Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #498557   SauliusM
 06 Rgp 2013 10:15
galima ir paieskot, bet ar galima rast tai cia kitas klausimas. mat pvz muselinyku tai net ir trisakiai su dvisakiai kiti mazas kilputes turi tik valo pririsimui ar kabinimui karabinu tinkamas. nu kaip kad garsieji partridge salar pvz...
as jau net masciau, gal reikes tuos Salar'us su AFW viela tiesiai prie voblerio kilpeles be jokiu ziedeliu ar karabinu vyniot. nes ziedelis kilpon nelenda, o karabinas toj vietoj tai labai nepatikimas elementas.
nu bet jau ne i tema varom. upetakiam ir tu gamasiekiniu viensakiu pilnai gana.
 #501025   tomasbyreal
 18 Rgp 2013 16:44
iš ketvirto karto pavyko pagaliau pagavau pirma savo upėtakį,nors nelegalas, bet vistiek smagu :)
Prikabinti failai
DSC_0112.JPG
27 cm dydžio,paleistas atgal į upelį :)
 #502066   Sokratas
 22 Rgp 2013 20:18
bandyk abi ir papasakosi, bandyk dar ir varinę, irgi gera......
 #502080   MINDULE
 22 Rgp 2013 20:44
tomasbyreal rašė:turiu klausima kas geriau sukriuke balta ar geltona upetakiui nes vieni sako taip kiti taip? :-)
Pagal aplinkybes viskas, priklausomai koks oras, koks vandens skaidrumas... Sauleta diena geltona ar varine, apsiniaukusia diena drumstesniam vandenyje - balta...
 #502157   arabas
 23 Rgp 2013 08:37
Sportininkas rašė:man varine geriausiai sudirbdavo. bandes ir ant wirek su taskeliais. irgi gaudo
O man tai žalia, bet ant lapelio būtinai turi būti nupieštas pusmėnulis ir žvaigždė. :roll:
 #502160   Vegys
 23 Rgp 2013 08:42
Pusmėnulis dirba tik esant pusei mėnulio - per delčią arba priešpilnį. Per pilnatį arba jauną mėnulį wirek su taskeliais geriau :)
 #502170   Sportininkas
 23 Rgp 2013 09:09
arabas rašė:
Sportininkas rašė:man varine geriausiai sudirbdavo. bandes ir ant wirek su taskeliais. irgi gaudo
O man tai žalia, bet ant lapelio būtinai turi būti nupieštas pusmėnulis ir žvaigždė. :roll:
labai juokinga ;)
 #502180   savasmenas
 23 Rgp 2013 09:34
Nusipirkit Black fury sukriukių su visokiomis animacijomis, bei skirtingomis lapelių spalvomis ir viskas. Koks oras tokia ir dirba. :)

O aš nusipirkau YO-ZURI L-Minnow upėtakiui, turbūt daugelis turite ši žaisliuką savo dėžutėje, kaip jis jums?
Prikabinti failai
PIC_2657.JPG
 #502183   arabas
 23 Rgp 2013 09:51
Kaip kaip... Baisus, kaip mano gyvenimas.
Geras vobleris. Universalus, tinka visoms žuvims. Tik kablius būtinai pakeisk. Originalūs - šūdo verti. Gali ir žiedą iš snapo išmesti - reikalingas, kaip šuniui penkta koja.
 #502191   savasmenas
 23 Rgp 2013 10:23
Kad kabliukai šūdini, tai ir pats pastebėjau... O jei žiedelį iš galvos įšimti darbas nepasikeis į blogają pusę, arba kabliukus pakeitus? Esu girdėjęs, kad Yozukui pakeitus ką nors pasikeičia darbas, tipo nebetoks svorio balansas ir t.t
 #502192   Sokratas
 23 Rgp 2013 10:34
buvai tai girdėjęs, dabar išgirdai kad žiedelis nereikalingas, tik trugdo, na o spręsti tau :). Nepatiks, vėl įsiversi, kad ir du tuos žiedeliu
 #502305   savasmenas
 23 Rgp 2013 20:26
Šiandien galvoju varysiu į kitą upės intaką, nuvažiavus vaizdas ''neupėtakinis''...Pažvejojus tai tik keletas šapalų, ešerių, ir lydeka, kuri vos nenukano mano L-Minnow, ir dar vos manęs buliai neužpuolė... :-ug
 #502404   RastaMan
 24 Rgp 2013 11:38
arabas rašė:...Tik kablius būtinai pakeisk. Originalūs - šūdo verti...
Į kokio gamintojo ir kelinto numerio patartum pakeist 4,4 cm modeliui?
Dėkingas už atsakymą ::hai-bai
 #502417   Sportininkas
 24 Rgp 2013 13:05
RastaMan rašė:
arabas rašė:...Tik kablius būtinai pakeisk. Originalūs - šūdo verti...
Į kokio gamintojo ir kelinto numerio patartum pakeist 4,4 cm modeliui?
Dėkingas už atsakymą ::hai-bai
owner labai giria. as pats ant juozuko owner uzsidejau. kolkas kiti gamykliniai nepavede o jeigu paves tai irgi owner desiuos
 #502425   Tadunce
 24 Rgp 2013 14:06
Turbūt dar nebuvai pakabinęs kažko tokio, kad pavestų..

Vistik į lašį taikysies, tai pasirūpink NORMALIAIS kabliais prie masalų
 #502517   RastaMan
 25 Rgp 2013 12:10
Turiu klausimėlį,
jei tariamai perespektyvioje vietoje užkimba ešerys (ar keli) ar verta toje pačioje vietoje vis dar bandyt ieškot upėtakio? Kitaip tariant ar sugyvena šios žuvys? Iki šiolei dar nepavyko nė kart pagaut upėtakio ten kur užkibdavo ešeriai, bet žinant, kad mano patirtis vis dar itin skurdi (visgi pirmi metai dar tik), tai pats negaliu į šį klausimą atsakyt.
 #502523   looking4snow
 25 Rgp 2013 12:41
Tai kad su upetakiais apskritai yra taip, kad jeigu kazkokioje vietoje istraukei viena (bet kokia zuvi), tai kitas super retu atveju bekibs. Praktiskai neverta antra karta i ta pati taska mesti. Tas negalioja maziesiems - sprindiniai kimba ir po 3 is vieno tasko...
 #502546   Slovak
 25 Rgp 2013 16:31
looking4snow rašė:Tai kad su upetakiais apskritai yra taip, kad jeigu kazkokioje vietoje istraukei viena (bet kokia zuvi), tai kitas super retu atveju bekibs. Praktiskai neverta antra karta i ta pati taska mesti. Tas negalioja maziesiems - sprindiniai kimba ir po 3 is vieno tasko...
Labai gincitina, tarkim tai negaliuoja kai kuriuose upese kur as bunu
 #502550   looking4snow
 25 Rgp 2013 17:19
Istrauki pora legaliu is po to pacio kliuvinio? Ar is tos pacios duobes, kuri tesiasi pvz., 5 metrus? Nes cia du skirtingi dalykai. Tarkim kokioje duobeje tai taip - buna, kad vienas sedi isejime, kitas - iejime. Brendi pries srove - pirma paimi ta, kur isejime ir jis uzkibes neisbaido antrojo, kuris iejime. Bet kad is po to pacio akmens, kero, paplauto kranto pavyktu istraukti viena po kito du legalaus dydzio upetakius, as nelabai ir atsimenu. :roll: Aj prisiminiau - kartais is ankstyvo pavasario per kakava buna, kad praktiskai is vieno tasko kala pora geru margiu. Karta esu taip pagaves net tris 30-45 cm egzempliorius pravesdamas beveik pro ta pacia vieta. Bet ten upe nemaza ir nezinosi ar jie visi vienoje vietoje buvo, ar tie kiti atseke is kitur. Nes kaskart uzmesdavau auksciau ar i sona. Kale per masala tai visi panasiai ten pat.
 #502614   Slovak
 25 Rgp 2013 21:56
looking4snow, RastaMan rase apie eserius, ir ar verta ten pat ta diena laukti upetakiu. As sakau verta.
Del upetakiu, tik viena karta buvo, kad viename taske paemiau dviejus 42-45 cm upetakius.
Nelegalai tai daznai 2-4 stovi vienoje vietoje
 #502616   Taacis
 25 Rgp 2013 22:32
looking4snow rašė:Istrauki pora legaliu is po to pacio kliuvinio? .
Ish seniau nebepamenu, bet iš šiemet žvejybų buvo, kad iš po kelmo išsitraukiau ešerį ir su viltim, kad gal dar šitų piratų ten yra pora kart užmečiau- pasikabino legalaus dydžio forielis. O vasaros pradžioj iš gražios duobės pakibo toks arti legalumo (labai mane nuliūdino, nes prieš savaitę toj duobej griebė "pusmetrinis")- kai jį paleidau nutariau dar akį/ranką pamiklint... Antru metimu užkibo tas pusmetrinis, tik, kad jo ilgis buvo 40 cm. :grin: :oops:
Šiaip nereikia vengt kokios perspektyvios vietos padrožti ilgiau- kartais nutinka siurprizų.
  • 1
  • 40
  • 41
  • 42
  • 43
  • 44
  • 66
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė