Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #647605   vygis13
 28 Gru 2015 10:26
Vakar jau vaikščiojau upelių pakrantėmis, žiūrinėjau vietas sezono pradžiai, bet grįžęs namo ir pamatęs orų prognozes supratau, kad teks upėtakius pamiršt kuriam laikui, o taip laukta. Na nieko, ledo irgi laukiau, tik galėjo kokia savaite veliau užšalt. :e:e
 #647649   PelkiuSenis
 28 Gru 2015 17:53
Aha, savaite veliau butu buve pats tas. Kelios iseigines, butu buvus proga atsipust nuo darbu, kaulus pakrutinti, galva pravedint, o tada jau ir salt galejo :)
 #647710   Saugirdas
 29 Gru 2015 09:01
Butu saunu, jei pora menesiu...
Tegul pailsi po sekaso...
 #647763   The hound
 29 Gru 2015 20:54
Pasiruošta, labai gaila, kad dar teks palūkėti .. Timonai ir trout tune favoritai , na o dorado stickai klasika , puikiai sudirba kai reikia užgilinti, koliakcionavimu neuzsiimu tikrai pakanka kuklaus komplektuko
Paveikslėlis
 #647774   JustasM
 29 Gru 2015 21:37
Ekspertas pasakė.. tebūnie tiesa :-D
Aš kažkaip vistiek dvi dežutes vežuosi maždaug 40 voblerių... rogosai 65 ar jackson kanade gilesnes vietas.. nu nžn reikia turėti tikrai platesnio asortimento. Šiemet net galvoju ir guminukų pasiimti keliems ruožams :-)
 #647776   Saugirdas
 29 Gru 2015 21:51
Nu 8 mazokai.
Bet ir 40 nereikia. O guma gaudyt gera mintis.
 #647777   lauris
 29 Gru 2015 21:57
pora mazu dezuciu vezuosi ir as , juk neuzema tos vietos , plius pinigine su vartiklem , guma meginau si sezona , tai valgo irgi noriai :) o kaip tie rogosai 65? pravedineji kaip ir didesnius?
 #647780   Bildukas
 29 Gru 2015 22:54
Apsvieskit pradinuka. Sausio 2 jau galima eit gaudyt? A reik kokiu licenziju
 #647781   lauris
 29 Gru 2015 23:06
Bildukas rašė:Apsvieskit pradinuka. Sausio 2 jau galima eit gaudyt? A reik kokiu licenziju
galima , tik kaip tu gaudysi kai lauke -10 bus :)
 #647782   Bildukas
 29 Gru 2015 23:26
Seis laikais niekad negali but tikras prognozemis. Mazu atleis
 #647785   romas100
 29 Gru 2015 23:53
Bildukas rašė:Seis laikais niekad negali but tikras prognozemis. Mazu atleis
Jojo, ir butent si kart galetu klyst :lol:
 #647788   PelkiuSenis
 30 Gru 2015 00:38
Ir kiek jau vobleriu per zvejyba ismaudot?
Nes kai kimba tai ant jo ir gaudai, kai nekimba viska keiti, bet mane asmeniskai nervina keitinet, laiko gaila.
 #647792   giedriuks
 30 Gru 2015 02:33
JustasM rašė:Ekspertas pasakė.. tebūnie tiesa :-D
Aš kažkaip vistiek dvi dežutes vežuosi maždaug 40 voblerių... rogosai 65 ar jackson kanade gilesnes vietas.. nu nžn reikia turėti tikrai platesnio asortimento. Šiemet net galvoju ir guminukų pasiimti keliems ruožams :-)
tai gali veziotis nors ir 20 dezuciu su 400 vobleriu ir ka? :-D daugiau pagausi? :-D mano galva tai cia arba jau pazengusi ligos stadija, arba tiesiog noras pasipuikuot. net jei vienam vobleriui skirtum minimaliai laiko, kokias 10 minuciu, tai per 3-4 val. isbandytum maksimum apie 20. tai nafiga toks kiekis? pats ne upetakistas, bet spiningaudamas per kokias 3 valandas normaliai pametau nu su kokiais 5-6 skirtingais masalais. taip kad cia tie 8 yra pats tas. matos zmogus zvejys, o ne kolekcionierius. :-D
 #647794   romas100
 30 Gru 2015 08:41
PelkiuSenis rašė:Ir kiek jau vobleriu per zvejyba ismaudot?
Nes kai kimba tai ant jo ir gaudai, kai nekimba viska keiti, bet mane asmeniskai nervina keitinet, laiko gaila.
Ale pas mane tai kitaip, kai pagaunu zuvi, iskart keiciu vobleriuka, taip idomiau ir daugiau patirties , daugiau info apie viena ar kita masala. Zmogus gal visu nesiveza, atvaziaves i vieta atsirenki tiek kiek reikia, juk skiriasi ir upes ir gaudymo salygos. Geriau turet , negu neturet. Jei sutikt su ta teorija , kad gaudo tas masalas kuriuo zvejoji, tai imi viena vobleri ir pirmyn :ruko .
 #647795   vygis13
 30 Gru 2015 08:42
Na kiek aš gaudau tai dažniausiai žuklę pradedu vienu ir tuo pačiu užbaigiu, nors dėžutėje guli nemažai įvairių voblerių. Šeip turiu įvairių giliau ar sekliau neriančių, mažesnių ar didesnių, ryškesnių ar natūralesnių. Vobelrį renkuosi pagal gaudymo sąlygas, buna pakeičiu kelis masalus, bet kad per vieną žūklę išbandyt visus 40 tai apsurdas. Jei ūpėtakių gaudymo sąlygos visada būtų vienodos pilnai pakaktų 2-3 voblerių. Iš mano asmeninės praktikos jei masalą pravedi taip, kad upėtakiui būtų patogu atakuot tai jis ir ima. Aišku visada būna išimčių.
 #647798   Rolas
 30 Gru 2015 08:58
giedriuks rašė:
tai gali veziotis nors ir 20 dezuciu su 400 vobleriu ir ka? :-D daugiau pagausi? :-D mano galva tai cia arba jau pazengusi ligos stadija, arba tiesiog noras pasipuikuot. net jei vienam vobleriui skirtum minimaliai laiko, kokias 10 minuciu, tai per 3-4 val. isbandytum maksimum apie 20. tai nafiga toks kiekis? pats ne upetakistas, bet spiningaudamas per kokias 3 valandas normaliai pametau nu su kokiais 5-6 skirtingais masalais. taip kad cia tie 8 yra pats tas. matos zmogus zvejys, o ne kolekcionierius. :-D
O kuris žvejot išeina su vienu vobleriu, tai jau žvejų žvejys... :)
 #647806   Bildukas
 30 Gru 2015 09:51
romas100 rašė:
Bildukas rašė:Seis laikais niekad negali but tikras prognozemis. Mazu atleis
Jojo, ir butent si kart galetu klyst :lol:
Eisiu ar ne cia mano reikalas. Ne apie ora klausiau
 #647814   Zmeegolov
 30 Gru 2015 10:29
Na manau kad žmogus turintis daug voblerių ne pasipuikuot norėjo, tiesiog su laiku vis kažką naujo nusiperki, vis kažką bandai tai ir kaupiasi po truputi.Kai kas nenaudojamus pardavinėja, aš pavyzdžiui niekada nepardavinėju, nebent kokį dovanų kompanjonui atiduodu kai jau labai jis vietą užima, tai irgi turiu prikaupęs nemažai.....
o į žūklę pasiimi pagal nuotaiką ir poreikį...bet į upelį tai max 15 voblikų kišenėj būna.....ir pakanka...
 #647872   RastaMan
 30 Gru 2015 20:17
Jau kam, kam, bet Justui tikrai nėra ko puikuotis ir apskritai iš jo nemažai ką išmokt galima/reikėtų, kadangi patirtį tikrai nemažą turi :gutgut :grin:
Ir manyčiau labai teisingai daro pasiimdamas daugiau masalų, ypač sezono pradžioje, kai nežinai kokią upę rasi atvažiavęs. Ten kur kadaise buvo ant tiek seklu jog net masalo nesinori mirkyt, dabar gali būti net neprabrendamos vietos ir t.t. Arba tai taipogi labai reikalinga, kai ieškai naujų vietų ir tiesiog nežinai ko tau reikės.
P.S. O ir nebuvo rašyta jog per žvejybą visi "mirkomi", tai tiesiog pagrįstas apsidraudimas "visiems gyvenimo atvejams" :-D
 #647890   JustasM
 30 Gru 2015 21:25
Na dėl masalų.. dvi dėžutės tai nėra daug.. visgi upėtakiniai vobleriai virauja nuo 5cm iki 7cm tai jie vietos daug neužima. O kai dauguma tiesiog lekia išdegę akis. Aš neskubu. Jei žinau kad ten gali 90% žuvis stovėti tai aš toje dobėja galiu padaryti ir 10metimų su kokiais trimis ar keturiais masalais. Ir dažniausiai išprovuokoki išlysti upėtakį. Kai atšyla vanduo.. taip galima padaryti ir tuos 4/5:metimus..
Neskubėkit draugai būtent šaltuojų metu.. žinau kad ne šilta bet kantrasnėms geriau pasiseka :-)
Gerų naujų metų ;-)
 #647906   Slovak
 30 Gru 2015 22:51
JustasM rašė: Neskubėkit draugai būtent šaltuojų metu.. žinau kad ne šilta bet kantrasnėms geriau pasiseka :-)
Gerų naujų metų ;-)
ir begti ir masala tempti. Pilnai pritariu
 #647942   PelkiuSenis
 31 Gru 2015 10:13
Kad jau dalinates patarimais :-D
O ziema, ankstyvu pavasari renkates didesnius voblerius ar mazesnius?
Spalvas kokias? Kai saltoka, vanduo skaidrus bet upetakiai pasyvus. Ryskalus ar agresyvaus darbo, ar kaip tik darot koki tvica su ilgom pauzem?
Nes man tai ziema upetakis dar nesuprastas, geriausiai ka teko tai pamatyt iseinanti paziuret masalo. O vasara man sukre labiausiai patinka :)
 #647960   rotveileris
 31 Gru 2015 11:47
JustasM rašė:Na dėl masalų.. dvi dėžutės tai nėra daug.. visgi upėtakiniai vobleriai virauja nuo 5cm iki 7cm tai jie vietos daug neužima. O kai dauguma tiesiog lekia išdegę akis. Aš neskubu. Jei žinau kad ten gali 90% žuvis stovėti tai aš toje dobėja galiu padaryti ir 10metimų su kokiais trimis ar keturiais masalais. Ir dažniausiai išprovuokoki išlysti upėtakį. Kai atšyla vanduo.. taip galima padaryti ir tuos 4/5:metimus..
Neskubėkit draugai būtent šaltuojų metu.. žinau kad ne šilta bet kantrasnėms geriau pasiseka :-)
Gerų naujų metų ;-)
Norėjau apie tą patį parašyt, bet pakaks paantrint Justui. Absoliučiai sutinku su Justo žuvavimo stiliumi ir pats taip žuvauju. Ar tai geriausias būdas- kiekvienas turi savo žuvavimo braižą kuris anot jo pačio yra jam geriausias :ruko
 #647961   rotveileris
 31 Gru 2015 11:57
The hound rašė:Pasiruošta, labai gaila, kad dar teks palūkėti .. Timonai ir trout tune favoritai , na o dorado stickai klasika , puikiai sudirba kai reikia užgilinti, koliakcionavimu neuzsiimu tikrai pakanka kuklaus komplektuko
Paveikslėlis
Dėl masalų kiekio tai kiekvienam savo, tik aš patarčiau visiems iki vieno pasikeisti kabliukus. Nes kiek įžiūriu tai visi kabliai originalūs. Trau Tune ir Timonu- labai ploni, didesnė žuvis lengvai lanksto. Dorado- buki kaip pyp.
 #647962   rotveileris
 31 Gru 2015 12:07
giedriuks rašė:
Sakai: liga ar pasipuikavimas? Tu pats pavydi žiūrėdamas į kito dėžutę ar ne? Bandysiu pasamprotauti: jei kyla neigiamos emocijos- vadinasi pavydi, o be reikalo. Kad tai liga tebūnie, bet kuo čia dėtas noras pasipuikuoti? tai kas deda laimikių foto taip pat nori pasipuikuoti? Galų gale kaip atskirti norą pasipuikuoti nuo noro pasidalinti patirtimi, emocija? Mes jau nebe maži vaikai- tai gal baikim viens kitam pavydėti vienas kito žaislų ::hai-bai
 #647963   rotveileris
 31 Gru 2015 12:12
Ir aplamai tema: upetakiniai masalai ir taktika yra visai šalia, tai gal apie masalus ir taktiką reikėtų rašyti į ją :ks> '''bum
 #647980   JustasM
 31 Gru 2015 15:33
PelkiuSenis rašė:Kad jau dalinates patarimais :-D
O ziema, ankstyvu pavasari renkates didesnius voblerius ar mazesnius?
Spalvas kokias? Kai saltoka, vanduo skaidrus bet upetakiai pasyvus. Ryskalus ar agresyvaus darbo, ar kaip tik darot koki tvica su ilgom pauzem?
Nes man tai ziema upetakis dar nesuprastas, geriausiai ka teko tai pamatyt iseinanti paziuret masalo. O vasara man sukre labiausiai patinka :)
O aš išvis sukrių esu atsisakęs, kiek turėjau, išdalinau..
O pagal masalą, ir jo dydį.. kaip ir minėjau, žiemą, ir ankstyvą pavasarį tai naudoju didesnius masalus, rigge 70f rogos 65 mažiausia naudoju timoną 55s :)
 #648000   mindoze
 31 Gru 2015 19:28
justai 100% + tos pacios nuomones ir as :gutgut
visus su nauju sezonu , tegul laimikiai nenuvils kiekvieno doro zvejo. Su Naujeis! :yaaah!
  • 1
  • 223
  • 224
  • 225
  • 226
  • 227
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė