Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #653921   arabas
 17 Vas 2016 19:02
BroniusM rašė:Man rodos tu nelabai atidžiai skaitai :), buvo pranešta GA, ko pasekoje liepta sunaikinti. Ga; žmonės tuo metu reidavo didelėj upėj ar ežere ir du bučiai upelyj tą dieną nebuvo jų pirminis reikalas. Ar siūlai man skundą rašyt dabar? Žodžiu, kad ir kaip aiškiai nupieščiau situaciją, vistiek savo tiesą įrodyt bandysi :grin:
Aš skaičiau labai atidžiai. Pirmuose Tamstos postuose nei mažiausios užuominos apie GA. Vėliau atsiranda ir GA, kuri liepia sunaikinti nelegalius įrankius. Dabar pasirodo, kad GA buvo stipriai užsiėmusi, todėl negalėjo atvažiuoti.

Ir dar. Jei kažką darote, tai darykite iki galo.
Įdomu, ar GA liepė supjaustytus bučius palikti ten kur radote?
BroniusM rašė: Jei tolėliau paėjęs būtum ir antrą tokį radęs, nes čia mes su Fishermenu padirbėjom, bus ir video, tarpkitko šitam upelyj ne pirmą kart jau randam, teko ir tinkliuką vieną apipjaustyt... .
Manau, kad jus esate makaronai. ;-)
 #653924   BroniusM
 17 Vas 2016 19:31
Arabai, tiesiog gaila man tavęs ir tiek... ;), sėkmės praleidžiant pro akis brakūšų veiksmus, siūlau ir toliau visko bijot ir kratytis atsakomybės, viska palik kietiems, nes juk visi turim savo darbus, o kas mūsų neliečia mes netvarkysim, jeigu šiūkšlė gulės ne mūsų kieme nepakelkim ir neišmeskim, geriau palikim ir tegu kiti neliečia, nes juk šiūkūlininkai kažkada surinks ;)

Kiekvienas savaip suprantam daromus teisingus ar neteisingus sprendimus, o aš kaip ir minėjau visad supjaustysiu tinklą jei tik bus sutikimas, ar įspėsiu pažeidėją, o jei reiks ir imsiuos veiksmų jį sulaikant ;)

Kaip Aqua sakė, beprasmė diskusija.

Jei gyvai prie kokio telkinio susitiksim, galėsim apie makaronus padiskutuot.
 #653925   rotveileris
 17 Vas 2016 19:39
BroniauM, kaip zmogus baiges teise galetum ir isiskaityti, ka tau rase pries tai kiti, o ne kaip arklys su akim uzdengtom matyti tik kas tiesiai po kojom :-D
Kitas dalykas, pats rasei, kad norejai eit i neetatinius inspektorius, kas nutiko, kad nepatapai vienu is ju?
 #653926   arabas
 17 Vas 2016 19:48
Broniau, nereikia manes gyvenimo mokyti.
Esu papildęs valstybės biudžetą ne vienu tūkstančiu. Tikiuosi supranti, kad ne iš savo kišenes, o iš brekų, kuriuos pasisekė sulaikyti.
Sekmės ir pačiam.
Ir primigtinai rekomenduoju elgtis pagal taisykles.

P.S. Prie upės tikiuosi nesusitikti.
 #653935   BroniusM
 17 Vas 2016 20:23
rotveileris rašė:BroniauM, kaip zmogus baiges teise galetum ir isiskaityti, ka tau rase pries tai kiti, o ne kaip arklys su akim uzdengtom matyti tik kas tiesiai po kojom :-D
Kitas dalykas, pats rasei, kad norejai eit i neetatinius inspektorius, kas nutiko, kad nepatapai vienu is ju?
Išskaičiau , tačiau paaiškinau situaciją, kad viskas buvo teisėta, bet mano pusėn toliau priekaištai žeriami būvo.

Dėl neetatinio, tai ir toliau lieka mano planais artimiausiu metu, būtent praėjusi dubliavosi su mano magistro gynimu, žodžiu visas dėmesys buvo skirtas tam, tai tiesiog fiziškai nebuvo laiko. Dabar, kai esu žymiai laisvesnis, stojimas į neetatinius yra vienas iš prioritetinių tikslų.
 #653942   rotveileris
 17 Vas 2016 20:46
BroniusM rašė:
rotveileris rašė:BroniauM, kaip zmogus baiges teise galetum ir isiskaityti, ka tau rase pries tai kiti, o ne kaip arklys su akim uzdengtom matyti tik kas tiesiai po kojom :-D
Išskaičiau , tačiau paaiškinau situaciją, kad viskas buvo teisėta, bet mano pusėn toliau priekaištai žeriami būvo.

Dėl neetatinio, tai ir toliau lieka mano planais artimiausiu metu, būtent praėjusi dubliavosi su mano magistro gynimu, žodžiu visas dėmesys buvo skirtas tam, tai tiesiog fiziškai nebuvo laiko. Dabar, kai esu žymiai laisvesnis, stojimas į neetatinius yra vienas iš prioritetinių tikslų.
Linkiu stiprybes ir sekmes sitam prioritetiniam tiksle. ir kai istosi ir pradesi veikla, brukstelk man i privata- pasigirk. tiesog labai smalsu kas pasikeite tenai :)
 #653943   BroniusM
 17 Vas 2016 20:50
Linkiu stiprybes ir sekmes sitam prioritetiniam tiksle. ir kai istosi ir pradesi veikla, brukstelk man i privata- pasigirk. tiesog labai smalsu kas pasikeite tenai :)
:gutgut
Tai aš labiau iš įdėjos ir noriu ten, nes su kuo šnekėjau gan kritiškai žiuri į tai, nes rankos ganėtinai yra surištos, realūs veiksmai plius minus, turi būt atliekami kartu su GA, bet norisi vien dėlto, kad pamatyt kaip veikia pati struktūra. Aišku betkokiu atveju bus įdomi patirtis manau.
 #653950   Slovak
 17 Vas 2016 21:23
BroniusM rašė:
Tie visi teiginiai apie supjaustytas padangas ir t.t., dar labiau kelia šypsena, čia grynai standartinis lietuvis, kas yra matoma mūsų televizijos rengiamose laidose ir t.t. Kad padėčiau, imčiausi veiksmų, bet bijau, kad su manim susidoros, toks grynas sovietinis represinis palikimas, gal dėlto, kad aš ne tos kartos, mano šiektiek kitoks mąstymas. Laisvalaikiu aš vaikštau į sporto salę, ne tam, kad galėčiau prieš kažką paspuikuodamas rodyt savo jėgą, o tam, kad būtent tokiais atvejais, kai koks murzius sugalvos man padangas pabadyt ar su pagaliuku per galvą duot, nereiktų bėgt ir slėptis kol policija atvažiuos, o tam , kad policijos laukčiau su murzium prie kojos.
Na drasus, pilietiskas sportininkas teisininkas, stai tau situacija:
Upe, tu zvejoji, kaz kur priekyje suvis, o gal petarda, o gal pasirode, tu eini toliau palei upe. Iseini is krumu ir matai apie 100-200 m nuo taves prie upes trys vyrokai, isdoroja stirna, tu juos matai jie tave mato. Tavo veiksmai ? Kol atvaziuos pareigunai, nei skerdienos nei tu vyru ir pedsaku nebus.
 #653955   Aqua v.
 17 Vas 2016 21:43
Slovak rašė:..Na drasus, pilietiskas sportininkas teisininkas, stai tau situacija:..... Tavo veiksmai ?....
o tu savo vaikus egzaminuok, pilna cia klausinetoju.....
Bronius savo parode, nufilmavo, kai kiti tik skiedzia apie tukstanciu$, surinktus valstybei :n.nee: :-vimt .
Patinka - dek :gutgut , nepatinka - siulyk savo veiksmus.....
 #653957   BroniusM
 17 Vas 2016 21:50
Na drasus, pilietiskas sportininkas teisininkas, stai tau situacija:
Upe, tu zvejoji, kaz kur priekyje suvis, o gal petarda, o gal pasirode, tu eini toliau palei upe. Iseini is krumu ir matai apie 100-200 m nuo taves prie upes trys vyrokai, isdoroja stirna, tu juos matai jie tave mato. Tavo veiksmai ? Kol atvaziuos pareigunai, nei skerdienos nei tu vyru ir pedsaku nebus.
[/quote]

Pasėmiau popkornų ir atėjau toliau šitos komedijos paskaityt, matau įsivažiuojam... Nuo bučių, iki tryjų vyriokų stirną dorojančių. Čia tas pats kas šnekėtumėm apie banditėlį močiutę apiplėšusį ir ką daryt jei matai ginkluota gauja plėšia banką... :grin: Kas būtų jeigu būtų.

Visi turim fotoaparatus, išmaniuosius telefonus, taigi elementaru Vatsonai, paskambini GA - praneši, filmuoji, pats nesirodai, paseki kur juda toliau. Ar tu tikėjaisi, kad sakysiu šoku ant trijų, kaip C Norissas sulaikau ir ramiai laukiu Ga į bagažinę susikrovęs vyriokus?

O jeigu jau vysis, bėgi, gi reikia realiai vertint situacija :))

Žodžiu, matau lakios vaizduotės :)) Kažkokie nelaimingi žmonės, kad tinklus supjaustėm vos ne brakušos gavomės, komedija be pinigų :grin:
 #653962   Zmeegolov
 17 Vas 2016 22:17
:-D
Paskaičiau jūsų draugišką diskusiją...
Arabas be abejo teisus, geriausia tokiu atveju būtų "priversti" inspektorius dirbt, brakonieriaus pagavimas ar bent jau profilaktiškas pašnekesys nepaaiškėjus bučiaus savininkui atneštu maximalų efektą....bet.....
Jeigu jie iš tiesų negalėjo tąkart atvažiuot (o jie irgi dirba, nesigilinsiu ar maximaliai ką gali, nes yra visokių ir tikėtis kad šias pareigas užima tik ideologiškai nusiteikę piliečiai yra naivu), tai manau geresnis sprendimas buvo išimt ir supjaustyt, o ne palikt tikintis kad atvažiuos rytoj ir spręs tą klausimą....nes ir tikslią vietą nusakyt sunku kai landžioji šabakštynais...
Kitas dalykas....ne kiekvienas toks šustras kad paskambinęs į GA pradėtu aiškint jiems jų pareigas ir gązdint skundais jei neatvažiuos kol skambintojas surukys dvi cigaretes į vietą per bruzgynus į sunkiai apibūdinamą upelio ruožą....
Šitoj situacijoj žvejas padarė kaip jam pasirodė geriausia, pagal aplinkybes...
Geriau daryti kažką negu nieko, o arabo komentaras kad nuo to brekams geriau tai stipriai pramazintas....Svarbiausia kad buvo KAŽKO imtasi, o ne bijant padangų pjaustymo ir vietinių šunų dantų nieko nedaroma....
Takšto :/brazasista
 #653966   giedriuzzz
 17 Vas 2016 22:25
O, bet, tačiau, tas supjaustytas šiukšles tai gal ir reikėjo paimt, o ne numestas palikti ant kranto :roll: Nes juk į tas tinklo liekanas gali ir paukšteliai, žvėreliai, peliukai, kirstukai įsipainiot ;-)
Jei mylit gamtą tai mylėkit iki galo :/braj;
 #653969   BroniusM
 17 Vas 2016 22:31
Ir dar tiem rašytojam, kurių postuose jaučiama ironija " apie sportiškumą, patriotiškumą, teisės mokslus ir pan."
Nesu aš koks "incognito" :grin: , jei kam kyla klausimų ar egzistuojanti persona esu, parašykit pm, parašysiu savo pavardę, Facebooke susirasit, yra nuotraukų ir iš teikiminų , ir iš varžybų ir t.t., tada nurimsit gal... :), nesislepiu aš po nikais kažkokiais, viešumo nebijau, nebijau, kad ateis kažkas padangų pjaustyt, o jei tokias baimes turit ypač Kauniečiam, siūlau ateit pasportuot, sportuoju Viliampolėj "Mangustano" sporto klube yra ten ir salytė pasisparinguok ir kriaušė, galėsim savyginos pasimokint... :))
Todėl ir video ramiai keliu, ne sovietmečiu gyvenam, represijų nebus, o geras pavyzdys galbūt kažką ir užkrės ;)
O, bet, tačiau, tas supjaustytas šiukšles tai gal ir reikėjo paimt, o ne numestas palikti ant kranto :roll: Nes juk į tas tinklo liekanas gali ir paukšteliai, žvėreliai, peliukai, kirstukai įsipainiot ;-)
Jei mylit gamtą tai mylėkit iki galo :/braj;
SUtinku iš dalies, palikom ne vandenyj ir taip supjaustyta, kad nelabai ten kas įsipainios ir tam, kad atėjęs brakūša matytu, kad neliks nepastebėtas. Plius juk nesitampysi bučių su savim xkm palei upelį, o šiaip tarkim važiuojant su dugninėm gaudyt visad šiukšles aprenkam ir tik tada žvejybą pradedam.
 #653971   Vvigass
 17 Vas 2016 22:55
Kai kam jaunas kraujas verda, neišeina užbaigt diskusijų. Svarbu, kad žodis būtų paskutinis jo. Nieko, praeis su amžium. Šiandien per tris valandas kibimų apie 10. Du ištraukti legalūs - 35 ir 40 cm. Keli iki 30 cm. Dar keli atsikabino. Vanduo skaidrus kaip ašara. Ruožas , kaip kažkas sakė, vasarinis, bet vasarą ten retai ką pagaunu :shock:
 #653973   Slovak
 17 Vas 2016 23:24
Aqua v., ne tau sakyti man, ka turiu mokinti, nei kam turiu irodineti savo drasumo.
Uzteko sau jaunysteje irodineti.
Ir man nei nepatinka nei patinka, veiksmus pirmam poste Arabas aprase. Paskui jau galima ir pjauti.
Pats is seniau buvau istraukes ir supjoves tinklus, paskutiniais metais nemanau, kad tai buvo teisingas sprendimas.
Arabas, lyg tai irgi reportaza dare apie tokius pacius savo veiksmus pries pora metu.

BroniusM, tai ne vaizduote, tai realus ivykis, ir kaip rasiau, "aktyvistas" buvo pastebetas.
O koks tu teisininkas matosi is: Visi turim fotoaparatus, išmaniuosius telefonus, taigi elementaru Vatsonai, ..........................., filmuoji.

Taip, ironiskumas, bet ne tau, o tavo jaunatviskam maksimalizmui.
 #653977   giedriuks
 18 Vas 2016 02:50
gerai cia ziuriu upetakius gaudot vingriuose teisingumo ir teisetumo upeliuose. :-D
siaip abi barikadu puses savo mastyme turi racijos. viena vertus neturetumem uzsiiminet teisingumo igyvendinimu, nes tokiu igaliojimu kaip ir neturim. kita vertus problema ta, kad grieztai laikantis tu taisykliu kazin ar gausim ta geriausia rezultata, koki taisykliu kurejai isivaizdavo jas rasydami. realiai zinant padeti musu saly, kazin, ar radus kazkur toli miskuose ar laukuose prie kokio upelio brakusu irankius ir paskambinus GA ji tuojau leks i ta vieta brakusu tykot. na, nebukim naivus. cia ne prie kokio gerai privaziuojamo ezero tinkla rast, situacijos is esmes skirtingos, nors formaliai vienodos. tad manau nieko cia blogo, kad tokiais atvejais tikri zvejai biski painspektoriauja. :grin:
 #654005   MikuMaku
 18 Vas 2016 11:28
Kaip suprantu is keliu paskutiniu puslapiu mazai kas kimba arba negaudote:)
Jus geriau surasykite savo upetakiniu kotu pavadinimus , kad milijonu nemetyti veltui. Tiesiog reikia vieno gero, rimto koto grynai upetakiui. Issirinkti sunku, visi pardavejai "buria" apie ta ar ana, arba: "... galime uzsakyti tik modeli pasakyk..." Internetu pirkti nemegejas, bet jei kas duotu palsikyti koki superini kota tai gal ir isdrysciau uzsisakyti:)
 #654024   rotveileris
 18 Vas 2016 14:25
MikuMaku rašė:Kaip suprantu is keliu paskutiniu puslapiu mazai kas kimba arba negaudote:)
Jus geriau surasykite savo upetakiniu kotu pavadinimus , kad milijonu nemetyti veltui. Tiesiog reikia vieno gero, rimto koto grynai upetakiui. Issirinkti sunku, visi pardavejai "buria" apie ta ar ana, arba: "... galime uzsakyti tik modeli pasakyk..." Internetu pirkti nemegejas, bet jei kas duotu palsikyti koki superini kota tai gal ir isdrysciau uzsisakyti:)
Gerai pradesim nuo supratimo formavimo :ruko Kokios tau meeergos patinka: blondines, briunetes, rudes, liesos, vidutinio sudejimo ar putlutes, aukstos su kojom is pazastu ar zemos trumparures, rusaites ar lenkaites o gal lietuvaites?
Tai lygiai taip ir su kotu ;uolrait vieni gaudo vienu parametru irankiu ir tuo dziaugiasi, kiti tuo tarpu ima visiskai kitokiu duomenu kota ir taip pat laimingi. as neisivaizduoju, kaip galima issirinkt kota jo net neciupinus. aisku jei mokesi 1200 eu tai tikiu, kad toks kotas net inoringiausia zveja padarys laimingu, kur besidesi tiek sumokejes, bet parametrai vistiek bus svarbus. tu bandei skaitinet apie tai kas kokiais yrankiais zuvauja? speju, kad ne, nes jei butum skaites apaktum kokia irankiu ivairove ir kiekviernas yra patenkintas. pvaz as neisivaizduoju kaip galima zuvaut upetaki 5-12 g kotu., bet kiti tiesiog kaifuoja nuo jo, tuo tarpu man tai kuolas. tai va kokia ta politika pasirenkant kotus: kas dziugina viena, nebutinai tai turi dziugint ir kita '''bum
 #654030   arabas
 18 Vas 2016 15:04
rotveileris rašė:...as neisivaizduoju kaip galima zuvaut upetaki 5-12 g kotu., bet kiti tiesiog kaifuoja nuo jo, tuo tarpu man tai kuolas
Pats tu kuolas :-D Aš čia draugiškai. Bet apie mergas viskas teisingai.

Turiu tokį ... Šimto metų senumo Fenwick'ą . Na, ne šimto, bet dvidešimt jau turėtų būti. O toks kotas :gutgut Dabar tokių su žiburiu nerasi. Gaudau su juo žiemą. Vasarai turiu Avid'ą makaroną iki 6gr. Ir abu man tinka.
 #654031   MikuMaku
 18 Vas 2016 15:10
Man tiesiog idomu kas su kokiais zvejoja. O moralu as jau prisiklauses ne tik cia bet ir is zmonos:)
 #654063   berg
 18 Vas 2016 17:27
Nu as ne ekspertas, bet paskaicius ir pasiklausius zmoniu kurie gaudo tikrai ilgai, tai susidariau tokia nuomone:
Ilgis: tai pacio asmeninis pasirinkimas, aisku kazkiek atsizvelgiant ir i upe/upelius kuriuose gaudai
Uzmetimas: pasiziuri kas mazalu dezuteje, ir matai ko reikia. Manau iki 7-8g uzmetimo pilnai uztenka. Jei dar amerikonas tai ir daugiau pakels (cia jei netycia sukre ant sroves uzmesi). Gi su 15g vobleriais nezvejoji. Kiek ten tie rigge ir tt sveria. Mizeris.
Akcija: kad geriau gesintu pasispardymus -moderate, md-fast, kad lengviau tvichinti. Is esmes kad neapsikroves butu ciut kietesnis, o kai zuvis uzseda, dirbtu 2/3 koto.
Kas dar? Rankena - kas patinka.
Ir apibendrinant, kuo spinas labiau sasyska, tuo lengviau laikys zuvi ir gesins pasispardymus. Bet jei noresi ja pats valdyti tai bus sunkiau. Jei imsi kietesni, tai kontroliuosi zuvi lengviau, greiciau ja istrauksi ir maziau nuvarginsi/suzalosi.
Ar as klaidinga nuomone susidariau?
 #654101   MikuMaku
 18 Vas 2016 21:49
Rotveileris - kaip piktas suo ir loja ,ir ikasti moka:)
Turiu silpnybe paraboliniams kotams ir ilgakojoms lietuvaitems :-D Ilgakoja lietuvaite jau issirinkau ''plot bet koto upetakiams ne:(
Rotveileri: koki kota turi? Tiesiog idomu.
As suprantu , kad vienos nuomones nebus, bet pasidalinti patirtim juk galima.
Pasikartosiu: nusipirkau, paskubejau su Tict Ice Cube drift'u 69 iki berods 5g. kaip nuogas i pirti ir nepatenkintas... Norisi kazko kito. ITuriu sapaliniu pora , bet 290cm per ilgi. Todel ir idomu isgirsti kur pirkote, su kuo zvejojate ir kuo esate patenkinti kuo ne.
Lydekom tvicingini kota, lasisom (nors nesu pagaves, bet ziauriai prilipo) - salaciams, karsiams match'a ir sapalui galeciau issakyti savo nuomone apie kotus, bet tema ne apie tai...
Reikia koto gero, liauno ne trumpesnio nei 230 koto upetakiui. Gal kas ka rekomenduos?:)
 #654116   arta777
 18 Vas 2016 22:40
Miku Maku,ar neteko domėtis MC Finetail?Su draugu nusipirkom šapalams gaudyt,abu vienodus,2.4m.iki 10gr.Aš dar laukiu sezono pradžios,draugas užvakar jau apžuvino upėtakių žūklėj,liko labai patenkintas.Turi jis tavo norimo paraboliškumo,bet tokio...protingo,nėra botagėlis.Aš irgi Vilniuj gyvenu,galėtum ir gyvai apžiūrėt.
 #654150   arabas
 19 Vas 2016 11:03
Per šventes nusmaugiau vieną trisdešimt penkių totalioje kakavoje.
Galvoju, iš kur šitos tatuiruotės?
Prikabinti failai
DSCF3863.JPG
 #654152   rotveileris
 19 Vas 2016 11:11
Panasu, kad akys buvo kiek per dideles arba suplyses tinkliukas buvo :ruko
As esu ir pora pagaves su panasaus stiliaus taituruotem, bet tuokart neisigilinau nuo ko jos, bet dabar akivaizdu kas juos taip istaituruoja. Versline zvejyba isgujom is vidaus vandenu, kad nestekentu musu ezeru, bet klausimas taip ir isliko neisprestas, kada patys nustosim tuos telkinius stekent... '''bum
 #654185   D911
 19 Vas 2016 14:20
arabas rašė:Galvoju, iš kur šitos tatuiruotės?
Aš galvoju, kad tinklo žymės...
 #654192   gintaras021
 19 Vas 2016 15:03
MikuMaku rašė: Reikia koto gero, liauno ne trumpesnio nei 230 koto upetakiui. Gal kas ka rekomenduos?:)
Panašu, kad tau tikų Wild River, WS76MLF, 3,5-14g. Pats tokį naudoju, patenkintas, tačiau šiuolaikinių japoniškų spiningų nesu bandęs.
 #654199   PelkiuSenis
 19 Vas 2016 15:22
gintaras021 rašė:
MikuMaku rašė: Reikia koto gero, liauno ne trumpesnio nei 230 koto upetakiui. Gal kas ka rekomenduos?:)
Panašu, kad tau tikų Wild River, WS76MLF, 3,5-14g. Pats tokį naudoju, patenkintas, tačiau šiuolaikinių japoniškų spiningų nesu bandęs.
Atrodo ir pats toki naudoju, tik dėl koduotes nesu tikras :) Tai man labai patinka. Bet jei sirdis megsta lengvuma, kaip berods Rotveileris, tai tada netiks, teks ieskotis kokio iki 7g :)
  • 1
  • 241
  • 242
  • 243
  • 244
  • 245
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė