Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #306311   Tanius
 19 Rgs 2011 20:46
SatanKlaus rašė:A ko tu arabas taip lūpą susukai išgirdęs Kenart, a? Turi kažką prieš? :-D

Vienas vienintelis modeliukas dirba NEREALIAI ant upėtakių, patikėk ;-) Plius kainelė (pasitikslinau) 11 Lt :gutgut

Apie kenartus ir aš gerą žodį tik galiu pasakyt, kad ir dabar rapaliuku pora prigriebiau, tai man bent jau nepalyginamai prasčiau dirba. Turėjau kelis kenartus papetakiuko imitacijos, pailgesnius tokius, tai visus nusinešė kažkas :-ug . Prie to pačio gal žinot kur Vilniuj anų isigyt įmanoma, Laikas žvejoti prie barako čia buvau, tai labai su spalvom ir modeliais kūdai.
 #306313   arabas
 19 Rgs 2011 20:48
bobis rašė:dalgio nematyti. Kaip tu juos, Vital, toj pievoj sugebi paimt ? :)
Oi, Bobi, kaip tu klysti dėl šitų pievų. Paimti upėtakį čia yra kaip tik lengviausia. Tereikia mokėti daugmaž taikliai mėtyti, t.y. pataikyti į plyšį tarp paplauto kranto ir žolių. O tas plyšio platumas – nuo 5 iki 50 cm pločio. Aš manau Vital nesupyks, o gal net ir patvirtins, kad jei kibimai šioje pievoje buvo, tai jie buvo raudonai pažymėtose vietose.
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #306317   Sokratas
 19 Rgs 2011 21:01
dėkui už patarimus. Reiks mokytis taiklumo. O tai, kai pirmiau žoles išsirauni, paskum , tikėtis kibimo- sunkoka :lol:
 #306329   Sokratas
 19 Rgs 2011 21:59
turbūt numirsiu taip ir neišmokęs užmest ir pratraukt palei tą dešinįjį ilgą brūkšnį :lol:
 #306340   SatanKlaus
 19 Rgs 2011 23:36
Arabas, Lucky 4 ;-) , trys spalvinimo variantai dirba :gutgut , Metasi labai gerai, trajektoriją laiko super ;uolrait
 #306369   Edosius
 20 Rgs 2011 09:11
bobis rašė:turbūt numirsiu taip ir neišmokęs užmest ir pratraukt palei tą dešinįjį ilgą brūkšnį :lol:
Kam mesti jei gali nuplukdyti... Pratraukimas - pabandyk kilpelę ties liežuvėliu palenkti taip, kad vobleris daugiau eitų dėšine puse ir .. upėtakis tavo ;-)
 #306379   arabas
 20 Rgs 2011 09:52
Nereikia nieko lankstyti - reikia pataikyti. Ir mesti geriausia prieš srovę įsibridus į vandenį. Ir masalas traukiamas "pagal plauką" mažiau kabinasi už žolių, ir srovė padaro kitą pusę darbo,- pakiša voblerį ar sukrę po krantu.
 #306380   Edosius
 20 Rgs 2011 09:57
Matai arabai - tu kalbi apie sukrę, o aš apie voblerį...
Ir traukdavau prieš srovę.
Aš lankstydavau ir pasiteisino, tad daviau ir tokį patarimą, gal visgi pravers.
 #306385   arabas
 20 Rgs 2011 10:13
arabas rašė:... voblerį ar sukrę ....
Kalbu apie voblerį.
Žinoma, kad galima nuplukdyti, palankstyti ir t.t. , bet tokiose pievose efektyviau žvejoti upstream. Ir šiukšklių mažiau prirenki, ir action daugiau. ;uolrait
 #306397   Taacis
 20 Rgs 2011 11:39
arabas rašė:
Kalbu apie voblerį.
... Ir šiukšklių mažiau prirenki, ir action daugiau. ;uolrait
...ir žuvis arčiau prisileidžia, ir brendant žemyn neplaukia dumblas, ir žuvis geriau pasikerta (bent jau man taip yra).
 #306496   vital(vilnius)
 21 Rgs 2011 06:46
arabas rašė:
Kalbu apie voblerį.
Žinoma, kad galima nuplukdyti, palankstyti ir t.t. , bet tokiose pievose efektyviau žvejoti upstream. Ir šiukšklių mažiau prirenki, ir action daugiau. ;uolrait
+100 :gutgut pas mane taip; vasara/rudeni; einu pres srove,ziema/ankstivas pavasaris; einu su srove.
Voblikai puikei tinka gauditi 'upstream'u,iduomiau gauditi su voblikais negu monotonishkas "kidai-teni"sukre ;-)
Upstreamu Gaudau panasei kaip ant video iponas,tvicinguoju taip sakoma
http://www.youtube.com/user/zipbaitsmov ... UoWS8toaLU
 #306519   MatasM
 21 Rgs 2011 11:34
Kad tas jiponas su savo tviču už šonų upėtakiukus kabliuoja.
 #306535   Tadass
 21 Rgs 2011 13:42
Siandien teko pravaziuot pro viena upeliuka, tai nesusilaikiau nepaspiningaves pora val... Rezultate trys sprindinukai ir slakis atsivijo masala iki pat koju, bet neciupo 'viarkt Vaizdelis ispudingas. Per savo trumpa upelizmo karjera man pirma karta teko tokia zuvi pamatyt. Nesiryztu tiksliai sprest, bet apie 70 cm tikrai turejo but. 10 metru plocio upelyje tai atrodo nerealiai :koliorava
Bandziau grystant toj vietoj dar pametyt, bet nebepasirode....
 #306568   Rukis
 21 Rgs 2011 16:53
rayyyma rašė:ar is forumo nariu sendien nieks nezvejojo Skuodo raj. ka :?:
....zvejojo ir siandien vel zvejojo ;-)
 #306583   Dariovas
 21 Rgs 2011 19:50
su draugu buvom nuleke prie vieno upeliuko. plotis iki 5 metru o gylis 10-40cm gal. daug privirtusiu medziu, akmenu dideliu daug. srove didele... metem ant sukriu tai viena zuveliuka maciau prie pat sukres gal net eme nes ten gylis mazas buvo ir nuo dugno pradejau tai per akmenis praejo nesupratau ar kliovas ar ne bet po to pamaciau kad vejasi. 2 metimus is eiles tas pats turbut zuveliukas. pilkas ar rudas bent nugara... nezinau kas ten buvo. veliau pagavau pora eseriu.. kiek girdejau tai upetakius pradet geriau gaudyt kai salnos ateina ar ne?
 #306584   Sokratas
 21 Rgs 2011 20:02
Pažiūrėjęs Vital įmestą viedeo, nebesusilaikiau. Upėtakius bebuvau bandęs pavasarį porą kart, bet tada nei vieno nepagavau. Šiandien gal trečiam užmetime suspurdėjo:

Paveikslėlis
image host

Kažkas jį jau bandęs nudobt anksčiau. O šiandien jis vėl pataikė ant gero dėdės. Gal už metų kitų vėl pasimatysim, :)

Matosi kad nedaug ten jų belikę tų upėtakių. Paskum pakibo dar vienas, visai krupis ir bac, galingas ėmimas:

Paveikslėlis
image hosting

Va šitai tai nepasisekė, teko atsisveikint su gyvybe.

Paskui prėjau šviežutėles pėdas ir nusprendžiau persikelti į kitą upelį. Pernai ten beveik kiekvienu pratraukimu segdavo po kelis kartus, Dabar belikęs tik mailius, Kur jie visi pasidėjo, gal žiemos, galvju, neatlaikė.

Arabai, papaišyk, kur čia upėtakiai stovi, aš jų neradau :) :

Paveikslėlis
adult image host

Tiesa, upeliuose vandens mažai, ko nepasakysi apie Ventą. Venta tiesiog šniokščia....
 #306585   arabas
 21 Rgs 2011 20:04
Dariovas rašė:.. kiek girdejau tai upetakius pradet geriau gaudyt kai salnos ateina ar ne?
Šalnos?
Su lydekomis kartais nemaišai? :donknow'
Ir šiaip eksperimentams turi tik devynias dienas. ;-read!
 #306587   Sokratas
 21 Rgs 2011 20:09
Jo, Dariovai, nusišnekėjai kaip reikiant...
 #306588   arabas
 21 Rgs 2011 20:15
Bobi, zaprasta. :-D
Nežinau, ar jie ten stovi, bet mesčiau į užmaziūkintas raudonai vietas. Ir jei dugnas akmnenuotas, tai dar būtinai keli kontroliniai metimai per "švarias" vietas.

Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #306602   pensininkas
 21 Rgs 2011 21:01
Siandien tokia graze upele ejau, plocio gal 2-5 metrai, bet ... upetakio nei vieno nemaciau. revos, posukiai, nuvirte medziai, kelmai, saknys - nu grazu, bet jokios gyvybes nebuvo. tik vandens ciuozikai. gyliai nuo 20 iki kokiu 80 cm, gal metras max.
 #306732   Dariovas
 22 Rgs 2011 12:40
nu bet kiek girdejau tai pavasari po ledonesio ir jau kai pradeda saltukas spaust kai sninga ir panasiai..?
 #306736   Vegys
 22 Rgs 2011 12:58
Pavasarį šaltukas ir sninga ? :roll: Pavasarį dažniausiai saulė šviečia ir šilta būna :)
Šaltukas ir sniegas (ar be jo) žiemą - man sunkiausias laikas žvejot, mažiausiai sugaunu.
 #306774   krioklis
 22 Rgs 2011 17:28
Asmeniskai man geriausiai upetakiai kimba nuo birzelio iki rugsejo, vidurvasari!
 #306852   Dariovas
 23 Rgs 2011 07:35
Vegys rašė:Pavasarį šaltukas ir sninga ? :roll: Pavasarį dažniausiai saulė šviečia ir šilta būna :)
Šaltukas ir sniegas (ar be jo) žiemą - man sunkiausias laikas žvejot, mažiausiai sugaunu.

saltukas pries naujus pries pavasari. kol dar ledai nepradeje tirpt ir panasiai... nu sausio men. ir pavasari po ledonesio jau
 #306860   Vegys
 23 Rgs 2011 08:10
Taigi taisykles pasiskaitinėk. Prieš naujus žvejot draudžiama.
  • 1
  • 48
  • 49
  • 50
  • 51
  • 52
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė