Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #332118   arabas
 09 Sau 2012 20:04
vital(vilnius) rašė:Arabas ir ne tik ziema,pas mane vasara "shpuntikai" 7 cm voblika :roll: valgo kaip mazus 3-4cm voblikus :? :lol: pofig razmeras :roll:
Valgyti tai valgo, bet gal vis tik kažkokia selekcija įmanoma? Mano nuomonė tokia, kad žiemos metu didesnis upėtakis mieliau puls didesnį masalą. Aš taip spėju. ../;nzv Pamėginsiu sekančią žvejybą pradrožti su 9-10 cm vobleriais. Pažiūrėsim, kas iš to išeis. :mhu
O vasarą einamiausi 4-5 cm. Ant tokių dar ir vienas kitas didesnis kiršlys pasirašo.
 #332128   SauliusM
 09 Sau 2012 20:28
arabas rašė: Pamėginsiu sekančią žvejybą pradrožti su 9-10 cm vobleriais. Pažiūrėsim, kas iš to išeis. :mhu
sestadieni butent taip ir bandziau.nes isvaziavau lydeku gaudyt ir radau uzsalusi tvenkini, ir teko su lydekiniu arsnalu ant upetakio persimest, tai nei cvakt... man asmeniskai kazkaip 7-8cm tai logiskas maximumas, kas daugiau tai jau biski mandrazas... nors... kalba apie upetakiu dzerkavima buvo uzjus... :lol: juo labiau, as manyciau svarbiausia yra tai, kad zmogus malonuma jaustum nuo to ka darai... jei kazkas kaifuos nuo to kad pliauska 15cm upetakiui meto.nu tai tik isveikata. pasaliniam tas jokios zalos gi nedaro.
 #332173   blight
 09 Sau 2012 21:55
SauliusM rašė: pasaliniam tas jokios zalos gi nedaro.
Netgi priešingai sakyčiau - gaminasi vitaminas C :-D
Po savaitgalio kaip visada supratus kad būtent tom salygom neturi reikiamo, pasipildžiau šiandien keletą iš Salmo su 25% nuolaida :roll:
 #332276   f'eD
 10 Sau 2012 11:43
SauliusM rašė:
arabas rašė: Pamėginsiu sekančią žvejybą pradrožti su 9-10 cm vobleriais. Pažiūrėsim, kas iš to išeis. :mhu
sestadieni butent taip ir bandziau.nes isvaziavau lydeku gaudyt ir radau uzsalusi tvenkini, ir teko su lydekiniu arsnalu ant upetakio persimest, tai nei cvakt... man asmeniskai kazkaip 7-8cm tai logiskas maximumas, kas daugiau tai jau biski mandrazas... nors... kalba apie upetakiu dzerkavima buvo uzjus... :lol: juo labiau, as manyciau svarbiausia yra tai, kad zmogus malonuma jaustum nuo to ka darai... jei kazkas kaifuos nuo to kad pliauska 15cm upetakiui meto.nu tai tik isveikata. pasaliniam tas jokios zalos gi nedaro.
as kai gaudau strymeriais, tai 9-12cm "muse" net labai tinkama :gutgut ir vaziuoju net tik upetakiu, bet ir lydeku (uzsidedu kevlaro pavadeli) :grin:
va su vobleriais, mano manymu, jau kita zukle, nes pernelyg didelis ir agresyvus masalas ne vilioja, o kaip tik atbaido :-D , aisku ziurint koks tas liezuvis ir kaip agresyviai dirba, kokia pravodke.. :roll:
 #332369   cesius
 10 Sau 2012 15:51
Kabini 9-12, o vistiek sukimba ant nimfikiu :)
 #332384   martiz-zz
 10 Sau 2012 16:45
cesius rašė:Kabini 9-12, o vistiek sukimba ant nimfikiu :)
neimk numfikiu dezutes ir kibs ant 9-12 nr :-D
 #332507   f'eD
 11 Sau 2012 00:34
cesius rašė:Kabini 9-12, o vistiek sukimba ant nimfikiu :)
pasirodo, uztikrinta metodika ("9-12" tik antis viliokle :-D :gutgut ). asmeniskai pats, tik siemet pradejau naudot.
 #332518   romas100
 11 Sau 2012 07:48
Buvau islekes upetakiu pavaikyti. Sesi kibimai ir 6 tokie ant legalumo ribos. Viena pasikeliau ir didesni,bet kazkoks zioplas buvo,du kart atakavoir abu kart pramazijo. Matyt pavargo ir kazkur tai dingo.
Paveikslėlis
Likau labai patenkitas naujais zaislikais JACKON TROUT TOUNE
Paveikslėlis
Grazei dirba :gutgut
 #332541   arabas
 11 Sau 2012 10:02
romas100 rašė: Viena pasikeliau ir didesni,bet kazkoks zioplas buvo,du kart atakavoir abu kart pramazijo. Matyt pavargo ir kazkur tai dingo.
Tokiais atvejais reikia duoti pailsėti upėtakiui 15-20 minučių, ir vėl meginti. Kartais suveikia.

Vobleriukai geri :gutgut , bet labai jau prabangūs. Prie tokių voblerių privalomas aksesuaras - veidersai. :grin:
 #332569   Tadunce
 11 Sau 2012 10:58
Yra, bet upėtakius gaudant kur tarp kerplėšų, tai manau, kad ir 30-40lt ribose kainuojantį masalą nuplėšti nėra pigu.. Tikriausiai tą turėjo omeny..
 #332583   arabas
 11 Sau 2012 11:42
Tadunce rašė:... 30-40lt ribose kainuojantį masalą nuplėšti nėra pigu.. Tikriausiai tą turėjo omeny..
Aha... Gerai dar būtų 30-40 Lt. Dabar už vieną tokį Jaksoniuką teks ant prekystalio palikti Basanavičių.
Prisipažinsiu, kai reikia mesti voblerį į kelmus, galvoje prasiseda kažkokia kalkuliacija ir haliucinacijos. Akyse šmėžuoja maironiai, basanavičiai ir nei vieno lakūno :mhu
 #332585   cesius
 11 Sau 2012 11:53
Tam reikalui gerai yra tureti tiesiog Vivingra :)
 #332587   SauliusM
 11 Sau 2012 11:59
cesius rašė:Tam reikalui gerai yra tureti tiesiog Vivingra :)
man kazkaip dorado lenkiski labiau pasiteisino tuom klausimu. nors dabar kai prisimenu kokios upes yra zemaitijoj ir kokiose gaudoma palei vilniu. nu tai zemaitijoj gal tikrai ir vivingra geriau. nors is kitos puses tai zemaitijoj dauguma upiu yra brendamos, tai ten ir zipbaitais gaudyt nebaisu, nes ibrisi ir atsikabinsi. skirtingai nei palei vilniu, kur nors ir upe keliu metru plocio bet gylio tiek, kad gali kelis simtus metru krantu eit kol rasi kur ja perbrist...
 #332588   Tadunce
 11 Sau 2012 12:00
Nu TroutTune HW porą pirkausi, bet man atrodo, kad 33 ar pan mokėjau... O gal 43.. Bet tai jo, mėtau tik ten, kur nėra kokio beržo paskendusio
 #332593   arabas
 11 Sau 2012 12:12
SauliusM rašė:tai kad ~ 35 parduotuves kainom tie trout tunai kainavo.
Kažkada ir benzas apie 1 Lt kainavo. :evil:
Nauji metai - nauji lapai, naujos kainos. Dabar jie žiauriai pabrangę.
Galėtų kas nors iš Triturus'o apšviesti ir supažindinti su nauju preiskurantu. :ks>
 #332594   SauliusM
 11 Sau 2012 12:15
arabas rašė:
Kažkada ir benzas apie 1 Lt kainavo. :evil:
Nauji metai - nauji lapai, naujos kainos. Dabar jie žiauriai pabrangę.
Galėtų kas nors iš Triturus'o apšviesti ir supažindinti su nauju preiskurantu. :ks>
tai kad as pries nepilnus du menesius pirkau turbut. cia ka jau po nauujamecio tiem likuciam kuriu dar pernai neistampe tipo kainos pasikeite?
 #332595   arabas
 11 Sau 2012 12:17
Spėju, kad skaito dabar Vital(Vilnius) šituos postus ir krizena:
"Bašliuokit bašliuokit, kreivarankiai, kotams, fabams ir kitiems..." :-D
 #332597   arabas
 11 Sau 2012 12:20
SauliusM rašė:tai kad as pries nepilnus du menesius pirkau turbut. cia ka jau po nauujamecio tiem likuciam kuriu dar pernai neistampe tipo kainos pasikeite?
Važiuosiu šiandien su reikalais į tą miesto pusę, specialiai užsuksiu pasižiūrėti "po kam kiaušiniai".
 #332598   SauliusM
 11 Sau 2012 12:23
arabas rašė:Spėju, kad skaito dabar Vital(Vilnius) šituos postus ir krizena:
nu cia zinai, su salyga kad paciam patinka tuo uzsiiminet ir nebandai pinigais savo darbo laiko ivertint, nes jei as ivertinciau tarkim kiek mano darbo valanda kainuoja, tai jei pradeciau pats voblerius drozt tai trout tunai jauciu nublanktu pries juos pagal kaina :lol: nu nebent ranka ant tiek primustum kad voblerio isdrozimas/nudazymas kelias minutes teuzimtu, tada gal...
 #332676   arabas
 11 Sau 2012 15:57
Tai dabar jau apie 45 Lt :-niak'
 #332710   pensininkas
 11 Sau 2012 17:48
oho. reik butinai kainu etiketes palikt, nes kitaip gali neivertint jie ;;'plim
 #332772   SauliusM
 11 Sau 2012 19:52
arabas rašė:
Tai dabar jau apie 45 Lt :-niak'
tai reik pirkt kelis vobleriu iskart, nu uz kokius 2-3 simtus prisikraut ir matyt tik bendra suma. kai kiekvienas atskirai kiek kainuoja nezinai, tai ne taip sirdis skauda...
va sia savaite pirkau 6 zipus bendroj sumoj biski virs 300 sumokejau. a kiek ten ju kievienas atskirai kainavo da koks nafig skirtumas, kam save nervuot... kai nurauni tada lengviau galvot kad tas pigus buvo o kiti kur nenurauti dezutej guli tai tie brangus.
 #332777   blight
 11 Sau 2012 20:00
O tai galvoji kai jis nutraukia savadarbį jam mažiau gaila? :roll: Na nebent labai jau greit ir unifikuotai juos daro :-D
 #332869   romas100
 12 Sau 2012 08:15
Tadunce rašė:Nu TroutTune HW porą pirkausi, bet man atrodo, kad 33 ar pan mokėjau... O gal 43.. Bet tai jo, mėtau tik ten, kur nėra kokio beržo paskendusio
Nu pirkau berods uz 42, dar biski nuolaidele padare. ''plot
Kazkada ir as nusipirkes kelis prabangius vobleriukus zvejodavau tik vonioj :grin: , gaila buvo nutraukti, bet tada jie neatlieka savo paskirties , dabar kazkaip jau kitaip misliju, jei turi masala , tai ji ir reikia pasiulyti zuviai , o ne dezutej nesiotis.
 #333176   vital(vilnius)
 13 Sau 2012 08:16
blight rašė:
O tai galvoji kai jis nutraukia savadarbį jam mažiau gaila? :roll: Na nebent labai jau greit ir unifikuotai juos daro :-D
gaila :( 'viarkt
 #333838   aras-paukstis
 16 Sau 2012 18:51
siemet po draudimo jau 3 kartus buvau prie vilneles upes zemiau rokantiskiu uztvankos. kekviena karta tikrinau skirtingus ruozus. nemaciau nei vieno kibimo! buvau sutikes muselininka, jis kibimu irgi neturejo. kazkoks siaubas, su kiekvienais metais vis blogiau ir blogiau...
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė