Mindoze, sorry, no offence, bet gal tavo tikslas ir buvo priversti parasyti tuos, kurie tik skaito ir zvejoja, bet neraso. Kas cia pas tave per veju teorijos, is kur tu jas istraukei?? Kai rasei, kad upetakis krentant vandeniui, migruoja zemyn, tai dar kazkaip susitvardziau, bet sita kai suskelei, tai neatlaike kantrybe. Nu negaliu sakyti, kad tai netiesa, nes nezinau- gal atsitiktinai viena situ teoriju arba net abi yra teisingos, bet nu per savo 17 metu/13 aktyviu sezonu karjera is patirties zinau, kad kalbam apie zuvi, kuriai is viso sunku kurti terijas. Todel mano subjektyvia nuomone abi sitos teorijos yra briedas. Jei taip senkant vandeniu zuvys migruoja zemyn, kas neleidzia gaudyti zemiau? Taigi tenai ju tikrai gera koncentracija turi but, kibimas garantuotas. Ar ar zemiau numigrave, i Nemuno zemupi, jei ilgai sausra laikes? Dabar del tu atejunu. Jofana, tai ko cia visi durni gaudo tuose upeliuose, lai eina ir zvejoja, kur tie atejunai sedi, ar jie kosminiais laivais atskrenda is kitos planetos, iki kurios uzmesti zilkos nepakanka? Mano manymu, upetakiai is viso ypatingai mazai migruoja, vien del to, kad jei jie migruotu, jie matytus upej, ypac toj, kur skaidresnis vanduo. O ju nesimato. Ir ne todel, kad ju nera, o todel, kad jie sleptuve palieka tik kritiniu momentu. Pripasakociau pasaku apie xrienovai pasislepusius upetakius, nuo kuriu sleptuviu su koto galu nukrapsciau visus sapus ir zuvis tik tada pabego, kai iremiau kota i nugara ir paguldziau ant sono. Arba po pagaliu sysiuje ilindusi nelegala, kuri bandziau 2 minutes iskrapstyt su pagaliu badydamas, kol nusprendziau, kad matyt susmeigiau ji i smeli

, kol pribrides ir pasilenkes pamaciau stovinti ir kazkaip isvengianti mano baslio.
Tu teoriju ir as per savo 907 vnt/3034 val zvejybu esu prikures tiek ir tiek, kai kuriomis sventai tikejau bent 4-5 metus, kol jos galu gale visiskai sugruvo (special thanks to Arabas:)). Kai kurios elementarios gyvuoja, taciau tokiu "zostku" kaip sitos dvi jau nebekuriu, nes nera prasmes tiketi savo fantazijom. Nebent kaip sakiau- gali netycia pavykt sufantazuoti ir teisinga teorija, tik praktiskai vargiai ja pavyks normaliai patikrint.
Kadais skaiciau zurnale "ziema kai pradeda smarkiai snigti, kibimas staigiai suaktyveja". Primeciau, kiek reikia buti atzvejojus, kad pataikyt ant tokio momento- nesninga ir pyst- varo juodai. Ir tai turi buti bent 5 kartus, kad daryt kazkokias isvadas. Matyt zmogui pasitaike syki- ir kaukst yra teorija. As is vieno karto buvau sukures teorija apie krusa vasaros metu- lyg ir logiska, oras +28, sega ledai, oras per 10 C zemyn is sykio, vanduo moment sala, upetakis aktyveja. Ir uztaikiau syki ant krusos (2005 berods metais) ir nesveiko kliovo. Viskas, teorija yra. Sekanti karta (2009) gaudau savo geriausioj upej, prieky geriausias ruozas, jau kaip voze krusa- nu viskas mastau, zuvys 1-2 issiskaiciuojat ir davaj siuda. Ir ka- ogi nulis visiskas- vandens upej mazai, krusa kaip paplake vandenuka, upetakiai nespejo net pampersu apsimaut, palindo po keru kokiai dienelei drebedami. Vat ir teorija.
mindoze rašė:dabar ramumos metas iki pirmosios bangos a vo tada ir prasides. as sendien tik su slakiokais atsisveikinau ir viskas. dabar kokias pora savaiciu ramu bus jei ne daugiau, viskas nuo oru priklausys.
taviskiai upini yra pasilikeliai silpnieji ir daug ko mate tai su jeis sudetingiau, na o atejunai bus stirus ir agresyvus, su tais bus linksma.