Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #429723   Tadunce
 08 Gru 2012 17:42
Pinigine prasme neapsimoka.
Jei nori, kad nešaltų, tepk taukais, tik po to nepamiršk visko išvalyt pažvejojęs.
Taip pat įv. silikoniniai purškalai trumpam padeda, vazelinas..

Jei ne arktinis oras būna, tai galima mėginti ir sausio 1d, bet nesitikėt reikėtų pagauti kovingą žuvį.

Protingiausia būtų lukterėti vasario galo - kovo, kai pradeda atšilinėti, pats procesas bus malonesnis, žuvis labiau atsigavusi.

Tačiau, jei tik yra noro, siūlau mėginti. Sukaupsi patirties vėlesniems metams
 #429788   mindoze
 09 Gru 2012 00:40
Tadunce rašė:Pinigine prasme neapsimoka.
Jei nori, kad nešaltų, tepk taukais, tik po to nepamiršk visko išvalyt pažvejojęs.
Taip pat įv. silikoniniai purškalai trumpam padeda, vazelinas..

Jei ne arktinis oras būna, tai galima mėginti ir sausio 1d, bet nesitikėt reikėtų pagauti kovingą žuvį.

Protingiausia būtų lukterėti vasario galo - kovo, kai pradeda atšilinėti, pats procesas bus malonesnis, žuvis labiau atsigavusi.

Tačiau, jei tik yra noro, siūlau mėginti. Sukaupsi patirties vėlesniems metams
visiskai sutinku su kolega, ziema vangus margiai tuo labiau po nersto sausio menesi tenka tik isiaiskinti kur tupi ir parinkti msala, o jau pavasarine banga kai pradeda kilti tai jau linksma buna ''plot zvakes ir visokie kitokie fintai :gutgut kas link praktikos tai galima ir ziema praktikuotis maziau augmenijos paprasciau rieso metima istobulint i tam tikra taska, praktika niekada nemaiso tobulinimui ;-)
 #430493   Satan
 11 Gru 2012 14:41
Slovak rašė:sekmadieni irgi uždariau sezoną. Nuo 9 val iki 19 val tik porą nelegalų, ir po viena 30, 33, 42 cm. 42 cm kaip namie parodė skrodimas buvo patinas. Paimtas jau buvo per "vilko valanda", intake metro pločio ir gylyje iki 40 cm.
Be upėtakių pastebėtos 3 stirnos, na kaip pastebėtos, brendu per upė, tylu, ramu tik upės šnabdėsys ir staiga lokomotivas į krumus įvažiavo už kokiu 20 m nuo manęs. Nuo netikėtumo vos neatsisėdau į upę :) Spėjau pamatyti tik trys stirnos. Manau jie irgi streso gavo :)
Veliau buvo ne toks malonus atradimas, iš pradžių užuodžiau nemalonu kvapą, o už posūkio per upelio vidury gulėjo kvapo savininkas, jaunas, vienerių metų briedis. Šautinių žaizdų nesimatė ant matomo šono, tai gal dėl lygos krito.

P.S. Nuotraukų nebus, fotiką paskolinau, o telefoną tingėjau traukti, lietus pastoviai lijo ir turiu ypatingų sugebėjimų numesti netinkamu laiku ir netinkamą vietą.

Arabai, ką darai kai matai sliekininką ar tinklininką ? Kaip priduodi ? O tai į snukį duoti tai būtų kaip ir nusikaltimas irgi.

Tą briedį ir aš užtikes buvau. Jeigu veiksmas Dzūkijoj vyko. Visgi bus brakonierių sušaudytas, sužeistas žvėris visada traukia prie vandens atsigerti ir laižytis žaizdas.
 #432807   HazeNN
 20 Gru 2012 14:36
Zada atsilima (paziurekit meteo.lt) tai nusimato sausio 1d zvejyba :))) o siaip latvijoj nuo gruodzio 1d galima upetakius man rodos zvejot o pasmus dar peza ale pavarge vangus... neprijede zodziu neskleiskit savo ezeriju jai nezinot kaip istikro yra!
 #433166   Sportininkas
 21 Gru 2012 19:54
Aš ir jau nekantrauju :D po naujų iškart lėksiu žiūrėt kas gero. Tikiuosi nebus taip, kad puse upelio užšale iš šonų :) . Kokio dydžio vobleriukai/sukrės žiema/pavasarį labiau pasiteisina?
 #433173   Tadunce
 21 Gru 2012 20:22
Pagalvok, žiemą nėra nei vabzdžių, nei varlių, nei buožgalvių, nei dar kokios labai smulkios gyvūnijos..

Jei upelis mažas, kur upėtakiai taip pat maži, vobleris 7-8cm būtų didokas, o jei upelis vandeningas ir nemažas, jame gali būti didesnių žuvelių (aukų), tai ir 7-8cm labai tinkamas. Gal kas ir didesnius naudoja..

Nors mano praktika gaudant ant sniego nelabai didelė, bet mažame upelyje naudodavau iki 6cm voblerius
 #433174   Sokratas
 21 Gru 2012 20:23
užšalę nebus jei žvejosi Ispanijos platumose, Anglijoj ir Airijos irgi nebus....
 #433385   mindoze
 22 Gru 2012 22:37
Kugelis rašė:Aš ir jau nekantrauju :D po naujų iškart lėksiu žiūrėt kas gero. Tikiuosi nebus taip, kad puse upelio užšale iš šonų :) . Kokio dydžio vobleriukai/sukrės žiema/pavasarį labiau pasiteisina?
stikai(vobleriai) tinka gerai tik vanduo ziema buna tai skaidrus tai drumstas reik spalvinima parinkineti ryskesni drumstu, naturalke (naturalus spalvinimas imituojantis tikra tos aplinkos zuveles spalvinima) skaidriu vandeniu.
 #433391   Sportininkas
 22 Gru 2012 23:19
Moku biski juos gaudyt. turiu kelis strike pro gal 5cm ar panasaus ilgio.. rysku orandzini ir rainbow trout imitacija.. rainbow trout skaidriam vandeniui o orandzinis drumstam? nelabai dar gaudausi kokia spalva naudoti drumstam ir skaidriam vandeniui nors zvejoju nuo mazu dienu..
 #433392   Tadunce
 22 Gru 2012 23:23
Paskutiniu metu labai naudojami su salotiniais akcentais.. Tiek drumstame, tiek skaidriam vandeny dirbo.
Bassdayjus turi tokią geltoną spalvytę, irgi gandai sklinda, kad gerai pramuša purviną vandenį
 #433432   looking4snow
 23 Gru 2012 12:21
Jeigu lapelis uzsiveda, tai ir dirba. :D Prie skaidraus vandens gal nelabai yra skirtumas, bet prie drumzto man daug geriau jas ima nei vobleriukus. Ziemos specifika truputi kitokia - kur vasara uztenka 1-2 pravedimu, ziema kartais tenka padaryti ir 5, kad upetakis teiktusi griebti masala. Daugiau kaisiok po krantais - neretai butent is ten ziema apturiu didziausia kibimu skaiciu. Ir esant drumztam vandeniui nebijok, kad upetakis tave mato ar girdi. Daugybe kartu pagavau is po to kranto, ant kurio stovejau, kai valo buvo like per meskeres ilgi. Man ziemos zukle yra letas idomesniu vietu tikrinimas einant krantu ir niekur neskubant. Netikrinu viso ruozo, tik idomesnes vieteles. O vasara brendu pries srove kaip imanoma sparciau, bet uzmesdamas i visas visas pakeliui pasitaikancias tinkamas pravedimui vietas.
 #433450   SatanKlaus
 23 Gru 2012 14:22
Kaip bebūtų keista, bet žiemos gale/pavasario pradžioj kai vanduo purvinas labai gerai dirba didokos geltonos sukrės, kartais net tandemai būna masalas nr 1:!: Suprask čia tuos upėtakius :roll:
 #433452   Sportininkas
 23 Gru 2012 14:28
as pradejau gaudyt jas irgi ant varines spalvos sukres... tai kok voblerio nenusipirkau tol ir gaudziau ant vieninteles sukres.. kibimais nesiskundziau bet norejosi isbandyt kazka prabangesnio.. visgi ant voblerio pasikabines upetakis turi maziau sansu pabegt.. o man visgi tai pades manau pasiekt savo rekordini 50cm gal..
 #433456   looking4snow
 23 Gru 2012 14:35
Tai kad, kai seda tie didieji, tai seda labai patikimai. Gal tik viena is didziuju ir tesu paleides traukimo metu. Kuo mazesni, tuo dazniau atsipurto.
 #433461   Sportininkas
 23 Gru 2012 16:31
looking4snow rašė:Tai kad, kai seda tie didieji, tai seda labai patikimai. Gal tik viena is didziuju ir tesu paleides traukimo metu. Kuo mazesni, tuo dazniau atsipurto.

panasiai ir man.. mazyliai daznai atsipurto o didysis kai sega tai kabliai visi ir sueina..
 #433590   Satan
 24 Gru 2012 14:01
Sveikinu visus upelių ir upeliukų mylėtojus, gražių ir ramių Jums švenčių, švaraus vandenėlio po naujųjų ir gražių akimirkų laikant spiningą rankoje:) Greit prasidės sezonas, tikiuosi mūsų keliai žvejyboje niekad nesusikirs ir liksim vienui vieni su savo upe, mintim ir paslaptingom žuvim:)
 #434422   Slovak
 28 Gru 2012 23:47
Satan rašė:

Tą briedį ir aš užtikes buvau. Jeigu veiksmas Dzūkijoj vyko. Visgi bus brakonierių sušaudytas, sužeistas žvėris visada traukia prie vandens atsigerti ir laižytis žaizdas.
Reiskia ta pati maciau. Gali buti, kad brokusos, pora kart kai buvau tenai, tai girdejau suvius.
 #435077   Taacis
 01 Sau 2013 14:57
SatanKlaus rašė:Na, jau kas nors bandėt? :-D
2013m pirmasis apie 28cm
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us

2013 treciasis 38cm

Paveikslėlis
Buvo ir antrasis apie 25cm.
Zvejota nuo 11 iki 13 val, masalas vobleris.
 #435119   Sportininkas
 01 Sau 2013 18:08
multikas + upelis? :OO negirdejes tokio dar.. galbut ir idomiai visai butu pabandyt. bet as linkes prie UL ir mesmales... jeigu as teisingai galvoju kad mesmale yra ne multikas o ta kita.. :D
 #435126   Vitolis
 01 Sau 2013 18:56
O kaip vandens spalvikė upeliuose? Aišku ne visur bus vienodas, tačiau nesinorėt sukart apie 100km ir vėl varyt atgal dėl kakavos upelyje :-D
 #435128   Sportininkas
 01 Sau 2013 18:59
kaip manot 1-3m plocio upelis. gylis vietomis metras kitur seklu.. bus atitirpes pilnai? nes jei ryt nuvarysiu ir bus uztirpes tai teks eit y neri... nors ir nery bus upetakiu pagal viska
  • 1
  • 96
  • 97
  • 98
  • 99
  • 100
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė