Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Velkiavimas; žūklė vobleriais, sukrėmis, blizgėmis, guminiais masalais; gaudymas skrituliais
 #364200   SKarolis
 19 Bal 2012 10:14
Nu vakar nuėjom į nedidelį tvenkinuką, kur seniau būdavo lydekų (iš vaikystės prisiminimų), pabandyt pažiūrėt ar nors kibimas bus. Ir ką galiu pasakyti. 5 lydekaites per ~2-3val. Svoris jų būvo tarp 600-800g. Žinoma visos paleistos atgal į tvenkinį.

Štai viena nuotraukėlė iš po vakar :) Pirma žvejyba su museline man čia buvo ir muselė paties daryta su primityviom medžiagom. Ir štai laimikis yra :)
Paveikslėlis
 #365311   SKarolis
 21 Bal 2012 10:47
Oficialiai skebiu sezoną atidarytą. Štai ir mano laimikis šio ryto apie 4kg lydekaitė. Tiesa, verta paminėti, jog tai buvo mano antroji žvejyba (rimta) su musele (savo gamybos). Kova truko apie 10miučių. Atsiprašau dėl kokybės filmavimo, nes filmavo tiesiog jaunas 12m žvejys buvęs netoliese.

Video:
http://www.youtube.com/watch?v=fNY-9tlAlfA
Video (paleidimas):
http://www.youtube.com/watch?v=ZuGosIY03wk

Nuotraukos:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #365383   Marius1
 21 Bal 2012 17:17
Aš šiandien 1 užtvankoj su valtim season atidarinėjau.
Rezultate 7 kibimai, 5 silkės atsidurė valtyje, iš jos, aišku keliavo vandenin
Kolega su kuriuo žvejojau, nei kliovo nematė 'viarkt
Iš 7 kliovų 6 ant orbit 80 sp, 1 ant nories chupi minnow voblerių ( gaudžiau tik vobleriais ) tvičinant
Smagiai pasiplaukiojom, bet dar skystai su lydekom, o ne tai kaip kažkas rašė, kad jams ant beleko :ks>
Beje, ką sutikom, visi tušti buvo :e:e
 #365464   WooHoo
 21 Bal 2012 21:03
Buvom siandien praktiskai visai dienai Ukmerges rajono ezerelyje.. Zveju daugiau nei proto, dauguma tusti. Pagavau ~10 vienetu, kibimu ~14, visos nelegales, zinoma paleidau. Buvau su broliu, tai jam irgi nelabai yra kuom pasigirti, turejo tik viena legalia pagal ilgi ir ta ant ribos. Toks jausmas, kad visos isnersusios kazkur dinge. Kas dar keista, tai negaleciau netgi pasakyti kas buvo geriausias masalas. Pagauta buvo tiek ant vobleriuku tvicinant, stop and go, tiek ant gumu, tiek ant blizgiu. Spalvos irgi labai skirtingos, eme tiek naturalias (eserio imitacija gal daugiausiai gavo laimikiu), tiek agresyvias (sekmingiausia buvo turbut geltonai raudona), blizges sidabrines matines. Zodziu visa diena prasikeikiau, kad dar neatkeliavo mano Tiro kotas su rite, buciau ir su tokiom jauniklem zymiai smagiau laika praleides :)

Zodziu laukiam kol visos isnersusios lydekos atsigaus..
 #366513   Marius1
 24 Bal 2012 22:12
Šiandien po darbo apie 1,5 val. pasivaiksčiojimas prie mėgstamo karjero.
Rezultate:
4 margašonės, 3 silkutės ir 4,3 kg :superšokas
Silkutės atgal į vandenį.
Dičkė namo, kadangi teko operuot, kad voblerį atsiimt :[anuol
Skrandyje radau kepamą kuoją, ir lydekiuką kokių 100 gr.
Vadinas mityba prasidėjo ''plot
 #371331   spiridonas
 10 Geg 2012 06:33
Vakar apturėjau gana keistą lydekų žūklę. nuo 8 iki 15 valandos - 21 kibimas :shock: (iki 12 val turėjau tik 3 kibimus), tokių neaiškių bakstelėjimų neskaičiavau. 10 vnt krante - ir iškart atgal. Iš jų tik 2 matėsi, kad tikrai legalaus ilgio. Kas įdomiausia, kad beveik visos sukibo labai arti kranto (masalą trauki link savęs ir kai jau pamatai jį - sulėtini traukimą ir žiūrėk iš paskos pareina torpedikė ir kala) tik kelios trinktelėjo toliau nuo kranto. Viena nelegalė, kurią partysiau į krantą, turėjo burnoje, kažkieno sukrę su pavadėliu ir nemažu valo gabalu. Dar įdomiau, kad ant to valo galo dar buvo susivėlęs vienas masalas - riperis su galvakabliu. Taigi vienu traukimu 3 laimikiai: lydekiukas, sukrė ir riperis - tiesa lydekiukas buvo išlaisvintas nuo visų auskarų ir išleistas namo. Toks jausmas, kad lydekiukai ką tik išneršę ir dar sėdi po kelis vienoje vietoje- pakrantės žolėje, nes du kart buvo, kad ištraukus vieną, sekančiu metimu iš tos pat vietos partysiau ir kitą. Vnž lydekiukai vakar ėmė kaip aukšlės :-D
 #374520   Andrius0522
 19 Geg 2012 17:33
katik is RAPALA 2012...Baisiu trofeju nebuvo.max 3.1 kg lydeka...tai zmogus su ta lydeka skyne ir didziausios zuvies prizus ir svoriu kategorijoje...smagu jam :) prizai vaziuoja y Kauna,ir starkis 3.4 kg,bet starkis neskaiciuojamas...... 129 zmones registruoti dalyvavom,,kibo apie geros pusantros val ir vsio kaip sakant,dar gal kazkam kilbukai padauze tame tarpe ir man ir vsio...
Tiek ziniu is Luksto sios dienos...
 #389470   Lamiglas
 15 Lie 2012 12:10
Sveiki , vakar eilini karta buvau tvenkiniuose paspiningauti , bet ne is ryto ar vakare o diena nu ir si ta pagavau . Lydekaite arti pusantro o eseriai virs puskilio . Trys kibimai trys zuvys viskas per pusvalandi o paskui iki vakaro ramu . Greitas tvicingas kibimai pauzes metu , x rap vobleris .
Paveikslėlis
 #391592   alkanas
 24 Lie 2012 07:06
vakar buvau uzsibrezes zvejot 6val ty nuo 9 ryto iki 15,00, taigi 14.45
http://s018.radikal.ru/i516/1207/92/9928f6330978.jpg
didesnioji valty, kita zuvyte sugaudyta pries tai, dar du peiliukai nelegalus paleisti, buvo ir daugiau kibimu tiek lydekiniu tiek eseriniu, zvejyba sunki buvo, nes vejas labai nepalankus mano pasirinktom zukles vietom, reikejo zvejot puciant soniniam gan stiprokamm vejui
 #391693   alkanas
 24 Lie 2012 15:18
trauke 20 min. :-D pavargau, su vienarankiu kotu yr ka veikt su tokia galinetis, nors, laikas gan reliatyvus kad ir turi tikslu matavimo vieneta, gal ir ne 20, gal maziau ir zymiai, tikrai nesekiau, net kiek kartu prie valties buvau prisitraukes, net ir pakeles kelis kartus buvau, o ji vel kur jai reik nuplaukia, zodziu :gutgut
jei rimciau, tai kiek tiksliai svere ir koks ilgis nzn, kaip tycia svarstykliu batarkes pasedusios biski kazkokias pievas rode nuo 25 kg (max kiek jos gali sverti) iki 0 , is akies, sprindzio matu ilgis ~ 90 cm, svoris ~ 6 kg. ezerine.
 #391708   alkanas
 24 Lie 2012 16:28
butu uzteke ana nuoroda paspaust ir butu rode, jei nerode tai ir dabar nerodys
Paveikslėlis
ps dar del valo klauset, nu nepamenu, is pontoon21 kazkuris pintas lyg 0.156 ar 0.165, nepamenu koks is tikro. 0 valas turi laikyt, rites stabdis tam yra, bet zinoma buna visko 'viarkt
 #391952   alkanas
 25 Lie 2012 20:49
galeciau tik pasijuokti, arba nekreipti demesio, bet nusprendziau vistik atsakyt normaliai.
valtyje turiu pasidares "mierka" lygiai 45,5cm, tie 0,5cm uzdeti virs legalios ribos nes negyva zuvis susitraukia truputi. tas peilis 46-47 cm ilgio, tas eseriukas virs jo 800 gr. ::hai-bai
 #395807   Lamiglas
 12 Rgp 2012 21:16
Sveiki , kadangi atostogauju buvau su seima pries kelias dienas nuvaziaves i kaima Rokiskio rajone . Prie pat sodybos yra grazus ezeriukas taigi kelias dienas pameciau spininga , papuole keletas nedideliu lydekaiciu , keli eseriai , na o paskutine viesnages diena pagavau sita grazuole. Uzkibo ant mans guminuko , lydeka svere 5kg 800g.

Paveikslėlis
 #397847   Donasssss
 20 Rgp 2012 00:26
kadangi liga paumejo,tai sia savaite zvejojau 4 dienas :grin:. nieko yspudingo pagauti nepavyko,trys virs kylo,dar kokios 6 iki kylo ir kibimu nemazai. du kartus buvau nemune nuo kranto,kas buna labai retai,maximum pora kartu per sezona,bet kazkaip kablys pradejo smigti y nugara,tai gal reikes dazniaus nuo kranto paspiningauti :grin: . nuotaika sugadino tai,kad dvi istrauktos lydekos virs kylo,buvo grynai kaip is tinklu isejusios,supjaustytais sonais,dar pazystamas papasakojo,kad pries kelias dienas rado ten tinkla :-ug . nezinau kodel,bet kazkaip galvojau,kad tenai nelabai kas meta,gal todel kad pasienio ruozas,stovi pasienio kameros,nu bet kaip bebutu klydau 'viarkt .
na o sendien nutikes yvykis priverte atsisesti ant akmenelio ir drebanciom rankom surukyti pora cigareciu :ruko . buvom nemuno zemupy,jau vakarejant gavau trinki per rankas ir pradejo stabdis zviegti,supratau kad kazkas gero bet kad ant tiek tai ne... stabdi uzverziau stipriai,spina laikau su dviem rankom issisiepes,o ji ramiai plaukia toliau,suprates kad cia kazkas ziauriai galingo,pasisaukiau drauga buvusi uz poros dambu. tada zuvis kazkur ynese,kaip y koki kelma,bet tampant,atleidinejant vala pavyko vel ja pajudinti,bet neilgam,uz keliu sekundziu vel sedo... taip prastovejau kazkiek laiko ir kai draugas jau buvo atbeges dar pajutau kaip ji sujudejo ir vel sustojo kaip kelmas. kury laika dar patampius nutruko valas,nusipjove y akmenis,ten ju labai daug ir pastoviai bemetant valas susidrozia. esu pagaves stambiu zuvu,bet nieko panasaus nesu pajutes... pasipriesinimo neparodziau net menkiausio,pries ynesant y kliuvinius,zuvis letai plauke su uzverztu stabdziu,visa laika kilo aukstyn,pries srove... atrode,kad valas jau truks ir spinigas subyres,laikiau su dviem rankom is jegu,o jai buvo nulis emociju,nepavyko nei pasukti y sona,nei dar kazkaip ja pristabdyti,vis kilo ir kilo pries srove,bet letai ir karts nuo karto nestipriai pajusdavau trinkiuka,gal plaukdama bande nusipurtyti nuo masalo. tai va pirma mano tokia patirtis ir tikrai nemaniau,kad gali buti toks bejegis,pries zuvi... kraujas tebeverda nuo adrenalino,kazkaip neina negalvoti vis...
 #398923   Vegys
 22 Rgp 2012 21:44
Vyriokai, labai tingiu viską skaityt. Atsakykit kas netingit - šiuo metu velkiaujant ar turi įtaką dienos laikas ? Keltis su aušra (dėl Aušros žmona gali supykt :) ) ar galima ir išsimiegojus, tarkim 8.00 žūklę pradėt. Velkiaut galvojama dideliuose ežeruose, lakajai ar Asveja ar pan.
 #398969   Aruunis
 22 Rgp 2012 22:14
na as sakyciau kad viskas nuo oro priklauso. pagal mane:
jei saule be debesu, pilnas prozektorius, kibimai rytas ir vakaras.
jei dangus pilkas ir yra auksti(ne zemi ir ne lietaus) debesys, man buna geriausi kibimai ir kimba arba visa diena arba ismusa x valanda ir gali sugaudyt daug zuvu.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 50
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė