Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #244835   Vegys
 01 Sau 2011 19:38
Vital,
rašiau kad tvičingu neužsiimu. Tamprumas man upėtakių žūklėj nėr svarbus - metimai artimi (10-15 m). Mano žūklės stilius - tinginio stilius :) Ateini tyliai, apsidairai, apsižiūri, užmeti arti slėptuvės ... Čia mano visos gudrybės upėtakių žūklėje. Tiesa, dar viena - parink tinkamą masalą. Tai manau ypač svarbu kalbant apie panėrimo gylį.
Dėl mechaninių pažeidimų - nereik tingėt perrišt karts nuo karto. Esu ne kart nukentėjęs, kai pirmose žūklėse pernykštį mono valą naudojau arba šiaip kai 0,16-0,18 mm rišdavau.
Beje, kiek FC kainuoja ?
 #244838   bigmodis
 01 Sau 2011 19:44
as pernai gaudziau su 0.30mm valu tai kibo tas upetakis ir jem buvo nesvarbu. Bet pas mane meskerykotis trumpas ir kietas todel naudojent stora vala kencia metimo nuotolis todel svarstau seis metais apie fc. nes pintas man nepatinka o masalu vistiek daugiause palaidoji kol dar saltas vanduo pavasari tik ledui dingus
 #244840   Vegys
 01 Sau 2011 19:47
bigmodis rašė:as pernai gaudziau su 0.30mm valu
:shock: :shock: :shock: Karpiams tokį naudodavau ... Kai 6-11 kg traugdavau. Šamą 12,5 kg berods ant tokio valo ištraukęs. Tu gal juokauji, upėtakius tokiu gaudydamas ???
 #244841   bigmodis
 01 Sau 2011 19:49
Vegys rašė:
bigmodis rašė:as pernai gaudziau su 0.30mm valu
:shock: :shock: :shock: Karpiams tokį naudodavau ... Kai 6-11 kg traugdavau. Šamą 12,5 kg berods ant tokio valo ištraukęs. Tu gal juokauji, upėtakius tokiu gaudydamas ???
gaila masalu budavo :)
 #244843   vital(vilnius)
 01 Sau 2011 19:50
Vegys rašė:Beje, kiek FC kainuoja ?
geras seaguar-as apie 45 lt 50m..Ant sezono man pilnai uzteko,net dar siam liko trupuciuka :-D
 #244851   Bratka
 01 Sau 2011 20:00
vital(vilnius) rašė:
Bratka rašė:DArant pavadeli pintukas praranda savo esme :!: Pinta naudodavau vien tik del masalu isgelbejimo
:lol:
Vital,nieks juk netrugdo,naudok toliau pintuka,dziaukis juo ir klaidink toliau zmones kaip pries pora metu ir nereiks juoktis :lol:
Tik ydomu del ko pats perejei prie mono,taip stipriai tvirtindamas jog pintas yra geriausias upetakiu zuklej :?: :?:
 #244855   vital(vilnius)
 01 Sau 2011 20:04
Bratka
pats nejokink zmones,
kas pasake kad as stiprei tvirtinau kad pintas geresnis upietakiu zuklei?paskaitik geriau,man pintas upietakiu zvejiboi nepatiko,pazistamems patinka. eik geriau "apohmelis" :lol:
 #244869   Bratka
 01 Sau 2011 20:18
Vital,pries tau gaunant bananu as cia budavau sveciu,kuris skaite tavo visus marazmus apie pintuka upetakiu zuklei,taip kad atsimenu kaip tu ta pintuka garbinai ir visiem siulei...
 #244882   vital(vilnius)
 01 Sau 2011 20:43
kada cia buvo?pre 3 metus?as gi parasiau kad dabar gaudant upietakius "as perejau i mono i FC vala".Seip nepatinka mano marazmai,neskaitikit,neks gi neprevartauja taip dariti. ;-)
p.s. geru nauju metu!!!!!!
o sitas tai geras :gutgut :lol:
"DArant pavadeli pintukas praranda savo esme Pinta naudodavau vien tik del masalu isgelbejimo" '
 #244884   Bratka
 01 Sau 2011 20:47
Taip kazkur priez 3m. o kas tau ten gero del mano pasisakymo,taip ir nesuprantu :?: nors tu jau antra kart man tai pabrezi...
 #244986   Taacis
 02 Sau 2011 10:27
vital(vilnius) rašė:
Bratka rašė:
Vegys rašė:Kodėl jūs (Bratka / Vital) siūlot fluorkarboną ? Niekad nesu bandęs, negaliu nieko pasakyt. Negi dėl baidymosi ? Aš to nepastebėjau (mono vs pintas) ...
Upetakis tikrai baidosi pintuko,isitikinau tuom ne karta,daugiau upetakiu zuklei-pintukui ne
Darai pavadeli(1-1,5) is fliuriko ir neks neko nebaiduosi,ir dar pintukas ne taip greit 'shaibomis"eina nuo mehaniniu pazeidimu :cool: Beja japonai(pintuku gamintojai) visada rekomenduoja :!: nauduojant pintus si PE dariti pavadeli(shok leader) is FC :cool:
+1 Taip ir darau, nors labai akivaizdžių "pintuko baidymosi" faktų nepastebejau, bet rišu "shock leadery" apie 1m ilgio (kuris žvejojant vis trumpėja) 0,2 berods- tiek del nepastebimumo, tiek del lydekos dantų (pintuka lydžiai yra nukande, o FC nurėžė tik kartą, bet ir tai vobleris liko gulėt dugne)
Pintuką naudoju dėl jautrumo, taigi FC man netrukdo.
P.S.: vat daba galvoju, gal žvejybai prie rimto minuso reiketu susivyniot vieną špulę FC :ks>
 #245027   vital(vilnius)
 02 Sau 2011 15:16
Taacis
as senden droziau su FC :gutgut ,tik patariu dar su vazelinu aleju ziedelius ir vala pres zvejiba praeti,ziedelei ir valas 3-4 val vishishkai neshalo :gutgut kaip prades salti vel pakartuoti,praeti su vazelinu ;-)
p.s. vazelinu alejus parduodamas/gaminamas vaistinese kur gamina vaistus :cool:
 #245029   MINDULE
 02 Sau 2011 15:35
vital(vilnius) rašė:Taacis
as senden droziau su FC :gutgut ,tik patariu dar su vazelinu aleju ziedelius ir vala pres zvejiba praeti,ziedelei ir valas 3-4 val vishishkai neshalo :gutgut kaip prades salti vel pakartuoti,praeti su vazelinu ;-)
p.s. vazelinu alejus parduodamas/gaminamas vaistinese kur gamina vaistus :cool:
O vazelinu aliejus kartais valo greichiau nesueda, kaip visi kiti tepalai? turiu mintyj - kas kelias zhvejybas/sezonus reikia naujo valo?
 #245053   Taacis
 02 Sau 2011 18:20
MINDULE rašė:O vazelinu aliejus kartais valo greichiau nesueda, kaip visi kiti tepalai? turiu mintyj - kas kelias zhvejybas/sezonus reikia naujo valo?
Ash čia ne apie plonus pintukus, bet apskritai apie pintukus: ir pats bijojau, kazhkada visokiu tepalu. Jerkiny pintuka rudeny supurshkiau su kazhkokiu sausu tefloniniu tepalu Wurt- tikrai nieko tam pintukui nenutiko. Beje apie pintuko "riebalavima" susirašiau su nariu "viruss" (o gal "Vaidas"- nepamenu) tai anas buvo nutepes pintuka kazhkokiu vašku, paskui tas vaškuotas pintukas pradejo "cypt" per žiedelius, tai gerbiamas kolega išskalvo pintuką dyzeline (ar benzine- nepamenu)- sakė, dabar viskas OK, pintukas atlieka savo darbą. O šiaip iš techninės/cheminės pusės, tai pintukas gaminamas iš PE, tobiš polietileno, kaip bambaliai ir sasiuviniu aplankalai- to polietileno- (beveik) jokia chemija neima :-vimt ... tik ugnis :-ug
Aišku visada verta koky galiuka pintuko (labai plonam pintukui tai kogero aktualiausia) ykišti y tepala/žibala/vazelina ir pažiūrėti- ar nepradeda valas lydytis, bet mano (ne chemiko ir ne fiziko) galva- sunku bus atrasti tokią alyvą, katra tirpdytų PE. O FC, tai apskritai, kiek suprantu "zakalionas" nieko anas nebijo... tik ugnies :-ug
P.S.: Visa tai IMHO ir kiekvienas expermentatorius yra pats atsakingas už savo valus :roll:
 #245065   vital(vilnius)
 02 Sau 2011 18:33
Mindule
nepastebejau kad ji kaska blogo daritu valui o ipac FC,ir seip pazistami ribokai is russijos kurie uzsiima "zieminiu spinningu" sake kad vazelino alejus pats geresnis ir paprastesnis antifrirzas valui ;-)
 #245077   MINDULE
 02 Sau 2011 18:54
Na azh zhiema kolkas tik su mono, o ne su pyntu gaudau, ir zhiedai tirai shala, o tepti kazhkaip bijau... jei po poros savaichiu neapsikesiu, tada reikes kazhko ieshkoti. Bet dekui uzh info :)
 #245494   Edga
 04 Sau 2011 09:03
Sveiki visu pirma su naujais metais visus,kas jau bandet upetakiaut? Vakar buvau nuejes taip pasižvalgyt upe ledu nepasidengus jauciu jei salciai neuzspaus po savaites ar dvieju eisiu bandyt suviliot margi
 #245495   Vegys
 04 Sau 2011 09:09
Kaip tik savaitgaliui tinkamą orą praneša ...
 #245498   Donis
 04 Sau 2011 09:20
Nezinau,kaip kitur,bet pas mus sniego laaaaabai dug,vaikscioti ziauriai sunkiai,ir priejimas prie vietu gaunasi gan triuksmingas,manau reiketu laukti kazkokio atodrekio,kad sniego kazkiek pamazetu,vandens truputi padaugetu.
 #245510   Taacis
 04 Sau 2011 09:51
kad kogero ir taip blogaiir kitaip xrenova- bus atdrekis bus daug murzino vandens upeliuose....
 #245546   Donis
 04 Sau 2011 11:22
O murzinas vanduo kartais geriau uz skaidru,tik reik nesusimakaluot kada :)
 #245562   Edga
 04 Sau 2011 12:18
Sniego tai iki valios ir pas mus,taip kartais truputi drumzlinas buna geriau ne tokie baikstus buna.manau dabar tiktu vobleriukai kokiu 5cm visgi is po nersto isalke turetu didesni imti,ka jus manot?
 #245586   Donis
 04 Sau 2011 13:55
Dabar dar jie po nersto ir pavarge ir ne tokie agresyvus,gyvybe apmirus,geriau kibti prades antroj pusej pavasario.
 #245613   Edga
 04 Sau 2011 14:31
Tas tai jo kad pavarge,palauksim kol atsigaus :-)
 #245706   vital(vilnius)
 04 Sau 2011 19:48
Buvau as senden ir sekmadieni,upes atkarpomis uzsales,vanduo zemas,snego daug,bet ne krtitishkai,praeiti galima.Laimikei kolkas vien nelegalai.
 #245793   Donis
 05 Sau 2011 09:23
Ten irgi jau pasigauna,nedideli,bet kimba,berods didziausia 34 cm pagavo.
  • 1
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė