Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #297373   sunnuva
 05 Rgp 2011 11:09
Tai čia jau ties Čiobiškiu taip išeina.. Gerai, o aš jau per mapsus pasižiūrėjęs seilėjaus ir galvojau ties Musninkais kur nors eldoradą rasiu. Reiks ieškot kito griovio
 #297376   arabas
 05 Rgp 2011 11:20
sunnuva rašė:....galvojau ties Musninkais kur nors eldoradą rasiu...
Bet galėsi skriausti šapaliokus ir lydekiokus :grin:
Tik dalgį ir kirvį pasiimk...
 #297577   vital(vilnius)
 07 Rgp 2011 12:24
Senden is pacio ryt kol dar saule nekepino '''bum "prabegau" savo slaptos vietos :cool: kibo :roll: ale ne labai dideli :roll: sitas vienas is rimciausiu 37cm,ant terjero 4,5cm :yes:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
 #297581   Vegys
 07 Rgp 2011 12:37
Vital, vanduo įtariu gan skaidrus turi būt. Kodėl naudojai šį spalvinimą, o pvz ne tą kitą (BO jis vadinasi ar kaip ten) ? Gali papasakok kokią spalvą kada naudoji ?
Dėl tavo masaliukų - kiek jie sveria, kaip metasi ? Gaudai jais, nes jie kibesni už pirktinius ar tiesiog todėl, kad savo masalu žymiai maloniau žuvį pagauti ?
 #297608   vital(vilnius)
 07 Rgp 2011 15:31
vanduo skaidrus,spalva patinka del to kad megstu vizualei kontrolioti masala,as visa pirma daugiau skiriu demesio masalo pravedimui,o po to jau spalvoms ;) o del to kas geriau gaudo;pirktines ar savo gamibos,aisku kad savo gamibos :)nes pagauti ant savo 100kart maloniau negu ant pirktinio :) sveria kaskur apie 3,5gr,metosi gerai
 #297639   Tanius
 07 Rgp 2011 20:06
Šiandien pagaliau teko pamėgint gaudyt juos per lietų :roll: Kažkaip didelio skirtumo nebuvo, mazgiai daužyt daužė,tačiau vienas įskaitinis iš po akmens prie pat kojų 3kartus lindo, kol pagaliau gavo per snapą, bet paliestas būt nenorėjo. Įdomu būtų jūsų patirtis gaudant margius būtėnt lyjant :) Yra ne iš vieno tekę girdėt, kad upėtakiai pablūsta, man asmeniškai tai atrodo šiek tiek išpūstas reikalas, galų gale per stipresnį lietų dugną sužiūrėt problematiška
 #297648   vital(vilnius)
 07 Rgp 2011 20:35
vasara kada lija man labai gerai upietakiai kimba :gutgut geresnio ora gaudant upietakius vasara nera :gutgut ,iseina "valgiti" net te "profesorei" kurie per paprasta ora nosi nekisho is po kelmu ;-) per lietu pagauni net ten kur galvoji upietakiu nera ;-) bet tik kada nedidelis lietukas visa diena "marmozino"su pertraukelemis,o ne lijo kaip is kibiro ;)
 #297686   arabas
 07 Rgp 2011 22:46
vital(vilnius) rašė:vasara kada lija man labai gerai upietakiai kimba :gutgut geresnio ora gaudant upietakius vasara nera
Oczywiście, pan! ;uolrait

Pridursiu, kad ir žiemą nėra geresnio oro, kai lynoja.
 #297731   arabas
 08 Rgp 2011 10:14
Prisiminiau Pensininko postą:
pensininkas rašė:Kokius masalus rinktis, i kokius upelius orientuotis. Kazkaip maga susigrumt su margiu, bet kai zoles auksciau galvos - vis atbaido nuo noro. juolab ir upese suzelusi zole, nusekes vandens lygis ... pasiziuriu i voblikus, ir jau matau vaizda - kaip metimas, pora prasukimu ir jau zole.
Vakar man kažkoks varžtelis makaulėje atsipalaidavo, ir nuvažiavau žvejoti „į laukus“.
Sunku pagauti žuvį tokiose pievose, bet tuo pačiu ir labai įdomu toje košėje suvilioti upėtakį. Metimai į mažiausius langelius, į kanaliukus... Tikras poligonas metimo įgūdžiams tobulinti. Buvo ir absoliučiai beviltiškų vietų, kurias ir prabristi sunku, buvo ir visiškai švarių ruožų, kur nei vienos žolytės, tik smėliukas kaip paplūdimyje.
Kibo ganėtinai gerai, bet visos žuvys paleistos. Pirma, per karšta. Antra, jau seniai jau praėjo tas laikas, kai trisdešimt su trupučiu upėtakis sukeldavo euforiją ir sužadindavo apetitą. Vieną didelį upėtakį, ženkliai virš pusmetrio, pasisekė išvilioti iš žolių, bet viskas tuo ir baigėsi. Pasižiūrėjome vienas į kitą, ir atsisveikinome.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Eilinis jau legalus pasileidėlis ::hai-bai
http://www.youtube.com/watch?v=QB9kdqvnLeQ
 #297737   pensininkas
 08 Rgp 2011 10:56
principe, ar upe, ar pieva - skirtumo jokio :)
 #297773   arabas
 08 Rgp 2011 13:06
pensininkas rašė:principe, ar upe, ar pieva - skirtumo jokio :)
Truputį ne į temą, bet... Iš karto prašau moderatorių atleidimo :e:e
Vakar ryte dar spėjau apžvalgyti vieną griovį. Tikslas – ruoštis rudeniui ir susirasti dar vieną lydekingą vietą, kad nereiktų aukoti ir taip trumpų rudeninių dienų vietų paieškai. Tai griovys užžėlęs totaliai (ir jokio skirtumo – upė ar pieva) , bet radau porą langiukų, į kuriuos įmanoma kažką įkišti. Iš vieno išsilupau 47cm lydekaitę, supratau, kad jų čia yra, grioviui pasakiau: „Susitiksim spalio mėnesį“, ir patenkintas nuvažiavau papėtakiauti. :ruko
Lydekinis griovys:
Paveikslėlis

#297893   romas26
 09 Rgp 2011 13:25
vakar ibridus i Minija pirmu zingsiu randu stai ka.... 3-400 metru ruoze dar 4 zuvys (grundulai ar tai pugzliai nzn kaip tiksliai vadinas) tai cia iseina kad issirskinta viskas? :mėlynvarla kodel upetakio nugara tokia? matos kad ne nuo dantu zymes palikusios.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis
 #297915   Tadass
 09 Rgp 2011 18:15
Jau kazkokie kandonai kabeli bus pratiese :-niak' :-niak' :-niak' Kiaushus nupjaut tokiem vietoj :-ug
 #297944   Ignelis
 09 Rgp 2011 21:05
puti pradejes, todel ir nugara tokia... :e:e jo arba kabelis, arba kokiom xeminem atliekom atsikrate, na nelabai tikiu akd tel temperaturos kristi galetu... :roll: kitokios "smulkios zhuvies pakrantese nesimate...? :neutral: yra man teke matyt sviezia vaizda po elektriku, iskart uz uztvankos,(kur zuvies, pries srove einancios, susigruda mase) tai dugnas mailiaus apsetas kad net kojos ner kur pastatyti... :shock: net kvapa uzgniauzia tokie vaizdeliai....
 #297947   romas26
 09 Rgp 2011 21:29
Ignelis rašė:puti pradejes, todel ir nugara tokia... :e:e jo arba kabelis, arba kokiom xeminem atliekom atsikrate, na nelabai tikiu akd tel temperaturos kristi galetu... :roll: kitokios "smulkios zhuvies pakrantese nesimate...? :neutral: yra man teke matyt sviezia vaizda po elektriku, iskart uz uztvankos,(kur zuvies, pries srove einancios, susigruda mase) tai dugnas mailiaus apsetas kad net kojos ner kur pastatyti... :shock: net kvapa uzgniauzia tokie vaizdeliai....
3-400 metru ruoze dar 4 zuvys (grundulai ar tai pugzliai nzn kaip tiksliai vadinas)
 #297957   krioklis
 09 Rgp 2011 23:16
Elektrikai, veivirzas ir salpe taip kiekviena pavasari atrodo! O gamtosauga tik giriasi kad mes saugom ir populiacija dideja! ne velnio pries 7- 8 metus kai nesaugojo tipo, kibdavo bet kurioje upeje o dabar jau reik ieskoti vietu.
 #298386   modixas.eidixas
 12 Rgp 2011 16:50
krioklis rašė:Elektrikai, veivirzas ir salpe taip kiekviena pavasari atrodo! O gamtosauga tik giriasi kad mes saugom ir populiacija dideja! ne velnio pries 7- 8 metus kai nesaugojo tipo, kibdavo bet kurioje upeje o dabar jau reik ieskoti vietu.
Pritariu, vat jau dabar kai pakilo vanduo sulauksim pirmuju P.......u :-ug , Gamtosauga seip saugo bet mentai pagrinde visa reikala susika, cia jau daugelis zino tas istorijas apie mentu reidus kai jie pranesineja kada gamtosauga atvaro prie upiu... O pries vietinius tai nezinau kazkaip istikro sunkiai sekasi kovot gamtosaugai...
 #298491   krioklis
 13 Rgp 2011 03:38
Nieko cia nepadarysi, kelios desimtis gamtosaugininku visu upiu neapsiks ir visu neisgaudis, reik keisti istatymine baze ne baudomis o i cype uz rimtus pazeidimus kisti, koks kaimo erelis jis nieko neturi, nei pinigu, nei turto ir jam pofyg yra bet kai ikistu i kaliuze pas rimtus zekus pagieduotu trys menesius gaideliu manau kita syki susimastytu
 #299132   DZY7
 17 Rgp 2011 20:48
krioklis labai teisingai mastai. Gal ne i cype bet jau baudas galetu pakelti 10 kartu, tada maziau bebutu pagundu ir lysti ten kur nereikia, o db tos baudos nors nezinau bet manau juokingos.
 #299140   romas100
 17 Rgp 2011 20:58
Visai nesenei draugas veivirze sutiko elektrikus. Pradzioj nesuprato , bet kai jau pamate kas jie tokie, tai dave gazo. P.....darai pabego , bet valtis ir kitka paliko. Valtis supjaustyta, akumas svalkej . Patys turim saugoti vyrai savo upes. Jei kas turit laiko , nepagailekit pasivaikcioti krantais, nes vanduo jau pakilo ir sudziai pradeda savo darbus juodus.
 #299237   arabas
 18 Rgp 2011 12:56
Iš tiesų, baudų dydžiai – juoką keliantys. :lol:
Kaip atvirkščias pavyzdys - braliukų baudų sistema. Viskas labai paprasta ir aišku. Bauda už papėtakį 100 latų, t.y. pusė gabalo lietuviškais. Neturi „mekškerešanas karte“, įsidėjai į krepšį nelegalą, padauginai leidžiamą kiekį – daugink iš trijų; gaudai nelegaliais būdais, draudžiamu laiku ar vietoje – daugink iš penkių. Ir elementariems brekams, kurie labai mėgsta nurankioti upėtakius rudenį nuo nerštaviečių, už vieną žuvytę šviečia du su puse gabalo. Aritmetika bauginanti. Jei pas mus taip būtų, manau, kad du trečdaliai mūsų brekų susimastytų, ar verta rizikuoti. Likusiam trečdaliui yra ir bus absoliučiai po...ui. Yra kategorija žmonių, kuriems patinka inspektoriaus alsavimas į nugarą, adrenalinas ir pan. Šituos kuprotus ištiesins tik grabas, gal dar kažkokia korekcija įmanoma įkišus juos į cypę metams ar dviem.
 #299254   SatanKlaus
 18 Rgp 2011 14:48
Na, Arabai, pats pagalvok, duoda kokiam mužikėliui 10 KLt baudą. Ir ką? nesvarbu jam, nemokės taip pat kaip ir nemoka 100 lt baudos :twisted: . Aš manau, kad gali būti ir tobuliausi įstatymai, bet jeigu nebus užtikrinta tinkama jų priežiūra ir vykdymas, viskas perniek :( . Nors, aš šiaip esu už baudų didinimą ;-) :!:
 #299264   Bwallace
 18 Rgp 2011 15:14
Iskart apei baudas tiesog reikia tuos zmones sviesti ir aiskinti jiems nes nei bauda nei cype nepades jiems nzn bet kai buvau pas latvius tai jie renginius dare visokius ir kviete zmones izuvinti upes o ne kaip pasmus ...
 #299267   arabas
 18 Rgp 2011 15:23
Tai juk aš apie tą patį. :grin:
Pasikartosiu: yra dalis brekų, kuriems baudos dydis – nulis emocijų, nes oficialiai jie nieko neturi ir nežada turėti, bet tokių tikrai nėra absoliuti dauguma. Likusiems yra ką prarasti: mašina, žemės sklypas, kažkokios oficialios pajamos ar dar kažkas, ant ko anstoliai gali užkrauti savo plaukuotas letenas. O dabar, kai bauda yra stolnikas ir mažiau, joks anstolis nenori prasidėti dėl tokių pinigų. Игра не стоит свечей.
 #299269   arabas
 18 Rgp 2011 15:34
Bwallace rašė:Iskart apei baudas tiesog reikia tuos zmones sviesti ir aiskinti jiems nes nei bauda nei cype nepades jiems nzn bet kai buvau pas latvius tai jie renginius dare visokius ir kviete zmones izuvinti upes o ne kaip pasmus ...
100% pritariu. Ir tai reikia daryti. Nes yra ir tokių kaimo lopų, kurie net miglotai nežino, kas jiems gali grėsti.
Prieš metus laiko pasisekė paimti tokį vieną už šiknos Merkio licenciniame ruože su 5 nelegaliais upėtakiukais. Pirma reakcija: :cool: "Bauda? Na, bauda. Sumokėsiu." :cool:
Aš taip manau, kad jis tą baudą įsivaizdavo apie stolniką. Man buvo itin malonu pamatyti, kaip greitai dingo jo kvaila šypsenėlė, kai surašius protokolą, išaiškėjo, kad jam gresia apie pusantro gabalo. :superšokas
 #299435   krioklis
 19 Rgp 2011 02:33
Gerai kad zmogus turi turto ir ji nuskalpos, Bet daugelis tu pi...ru elektriku garantuoju nieko neturi nebent kruvas skolu! tad iseitis tik viena i cype ir nebet kur o i Praveniskes su rimtais recedyvais o ten jau visai kitas pasaulis......
  • 1
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė