Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #536257   Mistake
 12 Sau 2014 12:46
JustasM rašė: išbandžiau SV vartikles, žiema manau jos labai geras masalas, dugną visą patikrinti, lėtai vietoje patampyti ::liux
Laukiam sekančio savaitgalio, ir tų emocijų ;-var-var.
kas per vartykles? kur internete jas galima pamatyti?
 #536286   Ovidijus
 12 Sau 2014 14:39
KAi nesenai buvau pas JustasM parduotuvėj sakė turės neužkalnų pas save pardavime SV vartiklių. Tai jei klaipėdiškis galėsi išbandyti.
 #536372   arabas
 12 Sau 2014 18:34
Vakar kaip koks Hamletas blaškiausi "važiuoti ar nevažiuoti". Po butelio sauso raudono nusprendžiau, kad ryte bus matyti. Ryte apsisprendžiau važiuoti ir nepasigailėjau. Šiais metais kol kas geriausia žvejyba. Puikiai kibo visą dieną, net nepastebėjau, kaip lietus perėjo į šlapdribą, o vėliau ir į sniegą. Pagauta apie 15 upėtakių, didžiausias 40 cm, pora šiek tiek mažesnių ir krūva sportininkų. Beveik viskas ant šešiasdešimt šešto Juozo.
Prikabinti failai
DSCF2175.JPG
DSCF2172.JPG
DSCF2169.JPG
DSCF2167.JPG
 #536374   Donis
 12 Sau 2014 18:39
:gutgut arabas,erzini :grin: pas mus kolkas ilgos atostogos nusimato nebesuprasi kur upes teka,viskas I laukus isejo :grin:
 #536409   rotveileris
 12 Sau 2014 19:39
siandien ir mes su biciuliu buvome pasiblaskyti po gamta. oras fantastiskas ;-var-var. lijo, snigo, lijo ir snigo ir dar ziauriai pute :roll: is tikruju teko kolegai vakar padaryt spaudima, kad suplanuot siandienine isvyka '''bum bet viskas baigesi puikiai, zukle ivyko ir pavyko- nes mes negaudom kepimui, mums svarbu rast kur patampyt vobleruka :ruko pagavome keleta, bet nedideli :liež-uvis keletas seke paskui masala, bet neatakavo, keletas atsipurte...
kaip sakiau, oras fantastiskas ;uolrait
Paveikslėlis
kepamu pupetakiu deja, bet nepapuole...
Paveikslėlis
o pakliuvo mums tik raguoti mazyliai...
Paveikslėlis

na atsiprasau, as suprantu, kad tai nera gerbtinas dalykas pagauti ir dar nufotagrafuoti maziukus upetakius, na bet jie tokie grazus, kad nesusilaikiau :mėlynvarla
 #536513   mindoze
 12 Sau 2014 22:51
nebutinai braidyti, galima viska ir nuo kranto grazei paduoti
 #536563   rotveileris
 13 Sau 2014 08:16
mindoze rašė:nebutinai braidyti, galima viska ir nuo kranto grazei paduoti
paprastai mes sliauziam krantu. vienas vienu, kitas kitu. bet yra situaciju, kai isigrudam i vandeni :oops: judejimas vyksta mazdaug 65 proc. pries 35 proc. sausumos naudai :mėlynvarla bet daugiau taip nebedarysim ;uolrait
 #536572   arabas
 13 Sau 2014 09:00
Visiškai nematau prasmės žiemą lįsti į vandenį. Apie lizdų ir ikrų traiškymą patylėsiu.
Žiema, žuvis neaktyvi, todėl geriausi rezultatai einant pasroviui. Įlindai į vandenį - viską sudrumstei, pakėlei šiukšles, išgąsdinai žuvį ir t.t.
Pats brendu, kai reikia perbristi į kitą krantą arba gelbėjant masalą. Viskas.
 #536575   robkam
 13 Sau 2014 09:22
Atidariau ir as sestadieni upetakiu sezona, nors gyvenime jau esu kelis kartus gaudes upetakius, bet tai buvo seniai ir ne su tokia iranga kokia reikalinga tam :)
Tai va si rudeni nusipirkau kota Banax ULTRA US76LF2, rite Shimano exage 1000fc, valas stroft 0.18 mono, na ir ranku darbo vobleriuku 5 ir 6 cm ir mazu vartikliu, viskas va fotkei pirmoj.
Sestadieni 8:30 as jau prie upelio, na kadangi toki kotuka laikiau pirma karta gyvenime tai pirmasis vobleris po 5 min uzkibo medzio sakose kazkur aukstai :) bet nesvarbu...
Is pradziu bandziau gaudyti ant upetakiu imitaciju, bet vanduo buvo gana aukstas, ir purvinas, kazkaip blogai matesi tie vobleriukai vandeny, siaip ir nese daug lapu ir zoliu, saku ir panasiai, tai ne lengva buvo gaudyt aplamai :) bet paskui uzdejau morkini ryskesni vobleriuka ir bac yra pirmasis, na spiningelis tikrai man patiko, traukti net ir neispudinga upetaki buvo faina, is pradziu net smagiai ir priesinosi, bet paskui nurimo ir graziai atkeliavo i kranta fotosesijai, istraukiu fotika o ten batarkes nusedo nors ir kroviau is vakaro, teko fotkinti su telefonu :( Upetakio ilgis 30 ir keli milimetrai dar...
zvejojau toliau po kokiu 5 min voblikas uzsikabino uz dideles sakos upeje, nors nuo kranto kokie 2 metrai bet as su paprastais botais iki keliu....ibristi negalejau, saka tik pakildavo virs vandens o pritraukt irgi nepavyko, netekau dar vieno vobliko :) paskui uzdejau salotini, bet kazkaip su juuo nepavyko pagauti, pakeiciau ant ryskiai melyno, bac ir yra dar vienas upetakis, sitas jau smagiau priesinosi biskeli, pritraukiu prie kranto ir matau kad uz kazkokios sakos uzsikabino jie su vobliku...nu bet siaip ne taip istraukiau makalaves, na ir vel pora fotkiu ir tesiam zukle, sitas lygiai 30 cm buvo... paskui sutikau viena muselininka, tas sake irgi kelis 30-32 cm buvo istraukes, ir paskui jis man sekmes palinkejo :) na dar nutariau apie valanda pazvejoti, bent su upe susipazinti, sutikau antra muselininka, tas nieko neturejo, na ir as nutariau jau baigti zvejyba, nes jau buvo tie abu ten praeje... zvejojau nuo 8:30 iki 13:30 kaip debiutui pora upetakiu po 30cm manau neblogai :)
Dabar lauksim atsilimo ir tikrinsiu kita upeliuka :)
Prikabinti failai
iranga.jpg
iranga.jpg (61.59 KiB) Peržiūrėta 5977 kartus(ų)
pirmasis.jpg
pirmasis.jpg (95.87 KiB) Peržiūrėta 5977 kartus(ų)
antrasis.jpg
antrasis.jpg (93.32 KiB) Peržiūrėta 5977 kartus(ų)
 #536607   robkam
 13 Sau 2014 11:02
Ovidijus rašė:Masalai tai :gutgut atrodo.
Tai kad ne tik atrodo, bet ir kimba ant ju :D
 #536629   mindoze
 13 Sau 2014 12:21
su arabu visiskai sutinku. del masalu matau du gero spalvinimo kiti vasarai daugiau nors buna isimciu ir ziema.
 #536644   robkam
 13 Sau 2014 12:59
mindoze rašė:su arabu visiskai sutinku. del masalu matau du gero spalvinimo kiti vasarai daugiau nors buna isimciu ir ziema.
Nu tai as aplamai galima sakyti pirma kart upetakius gaudziau, nekalbant jau apie ju zvejyba ziema, tokiu spalvu turejau ir paemiau, 2 spalvos pasiteisino :)
ant pavasario uzsisakysiu sau daugiau ir kitokiu spalvu :)
 #536691   mindoze
 13 Sau 2014 16:04
saunuolis, matau galva turi. viskas ateis su laiku. kantrybes tau kolega!
 #537187   martiz-zz
 15 Sau 2014 00:13
dabar kazkaip, paskaiciau merkio taisykles, tai kiek suprantu pagaliau ten padare upetakiu paemimo aukstutine riba? tai virs 40cm negalima imt? ;-var-var.
 #537200   rotveileris
 15 Sau 2014 08:03
martiz-zz rašė:dabar kazkaip, paskaiciau merkio taisykles, tai kiek suprantu pagaliau ten padare upetakiu paemimo aukstutine riba? tai virs 40cm negalima imt? ;-var-var.
teko bendraut per pasta su auksciau stovinciais organais. siuliau, kad zuvies paemimo ribos butu ne tik apatines, bet ir virsutines. tai organai tam stipriai priestaravo, nes pabijojo tautos balso. mano galva virsutine riba yra tiek pat svarbi, o gal net ir svarbesne nei apatine- na tai diskusiju klausimas. taip, kad tik sveikintina tokia iniciatyva :gutgut
 #537212   martiz-zz
 15 Sau 2014 09:08
Zinoma atsiras, kam tai nepatiks, bet mano nuomone tai tikrai :gutgut. Ir butu smagu, kad ne tik merky, bet ir kitur tai atsirastu, ir ne tik upetakiam :)
 #537229   Seraphim
 15 Sau 2014 11:01
Kažkodėl man atrodo, kad visa tai iškreips upėtakių populiaciją. Manau geriau paimamos žuvies skaičiaus mažinimas iki minimalaus (1 žuvies). Atrodo viskas gražu, kad gyvens didesnės žuvys, bet ar ilgai (žuvis gi negyvena amžinai)? O tuo tarpu 30-40 cm žuvys patirs didesnį spaudimą negu prieš tai, ką jau kalbėti apie mažuosius, kurie taps maistu didiesiems broliams. Aišku yra ir šviesioji pusė, kad didesni upėtakiai subrandina daugiau ikrų. Manau šis sprendimas naudos duos tik trumpą laikotarpį ir paskui prasidės upėtakių populiacijos mažėjimas. Čia tik mano nuomonė, ir aš ją linkęs pakeisti, jeigu ichtiologai argumentuos už šį apribojimą.
 #537237   Ovidijus
 15 Sau 2014 11:22
Aš tai visai sutikčiau, kad būtų įvesta viršutinė riba :gutgut , pvz.: kokiems dvejiems-trejiems metams, toks kaip tipo ichtiologinis bandymas ar tai tyrimas. Būtų viskas aišku, ar tai į naudą ar ne. O, kad didesni upėtakiai subrandina daugiau ir genetiškai sveikesnių ikrų, tai faktas. Bet gali būti ir taip, kad koks išsigimęs-išvisęs upėtakis ( su kokia pakeista genetika, arba tam porūšiui nebūdingais bruožais) augs dauginsis ir iš jo liks tokių pat nesveikų palikuonių. Bet kokiu atveju pabandyti būtų verta, nepabandę nesužinotume, kas būtų ateity. :)
 #537238   Seraphim
 15 Sau 2014 11:25
Tik nesuprantu vieno dalyko šis apribojimas įsigaliojo nuo 2013 06 27 ( pataisykite jeigu klystu), o diskutuoti pradedat tik dabar.
 #537303   rotveileris
 15 Sau 2014 14:04
Seraphim rašė:Kažkodėl man atrodo, kad visa tai iškreips upėtakių populiaciją. Manau geriau paimamos žuvies skaičiaus mažinimas iki minimalaus (1 žuvies). Atrodo viskas gražu, kad gyvens didesnės žuvys, bet ar ilgai (žuvis gi negyvena amžinai)? O tuo tarpu 30-40 cm žuvys patirs didesnį spaudimą negu prieš tai, ką jau kalbėti apie mažuosius, kurie taps maistu didiesiems broliams. Aišku yra ir šviesioji pusė, kad didesni upėtakiai subrandina daugiau ikrų. Manau šis sprendimas naudos duos tik trumpą laikotarpį ir paskui prasidės upėtakių populiacijos mažėjimas. Čia tik mano nuomonė, ir aš ją linkęs pakeisti, jeigu ichtiologai argumentuos už šį apribojimą.
gamta taip susitvarkiusi, kad ja iskreipti gali tik zmogaus kysimasis. kuo maziau mes kistumemes tuo populiacijos butu labiau priklausomos nuo gamtos, o tuo paciu ir naturalesnes. siuo atveju kuo daugiau apribojimu tuo geriau gamtai.
tas negalioja invazinem rusim, nes jos jau yra zmogaus isikisimo i gamta pasekme- neigiama pasekme vietinem rusim.
 #537307   SauliusM
 15 Sau 2014 14:17
Seraphim rašė:Čia tik mano nuomonė, ir aš ją linkęs pakeisti, jeigu ichtiologai argumentuos už šį apribojimą.
tai jau pakeisk, nes apie tokio tipo apribojimus galetum net ichtiologijos vadoveliuose pasiskaityt.
 #537415   Seraphim
 15 Sau 2014 20:29
Manes tie pakeitimai neliečia (nes ten nežvejoju), bet keista, kad Merky žvejojantys nežino, jei net Vladimir Adelšin tik šiandien sužino (muselininkų forume), tai labai keista. Galbūt tai dėl to, kad visa tai yra aprašyta Limituotos žvejybos tvarkos apraše, o žmonės skaito tik Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisykles. Nereikėtų to aprašo tiesiog padaryti kaip priedą prie MŽT?
  • 1
  • 148
  • 149
  • 150
  • 151
  • 152
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė