Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Velkiavimas; žūklė vobleriais, sukrėmis, blizgėmis, guminiais masalais; gaudymas skrituliais
 #599186   rusla02
 16 Lap 2014 18:54
Del vejo nesakyk. Beiškant kokios nors užovejos, teko ilisti i kažkokius kanalus, kur budamas galvojau "Ka aš čia darau :grin: ".
Bet pora peiliu pavyko išvilioti, sudirbo magalonas, letas - letas tvičingas.
 #599206   Aqua v.
 16 Lap 2014 20:36
vadinas silikonas tikrai 'rulit' :)
snd neaktyvus forumietis ant silikono - 95cm., 6+kg. Gaude po dvieju tvichingistu ir vieno zivcininko :shock: .
Forumietis kaip minejau neaktyvus :) , kazin ar bus foto :?
 #599212   Kipas
 16 Lap 2014 21:08
Dasco rašė: vejas belekoks ...
pas man snd 20m\s tai su el varikliu neturejau jokiu sansu :e:e .namie pasidariau voblu inventorizacija ir visa mano zvejyba si savaidgali :-D
 #599213   Dasco
 16 Lap 2014 21:10
Kipas rašė:
Dasco rašė: vejas belekoks ...
pas man snd 20m\s tai su el varikliu neturejau jokiu sansu :e:e .namie pasidariau voblu inventorizacija ir visa mano zvejyba si savaidgali :-D
nu ant didesnio telkinio sunku, musu lankyti nedideli, bet vistiek
 #599226   vaitko
 16 Lap 2014 23:06
Aqua v. rašė:vadinas silikonas tikrai 'rulit' :)
snd neaktyvus forumietis ant silikono - 95cm., 6+kg. Gaude po dvieju tvichingistu ir vieno zivcininko :shock: .
Forumietis kaip minejau neaktyvus :) , kazin ar bus foto :?
Grazu! Bet imho ne masale Esme. Vargu ar tai situacija kada krokodilas tupi uz zoles ir stebi zhyvca beigi aplink vykstanti twitchdance o Kai tik pamato silikona puola... Tiesiog laiku ir vietoj pakista ir jei ten butu vobla I ta pacia vieta ir gyli pakista lygiai taip pat uzpulta butu :)

As siandien I Nemuna nulekiau su nusiteikimu "nevarysiu namo kol bent vienos neistrauksiu" deja po sesiu valandu paiesku visais imanomais budais teko nusiteikima pakoreguot. Anei kliovo ple... Aplink visi sutikti tokie patys suvarge ir nelaimingi...

Manau kad iki balandzio galo leisiu ilsetis lydekom jau...
 #599233   Aqua v.
 16 Lap 2014 23:41
vaitko rašė:... Bet imho ne masale Esme. ......
:) nu cia labiau Rudros fanams druskytes pabarsciau :grin: .
Aisku, ant ko gaudysi, ant to ir pagausi (nu bet ant guminuko daugiau, didesniu nei ant Rudros :-D :-D )
 #599246   Rapolas
 17 Lap 2014 08:55
Aqua v. rašė:
Rapolas rašė:....Rezultatyvesnis per bangas gaudymo būdas yra su priekyje (svorio centras priekyje:D) sunkintomis sukrėmis ;)
cia tipo pavirsiuje?
Galima placiau?
Aha, paviršiuje :-D
nu nepačiam pačiausiam paviršiuj, bet nu maždaug iki pusės metro gyly pravedimas :-D
Esmė, kad su poperiu per bangelas:D sunku kontroliuoti masalą ir po staigaus tymptelėjimo valo surinkimo metu kai gauni smūgį per nagus, tai kaip taisyklė- kibimas būna tuščias (aš per bangas su poperiu beveik negaudau ,kiti mačiau tai dusinas:D). Visai kitaip su sukre, tik lapelis turi būti pakankamai didelis, o svarelis priekyje- pakankamai mažas, kad sukrę galima būti išlaikyti kiek įmanoma aukščiau. Tada masalas gerai matomas iš apačios ,pastoviai dirba ir gerai jaučiamas (nu aišku, jai nemaišo šoninis gūsingas vėjas:D) ,t.y. visai neprarandama masalo kontrolė. Kibimo atveju- sėda užtikrintai ;-)
Įmetu pavyzdį panašios sukrės, gaudau ir su ja ,ir su Rublex'o turiu panašią ,su didžiausiu lapeliu ;-)
Sukre_aquai.jpg
Sukre_aquai.jpg (216.39 KiB) Peržiūrėta 7548 kartus(ų)
p.s.:sorry, tik vakar pastebėjau tavo klausimą :-D
 #599251   Rapolas
 17 Lap 2014 09:19
vaitko rašė: As siandien I Nemuna nulekiau su nusiteikimu "nevarysiu namo kol bent vienos neistrauksiu" deja po sesiu valandu paiesku visais imanomais budais teko nusiteikima pakoreguot. Anei kliovo ple... Aplink visi sutikti tokie patys suvarge ir nelaimingi...
Aš vakar Nemune nuo ryto tik iki 12h iškentėjau, analogiškai- 0 (jokios gyvybės :D) :-D
O užvakar ežeriuke - 11peilukų (nuo 300 iki ~800g) ir trys ešeriai, "sportininkai" treniruojas toliau... Grojo savadarbis krank'as (ešeriai) ir minoškė, o šiaip tai supylė į vienus vartus visus- Orbitas 110SP :-D
p.s.: gumos, sukrės ir tolygus bet kokio masalo pravedimas nedirbo visai :-D
 #599253   Aqua v.
 17 Lap 2014 09:55
Rapolas rašė:...Aha, paviršiuje :-D
nu nepačiam pačiausiam paviršiuj, bet nu maždaug iki pusės metro gyly pravedimas :-D.....
p.s.:sorry, tik vakar pastebėjau tavo klausimą :-D
maciau, kad atostogaujat ;-) (nuo forumo :grin: )
Sitas sukres turiu kelias, bandes kazkiek, bet galvojau, kad jos kaip tik labiau dugnuj skirtos. Tiesa, esu girdejes (tik is vieno saltinio :oops: ), kad salaciam naudojo sekmingai.
O kodel butent priekinio sunkinimo sukres, kuodel nepravest pavirsiuj iprastu sukriu?
 #599256   Rapolas
 17 Lap 2014 10:04
Aqua v. rašė: O kodel butent priekinio sunkinimo sukres, kuodel nepravest pavirsiuj iprastu sukriu?
Galima bandyt ir įprastas, kurios teisingai susuktos :-D
Esmė, kad su priekiniu sunkinimu jos dirba ir lėčiau ir greičiau pasukant, dirba ir pauzikės metu, o tai aktualu gali būt jei yra bangavimas (nu ir ne tik:D) Paprastą (su svoriu vidury) reikia kaskart užvedinėt (truktelt įtempiant valą), jei banga "numuša" jos darbą, todėl išvengt masalo kontrolės praradimo trumpų momentų nepavyksta ,todėl kažkodėl su svoriu priekyje pravedimai ir rezultatyvesni ;-)
p.s.: jo, čia geras bajeris - pailsėt nuo forumo :-D
 #599765   Aqua v.
 20 Lap 2014 23:07
Man tai ruduo turbut lydeku metas numero uno, jei apie tema "Lydekų žvejyba visais metų laikais".
Ypac si rudeni, nes pirma kart rimtai ir tikslingai vaikaus rudeniniu 'zabu' :) , aisku tikedamasis 'krokodilo' :roll:

Dar ruduo - pauksciu migravimo metas,
dar ir misko parsiukai :) kartai pamigruoja (kazi kur Paveikslėlis ):

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

O lydekos rudeni, bent man, nekimba 'fontanais';
kartais i pora dienu pora rimtesniu kibimu, kartais ne vieno :donknow' ,
kartais vienas, bet :gutgut va toks:

PaveikslėlisPaveikslėlisPaveikslėlis

Sita = 114cm, 12,2kg,
Upe :lol: , 4" ryskiai isreikstas shad (toks labiau ezerinis, tiksliau 'leto' vandens) 'needamas' riperis, naturalke.
O ispudingiausi - zabtai. Ilgis 'auga' ne taip ryskiai (zuviai 'didejant'), bet galva tai :shock: :shock: :shock:
 #599789   Rapolas
 21 Lap 2014 08:55
Nu, nebloga nebloga sunkesvorė ,ir jau netokia linksma kaip pas "Parker"į :-D
Kur čia tie keturi "paršiukai" neša mieles per upę? :-D
 #599815   vaitko
 21 Lap 2014 11:27
Aqua v. rašė:bet galva tai :shock: :shock: :shock:
AJK TU SAU! Nu sveikinimai.. blemba pas tamsta karma teisinga kas liecia zuvi tai jau tikrai... :) Cia "toj pacioj vietoj"? *PYP* *PYP*... tu mano svajone du kartus jau igyvendinai per kelias savaites, o as tusciai slampineju pakrantem bandydamas rasti bent panasaus kalibro gena...
  • 1
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė