Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos

#44215   Rimsa
 02 Gru 2007 12:42
Vegys rašė:Rimsa, liuks nuotraukos !

Del tu japonisku vobleriuku - ar cia Strike Pro ? Turiu tokios formos Strike Pro ir spalvinima kaip kad antras nuo virsaus ... Jie mazai neria - gaudai sekliose vietose ar tiesiog nesistengi ir gilesnese vietose palei dugna pravest ?

As siais metais didinsiu masalus ir naudosiu voblerius 5+ cm beigi sukres nuo 2 nr.

Ech ... smagu butu palei upe pasivaiksciot :)
Jo Strike Pro tie mazyliai foto.Pats einamiausias virsutinis.Ant antro daugiau eseriu nei upetakiu esu sugaves.Gilesnem vietom yra kiti voblikai ;-) Kas liecia sukriu dydi :?: sunku pasakyt kolega ant 00 nr normalius gaudo sekmingai.As dabar museline mokausi,bet ir spiningo neuzmirsiu.
Cia mazosios sukres.
Paveikslėlis
O cia vobleriukai kuriais gaudau
Paveikslėlis

#44376   Rimsa
 03 Gru 2007 20:59
Dar viena foto su drasiais upetakiukais :-D
Paveikslėlis

#44421   Rimsa
 04 Gru 2007 10:24
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Dar vienas upeliukas .

#44485   Vegys
 04 Gru 2007 22:21
Zvejojau sioje upeje tik kokia 1-2 val, nieko nesugavau. Ale grazi upe :)

PaveikslėlisPaveikslėlis

#44524   Edosius
 05 Gru 2007 11:50
Prasau, varvinkit seile... ;-)
Paveikslėlis
Ta diena kolega mane "padejo i vieta" :-D

#44560   Fiskius
 05 Gru 2007 18:08
Neatspejau :?

Na metu ir as savo fotkes

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Mazgiukai, bet labai tinka pozavimui :D Daznai ir nusipurto kol nufotkini, nereikia i rankas imti :grin:

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Paveikslėlis

#44583   lydekiukstis
 05 Gru 2007 22:06
Pagaliau siaip ne taip. Senokos, bet vistiek keliancios sentimentus: mano mylimoji Ūla ;-)
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

#44917   Rimsa
 08 Gru 2007 22:50
Keli mano savadarbiai vobleriukai upetakiam.
Paveikslėlis

#44926   cesius
 09 Gru 2007 12:39
Kaip pasiseke, ar dirbantys :?: Is ko gaminai jei ne paslaptis :?:

#44930   Rimsa
 09 Gru 2007 13:37
Na vonioj dirba :-D .Kaip bus upej matysim.Dariau is po ranka pasitaikiusio medzio.Kokio tikslei ir pats nezinau.
Siandienos namu darbai .
Paveikslėlis
Neskaitant kalno musiu :-D

#44932   cesius
 09 Gru 2007 15:00
Su tais propeleriukais tai liux, bet siulau rist su propeleriu tokias
Paveikslėlis

#45522   blight
 17 Gru 2007 23:59
Atsirado bishkiukas laiko, tai ir ash neatsilieku. Kiek prisiminimu ish pavasario:
Upetakinio upelio vingiliu burelio dugno rausinejimo darbai:
Paveikslėlis
Devynshakis slibinas:
Paveikslėlis
Upetakiux plaukia pashaukt tevu (zr. deshinej virshuj):
Paveikslėlis
Cia gyvena margashonis:
Paveikslėlis
Kliuciu ruozhas:
Paveikslėlis
Ir vel braidom iki kauliuko. Pailsejimui galima ir pritupt ant akmens:
Paveikslėlis
Pasedejus ant akmens - shaku, shaknu ir dumblo ruozhas - ne kliutis:
Paveikslėlis
Fotika ikishau, su meshkere sunkiau:
Paveikslėlis
Shtai ir metas sudeti kardus:
Paveikslėlis

#45548   Gdainius
 18 Gru 2007 10:19
Na tuomet dar pora nuotraukų:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

#45698   Rimsa
 19 Gru 2007 20:28
Paveikslėlis
Tokiais masalais zvejojant ir mazais vobleriukais man pintas pats tas.Tie valai kuriuos naudoju man nei perdaug susisuka nei dar kazkokiu prpblemu iskyla.Shimano Catana su galiniu stabdziu zvejojant pintuku ,megsta daryt barzdas.Cia is pazystamo patirties zvejojantcio tokia rite.As Ul imsiu Daiwa.Kar Ryobi sunkoka sutinku,bet iki pavasario pakentesiu ;-) Zima zvejojant mono aisku geriau,bet as jau su pintu apsipratau tai man juo zvejot maloniau.Kiekvienas pasirenka kas jam labiau prie sirdies.
Paskutinį kartą redagavo 1 Rimsa. Iš viso redaguota 19 kartus.

#46641   lauris u
 02 Sau 2008 18:55
as irgi buvau valandai pametit i viena griovi , tai kaskas gripstelejo vobleri , turbut lydeka . MAtit upetakiai auksciau dar laikos.
DAbar kolkas reiks pamirst upetakiu zvejiba :-D :neutral: nes biski saltoka

#46642   lydekiukstis
 02 Sau 2008 19:08
Nauji metai, nauji laimikiai: siandien viename dzukijos upeliu bandyta spiningauti :grin: Vanduo neblogas. Gaudziau praktiskai tik vobleriais ir ka, rezultatas: nelegalas, 32cm ir... grazuoliukas 46 cm zvaigzdunas :-D :v-ar :ruko Smagu, ne tas zodis... Suviliojau viska su 4 cm. hornetu SDR (upetakiukas su ilgu liezuveliu) Uzkibo duobeje, po ilgoko "drozimo". Smarves turejo uztektinai... Gaila, bet tuo upetakiavimas ir baigsis, teks laukti pavasario - visgi arteja per dideli salciai...

#49177   Vegys
 28 Sau 2008 10:48
Nera prasto oro - buna tik prasta apranga ! ;) Sestadieni apie 11.30, karts nuo karto pasvieciant saulutei, sumasciau kad reik drauga kalbint i zukle. Paskambinu. Jis "kacialkoje", ale sako is kart leks i namus. Po valandos as jau pas ji. Dar po valandos ar siek tiek daugiau - paleidziu drauga prie upes. Upe pakilus, vandens spalva - drumstokas, bet zvejojamas. Keista, Vilniuje sviete saule, cia lietus. Sudas. As mastau pabandyt pazvejot intakuose, mazesniuose upeliuose. Pirmas intakas uz keliu km. Pries pora savaiciu buvo beveik visas po ledu, si kart - atviras vanduo. Spalva - ok. Upelis siauras, daznai su mano 2.4 m spiningu kitos puses medziu sakas kabinu. Prasiejau kokia 500 m - be kibimo. Arba nemoku tokiuose upeliuose zvejot, arba nekimba, arba kantrybes pritruko. Sumastau pervaziuot i didesni upeli. Jis dar uz keletos km. Nuvaziuoju. Dar nematant upelio, isgirdau vandens sniokstima. Prieinu - velniskai pakiles ir vandens spalva grynai tokia pat kaip balinta kava. Nesa visokias siuksles. Suds. Ner cia ka veikt. Ale keista, tarp upeliu mazas atstumas, o vanduo visiskai skirtingas. Gryztu i masina, sakau bandysiu toje pat upeje kur ir draugas zvejoja. Sedu i masina ir po minutes "seda" masina :( Ne is vietos. Vot ka reiskia mano tingejimas. Juk galejau masina palikt kad ir ant zvyrkelio, o ne vaziuot siuo pievos keliuku. Butu teke paeiti tik 100 m. Bandymai kist sakas po ratais - negelsti. Einu pagalbos pas vietinius. Pirma troba is keliu simtu metru - negyvenama. Dar uz poros simtu - kita. Gyvenama. Suo mane aploja, ale nieko ner namie. Kita troba uz kokio kilometro ar panasiai, ale reiktu per laukus shliopint. O nushliopinus ner 100% tikimybes kad ten kas gyvena ir kad kas nors pades. Gryzdineju link masinos. Vaziuoja masina. Stabdau. Nestoja :( Nieko as cia nesumastysiu. Skambinu zmonai "parsivezhk, uzstrigau". Temsta. Draugas nusprendzia eit iki mano masinos. Visa ta laika lyja. Siulau jam kur nors pasislept nuo lietaus ir palaukt, ale gaunu atsakyma "dabar lietus jau neturi reiksmes". Suptrantu kad slapias iki triusiku. Ale drasus vyriokas. Jis ejo link manes tamsoje nezinodamas kelio. As tik jam sakydavau kurioje sankgryzoje sukti, o kur tiesiai eit. Betgi galejau ir as suklysti ... :) Zmona atvaziavo po 1.5 valandos. Draugas kaip tik buvo beveik priejes iki manes. Shlapias, ale sako kad jam karsta, o ne salta. Galbut, vistik ~ 6-7 km atejo. Pirmoje degalineje sustojame ir nusi[perkam 200 g "Cepkeliu". As gal ir nelabai susalau, ale vistiek reikia. Tiek susilimui, tiek nervu nuraminimui. Vistik apie 2 val prie masinos prasiknisau + dar 1.5 valandos zmonos laukiau.

Sekmadieni su tuo paciu draugu nuvaziavom ir po 1.5 valandos pavyko sekmingai isvaziuoti. Teko ir donkratu keleta kart masina kelt, lentas po ratais det ir kastuvu pasidarbuot. Viskas gerai, kas gerai baigiasi !

#49183   Skumbrotas
 28 Sau 2008 11:41
Bandžiau ir aš vakar. Po savaitės lietaus upės vanduo pakiles beveik metru lyginant koks buvo ptieš savaitę. Nors skaidrumas ir "žvejybinis", bet nešė visokius šapus, šakeles ir kitokį brudą, plius stipri srovė. Dugno neįmanoma pasiekti nė su vienu vobleriu, net uždėjus siauras 14g blizges traukti prieš srovę neįmanoma, tuoj kelia į paviršių, o traukiant pasroviui reikėjo ritę sukti visu greičiu. Rezultatai savaimę aiškūs, minus vienas vobleris ir dvi blizgės....
Buvo ir teigiamų rezultatų - atvažiavus į aikštelę prie upės radau vieną stovinčią mašiną. Išlipau ir nuėjau prie vandens pasižvalgyti, tuo metu tekinom iš paupio atbėgo trys žvejiškai apsirėdę vyrukai, sušoko į mašiną ir dideliu greičiu nurūko... Likau nesupratęs kas juos taip išgasdino, nes tinklo ar batareikos neradau :roll: Gal ant mano džipelio šono likęs buvusių savininkų logo, vaizduojantis žemės rutulį :?: :roll: Jis dažnai Bet kuriuo atveju matyt jie užsiėmė kažkokiu tai ištvyrkavimu, jei nešė kudašių :-D ...

#49192   Gdainius
 28 Sau 2008 15:20
Vakar ir aš buvau nulėkęs prie upeliuko, vanduo nepakilęs ,tik lengvai drumstokas, upėtakiai pamažu leidžiasi link Merkio ,vieną sugundžiau Aglia geltona 2 Nr, dar pora kibimų buvo, bet dėja, neišėjo išprašyt fotosesijai.Didesniuose upeliuose vandens gerokai daugiau ir drumstas, kai kuriuose kavaka. Ir aš vos nepasodinau mašiniuko miškuose,bet pasisekė, šiaip ne taip nedarydamas staigių judesių išvažiavau.Jei nelis, savaitgalį bus galima bandyti.

#49491   Fiskius
 31 Sau 2008 10:12
Na pagaliau vakar ir man pavyko istrukti prie upes, nors ir neilgam, bet vistik malonu. Po darbu sustojau prie vienos nedideles upeliukstes, kuri pasirodo virtusi visai nemaza upe :shock: Paejau koki puskilometri ir nerades nei vienos potencialios vietos, spjoviau sita reikala ir nulekiau i kita, visai maza sventosios intakeli ;-)
Buvau ten pirma karta, upelis grazus, bet labai nedidukas. Su savo 2,10 spiningeliu beveik visur galejau pakrapstyti kita kranta. Per gera valandele apturejau 1 kibima. smugis, kertu, upetakis islekia i ora ir viskas :? Dar maciau kaip vienas atsivijo mano vobleri, bet mane pamates apsisuko ir nere atgal i savo sleptuve. Abu matytieji nedidukai, apie 30cm ;-) Sezonas kaip ir pusiau atidarytas :grin:

#50110   Rimsa
 07 Vas 2008 17:51
Linkejimai jums nuo Vital Vilnius :-D
Paveikslėlis

#50346   senuks
 11 Vas 2008 09:38
Ze fiorst lituanian traut in mai laif
Paveikslėlis
Cesius viz muselinė
Paveikslėlis
Nais river Jūra
Paveikslėlis
Hiapy end
Paveikslėlis

#50710   djxz
 15 Vas 2008 15:25
senuks rašė:Ryšium su šalčio atėjimu,šiandien ant smūgio papirkau mono 0,20mm.Jaučiu ,kad pintas turėtų užšalti,o su 0,16mm tiktai masalus upėj dovanoti.Tasai valas berkley-trilene apie 11lt-100m.Gal kas bandėte jį :?:
as nusipirkes turiu sita, ir naudosiu ji turbut upelei upetakiokam, jei tokiu juose atrasiu :lol: tik dabar galvoju storesnio reikia gal?
Paveikslėlis

#51322   lauris u
 23 Vas 2008 18:15
Buvau upetakiu :cool: , penktadieni Bandziau merkyje , bet per pora valandu nieko , nors vanduo geras buvo . Bet merki upetakiu nelabai yra tai nieko nuostabaus kad taip isejo ;-)
Sendien mazas intakelis , oras buvo ssssssssss , bet negi namuose sedesiu . Tai per kelias valandas turejau 4 kibimus , dar keli vaikesi vobleriuka , bet taip nieko ir nepagavau :neutral: nors nedaug truko :-D
idomus dalikas buvo tas , jog zvejibos pabaigoje voblika bande griebti upetakis kokiu 40cm (kaip tam upeliui tai jau milzinas) :-D deja paskui kaskur dingo :neutral:

#51392   lydekiukstis
 24 Vas 2008 22:33
Sestadieni nutarem paziureti kaip gyvena Ūla ;-) Atvaziavus paiskeja, kad tokiu kaip mes - gana daug :-ug Matomi sviezi pedsakai smelyje tik dar labiau palaidoja mintis ka nors rimtesnio suviliot. Nusprendziame lekti i nediduka upelioka, kur zveju tikrai neturetu but. Oras pusetinas, tik vejas labai stiprus, bet medziai viska sugeria. Vanduo ;uolrait ( kaip beveik visada dzukijos apylinkese : ar lyja ar sninga, smelis kaip filtracinis popierius viska sugeria) Po kokios valandos, tetis paleidzia ipatingai svaru egzemplioriu - didziulis margis atsikabina visai netoli krantelio...Susiviliojo GRAZUOLIS siek- m "kobra" gelsvu vobleriuku. Toliau keliaujame be rezultatu, nors visas vieteles tikriname ypac kruopsciai.Pagaliau, kai diena ejo i pabaiga, ties smelio parande, ant 4,5 cm ryskaus "bullhead'o" pasikabino 32 cm upetakioks :) iki kito kart,keliauk namo. Tuo zvejyba ir baigem. Siaip kibimas itin vangus, reikejo daug pastangu, norint kazka suviliot...

#52031   Vegys
 02 Kov 2008 11:04
cesiau - Dzukijoj vanduo ok ;uolrait (pavydi ? :lol: )
Buvom su draugu i Dzukija paleke. Jis - didesnej upej, as - mazesnej. Mazesneje - vanduo siek tiek pakiles, bet nuo to tik geriau manau. Skaidrumas ok. Upetakiuku matesi daug, bet mazi. Sugautas vienas 30 cm :
Paveikslėlis

kiti 3 vnt - mazesni. Tie patys mazi dar nemazai kartu bande griebti masalus, daug upetakiuku pabaidydavau. Zvejojau nuo 12 iki 14:15. Masalas esmes nesudare - atakavo ir Strike pro mazyli raudonai geltona, ir Dorado Alaska upetakiuko imitacija, ir Hornetuka upetakiuko imitacija, ir sukre. Visi upetakiukai aisku plaukioja.

Draugas nieko nesugavo, bet sake 2 upetakiai bande atakuot jo masalus (sukre). Vienas pasak jo, buvo gerokai virs 40 cm.

#52218   Rimsa
 04 Kov 2008 21:06
Aplankiau Dzukija.Kibo tikrai gerai.Pagavau 33cm kita 37cm 3 nelegalus .2 grazus nutruko.Vienas isimale i krumus kitas patraukus koki metra atsikabino.Daug tusciu kibimu buvo.
Paveikslėlis

#52728   lydekiukstis
 09 Kov 2008 15:28
Kas iesko, tas randa ;-) Manau reikia pasirinkti tokius upeliuku ruozus, kur paprasti zvejai nosies nekisa. Zmogus karta ar du per metus bandantis pagauti upetaki, ( vien todel, kad lydeku zukle uzdrausta) renkasi patogiausias zuklavietes tiek privaziavimo, tiek uzmetimo prasme...Aisku, nuo upetakininku "pasislepti" sunkiau, bet imanoma ir siais laikais... :roll: Va geguzes men. tai "kaifas" - visi persikrauste i didesnes upes ir ezerus inirtingai iesko margasoniu, o tuo metu upetakiai kaip tik pradeda inirtingai ieskoti maisto :lol:
Vakar buvau dzukijoje. Po uzsitesusio penkt. vakara vakarelio norejosi, pamiegoti, bet jau 9 val buvom prie nediduko upeliuko.FU... nieko nera... :twisted: saunu, taip ir maniau, kad nuosalioje viecikeje nebus konkurentu. Vanduo aisku nomalus. Inirtingai tikrinu kiekviena perspektyvesne vietele.Absoliuciai nieko, nors oras tikrai neblogas...Gerai, kad nors pauksciu giesmes be perstojo skamba ausyse. Tetis taip pat be rezultatu...
Pasistiprinus vel laukia ilgas zuvu ieskojimas. Vos tik prieinu pirmaja parande iskart sulaukiu atakos. 5cm. "siek-m kobros upetakelis" pradingsta zuvies nasruose. Upetakis jauciu tikra legalus. Nepaliaudamasis sukasi vandens pavirsiuje. Pagaliau rankose. 38 cm, bet labai storas, retai, kada toks pakliuna.Smagu. Paziuriu i laikrodi - 13:30. Iskart galiu pasakyti, jog moters dienos proga paimtas vien tam, jog nors retkarciais galima butu pasilepinti neapsakomu karaliskos zuvies skoniu. Toliau vel eiline tyla...
15:30 ta pati vobleriuka is po nuvirtusios sakos pagriebia nelegalus upetakiuks. Kiek pastovejes, palengva is mano ranku nuplaukia tolyn, i savo gimtus namus. Tuo pat metu tetis pagauna 32 cm zvitruoli. Iki kito karto, zvaigzdune. ::hai-bai dar pagaude valandele, nusprendziame traukti namo.
Tai tiek naujienu is upetakiu apgulties dzukijoje.

#52959   Gdainius
 12 Kov 2008 14:04
Vakar buvau ir aš vienam iš Dzūkijoj upeliukų, praėjom keletą kilometrų upelių, kibimų daug, bet atbulais dantim griebė sukres, kodėl nežinau, bet apie 10 vnt buvo sugauta, bet didelių nebuvo.Keletą trofėjinių pabaidžiau, o šiaip visi apie 30-35 cm ir keletą nelegalų, visi auga toliau.Gamta po truputėlį bunda: vieversiai laukuos čiulba, pempės savo dainas dainuoja, smagu vienu žodžiu pabūt arčiau gamtos.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė