Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Šalia žūklės...
 #430477   Antas
 11 Gru 2012 13:30
pagal ismatavimus max litrazas butu iki 45 litru akvariumai. nu aisku, kad termostatas nuo zuvies.
Be to kurie geresni su lenktu stiklu ar tiesiu?
kiek aisku, kad lenktas duos optine apgaule, t.y. padidins vaizdus.
Kiek pats maciau didziuli akvariuma su lenktu stiklu (kazkur 150 litru jau su zuvimis ir t.t.) - man nepatiko, bet ar su mazu litrazu efektai tokie patys? gal kas turi, butu gerai atsiliepimai, nes pardavejai sako visada tik viena, dar negirdejau, kuris peiktu savo preke.
 #432519   Agis
 19 Gru 2012 12:47
Na ir neužmiršk, kad kuo didesnis akvariumas tuo lengviau prižiūrėti ir sukurti palankesnes sąlygas tiek augalams tiek žuvims.O patarimų neklausk pas pardavėjus, tiesiog pasidairyk akvariumistų forumuose, nes ten kaip ir pas mus, yra žmonių kurie negaili rimtų patarimų iš praktikos ir taip kartais galima išvengti klaidų kartojimosi.
 #437591   kriukelis
 08 Sau 2013 18:03
nesamone cia uz kosmine kaina..
Antas rašė:kazkas pakuzdejo, kad jau laikas ir man akvariuma isigyti.
Bet tik as ieskau nedidelio, ant nedickos spinteles, vaikui.
dabr ziuriu mazdaug iki 40 litru, kazkas panasaus butu http://www.nesefauna.lt/zuvims/akvarium ... /diversa40. Idomu siam akvariumui dar reiktu nors kokiu pribumbasu, isskyrus vandens, zuvu ir augalu su akmenimis. Be to kambaryje auginant reikia termostato? Min temp buna laba labai retai 16 laipsniu.
 #439640   SauliusM
 15 Sau 2013 11:40
kebra, padekit, mano sunelis uzmate vakar Kikoj zuvytes ir pradejo rekt, kad jamlabai reik akvariumo su barbusais. bet Kikoj akvariumu kainas kai pamaciau, tai silpna pasidare. kur ir ka butu galima nupirkt pradziai vaikui uz protinga kaina?
 #439677   ubuntu
 15 Sau 2013 13:39
As tai labiau rekomenduociau stalma: Liepkalnio g. 78 ir Šimulionio g. 5
I akvariumus labai rimtai buvau ilipes ir galiu pasakyt kad vilniuj yra tik viena parduotuve - stalma...
Bet aisku pardavejais jokiais niekada negalima pasikliauti, geriausia pasiklaust internete kitu zmoniu, kurie ismano, o tai pardavejai prikis i 20l akvariuma 20 barbusu, UV filtru ir pan...
 #439688   Aqua v.
 15 Sau 2013 14:07
Klausimas buvo:
SauliusM rašė:kur ir ka butu galima nupirkt pradziai vaikui uz protinga kaina?
I akvariumus as "nelipu", nors turiu juos 3 (siuo metu). Ir ne pirma desimtmeti.
Tai vienos parduotuves nera ne tik akvariumams, bet apskritai niekam (bent Lt).
O vaikui pradziai, ekonomines klases ir kokybes, bet nauja ir funkcionuojanti komplekta galima susirinkti nurodytoj kontoroj.
 #439817   Shtulas
 15 Sau 2013 20:35
Sauliau, už protingą kainą ieškokis skelbimuose. Tikrai būna net labai, labai gerų variantų
 #439843   Bratka
 15 Sau 2013 21:26
Tu sauliau salia manes i BIG atvaziok,ten krautuve atsidare nauja,Agua v jau imete kontaktus,nu ten labai patrauklios kainos.
 #439912   SauliusM
 16 Sau 2013 00:15
o tai kokio dydzio vaikui pirkt? 20 ar 40 ar kiek litru? ir kokios ten irangos butinai reik o kokios nafig nereik nors ir siulys pardavejai? nu koks turi but minimalus ale protingas kompletas vaikui? kazkada turejau akvariuma, bet tas buvo 20 metu atgal jei ne dar daugiau, nu sovietmeciu karocia, tai ir tie akvariumai kitokie buvo ir pats nieko jau nebeatsimenu. kazkur knygute dar is tu laiku voliojos berods akvariumo abc vadinasi. vo reiks bandyt atsirast ana gal.
 #439913   SauliusM
 16 Sau 2013 00:18
Bratka rašė:Tu sauliau salia manes i BIG atvaziok,ten krautuve atsidare nauja,Agua v jau imete kontaktus,nu ten labai patrauklios kainos.
kas tas yra patrauklios kainos? nes man Kikoj vos ne uz 500 kai pabande sukomplektuot, tai pasakiau kad eitu ten pat ir kad karosai ir viedre per ziema isgyvena...
 #439920   Shtulas
 16 Sau 2013 01:29
Tai vat protingas variantas ir bus karosus viedre augint vaikui :)
 #439942   Bratka
 16 Sau 2013 08:53
SauliusM rašė:
Bratka rašė:Tu sauliau salia manes i BIG atvaziok,ten krautuve atsidare nauja,Agua v jau imete kontaktus,nu ten labai patrauklios kainos.
kas tas yra patrauklios kainos? nes man Kikoj vos ne uz 500 kai pabande sukomplektuot, tai pasakiau kad eitu ten pat ir kad karosai ir viedre per ziema isgyvena...
Stipriai nesidomejau,bet maciau 240l akvariumas su dangciu,lempom apie 500lt
 #439952   SauliusM
 16 Sau 2013 09:09
Bratka, tu juokauji? 240 litru? as vaikui barbusam augint, o ne maudytis...
 #439959   Bratka
 16 Sau 2013 09:15
As pavyzdy daviau,reiskias mazi turetu analogiskai nei kitur buti daug zemesnem kainom,nes 240l su dangciu kitur apie 1000lt
 #439985   Vegys
 16 Sau 2013 10:07
Sauliau, paimk mažiuką, kad ir 20-40 ltr. Reiks dar filtro/burbuliatoriaus. Kai aš tokį turėjau, šildytuvo nedėjau. Lempų irgi. Dangčio irgi nebuvo. Rezultate keletas žuvelių sėkmingai gyveno (auksinė + ancitrusas + synadontis).
Didelio tikrai nepirk, nes vaikui gali pabost po kelių dienų. Taip man buvo, kai žiurkėną nupirkau. Pasidžiaugė porą dienų ir viskas, liko jis man. O man jo nafig nereikėjo. Prižiūrėjau aišku, bet nedžiugino.
 #440005   Sokratas
 16 Sau 2013 10:41
:shock: o kur dingo jisai, ant lydekų paleidai? :oops:
 #440010   Vegys
 16 Sau 2013 10:47
Pagyveno gal kokius metus ir numiro ...:(
 #440016   Sokratas
 16 Sau 2013 11:00
sorry, negerai pagalvojau....
 #440025   SauliusM
 16 Sau 2013 11:39
Vegys rašė:Sauliau, paimk mažiuką, kad ir 20-40 ltr. Reiks dar filtro/burbuliatoriaus. Kai aš tokį turėjau, šildytuvo nedėjau. Lempų irgi. Dangčio irgi nebuvo. Rezultate keletas žuvelių sėkmingai gyveno (auksinė + ancitrusas + synadontis).
Didelio tikrai nepirk, nes vaikui gali pabost po kelių dienų. Taip man buvo, kai žiurkėną nupirkau. Pasidžiaugė porą dienų ir viskas, liko jis man. O man jo nafig nereikėjo. Prižiūrėjau aišku, bet nedžiugino.
tai toki ale stiklini be nieko 12 litru tai ir kikoj uz 40 litovcu paimt galima. tik man kategoriskai pareiske pardaveja, kad barbusai tokiam mol negyvens, nes butinai sildytuvo reik. ir ka su apsvietimu tokiam be dangcio burt tai irgi nezinau, nes apaugs maurais jei tik kokia staline lempa pastatyt ant virsaus.
 #440027   Aqua v.
 16 Sau 2013 11:49
Pradekim nuo tikslo, pvz ar perkam tik pagal vaiko uzgaida naujam zaislui, ar norim vaikui kazka ugdyti (meile gamtai, darbstuma, atsakomybes jausma).
Pirmu atveju - viskas turbut aisku ir patarimu jau uztenka net sioj temoj.
Antru atveju - reikes tevu pastangu, rezultatas pats "neateis" daugeliu atveju. Ir patarimai butu jau visai kiti (ir del hard'o, ir del soft'o :) )
 #440157   Shtulas
 16 Sau 2013 20:20
http://www.skelbiu.lt/skelbimai/akvariu ... 78271.html
http://www.skelbiu.lt/skelbimai/parduod ... 97469.html
http://www.skelbiu.lt/skelbimai/20-ltr- ... 99213.html
http://www.skelbiu.lt/skelbimai/naudota ... 13045.html
Va, kokių nori akvariumų. Įranga tokio litražo akvariumukui tikrai kapeikas kainuoja. Bet siūlyčiau imt didesnį akvariumą, kokių 50-60 litrų, sąlyginai jis ne kažką didesnis, bet vietos daugiau, o ir žuvims bus maloniau ir pačiam, kai reikės valyt ir galėsi sau normaliai rankas įkišt.
 #440388   ubuntu
 17 Sau 2013 13:50
6-7 barbusu bureliui patarciau 50-60lt akvariuma, dangtis ir apsvietimas - pageidautinas. Keletas nelepiu augalu, tokiu kaip valisnerijos ir vysnios. Filtro aisku butinai reikia, va koki aquael su oro padavimu paimi tai ir nebrangu, ir geras daiktas. Sildytuvas nebutinas. Aisku zvyro augalams ir kiokios saknies reiketu, kad vaizdas padoresnis butu. Tik neklausyk pardaveju kai kis visokius vandens kondicionierius :D
 #441648   SauliusM
 21 Sau 2013 13:09
ubuntu rašė:Tik neklausyk pardaveju kai kis visokius vandens kondicionierius :D
kas cia per... ?
 #442418   Evaldas Z
 23 Sau 2013 21:35
kadangi mano akvariumisto karjeros pertrauka uzsitese ilgiau, nei planuota, tai galiu perleist likusios chemijos
Paveikslėlis
1. Bactozym (biologinis aktyvatorius). is 10 kapsuliu belike 3. galiojimo laikas neribotas.
2. PlantaMin (skystos trasos su gelezim). like ~3/5. galioja iki 2013 08.
3. Clearol (vandens skaidrintojas). like ~2/3. galiojimas neribotas.
4. Algo-stop fix (priemone kovojant su melynai zaliais dumbliais). like ~1/2. galiojimo laikas neribotas.

na ir dar + gaunat pradziamokslines pazintines literaturos :)
Paveikslėlis
tai va uz kokia fleskute, didesne saldaine ar dar koki gardesi, visas sitas dziaugsmas butu jusu ;-)
rasykit PM .
 #443689   ubuntu
 28 Sau 2013 06:06
SauliusM rašė:kas cia per... ?
Ivairiausi chemikalai, kurie padaro krano vandeni "tinkama" zuvims :v-ar Daug pradedanciuju uzkimba ant sio kabliuko.. gal blogiau ir nebutu nuo tokiu nesamoniu, bet pinigai visiskai i ora... Paimk dvacoka, sudegink - cia tas pats ;-)
 #444053   zet
 29 Sau 2013 01:27
pas mane kazkada 40 litru akvariume prisiveise tiek molineziju, kad ju turis sudare kokius 10 litru. Cia ne bajaris. Darbe buvo toks dzidelis dzidelis akvariumas. Ir kai uzsiminiau kad galiu is savo mazo akvariumuko biski atvesti molineziju, sekretore labai apsidziauge, na tai as nuleidau du kartus graibsta i akvariuma, istraukiau kokius 6 litrus molineziju ir nuveziau :D tai sekretore sokas istiko: 2 metro ilgio ir pusantro aukscio akvariumas pato juodas - pilnas molineziju :) na gal ir padauginau, bet stai ko tikrai nepadauginau: akvariumas buvo nepermatomas per molinezijas, buvo 2 oro kompresoriai ir geras vandens filtras kad ta fauna palaikyti. Siaip idomu butu buve, koki turi jos butu uzemusios, jei as jas buciau neisdalines. Paskui ileidau du didelius vaivorykscius, ir daugintis jos nustojo - visiskai. Speju ju mailius buvo skanus - nors pavirsiniu augalu netruko. O paskui, po serto saldyto maisto atsirado kazkokiu veziagyviu - is paziuros lygais dafniju... bet... pas molinezijas pradejo geltonuoti akys (cia is karto po "dafniju" kabutese pasirodymo) ir molinezijos pradejo mirti. Tos vaivorykstes ir kiti keisti akvariumo gyventojai jauciasi gerai. Vat idomu, kas ten do dafinojos, speju teks "virti vandeni" ir deti karantina viskam.....
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė