Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #556038   looking4snow
 27 Kov 2014 22:40
Dommas rašė:Siaip idomu butu ir nuomone i kokius dar japoniskus upetakinius kotus verta atkreipti demesi
Bijau, kad mano skonis upetakiniam kotui skiriasi nuo daugumos (taip galima buvo susidaryti nuomone parduotuveje, kai ieskojau :grin: ), bet jeigu kaip ir as megsti greitus ir tik greitus kotus - rekomenduoju uzmesti aki i Palms Transa. Konkretaus ilgio/gramaturos specialiai nerasau, nes visu skoniai skirtingi.
 #556680   modixas.eidixas
 30 Kov 2014 20:36
Savaitgalio pabaiga, nei prasta nei gera, upes krenta sparciai, bet vanduo dar drumstas ir kilstelejas, vienas kibimas, 30cm plaukioja toliau, Bei rastas vobleris- spro tigrinis storuliukas, ant kurio ir pagautas margis, kazkam lieku skoloj :D o jei pasigedot kas tai i pm rasykit :eek:
Prikabinti failai
2014-03-30 16.15.48.jpg
2014-03-30 16.15.48.jpg (168.11 KiB) Peržiūrėta 5372 kartus(ų)
2014-03-30 16.15.40.jpg
2014-03-30 16.15.40.jpg (185.17 KiB) Peržiūrėta 5372 kartus(ų)
 #556717   RastaMan
 30 Kov 2014 22:29
Šiandien aplankiau pažįstamos upės naują (nežinomą) ruožą.
P1170437.JPG
P1170426.JPG
P1170427.JPG
P1170431.JPG
P1170434.JPG
P1170435.JPG
Vanduo susidrumstęs ir pakilęs, bet prisiminus praeitą savaitgalį, tai entuziazmas ir optimizmas niekur nedingsta :grin: . Pirmo kibimo ilgai laukti nereikėjo (27 cm), nusifotkinu nes nežinau ar dar kas panorės šiandien "papozuot"
P1170425.JPG
L Minnow
Ir pasirodo ne be reikalo nes daugiau kaip ir nebuvo ką fotkint '''bum . Kibimų atžvilgiu tai viskas ;uolrait (viso 10), bet va dydžiai.... vaikų darželis
Dar kelios foto iš šios dienos:
Darbinis arklys :-D
P1170432.JPG
L Minnow
Grįžtant link automobilio
P1170436.JPG
:shock:
P1170438.JPG
P1170440.JPG
P1170442.JPG
P1170443.JPG
P1170444.JPG
Tai va tiek :/braj;
 #556756   pensininkas
 31 Kov 2014 08:23
Labai grazus upelis :gutgut
a ten ta apeigu vieta ne kokiu nors šamanu? :roll:
 #556908   upinis
 31 Kov 2014 15:32
Upėtakiams dabar prancūziška dieta - varles ryja.
Neišmokau aš kažkaip šiuo laikotarpiu su jais rasti bendrą kalbą. Išrankūs labai jau jie.
Pasivaikščiojau keletą valandų nuo miesto beveik nenutoldamas, todėl ir negalėjau stebuklų tikėtis. Bet vistiek - visai be azarto jie mano masalus ragavo. Tie nepilnamečiai sportininkai tai dar-dar... - pora teko nuo kablio atkabint. Bet didesnieji - niekaip.
Vienas 35-37 cm teikėsi pakilti iš po rąsto link vobleriuko. Priplaukė, pauostė, nusispjovė ir grįžo atgal. Net nebakstelėjo. Jokie masalų kaitaliojimai jam - nė motais. Neskanu! Ir baigta kalba.
Net silikoninės varlytės negelbėja. Nors vasaros gale jos man visai puikiai sudirba.
Nemėgstu aš šito meto - kai varlės atgyja. O gal pats kaltas - tinkamo recepto neatradau :? .
 #557052   mindoze
 31 Kov 2014 21:34
dabar ramumos metas iki pirmosios bangos a vo tada ir prasides. as sendien tik su slakiokais atsisveikinau ir viskas. dabar kokias pora savaiciu ramu bus jei ne daugiau, viskas nuo oru priklausys.
taviskiai upini yra pasilikeliai silpnieji ir daug ko mate tai su jeis sudetingiau, na o atejunai bus stirus ir agresyvus, su tais bus linksma.
 #557074   Arvidys
 31 Kov 2014 22:58
Upini nesinervuok ne tau vienam taip... Aš aplamai pavasirniu upėtakiu neperkandu :oops: Nors savaitgali varliu dar nedaug mano upelyje buvo, bet jau susitaikiau su tuo kad reik imituot varlę tai pagrinde naudojau komachi berželį nu ant vaikų tai sugrojo, o va rimčiau tai ne... Nors bandžiau ir giliau pravest ir su bangele tyku ramu. O rogosam mažesniem tai permažas upelis buvo... Tiesa viena gera išejima tai mačiau kaip varle nusinešė monstriukas :shock:
 #557078   DiCarpis
 31 Kov 2014 23:40
Mindoze, sorry, no offence, bet gal tavo tikslas ir buvo priversti parasyti tuos, kurie tik skaito ir zvejoja, bet neraso. Kas cia pas tave per veju teorijos, is kur tu jas istraukei?? Kai rasei, kad upetakis krentant vandeniui, migruoja zemyn, tai dar kazkaip susitvardziau, bet sita kai suskelei, tai neatlaike kantrybe. Nu negaliu sakyti, kad tai netiesa, nes nezinau- gal atsitiktinai viena situ teoriju arba net abi yra teisingos, bet nu per savo 17 metu/13 aktyviu sezonu karjera is patirties zinau, kad kalbam apie zuvi, kuriai is viso sunku kurti terijas. Todel mano subjektyvia nuomone abi sitos teorijos yra briedas. Jei taip senkant vandeniu zuvys migruoja zemyn, kas neleidzia gaudyti zemiau? Taigi tenai ju tikrai gera koncentracija turi but, kibimas garantuotas. Ar ar zemiau numigrave, i Nemuno zemupi, jei ilgai sausra laikes? Dabar del tu atejunu. Jofana, tai ko cia visi durni gaudo tuose upeliuose, lai eina ir zvejoja, kur tie atejunai sedi, ar jie kosminiais laivais atskrenda is kitos planetos, iki kurios uzmesti zilkos nepakanka? Mano manymu, upetakiai is viso ypatingai mazai migruoja, vien del to, kad jei jie migruotu, jie matytus upej, ypac toj, kur skaidresnis vanduo. O ju nesimato. Ir ne todel, kad ju nera, o todel, kad jie sleptuve palieka tik kritiniu momentu. Pripasakociau pasaku apie xrienovai pasislepusius upetakius, nuo kuriu sleptuviu su koto galu nukrapsciau visus sapus ir zuvis tik tada pabego, kai iremiau kota i nugara ir paguldziau ant sono. Arba po pagaliu sysiuje ilindusi nelegala, kuri bandziau 2 minutes iskrapstyt su pagaliu badydamas, kol nusprendziau, kad matyt susmeigiau ji i smeli :[anuol , kol pribrides ir pasilenkes pamaciau stovinti ir kazkaip isvengianti mano baslio.
Tu teoriju ir as per savo 907 vnt/3034 val zvejybu esu prikures tiek ir tiek, kai kuriomis sventai tikejau bent 4-5 metus, kol jos galu gale visiskai sugruvo (special thanks to Arabas:)). Kai kurios elementarios gyvuoja, taciau tokiu "zostku" kaip sitos dvi jau nebekuriu, nes nera prasmes tiketi savo fantazijom. Nebent kaip sakiau- gali netycia pavykt sufantazuoti ir teisinga teorija, tik praktiskai vargiai ja pavyks normaliai patikrint.
Kadais skaiciau zurnale "ziema kai pradeda smarkiai snigti, kibimas staigiai suaktyveja". Primeciau, kiek reikia buti atzvejojus, kad pataikyt ant tokio momento- nesninga ir pyst- varo juodai. Ir tai turi buti bent 5 kartus, kad daryt kazkokias isvadas. Matyt zmogui pasitaike syki- ir kaukst yra teorija. As is vieno karto buvau sukures teorija apie krusa vasaros metu- lyg ir logiska, oras +28, sega ledai, oras per 10 C zemyn is sykio, vanduo moment sala, upetakis aktyveja. Ir uztaikiau syki ant krusos (2005 berods metais) ir nesveiko kliovo. Viskas, teorija yra. Sekanti karta (2009) gaudau savo geriausioj upej, prieky geriausias ruozas, jau kaip voze krusa- nu viskas mastau, zuvys 1-2 issiskaiciuojat ir davaj siuda. Ir ka- ogi nulis visiskas- vandens upej mazai, krusa kaip paplake vandenuka, upetakiai nespejo net pampersu apsimaut, palindo po keru kokiai dienelei drebedami. Vat ir teorija.
mindoze rašė:dabar ramumos metas iki pirmosios bangos a vo tada ir prasides. as sendien tik su slakiokais atsisveikinau ir viskas. dabar kokias pora savaiciu ramu bus jei ne daugiau, viskas nuo oru priklausys.
taviskiai upini yra pasilikeliai silpnieji ir daug ko mate tai su jeis sudetingiau, na o atejunai bus stirus ir agresyvus, su tais bus linksma.
 #557081   MINDULE
 01 Bal 2014 04:23
DiCarpis rašė:Kadais skaiciau zurnale "ziema kai pradeda smarkiai snigti, kibimas staigiai suaktyveja". Primeciau, kiek reikia buti atzvejojus, kad pataikyt ant tokio momento- nesninga ir pyst- varo juodai. Ir tai turi buti bent 5 kartus, kad daryt kazkokias isvadas. Matyt zmogui pasitaike syki- ir kaukst yra teorija.
Nezinau kaip LT upetakiams, bet gaudant Steelheadus sia teorija girdejau ne viena karta... Beda tame, kad sniega gali atnesti skirtyngi ciklonai ir skirtyngi oru pasikeitimai... Pats esu gaudes kai drebe sniega ne viena karta, bet dazhniausiai kibimas budavo tada, kai po sniego sekdavo atsilimas, kai oras budavo minkstas ir svelnus, o kai ateidavo stiprus atsalimas, kai budavo zvarbu ir pan, va tada ir kibimas budavo silpnas... Ne vien oro temperatura tai lemia, bet ir slegio kitimas, ar kitos priezastys kuriu visu neina ivertinti, o sniegas (ar krusa) gali buti tik salutinis pozymis.
 #557095   DiCarpis
 01 Bal 2014 07:52
Na, nesakau, kad tai absoliuti neteisybe, tik noriu pasakyt, kad daryt isvadas reiketu ne is vieno karto, o daug kartu patirti aprasytas gamtos salygas reikia labai daug laiko ir zvejybu. Beje, sekanciam to zurnalo puslapy tas pats autorius rase apie karsiu zvejyba nemuno zemupy dugninemis, ir tai dar labiau patvirtino mano spejima, kad jis nera toks praedes dantis sitame zvejybos bude, tiesiog darosi isvadas per greitai.
As per savo karjera buvusias ~3 tokias salygas jokiu staigiu kibimo pasikeitimo nepastebejau. Sneka eina ne apie reiskinius vykstancius dienomis ar valandomis, bet minutemis- eini eini ir pyst staiga sniegas, tada ziurek pradeda upetakiai kalti kas antras metimas :)
 #557148   martiz-zz
 01 Bal 2014 10:47
apie mindozes pasakymus, apie labai klajojancius upetakius as ir labai keistai perskaitydavau... o ypac, jei nera kur jam nukeliauti zemyn? ir siaip va siemet pagavau 47cm upetaki kuri buvau pernai pagaves tokiu pat metu 10m zemiau(zinau is uodegos iplysimo,foto) tai ka jis tiek pramigraves is didesnios upes, vel atkeliavo butent ten pat po metu? :roll: is mazu upeliu tai taip, sutinku, kad vasara iseina kai nera vandens, ar labai salta ziema, bet kiek didesnio upelio, kur maisto pilna, kam jam iseit? ;-) nebent tu kalbi apie tokius metro plocio upelius, kur uzeina tik nersti.
del sniego :roll: sita esu ir pastebejas, kad sniegutis tikrai padeda ;uolrait
 #557152   Arvidys
 01 Bal 2014 10:59
Nu dėl mažu upeliu ir didelių upėtakių išėjimo tai ir galima laužyt teorijas... Pvz: Vidurvasaris vanduo šiltas ir jo truksta, mažas upelis aukštupi pavirsta i nedidelį laukų griovį plotis max metras, gylis iki keliu ar net mažiau, bet smarkiai paplauti krantai nu ir viena kart kai pabaidžiau monstriuką iš po tokios išgraužos tai net išsižiojau... Bet taip per sezona ir nepavyko man jo išprašyt iš tos atkarpos... Jei nekimba tai dar nereiškia kad jų ten nėra :ks>
 #557156   Seraphim
 01 Bal 2014 11:23
martiz-zz rašė:va siemet pagavau 47cm upetaki kuri buvau pernai pagaves tokiu pat metu 10m zemiau( tai ka jis tiek pramigraves is didesnios upes, vel atkeliavo butent ten pat po metu?
Bet ar neturėjo migruot bent dėl neršto?
 #557158   martiz-zz
 01 Bal 2014 11:28
Seraphim rašė:
martiz-zz rašė:
Bet ar neturėjo migruot bent dėl neršto?
tai gal ir migravo puskilometri iki kokios nerstavetes, o gal ir net nerse netoli, nes yra netoli tinkamu vietu, bet tikrai nemanau, kad isejas toli butent grystu ten pat :roll:
 #557181   DiCarpis
 01 Bal 2014 13:05
Kad jus tokie gudrus, pametesiu savo ideja sena sena. Yra "nuosavas myzupis, kurio tikrai niekas niekas nezino ir niekas nezvejoja, nu nebent kokia baidare ar jurinis plaustas praplaukia". Kur radus pedas einama rautis plauku, nes aiskiai tasai, kuris praejo viska nurinko ir jis dabar atsakingas uz tai, kad nifiga nebekimba. Tai vat, turejau ideja biski pamonitoringint zuveliokus. Upetakis turi 9 peleku kampus, iskaitant ir uodega. Esu isskaiciaves, tik daba nepamenu kaip, kad karpant pelekus, imanoma pasiekti ar 360 ivairiu kombinaciju. Na, ne visus pelekus, tik kampucius :) Sakykim, gaila zuvies, kuri bus su 9 nukirptais pelekais, tai apsiribokim 4 bet kuriais- ir tai gaunas ar 160 kombinaciju. Tai nusiaubi savo myzupi, patiuninguoji zuvis, susirasai, kuris kurioj vietoj tiuninguotas, ir po keliu menesiu grizti antram zachodui. Tiesa, per pirma zachoda butu gerai, kad kibimas butu teisingas ir bent koks 30- 40 vnt butu pakarpyta. Per antra zachoda galetum galbut padaryt kokia isvada apie zuvu migracija, taip pat yra galimybe apytiksliai nustatyti kiek tu zuvu myzupyje yra is viso. Esu specialiai tuo domejesis, yra matematinio skaiciavimo metodika, kai pvz, turi kibira stalo teniso kamuoliuku. Imi dali tu kamuoliuku, specialiai pazymi, meti atgal i ta kibira, gerai ismaisai, ir trauki nauja imti. Pagal tai, kiek is tos naujos imties kamuoliuku yra pazymeta, galima apytiksliai nustatyti kamuoliuku kieki kibire, taip pat ivertinus imciu dydi galima nustatyti viso skaiciavimo patikimuma.
Taip, kad jei yra norinciu uzsiimti, ideja duodama nemokamai. Ir reikia paskubet, kol neatvare atejunai, nes tie tai pikti, sues visus pazymetus zuvinus ir isplauks aukstyn.
 #557190   SauliusM
 01 Bal 2014 13:30
o kam tokiu marazmu uzsiiminet? yra latvis ichtiologas padares toki tyrima. kiek karpe pelekus, antra kart nei vieno nukarpytais pelekais nepagavo...
 #557191   upinis
 01 Bal 2014 13:33
SauliusM rašė:
martiz-zz rašė:nemanau, kad isejas toli butent grystu ten pat :roll:
kodel?
Geras klausimas . Super-geras :gutgut . Beveik svarbiausias klausimas gyvenime. Po truputį sendamas tai pradedu suprast.
Kol nėra aiškaus ir pagrįsto faktais atsakymo į šį klausimą, visos mūsų teorijos tėra tik hipotezės.
Man įdomi Mindozės hipotezė apie tas migracijas. Turėsiu ją omeny.
Bet mano hipotezė būtų tokia - upėtakis vistik yra sėsli žuvis. Ir pagrindinė jo migracija - į nerštavietes ir atgal. Nes yra gan svarus atsakymas į klausimą - "kodėl?". Ogi dėl sėkmingo giminės pratęsimo.
Visos kitos migracijos mano akimis - tik priverstinės, dėl kažkokių ekstra-aplinkybių. Nes upėtakis juk paprasčiausiai neapsigyvena jam netinkančiuose upeliuose. Daugybę tokių upeliu žinau. Mano akimis - upelyje turėtų būti upėtakių, bet nėra. Jie patys geriau žino, kur jiems gyventi.
Bet čia tik hipotezė. Reikia tikrinti.
Štai, kol aš rašiau, DiCarpis ir metodiką pasiūlė.
Pirmyn, kas netingit!
Kai bus patikrinimas ir įrodymai, imsimės kitų hipoteziu.
 #557192   spacecow
 01 Bal 2014 13:40
SauliusM rašė:
kodel?
SauliusM rašė:.... yra latvis ichtiologas padares toki tyrima. kiek karpe pelekus, antra kart nei vieno nukarpytais pelekais nepagavo...
matyt todel :D
 #557193   SauliusM
 01 Bal 2014 13:45
spacecow rašė:matyt todel :D
idomus tavo minties vingiai, cia reiktu sakyt ne todel, bet todel ne.
 #557196   upinis
 01 Bal 2014 13:48
Ir dar viena hipotezė.
Jei jau labai artima upėtakiams rūšis - šlakiai - migruoja į jūrą ir atgal, tai kodėl negalėtų būti dalis upėtakių, migruojančių į didžiąsias upes ir atgal, o dalis - nuolat gyvenančių tik mažuosiuose intakuose?
Tie vietiniai migrantai užaugtų gal ir didesni už visiškai sėslius.
Manau, logiška hipotezė :idea:
 #557197   Slovak
 01 Bal 2014 13:57
upinis rašė:
SauliusM rašė:
kodel?
Bet mano hipotezė būtų tokia - upėtakis vistik yra sėsli žuvis. Ir pagrindinė jo migracija - į nerštavietes ir atgal. Nes yra gan svarus atsakymas į klausimą - "kodėl?". Ogi dėl sėkmingo giminės pratęsimo.
Ant kiek sesli ? Yra tokiu upeliuku, kur jie vasaros pradzioje atsiranda, na tikrai atplaukia ne nerstui. O iki motinines upes 3-4 km tiesia linija.
Tai ar seslus ar neseslus tas padaras upetakis ?
 #557203   Slovak
 01 Bal 2014 14:03
O del tu teoriju, tai netoli Vilniaus yra ezeru, kur ne viena karta upetakius spali-lapkriti pagave yra. Vienam net 2 vnt per viena zvejyba pavyko paimti.
Tai galima isvesti teorija, kad zemuoti i ezera is upiu traukia
 #557219   Taacis
 01 Bal 2014 14:25
Va kaip jus cia ydomiai prisiteorinot... Nezinau, kam tokiais dalykais sukt smegenis. As upetakiaut vaziuoju kai yra galimybe. O tada jau suku galva kaip jiems voblery insiulyt. Varles nardo nuo krantu- siulau vienaip, vienadienes kyla siulau kitaip, nieko ydomaus nevyksta- trechiaip.
Aishku, jeigu turechiau galimybe zhvejot po kelias dienas, tai gal ir uzsiimchiau teorijomis.
 #557222   SauliusM
 01 Bal 2014 14:28
Taacis rašė: Aishku, jeigu turechiau galimybe zhvejot po kelias dienas, tai gal ir uzsiimchiau teorijomis.
arba jei isvis galimybes zvejot neturetum, tai tik teorijos ir beliktu
 #557230   cesius
 01 Bal 2014 14:37
teorijos tam ir yra ,kad jas lauzyt. O mes zvejai po kiekvienos zvejybos darom savas teorijas.
 #557265   kablys
 01 Bal 2014 16:01
Jo,teoriju tai visokiu kartais issigirsta ar patys prisigalvojam,bet man tai tos teorijos pagal ora,varles,ar vandeni vistiek dazniausiai anksciau ar veliau subliuksta ir pasitikejimo nekelia. Nu nebent viena dar neretai pasiteisina-jei uztaikai ant tikrai gero kliovo,tai kita diena lis lietus ar dar kaip nors keisis oras,tad labiau sekasi pagal kibima atspet orus,nei atvirksciai :) Geriausia zvejot tada,kada tik randi tam laiko,o jei pagal orus ir kitas teorijas bandai zvejot,tai neretai gaunasi,kad kibo vakar arba rytoj... :lol:
  • 1
  • 158
  • 159
  • 160
  • 161
  • 162
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė