Nerius rašė:Nu tik nereikia cia isivaizduoti,kad toj Norvegijoj tas lasisas su rankom gali gaudyti.

Tarkim as su jais kalbejau ir papasakojau,kad praeita sezonas Lietuvoj sugaude ispudingai,tai jie labai susidomejo ir nustebe buvo. Ir siaip nereikia lyginti LT ir NO situo atzvilgiu. Lietuva pagal savo padedi ir dydi tikrai nenusileidzia Norgams lasiais,pasiziurekit kaip jos atsigauna Lietuvoj. Dar meteliai kiti ir tie Norvegai su malonumu skris i Lietuva lasiniu pazvejoti.
Ir dar vienas smugis muselininkam,kad NO galima lasinius ant slieko lupti.

Vakaruose cia dauguma taip ir zvejoja. Ilga meskere,padoraus storio pintukas,keli svinukai priklausomai nuo sroves ir vietos,pavadys ir daro pravotke su kuokstu slieku. Pasiteisina.

Pasakiau,kad pas mus taip negalima,tai keistai paziurejo kazkaip.

sneki apie viska ir tuo paciu apie nieka...

upiu milijonas, su ivairiausiom taisyklem, o tu viena is vienos, kita is kitos nugirdes ir pasidarai vot kaip tau reikia. taip daugelyje upiu yra didele problema su zuvu paleidinejimu nes jie atsilike ir ypatingai kaimieciai, taip kaikur galima gaudyti ant slieko, taip kaikur yra tik C&R ruozai, taip kaikur galima gaudyt tik museline meskere. taip yra uzkrestu upiu kurios nuodyjamos zvejyba uzdrausta ir t.t..., yra upeliu kuriose neviena zuvis nepraeis nepazymeta. dar galiu vardinti ir vardinti..., bet jei kalbam, kalbekim apie konkrecia upe.

as kalbejau apie sia
http://www.beiarelva.no/index_eng.html ir nevienos upeles aplink mane nei uzdarys, nei girdejau, kad planuotu uzdaryti. tik atsiranda butinybe pries isigyjant licenzija dezinfekuoti irankius.
kas liecia fly only akstupius tai tikrai tuos musgaudziam palikciau..., ir licenziju kainas pakoreguociau gerokai priklausomai nuo upiu produktyvumo. tokioje neryje 20/30lt(pusdienis arba diena) drasiai

P.s neskris norvegai i lietuva zvejot. todel, kad tie kurie keliauja bijos sirdies smugi gauti arba tiesiog neras vietos kur uzmesti..., ko daugiau bus lasisu, proporcinai dides zveju kiekis ir visviena viska nufiliuos...

baigtusi tas veisimas ir lasisu ateitis nufiliuota iki paskutines lt butu. nezinau ar lt ar no, tu ten buvai prie upeles..., bet vienas lasiukas numustas manes nebestebina, sale mano namu yra normalu matyti 10zuvu tempiamu ant pagalio pamautu ir vienas kita ten jie sveikina...

uzuojauta is mano puses proto invalidam ir tiek...

galeciau jau kokios paramos prasyt uz vietiniu buru svietima apie salmo salar problemas savo apylinkese

kada parasysiu jei kantrybes turesiu apie tyrimus atliekamus vienoje upeleje, prie kuriu nagus ir man tenka prikishti...