Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #398824   iusegun
 22 Rgp 2012 17:31
bobis rašė:vakar ir užvakat tikrinau tokius upelius, kur spinu užmest masalą daugelyje vietų sudėtinga. Vis pagalvodavau, kažin ką čia su museline reiktų daryt ...Bet, turbūt, kieti muselininkai turi ir tokioms vietoms paimti ,,vaistų" ?
taigi yra tu techniku uzmetimo - muselininkai praktiskai bet kur uzmest gali.
 #398828   Sokratas
 22 Rgp 2012 17:41
Šiandien netyča pamačiau, kad Maxima prekiauja gyvais upėtakiais, kaina 21 lt už kg...
Akvariume plaukiojo tokie, bijau sumeluot, gal apie 35-40 cm vivorykštukai.
Visi maždaug vienodo dydžio ir spalvos, tik vienas iš jų- šviesesnis. tai tas švieusis toks aršus vis taikosi įkąsti kitiems, griebia tai už uodegos, tai kur papuola.
Gal kovoja dėl teritorijos?
 #398836   Mistake
 22 Rgp 2012 18:03
bobis rašė:Šiandien netyča pamačiau, kad Maxima prekiauja gyvais upėtakiais, kaina 21 lt už kg...
Akvariume plaukiojo tokie, bijau sumeluot, gal apie 35-40 cm vivorykštukai.
Visi maždaug vienodo dydžio ir spalvos, tik vienas iš jų- šviesesnis. tai tas švieusis toks aršus vis taikosi įkąsti kitiems, griebia tai už uodegos, tai kur papuola.
jam "uskniso" akvariumas, tai nori greiciau i keptuve, nes ir taip zino savo likima, tai bando ivairius budus, kad butu pastebetas. matai tu ji pastebejai, kai eisi tai pardavejos paprasyk taip: "prasau man ta agresyvu/arsu". skanaus.
 #398878   Wytux
 22 Rgp 2012 20:33
bobis rašė:.
Greiciausiai rasistas :-D
 #398879   savas
 22 Rgp 2012 20:34
Bobi, pirk Tu ana kuo greiciau ir i savo slapta upoksni leisk. Po keliu metu galesi dziaugtis super stipriais ir agresyviais priesininkais, upetakiu patelem, issokusiom i kranta nuo per daug aktyvaus asistavimo, nu ir kiaurom bridkelnem - jei jau tokia agresija ...
P.s. Sporto prekese parduoda apsauga giliukams, jeigu ka...
 #399154   Sokratas
 23 Rgp 2012 12:35
Wytux rašė: Greiciausiai rasistas :-D
visko gali būt... :lol:
savas rašė:Bobi, pirk Tu ana kuo greiciau ir i savo slapta upoksni leisk.
kažin ar toli nuvežtum, nepražudžius?
 #399172   Sokratas
 23 Rgp 2012 13:16
Nuvažiavau pirmadienį patikrinti upeliuko.
Pastudijavau žemėlapius, atsiradau vietą, kur žmonių neturėčiau sutikt, nes keliukas čia ir pasibaigia, užkampis kaip reikiant, tsakant - glūduma.
Buvo įdomu, kas ten gyvena, gal upėtakių rasiu, gal dar ką įdomaus...

Brendu , žiūriu šapaliukai, ešeriukai, smulkmė. Po kurio laiko girdžiu, per krūmus braunasi kažkas, braunasi drąsiai su didžiausius triukšmu, tikrai ne sėlina.
Kai galva kyštelėjo iš už šabakštyno, kai pamačiau jį, šūktelėjau iš toliau, kad neišgąsdinčiau: - - kaip sekas, kas kimba,- sakau.
- Aš veizu, kun tu či dirbi.
-Žvejoju, kaip matai.
Nužvelgia įdėmiai nuo galvos iki kojų, nepatenkintas toks, vėliau sako:
-Kū tu či gali pagauti su ta sava meškereli. Nabrisk či, aš či tinklą statysu, kap pastatysu, galiesi bresti,-
ir išsitraukia zilkinį tinklioką iš žolyno.
-Nebijai inspekcijos?
-Galvuoji, ka aš su meškeri žvejuosu, munej gal, aš esu invalids,- sako.
Pagalvojau, gal proto, o pasakiau, kad kas tu bebūtum nubaustų, jei tai ne tavo tvenkinys.
- I kas či važious į tokius džiunglynus, gyvenimi nie buvy jokių inspekcijų, atkirto naglai
- Pagauni kū, -paklausiau aš?
-Anū deijna vo tuoks upietakis ipouli,- skėsteli rankomis.
Pastatė jis tą tinklą ir pradėjo triukšmą kelt, daužyti per kelmus, mol, baidyti upėtakius, kad pareitų tinklan...
Nubridau aš tolyn, jisai pasiliko, tik apsidžiaugiau, kad upėtakių gali pasitaikyti, ir neblogų...
Neužigo pagavau ešeriukų, lydekiukų-peiliukų, vienas jau ant legalumo ribos...
Paskum pavyko išvilioti iš slėptuvės ir neblogą upės karakiuką, galėjo būt apie kilą. Pamačiau, kaip, tik įmetus sukrę, iš niekur atsirado, griebė , bet nepakirtau, ar tai dėl kablių atšipusių ar tai pavėlavau. Daugiau jisai nebesirodė, kokį masalą bekabinčiau ..
O dar vėliau, kur gylis jau didesnis, prabrist nebegalėjo, tai vėl kažkas neblogas buvo paėmęs. Galiu spėlioti tik kas , kad nekilo į viršų o ėjo palei dugną, bet nepamačius jo, atsikabino.
Vėliau priėjau ruožą, kur srovės beveik nesijautė prikritę lapų ir tuščia, gyvybės nebematyti.
Toliau eiti nebesinorėjo, o ir gan pavargau, tad susisukau ir grįžau tiesiai per laukus, nebesiekdamas brakonieriaus valdų...
 #399196   DainiusM
 23 Rgp 2012 14:00
jooo 3 sventas marijas sukalbes... :)
 #399218   Sokratas
 23 Rgp 2012 14:55
:lol:

šiaip tai neįsivaizduoju, ką ten galėtum padaryt.
 #399231   krioklis
 23 Rgp 2012 15:15
Reikejo paejus uz invalido nugaros skambinti GA. Gal butu suregave. O dedas yra vietinis, paziurek per maps artimiausia troba prie tos vietos, ten anas ir gyvena nes pasak jo gaudo pastoviai!
 #399242   Sokratas
 23 Rgp 2012 15:37
Vienas dalykas, telefą buvau palikęs mašinoj, kad nepaskandint.
Šiaip tai aišku, varijantų gali prikurti, bet visi susivestų į tai, kad žvejyba baigta, o aš atvažiavau ne brakonierių gaudyti ...
Esu skambinęs nemažai kartų, kai tinklai tiesiog akis badydavo ir būdavo lengvai privažiuojamose, aiškiose nupasakot vietose. Kartais net nuo plento jie būdavo matomi. Kartais Venta pertverta ir ne vienoje vietoje.
Sureaguota buvo tik kartą, ir tai skambinau apie pietus, o tinklų atvažiavo ieškot jau temstant, kai brakonierių ir pėdos ataušusios buvo :lol: .
O čia -upeliukas tik toks

Paveikslėlis

Jei ir reaguotų, kol jie atvažiuotų kol ką, nenuvedus neparodžius- nerastų
Sunaikinus tą 5-ių metrų tikpalaikį, nedaug naudos....
 #399354   romas26
 23 Rgp 2012 20:02
Siandien aptureta viena ispudingiausiu upetakiu zvejybu..... oras siandien super, apsidebesave, retkarciais nulynoja, su draugu nusprendiam imt xxx upe, tam tikra ruoza. Bebuves ten gal du metai atgal, vietos kazkiek pasikeitusios, bet viska ok. vanduo labai geras, ciut drumstas- zodziu salygos idealios. Tik pradejus zvejyba- turiu... neyspudingas, bet +- 27cm upetakis. Po pusvalandzio grazus kirslys, turejo siekt 35cm, didesnio dar nebuvau pagaves- ant voblerio 7cm).... pribrendam vieta kur zinau jog laikosi lydekos... ir padarau didziule klaida, tesiu zvejyba nerisdamas pavadelio... zakon podlast ir ikertu lydeka.... gylis iki kiausu... trys judesiai ir lidekos neber su mano Rapala '''bum lideka tikrai ne kiline, o smarkiai didesne... nu ka, uzsirukom, nusispjaunam ir zygiuojam toliau... kiek netrukus vel grazus kirslys.... na ka zvejyba eina y pabaiga, nervai nelaiko, vis nepamirstu tos lydekos.... ir tik fyst TURIU.... upetakis, galingas, jega belenkokia, pora ispudingu salto is vandens ir atsikabina... maniau meskere perlausiu pusiau, nes tai butu buves mano rekordinis upetakis, kaip jus sakot ,,sarakovnikas" kaip minimum.. o tada jau isvis is nervu uzviriau :-ug kibimas siandien geras, bet diena ne mano.....
reziume: pasikrauta adranalino bei teigiamu ispudziu... :gutgut artimiausiom dienom teks ten sugryzt..... ech ir vel uzsivedziau ant tos laukines zvejybos :) manau, kad tiek lydeka savo duobej tebestoves, tiek upetakis savo revos nebus palikes.....
draugas visa diena zvejojo tik sukremis, bet ne kibimo....ryt prie parduotuves stoves pirmas eileje :-D sako pirksiu ir as rapala :grin:
 #399358   Vegys
 23 Rgp 2012 20:07
Įdomumui - apie kokią rapalą kalbi ?
 #399368   romas26
 23 Rgp 2012 20:19
Vegys rašė:Įdomumui - apie kokią rapalą kalbi ?
oi, neesu as toks asas kad zinociau ten tuos pavadinimus.. :) :koliorava . jei gerai pamenu berods original upetakio imitacija su ryskia oranzine papilve (kur lideka nurove)... o kitas paprastas upetakio imitacija cowndown ar kaip ten.... :grin: kur upetakis pabego. 7cm viskas
 #399412   Vegys
 23 Rgp 2012 20:52
Turiu 7 cm countdown upėtakio imitacijos >20 metų - tyli žaltys (nes dėžutėj guli) :) Pats pirmas mano Rapalos vobleris. Nepersilaužiu .... 7 cm per daug kažkaip man .. 4-6 cm naudoju ...
 #399585   SailorBoy
 24 Rgp 2012 11:10
Man ir countdownas dar nei kart nesugrojo, o apie orginala to paties negaliu pasakyt. Man labiausiai patinka sitas:
Paveikslėlis
 #399587   arabas
 24 Rgp 2012 11:10
Vegys rašė:Turiu 7 cm countdown upėtakio imitacijos >20 metų - tyli žaltys (nes dėžutėj guli) :) Pats pirmas mano Rapalos vobleris. Nepersilaužiu .... 7 cm per daug kažkaip man .. 4-6 cm naudoju ...
Na, tai gali prakalti. Priglausiu už protingą kainą. ;-) Aš jau senai persilaužiau ir gaudau su dar didesniais ypač žiemą ir ankstyvą pavasarį.
 #399588   arabas
 24 Rgp 2012 11:12
SailorBoy rašė:. Man labiausiai patinka sitas:
Paveikslėlis
O koks čia Buratinas? Neįžlibinu.
 #399599   Vegys
 24 Rgp 2012 11:53
arabas rašė:
Vegys rašė:Turiu 7 cm countdown upėtakio imitacijos >20 metų - tyli žaltys (nes dėžutėj guli) :) Pats pirmas mano Rapalos vobleris. Nepersilaužiu .... 7 cm per daug kažkaip man .. 4-6 cm naudoju ...
Na, tai gali prakalti. Priglausiu už protingą kainą. ;-) Aš jau senai persilaužiau ir gaudau su dar didesniais ypač žiemą ir ankstyvą pavasarį.
Negaliu ... Pirma Rapala, nostalgija ... Dzin kad "sausa". Beje, pirkta lydekoms :)
 #399611   arabas
 24 Rgp 2012 13:24
Vegys rašė:Negaliu ... Pirma Rapala, nostalgija ... Dzin kad "sausa".
Aš suprantu. Pirmas meilė, pirmas vobleris..... :-D
 #399628   Sportininkas
 24 Rgp 2012 14:45
gryzau i kauna ir galvoju varyt pries mokslo metus y upeli pametyt. kokio dydzio mepsiukai turetu dabar but einamiausi ir spalvos? turiu 0nr auksines spalvos.. 2-3nr sidabriniu ir vario ir aukso spalvu. dazniausiai issirenku viena ir metau ant vieno.. todel ir klausiu
 #399643   SailorBoy
 24 Rgp 2012 16:08
arabas rašė:
SailorBoy rašė:. Man labiausiai patinka sitas:
Paveikslėlis
O koks čia Buratinas? Neįžlibinu.
Jis vadinasi rapala original pd :) Arabas, maniau, kad toks upetakiu siaubas kaip tu visus masalus upetakinius turi atmintinai zinot :D
 #399657   arabas
 24 Rgp 2012 17:40
Aaa... Dabar jau atpažįstu.
Kažkada ir man tai buvo numero uno, bet dabar kai plastmasė baigia galutinai išstumti buratinus, vandens jie praktiškai nebemato. Dar kartais panaudoju, kai reikia nuplukdyti masalą pasroviui į kokią nors beviltišką vietą. Tik Rapalos CD ir dar keli modeliukai liko vienintelė maloni išimtis malkų tarpe.
 #399660   SailorBoy
 24 Rgp 2012 18:01
arabas rašė:Aaa... Dabar jau atpažįstu.
Kažkada ir man tai buvo numero uno, bet dabar kai plastmasė baigia galutinai išstumti buratinus, vandens jie praktiškai nebemato. Dar kartais panaudoju, kai reikia nuplukdyti masalą pasroviui į kokią nors beviltišką vietą. Tik Rapalos CD ir dar keli modeliukai liko vienintelė maloni išimtis malkų tarpe.
Tavo pedom einu, reiskia ''plot Ziurek po metu kitu puosiu foruma tokiais monstrais kaip tu :D
 #399748   romas26
 24 Rgp 2012 21:56
sunki naktis..... su draugu ryte skambinames- lekiam.... pasirenkam kita upes ruoza... kur***va dugnas nusetas mailiumi, vienas kitas nedickas upetakis, suprantam jog svieziai su elektra praplakta :-ug keturios tuscio valandos... nusprendziam gryzt i vakaryksti ruoza.... ir YRA, si karta jau pavadelis uzristas, valas 0.20mm... kova :gutgut ciut pats neissimaudau..... po truputi po truputi - beveik is tos pacios vietos iskrapstau 1.750 lydeka.... berods rapala cowndown arba original toks baltas su ryskiai salotine nugarele 7cm... o upetakio toje pacioje vietoje ir neberadau.... :e:e
  • 1
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė