Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #435697   martiz-zz
 03 Sau 2013 22:28
arabas rašė:Ne, ant totalaus ciongo negaudau. Vienas kitas metimas sąžinei nuraminti, ir viskas, nes kartais ir ten, ypač už didesnių ceglų, vienas kitas stovi.
o man kazkaip tik po draudimo nesiseka ant sroves, nors ir ne ciongas. va siandien atidariau sezona su penkiais, tik gaila dydziai 25-30cm :neutral: tai visi duobese su labai labai leta srove.
 #435701   Tadunce
 03 Sau 2013 22:46
Arabai, dėl hornetų, asakurų, tai ne apie patį šnekėjau, o apskritai, kad žiemą su tokiais masalais, mačiau, kad pagauna..
 #436457   Edga5251
 05 Sau 2013 21:58
Kas galetu papasakoti kur aplink kauna galima pamegint pagauti upetakiu? kokiuose upeliuose :) Esu nevietinis, studijuoju Kaune ir noreciau ismegint upetakiu zukle :roll:
 #436568   Sportininkas
 06 Sau 2013 14:12
Edga5251 rašė:Kas galetu papasakoti kur aplink kauna galima pamegint pagauti upetakiu? kokiuose upeliuose :) Esu nevietinis, studijuoju Kaune ir noreciau ismegint upetakiu zukle :roll:
tavo masina ir kuras, o as jau pamokinsiu ir parodysiu. ale turesim palikt pavadinimus paslaptyje..
 #436572   SauliusKriauza
 06 Sau 2013 14:34
Sportininkas rašė:
Edga5251 rašė:Kas galetu papasakoti kur aplink kauna galima pamegint pagauti upetakiu? kokiuose upeliuose :) Esu nevietinis, studijuoju Kaune ir noreciau ismegint upetakiu zukle :roll:
tavo masina ir kuras, o as jau pamokinsiu ir parodysiu. ale turesim palikt pavadinimus paslaptyje..
Kadangi nutuokiu kur galit važiuot, tai tikrai paprašyčiau neviešint šių vietų dar labiau negu vienas psichinis ligonis jau padarė. '''bum
 #436574   Vegys
 06 Sau 2013 14:35
Sportininkas, jei jau žadi kažką pamokint upėtakiaut, tai nepamiršk žmogaus informuot, kad dar nė metų negaudai. Kiti gali pagalvot, kad esi žvejys su patirtim ...
P.S. kokią spalvą patarsi užsidėt, jei vanduo drumstas bus ? O jei skaidrus ? :) Jau išsiaiškinai tokius dalykus ? Ar patarsi bileką, kad tik į žūklę nuvežtų ?
 #436577   looking4snow
 06 Sau 2013 14:52
SauliusKriauza rašė:paprašyčiau neviešint šių vietų dar labiau negu vienas psichinis ligonis jau padarė. '''bum
Psichinis ligonis esi nebent pats. Kas per mada pas zmones viska slepti, "tik man, tik man", nagai lenkti i save. Upetakininkai yra didziausi savanaudziau kokiu reta... :twisted:
 #436581   Tadunce
 06 Sau 2013 14:56
Looking.... kad matyt tikrai dar neprisigyvenom iki tokio lygio, kaip, kad vakaruose.
Ne kartą minėjau, kaip Airijoj klubų viešose svetainėse pastoviai atnaujina kuriose vietose kada kas ką pagavo (kalba eina apie šlakius, lašišas ir trofėjinius upėtakius)
Gaila, kad nuorodos neturiu išsaugotos..
Pateiktas kelių ruožų žemėlapis su perspektyviomis vietomis, kur kokie kliuviniai (didžiuliai akmenynai, senasis malūnas, tokio ir anokio tiltas...) ir kasdien atnaujinama situacija apie vandens lygio, skaidrumo pasikeitimus..

Ir ne tik privilegijuotieji gali gaudyti, o bet kas nusipirkęs leidimą (kaip pas mus buvo upėse su MŽD nuoma)
 #436584   Arvidys
 06 Sau 2013 14:59
Tai davai nesavanaudi gal visa sarasiuka sumesk kur gaudai? :-D Plius jau tiek kalbėta, kad forumą skaito netik forumiečiai... Plius ir uz pacius forumiecius kartais negali but garantuotas, kad saziningi... Tai nieks ir nepataria viesint visiem. Jei jau nori pasidalint vietom su kazkuo tai geriau i Pm rasyk! :ks>
 #436589   Vegys
 06 Sau 2013 15:04
Jei neklystu, nemažai upių/upelių su aprašymais (ir pavadinimais) looking4snow jau buvo įmetęs. Nebent jei tik maišau su kuom nors jį.
Ar aš važiuočiau, kur kažkas patarė internete ? Nebent tik naujokas būdamas. Po to pats randi kas tau tinka.
O paslaptys kokios - Merkys, Ūla, Šalčia, Šventoji, Neris ir pan su savo intakais - vos ne visos upės tinka. Kam kur patogiau tas ten ir važiuoja.
 #436590   Tadunce
 06 Sau 2013 15:06
Vegy, atskleidei Nerį, mano upėtakiams galas, dabar visi nurinks prieš mane 'viarkt
 #436599   Replay
 06 Sau 2013 15:31
Nuo kada Neris su jos intakais buvo paslaptis ??? Gal nebukit juokingi vistik...kaip mazi vaikai. Nagu tik nenusigrauzk dabar...
 #436608   aras-paukstis
 06 Sau 2013 15:45
Sportininkas rašė:

Va mano upetakiniai vobleriukai.. nu gal ir nebutinai upetakiniai.. koki spalvinima pasirinkt prie skaidraus vandens o koki prie drumsto? Kaip pagal ora? lietus/saule? Nes as kai uzsidedu viena voblika tai su juo ir droziu visalaika.. nebent po nesekmingos upetakio atakos dedu kita ir bandau isprovukuot griebt kita... Gal ir rezultatai pageretu jei suprasciau koki voblika det prie vandens skaidrumo ar oro..

sportininkas juk tai tavo klausimas - Pranešimo tema: Re: Upėtakiniai masalai, taktika
Parašytas: 05 Sau 2013 13:23

JAU TAIP STAIGIAI TAPAI TOKS ISPRUSES KAD GALETUM IR PAMOKYTI IR PARODYTI !!!????
As hujeju kokiu yra zmoniu- tai viena minute jis praso pagalbos kaip pradinukas, kuris matomai isvis nieko nenusimano, o kita minute jis jau zmoguj i pagalba siulosi kaip "pyp" specas uz haliavna zvejyba!!!
tokius veidmainius isvis siulau salint is forumo. isivaizduoju kaip tokie svolačiai prie upeliu elgiasi.....
 #436627   marenas
 06 Sau 2013 16:38
jo uzgaudet profa,gal po kokiu penkiu metu praktikos,ir isdrysciau kaskam duot patarymu prie vandens,kas ir kaip,o cia zmogai kiti drysta net po metu.
kad nebutu taip,tas parodys koki upeli,o tas kitas ta mokis,nes bus gal kokiu lydeku prilupes belekiek,per savo amziuka,ir tehnika perpras per valanda,kas ir kur,ir tada ta pradies mokit,gali ir taip but.
drasos reik turiet.
galiejo sakit parodysiu viena kita upeli,ir kartu pazvejuosim.
 #436630   GvidasG
 06 Sau 2013 16:52
Tadunce rašė:Looking.... kad matyt tikrai dar neprisigyvenom iki tokio lygio, kaip, kad vakaruose.
Ne kartą minėjau, kaip Airijoj klubų viešose svetainėse pastoviai atnaujina kuriose vietose kada kas ką pagavo (kalba eina apie šlakius, lašišas ir trofėjinius upėtakius)
Gaila, kad nuorodos neturiu išsaugotos..
Pateiktas kelių ruožų žemėlapis su perspektyviomis vietomis, kur kokie kliuviniai (didžiuliai akmenynai, senasis malūnas, tokio ir anokio tiltas...) ir kasdien atnaujinama situacija apie vandens lygio, skaidrumo pasikeitimus..

Ir ne tik privilegijuotieji gali gaudyti, o bet kas nusipirkęs leidimą (kaip pas mus buvo upėse su MŽD nuoma)
Kiek pas juos zuvies o kiek pasmus... jai pasmus tiek butu tai visi ir dalintus o dabar gaila nes ir taip sunku pagaut...
 #436643   Tadunce
 06 Sau 2013 17:11
Jau tik nereikia..
Yra ir pas juos tos žuvies, dažnai didesnės, gal daugiau, bet ir pas mus, sakykim šiųmetis lašių "derlius"
Na, ir kiek buvo tokių, kurie dalinosi vietomis?

O jei būtų dalinesį, tai kitą dieną nerastų kur kojos pastatyti.. Nes "mums" atrodo, kad jei pagavo ten, tai ir kimba tik ten..
Ir tas pats su upėtakiniais upeliais.
Jei pagavo tame upelyje, tai vadinasi reikia jį užgult, kol neliks didesnių už sprindį žuvų
 #436652   GvidasG
 06 Sau 2013 17:49
oho vienus metus buvo didelis derlius, zmones nori atsidziaugt... pagaut, jai visalaik taip butu ir netik su lasiais tai ir pasikeistu mastysena o dabar yra kaip yra.
 #436655   Tadunce
 06 Sau 2013 17:55
Ne apie upėtakius kalbam, reiktų užbaigt, bet žmonės taip greit nepasikeičia - reikia keletos kartų, kad tokie dalykai pasikeistų :)
 #436761   SatanKlaus
 06 Sau 2013 21:33
Pievas rašinėjat ir tiek....

Geriau greit atsakot, ar bandėt kada upelyje kokioj duobėje iš po ledo upėtakį pagauti, a? :roll: Kažkaip man labai mintis lenda įkyriai, nors ledo kaip ir nėra, gal dar bus šiemet...
 #436844   Edga5251
 06 Sau 2013 23:57
Sportininkas rašė:
Na manau sutarsim del sito, vietu tikrai neatskleisiu ir pats nezinau ar turesiu pakankamai lesu vazineti zuvaut kiek noro yra :roll: , pats nieko nenusimanau tai reikia investuot ;-)
O siaip tai visi uzsipuolet del zmogaus profesionalumo, gerai tiem kas turi pinigu, prisiperka voblu pilna kuprine ir gali eidamas upeliu pakeitineti spalvas modelius ir t.t... Kaip vanduo drumstas,zemas,aukstas,skaidrus,silta ar salta... Ir tuo paciu rasti geriausius varijantus... Pvz as neturiu pakankamai lesu prisipirkti voblu n* skaiciu ir su jais ekspermentuot, tad kaip ir sportininkui gerai sulaukti patarimo koki vobla tikslinga pirkti vienoje ar kitoje situacijoje, kad nereiktu pirkti visiskai neeinamu... :ks>
Ir specas jis ar ne, bet pasisiule pagelbeti, o visi kiti tik ji apkalbet tesugebejo... Ir plius reikia zinot privaziavimus prie upeliu ir t.t... nesesi i masina ir bilekur nevaziuosi juolab kaip nieko aplink nezinai...

P.S zuvienes ir siaip zuvies nemegstu, cia tiesiog hobis, tad naikinti zuvu popoliacija neketinu... Na bet kaip kurie sako pas mus zuvies mazai, tai gal ir jus nezuvaukit, tegul sau ramiai plaukioja ir veisesi...
 #436848   looking4snow
 07 Sau 2013 00:22
Arvidys rašė:Tai davai nesavanaudi gal visa sarasiuka sumesk kur gaudai? :-D
Pasikapstyk senuose komentaruose, nes kaip Vegys ir minejo buvau prirases siek tiek ne tik apie tuos upelius, kurie sutinkami MZT priede. O gaudau per visa Lietuva praktiskai (iskyrus Dzukija ir Suvalkija). As realistas, o ne optimistas, kad tikeciau, jog be manes daugiau niekas juose nesilanko. Kazko visi susvetimeje, sumaterialeje. Ne tokiu keliu reikia eiti, ne tokiu...
 #436857   Edga5251
 07 Sau 2013 01:21
looking4snow rašė:
Arvidys rašė:Tai davai nesavanaudi gal visa sarasiuka sumesk kur gaudai? :-D
Pasikapstyk senuose komentaruose, nes kaip Vegys ir minejo buvau prirases siek tiek ne tik apie tuos upelius, kurie sutinkami MZT priede. O gaudau per visa Lietuva praktiskai (iskyrus Dzukija ir Suvalkija). As realistas, o ne optimistas, kad tikeciau, jog be manes daugiau niekas juose nesilanko. Kazko visi susvetimeje, sumaterialeje. Ne tokiu keliu reikia eiti, ne tokiu...
PAGARBA... :gutgut
 #436870   Sportininkas
 07 Sau 2013 08:12
ko jus iskarto putojates.. aisku man nemokama kelione gautusi. bet as parodyciau ir pamokinciau zmogu ka pats moku. jau geriau pamoka is zvejo 1 sezona upetakius gaudancio ir pagavusio kazkiektai.. negu nieko
 #436883   Edga5251
 07 Sau 2013 09:08
Sportininkas rašė:ko jus iskarto putojates.. aisku man nemokama kelione gautusi. bet as parodyciau ir pamokinciau zmogu ka pats moku. jau geriau pamoka is zvejo 1 sezona upetakius gaudancio ir pagavusio kazkiektai.. negu nieko
Na as ir taip galvoju... ;uolrait
 #436896   upesakmuo
 07 Sau 2013 09:43
Nu jo, užsipuolėt Sportininką ko gero visai be reikalo... Aplink Kauną yra aktualiau kur, o ne ant ko. Kas liečia masalų naudojimą, labai jau kontraversiškų nuomonių yra. Iš tikrai patyrusių upėtakiautojų esu gavęs tokių primityvių patarimų... O kas liečia vietas, čia jau sudėtingiau. Klausimas yra ne kur yra upėtakių (jų yra turbūt kiekvienam gaudomo dydžio upelyje aplink Kauną), bet kur dar įmanoma (jei įmanoma) rasti padoraus dydžio upėtakių. Už tokią info ne tik pavėžinčiau, bet ir dovanų priklausytų :)
 #436901   Tadunce
 07 Sau 2013 09:49
Na, bent jau pirmi komentarai (Vegio), nebuvo užsipuolimas, pavadinčiau tai nutylėtos informacijos atskleidimu.
Ir nieko čia blogo. O dėl vėlesnių forumo dalyvių "postų" nieko negaliu komentuoti.
Ai, ne, galiu.. Jie bus ištrinti, nes praktiškai "ne į temą" :)
 #436948   xmindax
 07 Sau 2013 11:53
upesakmuo rašė:Nu jo, užsipuolėt Sportininką ko gero visai be reikalo... Aplink Kauną yra aktualiau kur, o ne ant ko. Kas liečia masalų naudojimą, labai jau kontraversiškų nuomonių yra. Iš tikrai patyrusių upėtakiautojų esu gavęs tokių primityvių patarimų... O kas liečia vietas, čia jau sudėtingiau. Klausimas yra ne kur yra upėtakių (jų yra turbūt kiekvienam gaudomo dydžio upelyje aplink Kauną), bet kur dar įmanoma (jei įmanoma) rasti padoraus dydžio upėtakių. Už tokią info ne tik pavėžinčiau, bet ir dovanų priklausytų :)
Sakyk ka dovanosi, gal susigundysiu :grin:
  • 1
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė