Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #282927   Vegys
 18 Geg 2011 16:02
Ignelis rašė:ar reikia labai sureikshminti ta uzhmetimo atstuma kalbant apie upelius...?
Matyt ne visai tiksliai prieš tai išsireiškiau. Esmė ne užmetimo nuotolyje, o metimo tikslume.
Ignelis rašė:isegus i mirtina zacepa brendu ir pasiimu... :roll:
Ne visose upėse tas įmanoma dėl gylio.
Ignelis rašė:na o jei mirtinai vobleri isegei i kelma, tj ir 10kg pintukas gali nepadet...
Būna kai 0,18 mm valui - mirtinai. O 0,2 mm valui - ne mirtinai. Ty pakanka ištraukt šaką / atlenkt ar nulaužt kablį.
Esu bandęs 0,2 mm (daugiausiai tokiu gaudęs), 0,18 mm (daug masalų laidodavau), ale kaip minėjau, vėl 0,18 mm nusipirkau. Gal ir kvailai padariau, žiūrėsiu :)
 #282971   Taacis
 18 Geg 2011 18:38
Vegys rašė:Temoje "Valai: monofilamentiniai, pinti" vyksta diskusija ar baido spalvoti (pvz raudoni) valai žuvis ar ne.
Naudoju pintuką + rišu fc pavadėlį- 0,5-1,5m ilgio (storio nepamenu, gal 0,23).
 #282973   Vegys
 18 Geg 2011 18:45
Reiškiasi manai kad valas baido, teisingai supratau ?
Kaip sujungi FC su pintu ? Per suktuką ar mazgu ?
 #283000   iusegun
 18 Geg 2011 20:16
Vegys rašė:Reiškiasi manai kad valas baido, teisingai supratau ?
man ikale i galva kad pintiakas labiau baido zuvi nei mono (su pavyzdziai :-D ), tai ir as risu pavadi apytiksliai spino ilgiui ~2,4m is 0,22mm valo (cia ten kur yra tikimybe pagauti nemaza upetaki, mazame upelyje, kur tik vaikai ir ant legalumo ribos - uztenka 0,18mm valo atkarpos). pinta naudoju visu pirma todel, kad kompensuoti spino nejautruma, kuris yra surinktas ant 5kl. muselines blanko, kuris yra mod. akcijos ir nera toks jautrus kokio noretusi '''bum
ziurint is kitos puses, pintiakas yra praktiskai netamprus ir nors spiningas mod. akcijos, jis kazkiek kompensuoja pinto valo netampruma. taip sakant nusaunu du zuikius - t.y. ir koto nejautruma sumazinu ir padidinu valo tampruma. o kadangi esu itikintas kad pintiakas vis delto baido zuvi, tai ir trecias zuikis nusautas - tokio ilgio pavadis is mono valo (geriau butu is fluo. nors jis ir ne toks tamprus) kompensuoja ale pintiako matomuma.
kadangi atkaropa ilga tai jokiu anei ziedeliu anei suktuku nepanaudosi, belieka tik mazgas, kuris aisku kliuna uz ziedu, bet jau cia nieko nepadarysi. mazgas kaip ir auksciau imestoj nuorodoj.
 #283014   Vegys
 18 Geg 2011 20:33
iusegun rašė:man ikale i galva kad pintiakas labiau baido zuvi nei mono
O pats tą esi pajautęs ?
iusegun rašė:as risu pavadi apytiksliai spino ilgiui ~2,4m is 0,22mm valo
Kažin, o trumpesnio nebūtų gana ? Ty kad mazgas per žiedus neitų ...
 #283015   arabas
 18 Geg 2011 20:33
Manau, kad sėkmingai galima gaudyti ir monofilu, ir FC, ir pintu valu. Kažkaip nepastebėjau, kad upėtakis labai baidytųsi pintuko. Dažnai žvejoju užsidėjęs ir metalinį pavadėlį, kad nešerti vobleriais lydekų. Kažkodėl upėtakis nebijo to itin-super-turbo gerai matomo pavadėlio.
Pintas valas mane pilnai patenkina. Fastastinis jautrumas, stiprumas ir plonumas, ir masalų kur kas mažiau palieku, ir užmetimo nuotolis didesnis. Netiesa, kad mažuose upeliuose nereikia tolimų metimų. Dar ir kai reikia! Ir ne šiaip tolimų, bet tolimų ir tikslių.
Tik toks vienas niuansas. Dabar labai madingi visokie fast ir extra fast kotai, kurie upėtakių žūklėje, mano supratimu, visai nedera prie pinto valo.
P.S. O visokie ten FC pavadėliai – tai ikimokyklinio amžiaus vaikų žaidimai, kaip ir įrankių dažymas komufliažinėmis spalvomis.
 #283019   iusegun
 18 Geg 2011 20:45
Vegys rašė:
iusegun rašė:man ikale i galva kad pintiakas labiau baido zuvi nei mono
O pats tą esi pajautęs ?
drumstame vandenyje pavadzio gali nenaudoti, nieko jie ten nemato, bet sakau del didesnio tamprumo, risu mono atkarpa, kad kompensuoti pinto netampruma. tas pats ir sapalui, kuri irgi skaitosi akyla zuvis.
skaidriam vandeny manau reikalingas pavadis - psichologiskai man reikalingas :-D kaip zuvim nzn
Vegys rašė:
iusegun rašė:as risu pavadi apytiksliai spino ilgiui ~2,4m is 0,22mm valo
Kažin, o trumpesnio nebūtų gana ? Ty kad mazgas per žiedus neitų ...
na cia kaip kada gaunasi, kartais trumpesnis , kartais ilgesnis. po kiekvieno sunkesnio uzkabinimo, kai reikia nemazai patampyti, o ir po keliu val. zukles mazga perrisu (visgi pasitaiko ir mazesniu uzkabinimu, kai reik patampyti norint isvaduot masala). tai kad viso pavadzio neperrisineti trumpeja tik pavadzio ilgis, tai kai jis ilgesnis, tai pravercia. o mazgas vistiek per ziedus eis, nes buna kai masaliukas kabo nuo spiningo virsuneles tik per kelis mm (cia ne nemunas ar neris kur gali metyti atleides vala gera pusmetri) kartais tik taip gali tiksliai uzmesti.
 #283075   ramass
 18 Geg 2011 22:50
Naudoju 0.06 pintuka ir nejauciu kazkokio tai skirtumo. Anksciau gal ir lysdavo mintys i galva , bet uzsidejus FC ir nepajutus skirtumo tarp kibimu kiekio nusispjoviau ir pasilikau ties pintu.
 #283094   iusegun
 18 Geg 2011 23:25
ramass rašė:.. Anksciau gal ir lysdavo mintys i galva ....
tai va kad pas daugeli lenda visokios durnos mintys, paskui ir atsiranda visokie nanofiliniai valai :superšokas , bespalviai :ks> , bekvapiai ;-var-var. , nematomi :cool: , nenutraukiami ir visa kita galybe. kad tik patenkintu mus pacientus, kad bent sezona ramiai nugyventume. po sezono, kai seni vaistai neveikia ir vel pradeda lysti visokios durnos mintys, vel mums daktariukai i rinka ismeta nauju vaistu. po metu kitu, gaudysim isvis be valo - minciu pagalba :/braj;
 #283101   Ignelis
 19 Geg 2011 00:59
link ko eina upetakininkai tikinciuju pagalba :-D Paveikslėlis na ir lydekistai Paveikslėlis sedi sau namuose, perki vala, brangias meshkeres ir zvejoji prie tv...:///
 #283124   Taacis
 19 Geg 2011 08:04
Vegys rašė:Reiškiasi manai kad valas baido, teisingai supratau ?
FC labiau nuo lydeku dantu saugotis. Na tuo paciu ir jo "nematomumas" nekenkia. Rišu mazgu, kažkokiu surfiniu/shockLeaderiniu. Kachkur telefone turiu nusifotkines- kai reikia susirišti pasižiuriu.
 #283132   p.arturas
 19 Geg 2011 08:31
valo matomumas gal kiek aktualesnis zvejojant vobleriais, ty plukdant pasroviui, pravedant su sustojimais ir tt. dar mono valas uz pinta pranasesnis, kad plukdant maziau pinasi.
gaudant sukriuke greiciai kiti, tai ir matomumas ne toks aktualus.
o kaip muselininku sniuras? jis ka nematomas? :)
 #283133   DainiusM
 19 Geg 2011 08:35
9-12 pedu pavadoks konusinis tai skaidrus ir daznai FC, o intermediate sniuru ir galas daznai skaidrus... :)
 #283151   arabas
 19 Geg 2011 10:04
Man regis, ne nuo to galo pradedat mąstyti.
FC ir monofilo privalumas prieš pintą valą yra tame, kad jis labiau atsparus dilimui, ypač žvejojant akmenuotose upėse. Antra, valo tamprumas geriau gesina žuvies smūgius, todėl su monofilu ar FC galima naudoti kietus kotus. Todėl ir lašišas, ir šlakius gaudo su monofilu. O jo matomumas ar nematomumas – penkioliktoje vietoje vertybių skalėje.
O lydeka FC pjauna taip pat sėkmingai kaip ir monofilą ar pintuką. Patikrinta prieš savaitę. :e:e
 #283156   p.arturas
 19 Geg 2011 10:22
tu teisus, placiaja prasme. taciau kalba eina apie pavadeli, reikia jo ar nereikia(del nematomumo). ir tai liecia tik upetakiu zukle.
 #283160   Skumbrotas
 19 Geg 2011 10:46
Akinius reik pirkt akinių parduotuvėj, už tokią romadinę kainą gausi žymiai aukštesnės kokybės daiktą :!:
 #283166   p.arturas
 19 Geg 2011 11:16
kalbu ne apie pardaveja, ar pirkimo vieta.
klausiu kas kokius naudoja, ir ar yra patenkinti pirkiniu.
 #283168   iusegun
 19 Geg 2011 11:26
p.arturas rašė:kalbu ne apie pardaveja, ar pirkimo vieta.
klausiu kas kokius naudoja, ir ar yra patenkinti pirkiniu.
naudoju poloroidus is poloroido krautuves. su akiniais geriau nei be akiniu. bet kodel romada prie kiekvienu akiniu prirase poloroid, tai nesuprantu :neutral:
 #283171   Skumbrotas
 19 Geg 2011 11:32
iusegun rašė:.... bet kodel romada prie kiekvienu akiniu prirase poloroid, tai nesuprantu :neutral:
Būna ten pas juos ant tų akinių tokia popigiaiska plevele užklijuota, todėl ir rašo, be to kaip kitaip tokią kainą nurausi :!: :lol:
 #283189   arabas
 19 Geg 2011 12:39
p.arturas rašė:... kalba eina apie pavadeli, reikia jo ar nereikia(del nematomumo). ir tai liecia tik upetakiu zukle.
Tai mano nuomone tokia, kad nereikia. Pažįstu žmogų, gaudantį upėtakius su 0,2mm storio pintu valu, ir jokių pavadėlių. Realus tokio valo diametras tikrai yra dar didesnis. Gaudo jis tokiu valu ir nesuka sau galvos. Ir ne šiaip gaudo, o pagauna, ir gerai pagauna.
Pats esu gaudęs ir su bespalviu, ir su raudonu,ir su kislotniku. Skirtumo nepastebėjau, todėl ir minčių apie pavadėlius niekada nekyldavo.

O be akinių jau sunku įsivaizduoti žvejybą :-D
Mano supratimu stiklai turi būti šviesūs, netamsūs. Su stipriai užtamsintais stiklais labai nekomfortiška žvejoti vakare sutemose ar apsiniaukusią dieną.
Turbūt, geri ir kokybiški yra geriau nei pigūs vienkartiniai. Bet čia jau kaip kieno kišenė išsipūtusi.
 #283193   Vegys
 19 Geg 2011 13:08
Dėl akinių mane tenkina pigūs (30-50 Lt), šviesūs, pageidautina geltonos spalvos. Brangių neperku, nes man jie ilgai nelaiko (pametu / paskandinu / sulaužau / etc).

Gal pasakysit kur akiniams virvutę nusipirkt ?
 #283194   p.arturas
 19 Geg 2011 13:14
kadangi jau ne vienus gerus ir brangius akinius esu zvejyboje paskandines, tai ir ziuriu kokio egzemplioriaus uz 40-70Lt.
sutinku kad turi buti sviesinantys.
 #283195   iusegun
 19 Geg 2011 13:18
sutikciau kad sviesinantys, ale geltoni, reikalindi apsiniaukusia diena ir vakaro prietemoje. sauleta diena tamsesni rudais stiklais. kas $ prilaiko gali pirkti su fotochrominiias lesiais tai uzteks ir vienu akiniu.
virvute betkurioje optikoje galima nusipirkti.
 #283197   Vegys
 19 Geg 2011 13:21
Pirkau kažkada optikoje, ale už šniūrelį berods 15 lt palikt teko ...
 #283201   iusegun
 19 Geg 2011 13:28
tai kad tuos akinius kaip uzsidedi tai ir vaikstai visa diena su jais, net pamirsti kad ant nosies kabo :-D kam ta virvute?
 #283203   arabas
 19 Geg 2011 13:30
Na, ir aš nesiryžtu už akinius mokėti daugiau kai vieną Basanavičių. Ar pigūs ar brangūs vis tiek sulaužau arba pametu. ;-)
 #283206   arabas
 19 Geg 2011 13:31
iusegun rašė:tai kad tuos akinius kaip uzsidedi tai ir vaikstai visa diena su jais, net pamirsti kad ant nosies kabo :-D kam ta virvute?
Va, va :!:
Būtent taip :!:
Geriau turėti gerą dėklą, kad stiklai nesibraižytų.
  • 1
  • 39
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė