Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #652332   aurimas22
 05 Vas 2016 14:20
MikuMaku paprasta sakali karti,eidamas tikrini dugna.Ir viskas :).Pats taip darau rytoi man jau nusimato kiek zinau upetakiavimas :D.Kakavoi,nu nieko meginsim :).
 #652338   AAAzzz
 05 Vas 2016 15:03
MikuMaku rašė:per dvi valandas minus 6 vobleriai:)
Varyk rytoj vel i ta pati ruoza, tik kitu krantu. Susirinksi voblerius, zinosi is anksto kur yra duobes kazkokios, zinodamas is anksto galesi is toliau masala paduoti ir islikti nepastebetas.
Jei kolkas sunkiai sekasi pagauti upetaki, tai turbut darai dvi pagrindines klaidas.
1. Per greit trauki masala
2. Per arti prieini upetakio ir jis tave pamato
Aisku yra ir daug daug kitu niuansu, taciau issprendus situos dalykus, turetum maloniai nustebti :gutgut kaip ir sakiau kazkada tau- kantrybes, kantrybes, kantrybes ;-)
 #652340   arunas888
 05 Vas 2016 15:28
Pagal ka jus renkates voblerius su kokiais zvejoti?plaukenciais ar skestanciais?kaip suprantu pagal gili ar ne?
 #652345   MikuMaku
 05 Vas 2016 15:52
AAAzzz: dekui uz palaikyma:) Ryt nebegaliu ir kokias dvi su trupuciu savaites dziausiu bridkelnes garaze:) O po to vel grysiu prie upetakio:)
As jauciu kad tariamam upetakiui stoviu ant gslvos arba jo matymo zonoi. Bet kitaip man neiseina nei tyliai prieiti , nei padoriai uzmesti ir dar spinas per trumpas ,ir is rieso mostelt ne visada pavyksta!
Pvz, kokius voblerius naudojate traukiantsu srove? Neissivaizduoju, kaip traukti letai su srove:) Zinau, kad reikia pries srove traukti siuo metu, bet kaip tada prieiti prie upetakio jei jis tuno savo sleptuvei ir ziuri ka nesa srove, kitaip tariant tiesiai i tave:) Zodziu, reikia dabar truputi nusiraminti...
 #652347   hoples
 05 Vas 2016 15:59
as pries srove niekad netraukiu masalo, na nepatinka man :D visada su srove paruodu arba skersai srovei. pasroviui traukiant tik surenku masala ir lengvai tvitchinu, kad neplauktu kaip sh :)

na dar nebuvo zukles kad tuscias gryzciau, aisku mazai gal keliauju, tai kai zinai kur upetakiui ant galvos numest masala, tai ir pagauni:)
 #652369   Ovidijus
 05 Vas 2016 17:05
Pirmoji šiais metais. :gutgut Broliška žūklė baigėsi draugiškai. Pora aš ir pora bratka pajėmė. Visi mažiausiai iš akies spėjant po 30 cm buvo. Vanduo dar šiek tiek aukštokas... :)
Prikabinti failai
20160205_133052.jpg
20160205_104424.jpg
20160205_123733.jpg
 #652373   upinis
 05 Vas 2016 17:32
Miku Maku, jeigu aš neklystu dėl upės, tai nuo to vingio, kur fotografijoj einant pasroviui tikrai labai neblogos vietos iki pat tilto.
O artimojoj vingio pusėj, kiek aukščiau Arabo raudonos atžymos ties dviem kyšančiais basliais labai dažnai margis slėpdavosi. Ir vėl - jeigu aš neapsirinku dėl upės :-D , seniai jau ten nesilankiau.
O vandens drumstumas tai pats tas :gutgut .
 #652380   MikuMaku
 05 Vas 2016 17:47
upinis rašė:Miku Maku, jeigu aš neklystu dėl upės, tai nuo to vingio, kur fotografijoj einant pasroviui tikrai labai neblogos vietos iki pat tilto.
O artimojoj vingio pusėj, kiek aukščiau Arabo raudonos atžymos ties dviem kyšančiais basliais labai dažnai margis slėpdavosi. Ir vėl - jeigu aš neapsirinku dėl upės :-D , seniai jau ten nesilankiau.
Supratau:) maciau as tuos du baslius ir meciau i juos:) Tik as stovejau auksciau o basliai zemiau:) Mane ten ta atkarpa nervavo kad niekaip neina patogiai uzeit ir mest, o dar spinas 207cm... 260 jau jauciu per ilgas ne?
 #652384   aurimas22
 05 Vas 2016 17:54
MikuMaku rašė:
upinis rašė:Miku Maku, jeigu aš neklystu dėl upės, tai nuo to vingio, kur fotografijoj einant pasroviui tikrai labai neblogos vietos iki pat tilto.
Supratau:) maciau as tuos du baslius ir meciau i juos:) Tik as stovejau auksciau o basliai zemiau:) Mane ten ta atkarpa nervavo kad niekaip neina patogiai uzeit ir mest, o dar spinas 207cm... 260 jau jauciu per ilgas ne?
Esu gaudes ir 190 nera mazas :)(man jau).260 gali buti per ilgas nes prades kai eisi kibt sakos visos ir sunkiai bus praiti krantais.
 #652411   AAAzzz
 05 Vas 2016 21:14
Per bruzgynus braunantis spininga visada galima išsiardyti ir niekur jis neklius. As gaudau 270cm ilgio spiningu, taip esu priprates ir man gerai. Visiskai i mazus upelius nelendu, bet ir ten butu galima issisukti su ilgu kotu. Spiningo ilgis daugiau ipratimo reikalas :gutgut
 #652415   Slovak
 05 Vas 2016 21:43
MikuMaku rašė: As jauciu kad tariamam upetakiui stoviu ant gslvos arba jo matymo zonoi. Bet kitaip man neiseina nei tyliai prieiti , nei padoriai uzmesti ir dar spinas per trumpas ,ir is rieso mostelt ne visada pavyksta!
Tai ar butinai visada uzmesti ir ant galvos uzlipti ? Jei duobe prie tavo kranto, o uzmesti negali, tai uzdek plaukianti vobla, nuridensi su srove, o ant duobes jau galesi palaikyti vobla kur noresi ir kiek noresi.
 #652420   MikuMaku
 05 Vas 2016 22:18
Man Ten apskritai siandien buvo viena vingiuota su rudu vandeniu ilga duobe:) Bet dabar po keliu sios dienos tiesioginiu vizualizaciju ir kompetatingu zmoniu paaiskinimu suprantu ka dariau negerai. Ar padaryciau geriau? Neaisku, bet.... Galvoi vis sukasi sios dienos ruozas, nors imk ir grysk '''bum Kaip "atsuki"viska atgal tai tikrai buvo duobiu, bet ar ten kas nors gyveno...
Kaip ir AAAzzz'as sake: kantrybes , kantrybes ir dar karta kantrybes, o man jos vobleriu plukdymui kazkaip truksta.... O ir plukdymas jau gaunasi kad stovi tiesiai upetakiui pries akis ir "jauti" kaip zvilgsniai susitinka:) vieno isbadejusio , o kito isprotejusio del isbadejusio:)
Del koto isrinkimo tai gal ir nieko ideja jei jis ne is keturiu daliu:) Siandien man vel su 207cm pritrukdavo kokiu 30 - 40 cm mano nuomone "idomesniam"pravedimui:)
Zoooodziu...
 #652425   The hound
 05 Vas 2016 22:49
Paskutiniam mano upetakiui masala vedziau pasroviui tvichu lengvu, du kartus nesekmingai atakavo , vijosi , bet manes kazkaip nepastebejo, tad labai ramiai palaukiau penkias minutes, nuejau gera atstuma pries srove, uzsidejau plaukianti vobleri ir grynai nuplukdziau i jo sleptuve , ir letai traukiant smugiavo uztikrintai , kaip kazkas ir minejo manau esmines klaidos didziausios yra dvi tai per greitas masalo traukimas , ir priejimas per arti prie sleptuves, ne karta teko matyti kai upetakis masala gainioja ir nesekmingai ji atakuoja kokius tris kartus su kiekvienu nauju uzmetimu . Jei buciau nemates jog upetakis atakavo masala buciau toliau praejes kaip pro tuscia duobe, o kas zino gal kitam krante duobeje bande atakuoti bet nesekmingai ir tu praeini lyg niekur nieko , negali zinot..
 #652431   MINDULE
 06 Vas 2016 03:31
MikuMaku rašė:Kazkur maciau kai braidant upe kazka panasaus i slidziu lazda is paskos tamposi:)
Jei nesugebi issidrozti lazdos braidymui pats, ar pritaikyti betkokio sluotkocio, ar nori pabuti mandresnis uzh kitus, tai yra pirkti speciailiai tam skirti braidymui... labai greitai pats pigiausias Cabeloje:
http://www.cabelas.com/product/collapsi ... ding+staff

jei nori yra mandresniu:
http://www.cabelas.com/catalog/product. ... %252Bstaff
arba:
http://www.cabelas.com/catalog/product. ... %252Bstaff
 #652433   scape12
 06 Vas 2016 06:55
Gerai pasakita MikuMaku. ;uolrait :grin:

""" stovi tiesiai upetakiui pries akis ir "jauti" kaip zvilgsniai susitinka:) vieno isbadejusio , o kito isprotejusio del isbadejusio """
 #652436   upinis
 06 Vas 2016 09:31
MikuMaku, geru entuziazmu tiesiog trykšti ''plot .
Tad negaila keleto geranoriškų patarimų.
Kalbant apie tą nufotografuotą vingį, tai aš visada jį apmėtydavau iš priešingos pusės - nepalyginamai patogiau.
Tiesa, šituo metų laiku brastą ten rasti sunkoka, bet verta paieškot, pasiimt pagalį pasirėmimui (kartais net du :-D). Bebrų fabrikėlis tam reikalui kartais labai patogius pagamina :-D . Beje, brendant dugnas daug geriau matosi per poliarizuotus akinius, nesugalvok jų nusiimti!
Žiemos metu šita upės atkarpa man nebūdavo dosni. Patarčiau ten sugrįžti kai jau tikru pavasariu kvepės. Ir vasarą, žinoma.
Ir nesuk sau galvos dėl niekų: per trumpas spiningas, vanduo-kakava ir pan... :/braj; .
 #652439   PelkiuSenis
 06 Vas 2016 10:09
Man ir si upe ziema dovanu neduoda, uz tai pavasari vasara visai kas kita, tiesa as toj atkarpoje dar nebandes, tik gerokai auksciau :)
O zemiau laimikiai labiau paauge buna? :)
 #652447   MikuMaku
 06 Vas 2016 11:39
Mindule, nei s noriu nei ka. Tiesiog maciau per kazkuria laida ir tiek. Uz sims'ine braidymo lazda 200 amerikonisku pinigu moketi nekils ranka, bet senukuose pasidairyti kokia paprasta, neskestancia ir sulankstoma , kad i kuprine tilptu gal ir vertetu...

Upinis, dekui uz patarimus ir konsultacijas. Karo , bado metu sutikes pati ,sumustiniu paskutiniu pasidalinsiu:)

Siaip pavarcius ivairias studijas, disertacijas, visokiu tarnybu ataskaitas ir paziurejus i skaiciukas (pagal dydzisusia upetakiu kieki kurie virs 3 metu) ir pagal juos isivedus i maps.lt upiu pavadinimus ,dauguma ju - zemaitijoi:))) Vilniaus apskrityje viskas nurinkta ir suvalgyta :)
 #652464   scape12
 06 Vas 2016 14:43
Pasivaiksciojau ir as . Kaip sakant * Kontakto * neturejau, bet atrasta nauju geru ruozu :)
Prikabinti failai
20160206_105300[1].jpg
Dar grisim.
20160206_110002.jpg
sakalynas ;)
20160206_110002.jpg (83.6 KiB) Peržiūrėta 6098 kartus(ų)
 #652469   RastaMan
 06 Vas 2016 16:28
giedriuzzz rašė:200 mokėti nebūtina. Galima rasti ir daug kartų pigiau ;-)
http://viskaszvejui.lt/preke/226/1075/s ... lazda.html
Bet ji neturi kompaso kaip šita :!:
Neįsivaizduoju kaip be jo reikės krantą rast, kad parbrist :-D :-D :-D
P.S. čia nerimtai jei ką :grin:
 #652477   Vilkas
 06 Vas 2016 18:15
Šita skiltį pradėjau sekti prieš gerus pusę metų, bet per visąlaik taip nė kart ir nebuvau pats pamėgint realiai pagaudyt margių, bet visuomet būna pirmas kartas, tad šiandien ir teko tai išbandyt.

Galiu pasakyt, kad žymiai įdomesnė žūklė nei mano įprastinė lydekų medžioklė iš valties. Pastoviai besikeičiantys vaizdai + tas ėjimas = nepastebimai bėgantis laikas, taip bežvejojant prisikaupė belekiek klausimų, kuriuos galvojau išklausinėsiu čia, bet galiausiau kai užibo žuvis net ir daugumą klausimų pamiršau :D Paveikslėlis
Realiai margis gražiau atrodo negu nuotraukose(turiu omeny apskritai nuotraukas) ir žinoma žuvis tikiuosi pradžiugins mane kita kart
Ėjimas: pagal maps.lt +- tiesiai einant nuo auto iki toliausio taško ~2-2,5km, o nueiti tokį atstumą užtruko ~4-5h(nesu tikras dėl tikslesnio laiko)
Kibimai: Mačiau vieną išėjimą(kibimo nebuvo) bei vienas relizuotas kibimas.
Kotas: Kotas mano paprastas lydekinis 240cm 5-25g Jaxon favourite man rodos, bet traukiant šita dorado vobleriuka prieš srovę spiningas išsilenkia netgi labiau nei žvejojant ežere su guminukais(mėgstamiausias mano masalas lydekom). Ir kas dar tai Nežinau kiek kartų buvau pakabinęs voblerius į šakas bet su tokiu spiningu visus "išsimušiau" ar su visa šaka "nukabinau" nuo medžio.
All in all - super, svarbiausia pirmas blynas neprisvilo.
 #652478   aurimas22
 06 Vas 2016 18:16
Buvome atidaryti upetakiavimo sezono is viso sugavome 8 kartu su forumieciu GvidasG.Tai metalas suveike:)
Prikabinti failai
upe.jpg
upe.jpg (119.25 KiB) Peržiūrėta 6010 kartus(ų)
upe1.jpg
upe1.jpg (168.02 KiB) Peržiūrėta 6010 kartus(ų)
upe2.jpg
upe2.jpg (181.25 KiB) Peržiūrėta 6010 kartus(ų)
upe3.jpg
upe3.jpg (168.68 KiB) Peržiūrėta 6010 kartus(ų)
 #652485   Zmeegolov
 06 Vas 2016 19:37
Vilkas rašė:Šita skiltį pradėjau sekti prieš gerus pusę metų, bet per visąlaik taip nė kart ir nebuvau pats pamėgint realiai pagaudyt margių, bet visuomet būna pirmas kartas, tad šiandien ir teko tai išbandyt.

Galiu pasakyt, kad žymiai įdomesnė žūklė nei mano įprastinė lydekų medžioklė iš valties. Pastoviai besikeičiantys vaizdai + tas ėjimas = nepastebimai bėgantis laikas, taip bežvejojant prisikaupė belekiek klausimų, kuriuos galvojau išklausinėsiu čia, bet galiausiau kai užibo žuvis net ir daugumą klausimų pamiršau :D Paveikslėlis
Realiai margis gražiau atrodo negu nuotraukose(turiu omeny apskritai nuotraukas) ir žinoma žuvis tikiuosi pradžiugins mane kita kart
Ėjimas: pagal maps.lt +- tiesiai einant nuo auto iki toliausio taško ~2-2,5km, o nueiti tokį atstumą užtruko ~4-5h(nesu tikras dėl tikslesnio laiko)
Kibimai: Mačiau vieną išėjimą(kibimo nebuvo) bei vienas relizuotas kibimas.
Kotas: Kotas mano paprastas lydekinis 240cm 5-25g Jaxon favourite man rodos, bet traukiant šita dorado vobleriuka prieš srovę spiningas išsilenkia netgi labiau nei žvejojant ežere su guminukais(mėgstamiausias mano masalas lydekom). Ir kas dar tai Nežinau kiek kartų buvau pakabinęs voblerius į šakas bet su tokiu spiningu visus "išsimušiau" ar su visa šaka "nukabinau" nuo medžio.
All in all - super, svarbiausia pirmas blynas neprisvilo.
Vilkas šaunuolis ;-var-var.
Tik pažiūrėjus į ritės būgnelį tai matosi kad kalėdų senelis tau valo naujam sezonui pamiršo padovanot :-D
 #652486   BroniusM
 06 Vas 2016 19:45
Buvau šiandien su draugu (Fishermenu) upėtakio paieškot, vanduo ganėtinai kakava, bet gaudomas, prajom daug km, bet neatsidarėm... Paskui iki mašinos beveik dvi h kulniavom... :-D Voblikai keitalioti, atrodo ir vietos geros ir pravedimai, bet nei bumt... '''bum ,Užtat du bučius ištraukėm ir sunaikinom, bus video ;uolrait , super foto kas atsidarė, nu papasakokit kokiose vietose maždaug radot žuvį ir koks pas jus skaidrumas? Nes kai kakava, labai apgaulingai su duobutėm, pagilėjimais, kliuviniais ir t.t. Atrodo posūkis, grįžtamoji srovė, prabedinėji ir dugną rinkt pradedi, nes gylio nėra ir pan.

Ai dar dėl voblikų: šiandien tiek komachi, tiek trout tune, tiek tricolor'ai bandysi ir rapalos countdownai, bet tarkim komachi aktyvus labai, ką jūs dabar žiemą naudojat ir tvicinant kokios pauzės mždg? Dėkui.
 #652490   aurimas22
 06 Vas 2016 19:53
BroniusM rašė:Buvau šiandien su draugu (Fishermenu) upėtakio paieškot, vanduo ganėtinai kakava, bet gaudomas, prajom daug km, bet neatsidarėm... Paskui iki mašinos beveik dvi h kulniavom... :-D Voblikai keitalioti, atrodo ir vietos geros ir pravedimai, bet nei bumt... '''bum ,Užtat du bučius ištraukėm ir sunaikinom, bus video ;uolrait , super foto kas atsidarė, nu papasakokit kokiose vietose maždaug radot žuvį ir koks pas jus skaidrumas? Nes kai kakava, labai apgaulingai su duobutėm, pagilėjimais, kliuviniais ir t.t. Atrodo posūkis, grįžtamoji srovė, prabedinėji ir dugną rinkt pradedi, nes gylio nėra ir pan.

Ai dar dėl voblikų: šiandien tiek komachi, tiek trout tune, tiek tricolor'ai bandysi ir rapalos countdownai, bet tarkim komachi aktyvus labai, ką jūs dabar žiemą naudojat ir tvicinant kokios pauzės mždg? Dėkui.
Kiekvienose upese skirtingai nes buvome 2 upeliose upetakiniose,dydesnis yra kakava o mazesniam puse velnio o sugaudem bebrynose.Ir toliau nueja nuo ju.
 #652491   Ovidijus
 06 Vas 2016 19:53
Kai vakar zvejojau tai vanduo ganetinai aukstas buvo ir dar kakavinis. Ieskojau vietu kur maziausia srove , ramumu. Sulaukiau kibimo ir lygumoje srove stipri bet pravedus vobleri kiek imanoma arciau kranto sulaukiau kibimo. Voblerius naudojom visokius. Jackson rogos 65, jackall squirell (giliau neriantis) ir pan. Geriau veike didesni ir giliau uzgilinus...
  • 1
  • 236
  • 237
  • 238
  • 239
  • 240
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė