Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žūklė dirbtiniais ir gyvais masalais
 #380744   Rafal
 12 Bir 2012 12:17
Su Balzio ezeru sutinku...ju ten pilna, motosi kaip plaukioja. Bet nelabai kimba. Bandziau ne seniai ten, turejau pora kibimu, du tik virs 20cm...Bet uztat raudes galima smagiai pazvejot ;)
 #381127   WooHoo
 13 Bir 2012 18:50
O kaip bandėt juos gaudyt? Man kažkaip paskutiniu metu atrodo, kad bet kokį ešerį gali greitu twichu ir tinkamais vobleriais suviliot.. :)
 #381167   TukasVS
 13 Bir 2012 20:30
Na aš kadangi pradedantysis, tai nelabai žinau dar kaip tinkamai juos gaudyti... :) 2 pagavau vos didesnius už vobleriuką, o viliojau tiesiog pastoviai traukiant su timptelėjimais. Su guminukais išvis nieko nepagaunu, nors ir prisipirkau visą krūvą ir kaitaliojau. :/ Bandžiau ir pauzes ilgas daryt, ir trumpas, ir stipriai, ir silpnai timpčiot, ir pastoviai traukti, ir t.t. Bet šnipštas kažkoks, tas pats ir Galvėje buvo. :cry:
 #381200   Rafal
 13 Bir 2012 22:29
Man atrodo, jog eseri su vobleriu sunkiau suvilioti negu su guminuku. IMHO. O kodel nepagauni neisivaizduoju. Jeigu as mikrinu eserius, tai nuo zodzio mikrinu, jau iseina Microjig. Reiskias ne sunkios galvutes, trumpi tvisteriai, riperiai. Einamiausios spalvos pas mane: violetine, juoda ir tepalas. Dar gerai pasiteisina zalia, ypac tarp zoliu. Naudoju mikrinimui pinta vala. Anksciau zvejojau ir su mono, 0.12mm/0.14mm kibimui jokios itakos nebuvo. Nededu jokiu pavadeliu, kartais laba truma is stygos. O jeigu labai daug lydeku pasitaiko-ploniausia volframini. Galvutes ezere naudoju nuo 1g iki 5g. Retai 5g, bet kartais reikia toliau numesti. Pravedimas: paprastas dugno tikrinimas, kolkas man pats kibiausias. Galima paivairitnti visokiausiais timpciojimais ar kazkas tokio. Bet ne manau jog tai esminis dalykas ;) Nei zvyno nei uodegos ;)
 #381224   TukasVS
 14 Bir 2012 07:46
Labai dėkui už patarimus, bandysiu per šias išeigines vėl. Taip pat bus proga valtį išbandyti. ''plot

Nei žvyno, nei uodegos.. ;)
 #381399   alkanas
 14 Bir 2012 20:27
nezinau kur klausti, kadangi apie eserius, tai klausiu cia, bet klausimas ir apie exolotus, na bandysiu vistik sioj temoj klaust, o reikalas toks:
plaukiu, exas rodo, matau slaito nuokalne , (pvz nuo 3m eina i 5m gan staciai, skardis zodziu, o nuokalne rasau tam, kad suprastumet plaukimo krypti del visko, jei reikes)) pacioj nuokalnes pabaigoj, ty ant pacio dugno stovi didesnes zuvys, o ant pacio slaito virsaus dar ne nuokalnej mailiaus bureli, arba buna jau ant nuokalnes pradzios mailius stovi, kiek esu bandes, nu nesu is siu poziciju ne vieno (menamo) eserio nuo to dugno, kur kaip as isivaizduoju butent juos ir rodo istraukes (inkaruojuos toliau nuo to skardzio apacios, kad laisvai galeciaiu masala sokdint ivairiausiais budais, tikrai ne zuviai virs galvu, dugna tikrai randu, ir jauciu net zuvies pirstelejima jei pirstelna) nu bet mano aprasomu atveju eserys man nejama. as suprantu jog cia speliones, kad ten butent eserys, bet norecaiu, jog pasidalintumet savo patyrimu tokiais ir pns atvejais. pvz kitokiose situacijose, kai exas rodo mailiu prie kokio nedidelio kalnelio, kelmo, ar siaip zoliu, bet kur, salia galiu nieko didesnio ir nematyt, ale eseriu/eseriuku pagaunu, o ir lydekos nasrus iszioja.
klausimas :
tai ka po velniu man tas exas ten rodo ? kame reples , zvejot nemoku :?: gal :lol:bet spininga tai tikrai turiu.
kaip jus exo pagalba ieskot eserio, ir kur pagal jo parodymus randat :?:
 #381461   Rapalas
 15 Bir 2012 08:04
Man su eseriu rodymu ehelote irgi yra sunkuma. Pats gal pabandyk stotis ant pacios virsunes ir kelk guminuka i ikalne, o ne nuokalnen ridenk. Man kai salia kalniuku, sakykim papedei parodo zuvi, tai garantuotas sciupokas, as nemazai velkiauju vienam ezerioke ir yra charakteringi kalniukai tokie, tai jei papedei rodo zuvi, praplauki ir buna bac, sedi sciupokas, o va eseriecu bandziau padzigint ir tylu. Siaip isviso kiek uztvankose esu gaudes, plauki per vaga, jos krastus ir parodo ne zuvi o kazkokius nelygumus, tada paplaukes uzsiinkaruoju, padziginu ir kartais puskilinis pasiraso, maziuku nematau su echalotu, arba nepagaunu :)
 #381955   TukasVS
 17 Bir 2012 16:26
Rafal rašė:Man atrodo, jog eseri su vobleriu sunkiau suvilioti negu su guminuku. IMHO. O kodel nepagauni neisivaizduoju. Jeigu as mikrinu eserius, tai nuo zodzio mikrinu, jau iseina Microjig. Reiskias ne sunkios galvutes, trumpi tvisteriai, riperiai. Einamiausios spalvos pas mane: violetine, juoda ir tepalas. Dar gerai pasiteisina zalia, ypac tarp zoliu. Naudoju mikrinimui pinta vala. Anksciau zvejojau ir su mono, 0.12mm/0.14mm kibimui jokios itakos nebuvo. Nededu jokiu pavadeliu, kartais laba truma is stygos. O jeigu labai daug lydeku pasitaiko-ploniausia volframini. Galvutes ezere naudoju nuo 1g iki 5g. Retai 5g, bet kartais reikia toliau numesti. Pravedimas: paprastas dugno tikrinimas, kolkas man pats kibiausias. Galima paivairitnti visokiausiais timpciojimais ar kazkas tokio. Bet ne manau jog tai esminis dalykas ;) Nei zvyno nei uodegos ;)
`

Taigi šiandien vėl bandžiau spiningauti, tik šį kartą Galvėje ir su valtimi. ''plot Ešeriukai nedideli ir tik 12 vnt., tačiau kaip visiškai žaliam manau visai neblogai. ;-var-var. Tik va su guminukais neturėjau nei vieno kibimo, išbandžiau visokias spalvas, bet nieko. :roll: Visi kibimai buvo ant voblerių ir 3 ant mepsų, tuščių kibimų taip pat buvo nemažai. Prisižiūrėjau ir video, ir prisiskaičiau, tačiau nesigauna man su ta guma. 'viarkt
 #382010   alkanas
 17 Bir 2012 20:31
su guma gali nesigauti del netinkamo spiningo, arba del patirties, jei ziurejai vien video ir skaitei straipsnius, tai ne viskas :ks> skaityt viena, zvejot visai kas kita. nemaciau ne vino video su paaiskinimais kad ir tokiais paprasciausiais, jog vala reikia visad laikyti kiek imanoma itempta ! tai viena is pagrindiniu taisykliu (man ji pagrindine, svarbesniu nera) spiningaujant ypac guma, ir tada nesvarbu, koks valas, koks spiningas, pagaut vistiek turi kazka. o toliau kai ismokai vala islaikyt itemta, ir prasideda :roll:
ps jei pradesi manes klausinet apie spiningus tinkamus, iskart pasakau, jog tikslaus atsakymo is manes nesulauski(galiu tik duot visuotinai priimtina varianta, kury jau galejai paskaityt sioj ar kitose temose). cia pilna visokiu nuomoniu ir gincijamasi vos ne iki kraujo, nes kas ruskomu xoroso, nemcu smert.
 #382083   Rafal
 17 Bir 2012 23:35
Nesakysiu jog nera tu video, kur viskas labai gerai paaiskinta. Rusu filmu apie tai, tikrai daug, pvz. http://www.youtube.com/watch?v=6hzgPr7r ... re=related
TukasVS: Sveikinu ;uolrait o su jigu, kaip ir sakiau, gal ten ne toks gilis jog naudotum jiga, ar kazkokios kitos kriterijos veikia preis ji. Bet kazkodel nepagauni....tikra nenusivilk, ieskok, gaudik ir sugausi ;-)
 #382086   alkanas
 18 Bir 2012 00:07
taip, sita pradziamoksli as jau pries kokius 3 metus jei ne daugiau demonstravau realiai dabartiniam asui (o gal asam) is kito forumo ( pats tuo skesk/trauk uziimu daugiau.zymiai) :-D nesusikalbam ;uolrait dar karta rasau, nera sakoma kaip laikyt vala itmpte, na sakoma, bet ne visdais atvejais aiskinama kaip tai padaryt(nu pakruti pedali, nateni lesku), o tai pradedanciam tikrai na kaip pasakius, kartais atrodo, nu normaliai, blyn, ane :-D
 #382188   Rafal
 18 Bir 2012 11:11
Aisku jog filmais nepakeis realios praktikos, ir bendravimo su zmonemis prie vandenio. Bet jeigu zmogus, visai neziono kaip vesti masala, ir kokie pagrindiniai aspektai Microjig'e. Tai manau sitas filmas, bent kazkoki pagrinda duos ;-)
 #382200   TukasVS
 18 Bir 2012 11:33
Pravedimo būdai tai pas mane panašūs buvo, o gal net tokie pat, kaip tame video, o vat dėl įtempto valo kažkaip net nepagalvojau. Na nieko, bandysiu kitą kart, vistiek galų gale pagausiu kažką ir su gumom... :) O šiaip su mielu noru prie ko nors prisidėčiau žvejyboje ar kas nors be transporto gali prisidėti prie manęs... :)
 #382371   WooHoo
 18 Bir 2012 20:01
Kad jau visi čia tau džigą perša, pasakysiu aš priešingai - nepamiršk ir voblerių :) Esu jais kol kas žymiai labiau patenkintas nei būdavau anksčiau tom gumom. Geriausiai kol kas dirba ZipBaits Khamsin 70SP SR, ima jį ir voblerio dydžio mazgiai :) Dažnai būna jei tik kas nors iš kitų toje pačioje valtyje pagauna ešerį, staigiai dedu tą voblerį, greitas ir agresyvus twichas ir labai dažnai traukiu bent po kelis o draugas nieko nebepagauna ;-)

Jei ant gero būrio pataikytum, turbūt būtų kaip šitam filmuke :)
http://www.youtube.com/watch?v=1j-IttARKto
 #382452   Rafal
 18 Bir 2012 21:44
Ir dar nereikia UL vartikleliu ir maziu sukriuku pamirsti ;-)
 #382523   TukasVS
 19 Bir 2012 07:55
Su sukriuke labai patiko gaudyti, be galo paprastas būdas ir gan malonus jausmas kai betraukiant gauni per nagus... :) Bandysiu dar nusipirkti kokį nors SP voblerį ir mažesnių tvisterių, ir gal dar kokią vartyklę vieną kitą... :lol: Kad bent po pora turėti kiekvieno. O tvisteriai gal per dideli pas mane, todėl ir nekimba niekas, kadangi uodega gan ilga, tai turėtų būt nemažas ešeriukas, kad jį visą apžiotų iki pat kablio vienu kartu.
 #382581   Rafal
 19 Bir 2012 09:48
Del to nepergyvenk jog ne apzios, ne tik tisteriukus apzioja, o ir dar kokius voblerius/trisakius....Tik reikia sulaugti ger kibimo, tada butinai uzkibs ir ant dideliu. Aisku jeigu jie ne kokiu 8-11cm, nes tokius nezinau ar suvalgys mazi eseriukai :roll:
 #385827   minduletorius
 29 Bir 2012 14:56
Aš manau kad yra vandens telkiniai, kur ant mikro msalų ešerį pagauti sudėtinga, ir atvirkščiai. čia jau reikia pačiam žiūrėti ir bandyti.
 #393854   Paulius#14
 04 Rgp 2012 22:21
Gaudant vasara ešerius, mane gelbsti džigavimas :roll: Ant jokių voblerių ( išskyrus keleto mėgstamų ), sukrių, vartiklių nekimba. Kad ir kaip stengiuosi, pateikti voblerius, tvičingu ar "stop n go" kibimas retas, sukres ima labai labai atsargiai, o iš vartiklių jokios naudos :liež-uvis . Vos užsidedu mikro guminuką, prasideda balius ''plot Ima ir ešeriai ir lydekaitės mažosios. Bet, nevisos spalvos dirba :lol:
 #393928   savas
 05 Rgp 2012 21:36
Elementaru, Vatsonai (Pauliau) ... Vasara tikimybe pagaut eseri duobese ir ant slaitu, kur ner persilusio vandens didesne. Jei naudotum dugna duobese siekianti vobleri - pagautum ir ant jo. Su dzigu - paprasciau.
P.s. Antroj rugpjucio pusej as irgi pradedu daugiau pagaut ant mikro dzigo. Bet tik todel, kad dazniau gaudau tokiu budu tuo metu laiku, o ne vobleriais. :roll:
 #401572   Sportininkas
 30 Rgp 2012 16:38
Didieji eseriai jau prasideda lampedziuose... kibo ant 9cm voblerio ir ant tepalinio tamsaus lydekinio guminuko... y vakara pora foto imesiu vienas 28cm pora atsipurte panasus ir vienas apie 24cm buvo
 #430487   vvyciokas
 11 Gru 2012 14:15
ant ledo kokias mazdaug vietas reiktu patikrinti ieskant eseriu(ilankeles, zoles visokios) nes tvenkinio nzn ir nzn kur ieskot duobiu.
 #431148   marijampolskis
 13 Gru 2012 17:26
Savo ežere dar nėjo užlipti, bet kad jau atėjau , tai užlipau ant seno apgriuvusio liepto, iskirtau ekete prie pat ir kimba sprindiniai. :D
 #468677   Mangiz
 18 Bal 2013 13:13
Tai ar jau yra kokiu balu atitirpusiu kad eseriu pamedzioti is valteles?? :)
 #468746   cesius
 18 Bal 2013 17:02
Mangiz rašė:Tai ar jau yra kokiu balu atitirpusiu kad eseriu pamedzioti is valteles?? :)
O kodel tai turetu but balos, jai pirma jie sukyla upese.
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 15
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė