Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #568899   Slovak
 19 Geg 2014 20:43
Sekmadieni tikrinau porą naujų ruožų.
Uodų nera, įkyriu musių irgi mažai, šilta, vienu žodžiu lafa.
Vanduo aukštas ir mutnas, matomumas apie 30-40 cm.
Pradėjau mojuoti apie 7 val. ir iki 9 val tik pora nelegalų ir išgasdintas sliekininkas.
Bet jausmas, kad bus ispudžiu nepalieka ir viena duobė pateisino lūkesčius:
IMG_7856.jpg
50 cm
pirmas rimtas upėtakis per paskutinius 1,5 m.

Pavargės nuo saulės pervažiaviau į ruožą miškę.
Tenai brisdamas išgąsdinau viena monstiuką 1/4 didesnį už pagauta ir dar ištraukiau porą virš 35 cm ir viskas.
Nuo maždaug 11 val. prasidėjo musių ir upėtakių šou ir masalų keitimas nepadėjo.

P.S. merkio baseinas, o dabar užleidžiu vietą holy war :grin:
 #568938   krioklis
 19 Geg 2014 23:32
Geras upetakis Slovak! Dabar jau lauk karo :) Kita syk pasymk raudona markeri.
 #568953   JustasM
 20 Geg 2014 07:10
ubuntu rašė:Pradedam!
slakis slakis :ruko
koks dar šlakis, grynakraujis brown trout :gutgut
 #569216   Tadunce
 20 Geg 2014 22:56
Slovak :gutgut Riba, kurios man nepavyko peržengti.
49 buvo, daugiau ištempt nepavyko :)
 #569310   Slovak
 21 Geg 2014 11:12
Tadunce rašė:Slovak :gutgut Riba, kurios man nepavyko peržengti.
49 buvo, daugiau ištempt nepavyko :)
tikrai pavyks, cia tik laiko klausymas. 1.5 m nepavykdavo 40 cm perkopti, nors dideli ir iseidavo ir palaikyti tekdavo.
 #569829   lekteris
 23 Geg 2014 09:27
Nu vat pasakykit is patirties, ar skrendant lasalui verta bandyti pagauti margi vobleriu ar sukre?
 #569830   Sokratas
 23 Geg 2014 09:33
nu, jei jau skrenda lašalas, musele bandyk, kam tie iškrypimai :lol:
 #569846   Seraphim
 23 Geg 2014 10:16
museliautojas iš manęs nekoks, bet panašu, kad reikės savaitgalį mėgint, ar verta žvejot museline per lašalą, nuo ankstaus ryto?? Gaudyt geriau prieš srovę ar pasroviui (pats įpratęs labiau prieš srovę, ir visi kuklūs laimikiai gaudant museline buvo pagauti prieš srovę)
 #569877   Sokratas
 23 Geg 2014 13:05
lekteris rašė:gudrusis bobikai, jei zvejociau muse - tokiu klausimu nekiltu...

tipo įsižeidei?
...iš pateikto klausimo sprendžiant, kaip bežvejotum vistiek nepagausi.... :lol:
 #569895   JustasM
 23 Geg 2014 14:29
Kimba netik ant musės... dabar jie aktyvūs, kimba gerai, tik eik ir žvejok, ir nepamiršk nufotografavus paleisti atgal į vandenį :ruko
 #569903   Sokratas
 23 Geg 2014 14:50
jo, ypač upėtakinuose upeliuose :-D
 #569937   looking4snow
 23 Geg 2014 19:32
lekteris rašė:Nu vat pasakykit is patirties, ar skrendant lasalui verta bandyti pagauti margi vobleriu ar sukre?
Visada verta. Ar skrenda, ar plaukia, ar isvis lasalu nera... :grin:
 #570037   Wytux
 24 Geg 2014 20:17
lekteris rašė:Nu vat pasakykit is patirties, ar skrendant lasalui verta bandyti pagauti margi vobleriu ar sukre?
Arijoj per lasala su sukre i vienus vartus apgaudziau keliolika muselininku. Nezinau kodel taip yvyko, bet bandyt verta- ar cia , ar ten jie pusgalviai ( upetakiai).
 #570040   looking4snow
 24 Geg 2014 20:29
Elementaru - taip ivyko todel, kad sukre gerai kerta per sonine linija ir upetakiai niekada neatsispiria jai. O musele ten taikyk dar visokius atspalvius, forma, dydi pagal tos dienos nuotaika...nu suprantat - uzsiemimas fanatikams. :grin:
 #570197   JustasM
 26 Geg 2014 08:42
Pagaliau radau ta upelį.

Paveikslėlis

Šeštadienio rytas 04:30 prie naujo ruožo nei karto nebandyto, pirmas įspūdis kas čia per bebrų rojus. Gylis vidutinis 1m, srovės kaip ir nėra. vietomis išvis nebraidžiojama. paėjus aukštys atsiranda braidžiojamų ruožų, nieko. ir po kokių 2h drožimo. tipinėja upėtakio stovėjimo vietoje, tik gylis ten apie ~1.5m. prispaudžia vuoblerį, kirtimas. ir anam gale kažkas ko nesu patyręs. duslūs smūgiai, ritė užgiedojo savo kiek vieno žvejo mėgstama daina, draugas šalia ėjas "o turi... ir geras!" pasirodė sūkuriai, pilna purslų, išsiverčia, vėliau parplaukė tiesiai į mane, toliau vėl į savo buveine, dar karta įsiverčia visu gražumu.. ką norėjo tą darė, ir tik valas atlaisvėjo.. man atrodė kad bus ~60cm draugas matęs ir taip sako, 60cm kai nieko turėjo eiti.. atsisėdau, kavyte, cigaretė... verda kraujas.. žodžiu nebeliko nei noro žvejoti toliau nei ką.. prieš devynias jau link mašinos ėjom.

Šeštadienio vakarą nuvykau į ta patį upelį tik žemiau. pirma valanda tik vienas upėtakis apie ~30cm.. ir tik pradėjus saulei ridentis žeme, prasidėjo kibimai.

36cm
Paveikslėlis

45cm
Paveikslėlis

50cm
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Paveikslėlis

Sekmadieni vakare tikrinau ta upelį, dar žemiau, ir po pusvalandžio užkibo šita.
52cm
Paveikslėlis

toje pačioje vietoje šitas sėdėjo.
39cm
Paveikslėlis

Praėjus kelis upės vingius, vėl galingas smūgis ir vėl žuvies naudai... upėtakis ėjo kaip traukinys.. gerai virš 50cm, atsikabino. dar už vingio vėl kibimas, pakertu, žuvis prie dugno spaudžiasi, nei pakelti, muistosi, tik fyst šoką į viršų, žemyn, valo išprašo kokius 5m ir vėl šoką į viršų, ir tiesiai į kerus, nei žuvies nei voblerio... vėl rekordinis upėtakis lieka neįamžintas..
po viso nebėra nuotaikos bežvejoti ir beveik be didelio džiaugsmo užkimba upėtakiukas.
36cm
Paveikslėlis

Priėjau kad reikės išsižadėti ultrailaito ir įsigyti light klasės spiningą.
 #570199   Slovak
 26 Geg 2014 09:11
JustasM, don't worry be happy, puikus ispudziai. Ir per pora dienu patiriai tiek kiek ne visi ir per 2-3 m. patiria.
O ruozas kaip suprantu dar atnes laimes.
Vat noras zvejoti dingsta, kai is vakaro pamirsti ideti i masina deze su masalais ir akiniai ir atvaziaves iki upes turi tik viena sukre ir viena vobla :grin:
 #570244   krioklis
 26 Geg 2014 11:49
Justas M super zvejybos. Manau siemet dar nustebinsi egzemplioriais is sio super upeliukscio. Laikas deti pintuka :)
 #570295   Kazach
 26 Geg 2014 14:18
JustasM rašė:po viso nebėra nuotaikos bežvejoti...
Jei po tokios žvejybos nebėra nuotaikos tęsti žvejybą... tai mesk tą ruožą... pamiršk jį... pasakyk man... aš pasinervuosiu ;)

Šeštadienį irgi buvau patikrinti vieno ruožo žemaitijoje (buvau jame antrą kartą)... du margiai po ~37 cm, pora maždaug 30 cm, keli mažesni... vienas ~30 įspudingai atsikabino žvakės metu (vobleris beveik į kaktą parlėkė) Vienas margis bežvakiuodamas sugebėjo pagrindinį valą įsukti į žiedelį, kuris jungia voblerį su trikabiu :)

per pirmą žvejybą tame ruože prie vieno akmens buvau "užkabliavęs" monstriuką į uodegą... tuomet jis man vaizdų davė (tiesa nežvakiavo, bo kaip vėliau ir paaiškėjo - kai jį tempia už uodegos, tai turbūt jam būna sudėtinga). tuomet aš jo taip ir neištraukiau, tai tikėjausi šį kartą.... per šią žvejybą mes vėl buvome susitikę ir vėl aš jo nepamatavau...
Kiek man teko jį matyt (nes per pirmą žvejybą teko gan neblogai apžiūrėti), tai tikrai virš 50 cm...

nieko, aš žinau, kur jis sėdi :)

Vėliau, jei netingėsiu, įmesiu keletą akimirkų :)
 #570304   Slovak
 26 Geg 2014 14:42
o aplamai ar zvakuoja tie virs 45 cm ? kiek esu pagaves arba laikes tai nei vienas zvakiu nedare
 #570349   JustasM
 26 Geg 2014 16:54
Slovak rašė:o aplamai ar zvakuoja tie virs 45 cm ? kiek esu pagaves arba laikes tai nei vienas zvakiu nedare
duoda ir dar kaip, jei tik gylio užtenka , man paskutinis išvyniojęs kokis 5-7 iš gylio kai šoko į viršų koki puse metro... ir vėl į dugną, žodžiu jei jam kur yra vietos įsibėgėti, tai ir duos vaizdų :grin:
 #570363   jungleman
 26 Geg 2014 17:13
Sekmadienį apturėjau linksmą žvejybą viename iš Minijos baseino intakų. Upeliukas toks, kad peršokti gali, o vandens lygis neįtikėtinai žemas. Nuėjau, gal kelis km upeliu, 5 kibimai, 4 realizuoti, keli iš margių buvo apie 30cm, kiti mažesni. Bet jau įmitę visi margiai tai įspūdingai. Jaučiu, kad kibimų būtų buve ir daugiau, bet karštą dieną kojos toliau nebenešė ir dar kažkas iš kolegų gan šviežiai krantus aptrypęs buvo.
Jau kelintą žvejybą gan neblogai pasiteisina bronzinės spalvos 2nr. bluefox sukrė su ale surišta musele ant kabliuko, nors smulkesnės blufox sukrės man nepatinka, bei kita, rankų darbo 2nr. juoda sukrikė su geltonais taškais. Gal dar kas turit kokių pastebėjimų apie masalus ir spalvas šiais metais labiau tinkančias upetakiams.
 #570366   JustasM
 26 Geg 2014 17:29
spalva ir masalas priklauso nuo dienos, upės, upės ruožo, nėra tokių kad visur gaudytų žuvį ;-)
 #570378   Taacis
 26 Geg 2014 18:18
JustasM rašė:Pagaliau radau ta upelį.

... ...

Priėjau kad reikės išsižadėti ultrailaito ir įsigyti light klasės spiningą.
''plot Šauni žvejyba, geras aprašymas, malonu skaityt
O su ULu žvejot upėtakius, tai man tų upėtakių gaila. Jau geriau 10Lb laikantis pintukas su atitinkamu kotu- kad nuo šiekštų žuviuką atitraukt būtų galima...
  • 1
  • 168
  • 169
  • 170
  • 171
  • 172
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė