuvoj prekyboj esančių; 2. M akcijos, todėl, kad vienam iš "googlintų" puslapių būtent šios akcijos kotams buvo priskirtas būtent tas masalų svorių arsenalas, į kurį ir taikiausi - 2 - 10 g http://www.corona-fishing.pl/Katalog,pr ... _Ice/20,79 ; 3. Atsižvelgiau į Ščerbakovų filmukuose akcentuojamą nuomonę, kad su šiek tiek kietesniu koteliu blizgę, ypač balansyrą, galima šiek tiek griežčiau, išraiškingiau mestelt (mažiau inertiškumo).
Kol kas vis dar nebuvo laiko kotelį apžuvint, tai tikros nuomonės apie pojūčius žūklėje vis dar neturiu. Iš pirmo žvilgsnio panašu, kad 5 - 9 cm ilgio ir 9 - 25 g balansyram, bei panašių svorių blizgėms turėtų būt pats tas, o su mažesniais masalais dar nežinau. Viršūnėlės liaunumas jiems stipriai per kuoliškas (jei norint masalo darbą bei kibimus sekt pagal viršūnėlės darbą), tačiau turint omenį, kad net ir smulkus kepštelėjimas kitam valo gale puikiai jaučiamas į ranką, tai manau, kad visai įdomu turėtų būt ir su mažesniais masaliukais žaist (blizgutės darbas ir išraiškingesni kibimai turėtų jaustis į ranką, nors viršūnėlė savo liaunumu to ir nerodys). Žodžiu, kol kas pagal pirmus įspūdžius, tai kotas bus taikomas Kupiškio marių lydekoms, sterkams bei stambesniems ešeriams balansyrint, tačiau labai gali būt, kad ir mažesnius ešeriukus pakrantėse lukštent su juo gali pasirodyt kur kas smagiau nei su iki šiol turėtais. Laukiu nesulaukiu tikrų įspūdžių iš tikros žūklės su tikromis žuvimis :-) Gaila, kad paskutiniu laiku per darbus sunku tam laiko be atrast, na, bet žiema tikiuos bus ir bus netrumpa, tai kaip nors, kada nors... :-)
 #524407   MaxXMeridiusLT
 19 Lap 2013 21:36
tukasG rašė:Labai knietėjo ir man būtent ul pabandyt, bet pergalvojau, kad savo arsenale turiu man labai patogų trumpą savadarbį spiningėlį, kuriuo patogu gaudyt sėdom nuo dėžės nedideliuose gyliuose nedideliais masalais (sargelis jam reikalingas, bet tas nėr blogai, nes įrankis daros labai universalus, keičiant sargelius galiu žvejot nuo avižos iki 2 - 3 cm balansyro). O va, šiek tiek didesniems masalams patogaus įrankio ir neturėjau iki šiol. Turėtas pigus teleskopinis stiklinis "Mikado" nepatiko - neprilipo (šešiamečiam sūnui bus pats tas pradžiai), tad apsisprendžiau imt būtent St.Croix. PREMIER ICE PIR 28M remdamasis trimis motyvais: 1. SauliausM nuomonė, kad šie spiningėliai toli gražu ne paskutinėj vietoj pagal darbines savybes iš Lietuvoj prekyboj esančių; 2. M akcijos, todėl, kad vienam iš "googlintų" puslapių būtent šios akcijos kotams buvo priskirtas būtent tas masalų svorių arsenalas, į kurį ir taikiausi - 2 - 10 g http://www.corona-fishing.pl/Katalog,pr ... _Ice/20,79 ; 3. Atsižvelgiau į Ščerbakovų filmukuose akcentuojamą nuomonę, kad su šiek tiek kietesniu koteliu blizgę, ypač balansyrą, galima šiek tiek griežčiau, išraiškingiau mestelt (mažiau inertiškumo).
Kol kas vis dar nebuvo laiko kotelį apžuvint, tai tikros nuomonės apie pojūčius žūklėje vis dar neturiu. Iš pirmo žvilgsnio panašu, kad 5 - 9 cm ilgio ir 9 - 25 g balansyram, bei panašių svorių blizgėms turėtų būt pats tas, o su mažesniais masalais dar nežinau. Viršūnėlės liaunumas jiems stipriai per kuoliškas (jei norint masalo darbą bei kibimus sekt pagal viršūnėlės darbą), tačiau turint omenį, kad net ir smulkus kepštelėjimas kitam valo gale puikiai jaučiamas į ranką, tai manau, kad visai įdomu turėtų būt ir su mažesniais masaliukais žaist (blizgutės darbas ir išraiškingesni kibimai turėtų jaustis į ranką, nors viršūnėlė savo liaunumu to ir nerodys). Žodžiu, kol kas pagal pirmus įspūdžius, tai kotas bus taikomas Kupiškio marių lydekoms, sterkams bei stambesniems ešeriams balansyrint, tačiau labai gali būt, kad ir mažesnius ešeriukus pakrantėse lukštent su juo gali pasirodyt kur kas smagiau nei su iki šiol turėtais. Laukiu nesulaukiu tikrų įspūdžių iš tikros žūklės su tikromis žuvimis :-) Gaila, kad paskutiniu laiku per darbus sunku tam laiko be atrast, na, bet žiema tikiuos bus ir bus netrumpa, tai kaip nors, kada nors... :-)

Smagu,kad aprašei ST.Croix spiningeli,tik is foto nelabai suprantu ,kaip cia rite tvirtinasi? As pats dabar renkuosi kazka jau ziemai,tai arba isgirtasis St.Croix arba Fenwick.Deja ir man kyla daug klausimu su akcijos pasirinkimu.Pagal viska,jei gaudyti su "Rapala jigging rap" 3-5cm balansyrais ,kuriu svoris 4-9g turetu uztekti ML,bet ziuriu tu pasiemei M.
As pats labiau linkstu i fenwick puse,tai man toks klausimukas ar sis teiginys teisingas:
ML akcija 4-9g masalai
M akcija 4-20g masalai (kazkaip man nesitiki ,kad su M akcija,butu patogu balansyruot 3cm svytuokles,kuriu svoris 4g.),virs 10g suprantu,turetu buti pats tas
Sargelio tikrai nenaudosiu,ar uzteks jautrumo i ranka?
 #524434   Jurginas
 19 Lap 2013 22:59
NU va va, su vasarinių spiningų gramatūra, ypač žinomesnių brandų, daugiau mažiau kaip ir aišku, o su žieminiais kaip? Ar yr specas, katras, bent jau croixo žymėjimus gali iššifruot? Bo poreikis yra - šiais laikais ir nečiupinėję daikto žmonės dažnai perka.
 #524442   MaxXMeridiusLT
 19 Lap 2013 23:28
As buvau jau labiau linkes i "Fenwick" spiningelius,na tiksliau gal patapes reklamos auka :),bet va zmones kurie juos ciupino tai nelaiko jau super gerais.Bent jau SauliusM kaip rase stato juos tik po Genz'o ir croix'o.Genz'o mes cia ant LT negausim(bent Kaune niekur nemates) ,internetinese nera,lieka croix.(nebent kazkaip kazkas is forumo zinotu kaip gaut,ebay ju yra,bet su siuntimu gaunasi ~75usd+mokesciai)
Croix gramatura ir man kelia dar sioki toki mastyma,as bent savo balansyrais (kolkais turimais),neperlipu 10g ribos,tai labai linkstu i ML.,bet tas M irgi neduoda ramybes,jei sugalvociau ant to pacio uzkabint ir 7cm rapala jigging rap,pastarasis visgi 18g:)
Ir man ta croix rankena kai rite uzsispaudzia gumom kazkaip nerimtai atrodo (ar bent tos gumos ritei tvirtint i komplekta ieina?).Ir man svarbu jautrumas i ranka,su sargeliu turiu paprasta "techo" meskeryte,a va jau rimtesni spiningeli noreciau naudoti be jokiu sargeliu.
 #524472   SauliusM
 20 Lap 2013 09:43
MaxXMeridiusLT rašė:As buvau jau labiau linkes i "Fenwick" spiningelius....Bent jau SauliusM kaip rase stato juos tik po Genz'o ir croix'o....
Ir man ta croix rankena kai rite uzsispaudzia gumom kazkaip nerimtai atrodo ....
as juos statau ne po tu kroikso spiningeliu, kur gumum uzsispaudzia rite, o po tu kur su normaliu laikikliu.
vien jau del to jautrumo i ranka. nes kur gumom uzsispaudzia, tai kastis jautrumo nuims, o fenwick jautruma nuims tas rites laikiklio apgumavimas.

o siaip genz tiek rites laikymas, tiek ir rankena padaryta protingiausiai. jei pats kazka bandyciau rodbuildint, tai vat stengciausi kazkaip taip panasiai ir daryt.
 #524489   tukasG
 20 Lap 2013 10:35
MaxXMeridiusLT rašė:Smagu,kad aprašei ST.Croix spiningeli,tik is foto nelabai suprantu ,kaip cia rite tvirtinasi? Pagal viska,jei gaudyti su "Rapala jigging rap" 3-5cm balansyrais ,kuriu svoris 4-9g turetu uztekti ML,bet ziuriu tu pasiemei M.
Ritė tvirtinasi dviem termo kembrikais įeinančiais į prekės komplektą. Grožiu tie termo kembrikai nedaug te pralenkia juodą izolkę. Pliusai tik, kad galima nesunkiai nuiminėt, uždėjinėt ritę, kas bus aktualu, jei spiningėlis bus transportuojamas ne specialiam dėkle (su nenuimta rite), o tūboj (ritę nuėmus) ir kad gali ritę tvirtint bet kurioj rankenos vietoj, kaip tavo rankai patogiau (prieky, vidury, ar gale rankenos, kaip muselinėj). Man asmeniškai užsukami ritės laikikliai nelabai patinka (ypač ant žieminių meškerių), tai buvo motyvas dėl ko pasirinkau būtent tokio tipo rankeną. Aišku, kamštis jautrumo į ranką kažkiek gal ir nuims, bet kaip jau anksčiau kažkada buvau minėjęs, man kiekvieno "degtukinio" ešeriuko atsargus prisilietimas nelabai aktualu - menkas nuostolis, jei vieną kitą tokį ir pražiopsosiu... Jei normali žuvis normaliai čiups, tai pasijus bet kokiu atveju (ypač lydeką ar sterką gaudant). Beje, kai į ritę valą vyniojau, tai kol 100 m valo susivyniojau ne vieną kart valas buvo švelniai užkliuvęs už valo špulės nelygumų - kepšteli kotelis į ranką kaip reikiant tokiu atveju, tad spėju, kad ne ką prasčiau turi jaustis ir ešeriuko prisilietimas, ar kokia žolė blizgutės kablį kliudžiusi.

Dėl akcijos pasirinkimo, tai spėju, kad 3-5 cm balansyrams turbūt pilnai ir ML užtektų, bet čia aš jau menkas patarėjas, nes dar tikrai per mažai patirties tam teturiu. Kaip jau minėjau tvirtesnį rinkausi norėdamas savo kailiu išbandyt Ščerbakovų nuomonę, kad žieminiam blizgiavimui (ypač balansyrinimui), kad ir lengvesniais masalais kuoliškesnis kotelis geriau nei per liaunas. Jei pasirinkimas pasirodys klaidingas, tai nenusiminsiu, nes sunkiems balansyrams bei sunkioms blizgėms iki šiol visiškai jokio įrankio neturėjau, nors noro paskalaut Kupiškio marių gilumose kažką sunkesnio nei ešeriniai masaliukai jau senai ir nemažai yra. Liks tuomet šitas spiningas "krupniakui" gaudyt, o smulkmei reiks liaunesnio pasiieškot, kad ir UL akcijos. O gal ir šitas pasirodys gan universalus sezoną pažvejojus. Žodžiu bus matyt. Įspūdžiais pasidalinsiu. ;-)
 #524492   MaxXMeridiusLT
 20 Lap 2013 10:44
SauliusM rašė:
MaxXMeridiusLT rašė:As buvau jau labiau linkes i "Fenwick" spiningelius....Bent jau SauliusM kaip rase stato juos tik po Genz'o ir croix'o....
Ir man ta croix rankena kai rite uzsispaudzia gumom kazkaip nerimtai atrodo ....
as juos statau ne po tu kroikso spiningeliu, kur gumum uzsispaudzia rite, o po tu kur su normaliu laikikliu.
vien jau del to jautrumo i ranka. nes kur gumom uzsispaudzia, tai kastis jautrumo nuims, o fenwick jautruma nuims tas rites laikiklio apgumavimas.

o siaip genz tiek rites laikymas, tiek ir rankena padaryta protingiausiai. jei pats kazka bandyciau rodbuildint, tai vat stengciausi kazkaip taip panasiai ir daryt.
Na bent jau premiere croix ant LT internetinese tik su ta rankena matau,kur uzsispaudzia su kembrikais,o su uzsukamu laikikliu jau legend serija,na gal jie neviska sudeje i internetine parduotuve.Gal vietoje nuvykus reikia ziuret.
 #524664   ksarinis
 20 Lap 2013 20:20
Sveiki. Apsisprendziau pasimti Fenwick spiningeli ta. Zvejoju Jiging Rap tais 4-9 gr. ir beveik jokiais kitais. Prasau pasakykite kuri modeliuka pasimti. Aciu.
 #524700   SauliusM
 20 Lap 2013 21:30
MaxXMeridiusLT rašė:
SauliusM rašė:nueik i triturusa ir pasizvalgyk, maciau ir buvo ir tokiu ir tokiu.
koks tavo Sauliau tikslus croix modeliukas?
jei tiksliai tai mano modeliukas yra pridroztas(sutrumpejes trecdaliu beveik is labai ilgo laito) ir senesnes kartos dar priedo.
 #524718   MaxXMeridiusLT
 20 Lap 2013 21:59
ksarinis rašė:Sveiki. Apsisprendziau pasimti Fenwick spiningeli ta. Zvejoju Jiging Rap tais 4-9 gr. ir beveik jokiais kitais. Prasau pasakykite kuri modeliuka pasimti. Aciu.
Manyciau M reiktu.
 #524904   ksarinis
 21 Lap 2013 17:55
Aciu uz patarima. MaxXMeridiusLT, maciau minejai pries tai buvusiam poste del Cabelas pirkimo bendro, as irgi mielai prisideciau.
 #525390   Laurisss
 23 Lap 2013 20:04
tukasG rašė: Ritė tvirtinasi dviem termo kembrikais įeinančiais į prekės komplektą. Grožiu tie termo kembrikai nedaug te pralenkia juodą izolkę. Pliusai tik, kad galima nesunkiai nuiminėt, uždėjinėt ritę, kas bus aktualu, jei spiningėlis bus transportuojamas ne specialiam dėkle (su nenuimta rite), o tūboj (ritę nuėmus) ir kad gali ritę tvirtint bet kurioj rankenos vietoj, kaip tavo rankai patogiau (prieky, vidury, ar gale rankenos, kaip muselinėj).
Pasiėmiau tokį patį spiningėlį, ale nedašunta kaip ritė tvirtinasi !:nujop...! Komplekte 4 guminiai žiedai, ale instrukcijoj jokios info apie kaitinimą :-kvankt Rašo, kad juos reikia tiesiog užrident. Taip ir padariau ale ritė makaluojasi :-kvankt
 #525397   tukasG
 23 Lap 2013 20:23
Pas mane komplekte buvo du "guminiai" žiedai. Apžiūrėjau, supratau, kad termo kembrikas. Užmoviau ant rankenos, uždėjau ritę ir atsargiai su žiebtuvėliu pakaitinau vienoj, kitoj, trečioj vietoj (kaitinant ta guma traukiasi ir priglunda prie kamščio, prie ritės, matosi kurioj vietoj dar reiktų pašildyt, kad gerai pritrauktų).
P.s. Instrukcijos net nebandžiau skaityt, nes angliškai nemoku... :lol: :oops:
 #525401   Laurisss
 23 Lap 2013 20:34
tukasG rašė:Pas mane komplekte buvo du "guminiai" žiedai. Apžiūrėjau, supratau, kad termo kembrikas. Užmoviau ant rankenos, uždėjau ritę ir atsargiai su žiebtuvėliu pakaitinau vienoj, kitoj, trečioj vietoj (kaitinant ta guma traukiasi ir priglunda prie kamščio, prie ritės, matosi kurioj vietoj dar reiktų pašildyt, kad gerai pritrauktų).
P.s. Instrukcijos net nebandžiau skaityt, nes angliškai nemoku... :lol: :oops:
Tai reiškiasi pas mane reikia tik tuos žiedelius tiesiog užrident ant ritės kojalių. http://i2.photobucket.com/albums/y2/han ... Rod001.jpg.
Eina jie tegul *PYP* su tokiu tvirtinimu, su snargliu geriau laikytusi :lol:
 #525414   SauliusM
 23 Lap 2013 21:40
Laurisss rašė:Eina jie tegul *PYP* su tokiu tvirtinimu, su snargliu geriau laikytusi :lol:
o dar kazkas sake, kad prisukamu laikikliu nemegsta :-D
vienu zodziu, jei pas tave ne termokembirikas o guma. tai tau pades elektriku izoliacija.
gali naudot betkokios spalvos bet pagal forumo tradicijas turetum naudot raudona.
o tada, gali tas gumas jau ant izoliacijos virsaus uzraitot. ir atrodys seksualiau ir ranka nuo izoliacijos kliju nesiterlios.
 #525416   Laurisss
 23 Lap 2013 21:45
SauliusM rašė:
Laurisss rašė:Eina jie tegul *PYP* su tokiu tvirtinimu, su snargliu geriau laikytusi :lol:
o dar kazkas sake, kad prisukamu laikikliu nemegsta :-D
vienu zodziu, jei pas tave ne termokembirikas o guma. tai tau pades elektriku izoliacija.
gali naudot betkokios spalvos bet pagal forumo tradicijas turetum naudot raudona.
o tada, gali tas gumas jau ant izoliacijos virsaus uzraitot. ir atrodys seksualiau ir ranka nuo izoliacijos kliju nesiterlios.
Nežinau kas čia sakė, kad nemėgsta prisukamų. Aš mėgstu bet kokius, kad tik ritę tvirtai laikytų ;-) Izoliacija - ne lygis :roll: Be to, kotą tuboje vežiuosiu, tai ritę teks dažnai nuėminėt. Imsiu tas plačias gumeles nuo kitaisko spiningėlio :cig.
Paskutinį kartą redagavo 1 Laurisss. Iš viso redaguota 23 kartus.
 #525417   SauliusM
 23 Lap 2013 21:47
nu jeigu rasi tinkamo diametro nuo kitaisko, tai OK. bet siaip lroikso rankenos didesnio diametro.
arba senukuose galesi termokembriko smota nusipirkt.
  • 1
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė