nezinau kur klausti, kadangi apie eserius, tai klausiu cia, bet klausimas ir apie exolotus, na bandysiu vistik sioj temoj klaust, o reikalas toks:
plaukiu, exas rodo, matau slaito nuokalne , (pvz nuo 3m eina i 5m gan staciai, skardis zodziu, o nuokalne rasau tam, kad suprastumet plaukimo krypti del visko, jei reikes)) pacioj nuokalnes pabaigoj, ty ant pacio dugno stovi didesnes zuvys, o ant pacio slaito virsaus dar ne nuokalnej mailiaus bureli, arba buna jau ant nuokalnes pradzios mailius stovi, kiek esu bandes, nu nesu is siu poziciju ne vieno (menamo) eserio nuo to dugno, kur kaip as isivaizduoju butent juos ir rodo istraukes (inkaruojuos toliau nuo to skardzio apacios, kad laisvai galeciaiu masala sokdint ivairiausiais budais, tikrai ne zuviai virs galvu, dugna tikrai randu, ir jauciu net zuvies pirstelejima jei pirstelna) nu bet mano aprasomu atveju eserys man nejama. as suprantu jog cia speliones, kad ten butent eserys, bet norecaiu, jog pasidalintumet savo patyrimu tokiais ir pns atvejais. pvz kitokiose situacijose, kai exas rodo mailiu prie kokio nedidelio kalnelio, kelmo, ar siaip zoliu, bet kur, salia galiu nieko didesnio ir nematyt, ale eseriu/eseriuku pagaunu, o ir lydekos nasrus iszioja.
klausimas :
tai ka po velniu man tas exas ten rodo ? kame reples , zvejot nemoku

gal

bet spininga tai tikrai turiu.
kaip jus exo pagalba ieskot eserio, ir kur pagal jo parodymus randat