tikrai taip gaudanciu ir pagaunanciu yra
Kur nekimba Remigijui, kimba man
Apie “sėsliojo spiningavimo” sezono atidarymą svajojau nuo to laiko, kai neliko ledo. Bet… Tai darbas gimnazijoje, tai cirko gastrolės atidėdavo tą saldžią akimirką vis kitai ir kitai dienai. Bet šiandien atejo TA - TIKROJI DIENA! Gimnazijoje fotografuoti nereikia, “Meisterio ir Margaritos” žurnalui stripsniai išsiųsti, su cirku važiuoti nereikia (nes, ačiū Perkūnui – ne savaitgalis).
Tiesa, ryte reikėjo uošvienei vaistų receptus paimti. Bet popietė - MANO!
Tačiau, apie viską – chronologiškai.
12.45 Pasiimu įrankius, fotiką, mineralinio butelaitį, ir – pro duris.
13.00 Pirmasis sustojimas – “Pas Adamsą”. Išsirenku pakelį Gutkiewicziaus “Kuojoms”.
13.20. Aš – galutiniame kelionės taške – netoli Sauginių, prie “šiaulofkės” – vietelėje, kodiniu pavadinimu “Pas Juozą”. T.y. ten, kur Kolega Remigijus – prieš keletą dienelių - nesėkmingai bandė gaudyti tradiciniais būdais. Oras, šiandien – “ne prūdai”: pučia stiprokas vėjas. Ir kaip tyčia šiek tiek į kranto pusę. Gerai nors, kad norėjęs krapinti lietutis, kažkur kitur laisto pievas bei miškelius.
13.30 Užmaišau jauką.
13.40. Kol jaukas brinksta, sustyguoju įrankius. Mikromasalais gaudysiu naudodamas “match’ą”. Valas – pintas (0,008mm). Ausytasis svarelis (4 gr), prie kurio pririštas 0,14 mm storio ir 50 cm ilgio pavadėlis su juodu twisteriuku. Pasiruošiu ir kitą įrankį – Atemi Gladiator 2.40 spiningą (testas – 3-15 gr). Ant jo ritės – 0,12mm “pintukas”.

13.50 Jaukas pribrinko. Suspaudžiu keletą kukulių ir metu į nusižiūrėtą vietą.
14.00 Kol žuvis susirinks prie masalo, nusprendžiu paspiningauti kitu įrankiu (Gladiatoriumi). Išbandau porą vartiklių (baltą “Robinson”, lietuvišką, juodai-varinę “Kibs”), keletą “mepsiukų”. Nė krepšt… Grįžtu ant “savo” lieptelio.
14.20 Užkabinu geltoną dviuodegį twisterį. Užmetus ketvirtą kartą spiningą supurto smūgis. “ATEIK, ANT ŠVENČIŲ!” Tas, kažkas – aname valo gale- ryškiai nenori pakvėpuoti pakrantės oru. Mauna į žolynus. Priveržiu, šiek tiek ritės stabdį. Pumpuoju. “Nejau lydekutė”, - mąstau. NIFIGASKI! Netoli liepto pamatau, kad tai ešerys. Ir ne “matrosikas”, o visas “bocmanas”. Kaip gerai, kad aš ant “gimtojo” liepto. Šalia guli “padsadčikas”. Ir ešerys - MANO! (namie pasirodė, kad jo svoris – 1150 gr)
14.50 Po pakeiksnojimo, kad nepasiėmiau tinkliuko žuviai susidėti, parūkymo ir gurkšnelio “Vytauto” – vėl užmetu twisterį. Antrasis ešerys “pareina” po 15 min. mėtymo. Smulkesnis už pirmąjį, bet – irgi – ne distrofikas.
15.30 Imuosi miokrotwisteriuko. Gerai, kad sumečiau jauką ne per toliausiai. Stiprus vėjas trukdo numesti 5 gr. sistemėlę toliau. Šokdinu masalą trumpais pakilnojimais (po 1 ritės rankenėlės pasukimą) su 2-3 sek pertraukėlėmis. Pirmoji kuoja kala, užmetus 6-7 kartą. Jaukas sudirbo.
15.50 Ištraukiu antrą kuoją. Atrodo, ten susirinko “standartas” – ši tokio pat dydžio.
16.11 Paskambina Remigijus. Pasiteirauja apie kliovą. Kaip nekeista, pasakau teisybę.
16.15 parsivelku… vėžį. Ir tie padlos atsibudo! Po poros metimų pareina dar vienas. VISKAS AIŠKU! Remigijus užsiima VU-DU. Nes kodėl pradėjo kibti repliarankiai, o aš užsimaniau pamyžiot?
16.25 Paskambinu Remigijui ir padėkoju už užkeikimą.
16. 45 Pagaunu dar vieną kuoją. Tokia pat – kaip ir pirmosios dvi. Dar viena nueina prie pat lieptelio.
17. 15 Susivynioju įrankius ir suruošiu pagautoms žuvims fotosesiją.
18.30. Laimingas įžengiu pro duris namo. Žmona – apakus, uošvienė – irgi.
Išguldau žuveliokus į kriauklę.
Pasveriu didijį dryžuotį. Einu prie kompo ir pakraunu nuotraukas.
19.25 Tampu Džeku Skerdiku. Žuvys nuskutamos, išdarinėjamos (kuojos), nulupamos ir nufiletuojamos (ešeriai). Pusfabrikačiai suguldomi į dubenį sluoksniais - su druska, pipirais, lauro lapais ir česnakų laiškais. Visas šitas GĖRIS keliauja šaldytuvan iki rytojaus.
Štai taip, broliai Bebenčiukai. Ne vien Rėkyva - turtinga ešeriais.
paimta is
http://www.tironas.lt/forumas/viewtopic.php?f=12&t=28