Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Upėtakiniai vobleriai, kiti masalai, vietos
 #655301   rotveileris
 26 Vas 2016 15:03
PelkiuSenis rašė: Tuo labiau, kad ne vienas specas rases, kad per diena patikrina kelis ruozus ar upelius, kai jau turi atsirinkes vietas, o ne netikslingai blaskosi po visa upeli.
Nu nu... o kaip užaugt iki ,,specų''? Kaip atsirinkt tuos 25 taškus per visą dzukijos regioną, kurie išsidėstę per 8-uonis skirtingus upelius? gal gali mane pamokint nes jau baigiu pavargt besimokindamas :superšokas
Beja išduosiu vieną nedidelę paslaptį- dauguma senūjų specų atsirinko tuos geriausius taškus gaudydami sliekais, kas naująjai upėtakiautojų kartai nebevalia :/braj; Todėl ir mokytis tenka skirtingai :ruko
 #655304   Baranauskas
 26 Vas 2016 15:18
blem , Miki Maki, per daug užsidegęs esi, gal geriau tu atsisėsk, to konjako įsipilk ir kolkas...Kolkas paatostogauk, nėra dar tas metas, kai upėtakį pagaut lengva...Dar reikia luktelti, nuosekliai perskaityk visas temas apie upėtakius šitam forume, gali ir kitur...Ta pati google ,youtube įvedus upėtakis tiek info išmeta, upės ir taip toliau, kad čia nieko nebenuslėpsi ir jokių paslapčių nebėr...Įšils vanduo, tada ir pačiam maloniau bus prie upės paslampinėt, pradėsi upę pažint, kai droždamas nuosekliai kažkur pagausi, pagausi vieną, antrą, trečią, susidarysi vaizdą, kur upėtakis slepiasi, kokių vietų reikia ieškot...Masalai - daug apie juos apkalbėta, pasižiūrėk,ką pats dėžutėj turi, pažiūrėk, ka pvz toks rotveileris turi, tada visus perdėliok iš vienos vietos į kitą, pasidžiauk, kuris tau gražiausias...Tokiu metų laiku tai padeda laukti pavasario :) Kas dėl upėtakio baidymosi, patikėk manim, nėr jie baikštūs jau tokie kaip čia šnekama, brisi upe prieš srovę, pamatysi kaip rėvose mažam gyly sprindinukai prie kojų laksto, bus taip, kad ir didesnis griebs masalą prie pat tavęs. Su laiku perprasi, kas kaip...P.S. nelandžiok tu dabar po tuos šabakštynus, ir šiaip didesnį upėtakį tokiam aukštupy pagaut sunku. Mažas upelis - maži upėtakiai, tegu kiti užmėto mane akmenim, bet čia mano praktika. Ir šiaip dabar tokiu laiku ieškok upelyje "prūdo". O daba į sveikatą, šausiu konjako ir aš, perdeliosiu voblerius iš vienos dėžutės į kitą, ir lauksiu kol upės bus panašios į upes.
 #655312   MikuMaku
 26 Vas 2016 16:15
Nelakstau as po tas upes:) Jei jau nuvaziuoju tai i viena ir laiko negaistu pervazinedamas.
Vilkas: tiesiog siauras upelis. Prisskaites, kad jie viska girdi ir t.t. Cia atsistosi - pamatys, cia lipsi, tradkes - isgirs , brisi - isgirs ir pamatys:)
Perskaites as cia ta temas. Vienam forume (rusiskam) net su ivariu situaciju pavaeiksliukais ziurinejau. Net buvo formule kaip apsksiciuoti ar upetakis tave mato (jei zinai, numanai jo stovejimo vieta) bet cia jau kosmosas:) Reik atsispausdinti ir i bridkelniu kisene isideti:))) O vobleriukus jau atsibodo glostyti ir delioti is vienos i kita dezute:) Viena vakara jau net buvau sugalvojes perdazyti (su dukros flomikais) :) Nuo tada nusprendziau, kad geriau jau porai valndu nulekti prie upelio ir vobleriukus paplukdyti bet kokiom salygom, Ta ir darau:)
Gal ir ne pats geriausias laikas upetakiams, bet vasarai atsirinkti kelis ruozus jei jie nepasikeis gal ir nera pats prasciausias laikas. O kai upetakiai bus aktyvus - nelaikas mokytis ieskoti ju:) Tik kaip suzinoti ar yra ten ju?:)
Rotveileri: nenori manes prainstruktuoti?:)
 #655317   aurimas22
 26 Vas 2016 17:09
Kietai jus,yra ir tu upetakiu mazam upelyje,eini ir svaidai visur.Is eiles ir zinosi.Pats pagrindas mano mazieju upeliai man jie yra jega!
 #655318   hoples
 26 Vas 2016 17:29
man irgi mazas upelis labiausiai prie sirdies, pagaut tokiam lengva labai, jei yra kazkas. mazi upetakiai tikrai nera baigstus, dideli - kitas reikalas. kiek kartu mazam upelij viena kita trecia maza pagauni. is uzpakaliu jauti kad tam medyje uz 20 metru isiropstes profesorius. eini artyn siulai vobleri, siulai ka nori , galiausiai sakai nera. uzlipi i ta pati medi kur galvojai kad docentas yra, ir kai sauna:)

Tuo zavus man mazi upeliai, viska po kojom matai, buvo , nebuvo, buvai teisus ar ne. manau mokytis suprast kas kame mazam geriau, nes didelej upej nezinosi kaip yra istikruju, o mazam pamatysi
 #655342   starka
 26 Vas 2016 20:16
skaitau apie upėtakius, ir vis prisimenu ankstesnius laikus kai vaikas būdamas su betkokiu batkočiu juos gaudydavau.. atęjo laikas malonumui :) patarkit kokį kotelį pasirinkti jų gaudymui, bo seniai jau buvau prie upės.. kadangi nedažnai juos galvoju pavilioti tai biudžetas vien tik koto koks 100-150, kainos ir kokybės atžvilgiu geriau kuo pigiau :)
 #655343   Sharyginas
 26 Vas 2016 20:19
MikuMaku rašė:Vis per maps.lt pasiziuriu as i ta Merky ( licenzini ruoza) bet taip ir lieka...
Norisi truputi pramokti ir suprasti apie ta upetaki kur nera zmoniu (cia tik man taip atrodo) Nors keli kalbinti forumieciai irgi ten lankisi:) Geras zenklas :gutgut A tai Merky ten "elitas" zvejoja tik:) Geda gedos aptureti:)))
Na nieko, manau uzsiimsiu as sios dienos upeliu ir pameginsiu kokiu 10 zvejybu padaryti tam paciam ruoze ir paziuresiu kas ten gaunas:) Gal ten tiesiog siandien nebuvo penkiasdesimtuku "uzeimo" is motinines upes :-D
Gal ir nuskambes kvailai tas klausymas bet pameginsiu: prie " varinio vandens" skaidraus ,kokias spalvas naudojate?

P.S. Bet jei kam kils noras truputi praktiskai mane pamokyti, kad ir prie sios dienos upes , tai as pasiruoses:) Viskio arba konjako "maza nol semke" guli bagazineje ir laukia naujo savininko :)
Jau metus skaitau šia tema bet vis nedrysau rašyti ir klausti, o dabar šove mintis net patarti.
miku maku aš upėtakius pradejau žvejoti lygiai prieš metus praeita pavasari ir būtent Merkyje ir tikrai drasiai galiu pasakyti, kad mokytis ten yra tikrai gera vieta, jau per pirma žūkle pagavau pirmus tris upėtakiu savo karjeroi, taip pat ir didžiausia 48cm, o dėl to kad sutiksi ten kažka ir gėda bus prieš kažka giliai abejoju tik viena karta esu ten sutikes žveja.
O dėl triukšmo prie upės galiu pasakyti tik tiek, didžiausia upėtaki pagavau isibrides iki vidurio upės o jis man masa griebė iš po kelmo kuris buvo prieš mane lygiai per 2 metrus. :grin:
 #655365   aras-paukstis
 26 Vas 2016 23:09
siemet ten buvau tris kartus. pirma karta pries tris savaites. pirma zvejyba vienas apie 30cm. buvo prilipusiu pora delyciu. pagautas tiesiam vienodos sroves ruoze. antra zvejyba pries savaite vienas pagautas apie 30 cm virs naturalios uztvankeles is nuvirtusio medzio istrigusiu saku nendriu ir dar velnias zino ko. gilis nedidelis bet virs 60cm tikrai. kitas is pagylejimo nukloto akmenim su keliais rieduliais tris kartus lydejo tvicinama vobleri. i ta pati vobleri tolygiai vedant demesio nekreipe kaip ir i dar kelis pasiulytus skirtingo darbo ir spalvinimu. ta diena draugas naujokas tik kelis kartus buves upetakiauti pagavo 4 upetakiukus nuo 25 iki 35 cm be deliu ( matmenys is akies matuoti) ant nezymiu pagylejimu greitoj srovej. sios dienos rezultatas man buvo vienas isejimas, drauguj naujokuj vienas nusipurte apie puse kg (jo zodziai). yra toks posakis, kad naujokams sekasi. kap jis sugebejo mane apgaudyt neturedamas patirties ir turedamas spro firmos raudongalvi. jis pakrante net eina kaip dramblys. as buvauapsales.
 #655392   MikuMaku
 27 Vas 2016 10:00
Blyn, negi i ta Merki reiks vaziuoti?:)
O , jus i akstupi vaziuojat? Nors teko girdeti, kad yra puikiu ruozu ir nelicenziniame ruoze...
 #655423   PelkiuSenis
 27 Vas 2016 15:46
Tik nervina tas licencijos pirkimas ir spausdinimas. '''bum Nes namie kai printerio nera - tai labai planuotis turi...
 #655426   Vilkas
 27 Vas 2016 16:33
Patarkit kolegos kokio spalvinimo voblerį būtumėt dėję tokiai vietai (žiūrėtė prikabinti failai).
Metimą dariau iš tos pačios vietos kaip ir fotkintą ir graži žuvis voblerį sekiojo ~30s. kol aš ten jį visaip tampiau, kad tik užkibtų.Paveikslėlis
Prikabinti failai
IMG_20160227_102647.jpg
 #655430   RastaMan
 27 Vas 2016 17:18
Jei nepavyksta išprovokuot atakai, bet vis sekioja, bandyk voblerio modelį pakeist, neretai tai padeda. Gali dar tarp metimų pauzes padaryt, tarkim jei rūkantis esi ir matei iš kur žuvis "ateina" ir kur pasislepia, tai ramiai parūyk :grin: ir tada vėl bandyk.
Iš foto matosi jog vanduo skaidrus, mėgstu natūralias spalvas, tai ir kaišiočiau "natūralus"
 #655438   wovchik
 27 Vas 2016 18:02
siandien pagautas vienas 35cm. o kitas grazuolis krante atsidurt nespejo :) pagautas ant lenkisko ranku darbo voblerio :)
Prikabinti failai
Nuotrauka0233.jpg
 #655439   Vilkas
 27 Vas 2016 18:09
RastaMan, pirmu metimu jin pradėjo sekiot, o paskui nepastebėjau, kur pasislepė ir kad ir kiek dar bandžiau nebemačiau jos ir masalą buvau pakeitęs į naturalesnį, bet nieko.(Mėčiau ir žaidžiau ten dar geras 5-8min), o paskui užmečiau akį į savo masaliukus ir ranka kažkaip nekilo ryškaus dėtis (kažkaip niekad nekyla ranka ryškaus masalo dėtis).
hoples, atvirai pasakius, tai net nežinau koks rajonas.
 #655454   upinis
 27 Vas 2016 20:18
Pajudinau ir aš šiandien savo senus kaulus :-D . Iš anksto nusiteikiau pasižvalgyti plačiau tai taip ir padariau.
Pirmiausia patikrinau du mini-upeliukus, tikėdamasis, kad dabar jie gal tinkami žūklei. Deja, deja... Net spiningo neišsitraukiau.
Tada pasukau į myžupio vardo vertą upeliūkštį. Pasivaikščiojimas nebuvo visai tuščias. Du legalumo ribą įveikę margiai gavo pamokėlę, kad reikia būti atsargesniems. Masalas jiems buvo vos ne į nasrus įbruktas, nes patys iš toliau priplaukti nesiteikė.
Vieną teko bristi ir krapštyti iš šabakštyno.
Vakarop dar spėjau pervažiuot į normalaus dydžio upelį. Net brydkelnes teko užsimaut. Bet nepadėjo - žuvis nepasirodė.
Ėmė ir temt pradėjo. Teko baigt žvalgybas.
Prikabinti failai
20160227_125015.jpg
 #655476   mindoze
 28 Vas 2016 00:07
vilkas, neteisingai stovejai, upetakis tave pamate ir vsio iki rytojaus ar poryt ragai jis isten nelys. tavo metimas turejo buti kaip foto iki pirmo medzio i tos vietos kur stovi tada gal sansa turetum. voblos spalva gana gera, tik yra minusas tai, kad labai nerianti si vobla. paimk koki Dorado stick 4cm ar tai 5 cm neatsimenu ismieros zinau tik spalvinimo nr tai GFR ir bomba visiem margiam nors ir liezuvis didelis, bet dorado galima kontroliuoti pagal save TY nuleidus kota jis gileja pakelus puse vandens eina. seip is esmes tai tas pat kaip pas tave foto tik reikia ismokti paduoti ir pravesti teisingai ir viskas gausis. kaip minejai apie 30 cm parsivijo tai realiai nedidelis. kai parseks panasaus i pauliaus 56 cm tada drebesi :-D zodziu WELCOME!
 #655524   Vilkas
 28 Vas 2016 15:21
Dėkui mindoze, bandysiu nusipirkt tokį, o ~30s mano poste reiškė 30 sekundžių, na bet upėtakis atrodė didesnis nei legalus, nors neaišku kaip ten iš tikro būtų jį išsitraukus (vakar mačiau daug nelegalų tam upely)

Beje ar jum irgi sukasi valas žvejojant tik su tuo segtuku ant kurio "maunasi" masalas?
 #655538   RastaMan
 28 Vas 2016 16:53
mindoze rašė:...Dorado stick 4cm ar tai 5 cm neatsimenu...
Puikus masalas būtų jei bent kiek geriau mestųsi :( , bet deja....
 #655541   DiCarpis
 28 Vas 2016 16:57
Siaip ne visai i tema, bet skelbimu tema "perku" nelabai populiari, tai...
Nupirkciau (ar gal geriau sakyt "supirkciau") upetakinius japoniskus skestancius voblerius su nulauztais liezuviais. Pvz, timon, trout tune ir pan. Gali buti be kabliu, visokie apsilaupe ir kitaip negrazus. Svarbu per puse neluze. Jei ka, pm ;)
 #655547   AAAzzz
 28 Vas 2016 17:39
RastaMan rašė:
mindoze rašė:...Dorado stick 4cm ar tai 5 cm neatsimenu...
Puikus masalas būtų jei bent kiek geriau mestųsi :( , bet deja....
Tikra tiesa... masalas ir dirba neblogai, ir žuvį gaudo, bet su balistinėm sąvybėm ne kas. Dažniausiai jį stengiuosi kur nors paplukdinti po šakom šalia kranto, kuriuo einu. Kartais ir išprašau ką nors iš tų šakų.
 #655550   docentasss
 28 Vas 2016 17:47
sveiki, ir aš neiškentęs atvirojo vandens sezono pradžios susidomėjau upeliai ir upėtakiais , prieš dvi savaites buvau Uloje su draugu, draugui mažas margis atsipurtė daugiau nei kliovo, o vakar buvau licenziniam Merkio ruože nuo Jašiūnu kilau aukštyn irgi su draugu, nustebino baisus šiūkslynas aplink... vis gi Šalcininkai... bet neturėjom nė kliovo, tik iš duobės ties sulėtėjusia srove pliaukštelėjo vandens paviršiuje upėtakis, poto , net iššoko virš vandens plaukdamas prieš srovę, vaizdelis tikrai ispūdingas, toki vaizda esu matės tik Nemuke, kai karpiai ar kitos žuvys iškyla viršs vandens, band-iau tam tpj vieto pakiles aukščiau papludykt plaukianti paviršiam voblerį, ir visai kitaip, bet matomai praktikos stoka nepadėjo jo išprašyti, tikrai buvo apie keturiasdešimt cm margis. Aišku draugą dvi žūklės be laimikio ir kelione iš Kauno siekianti beveik pora valandų demoralizuoja, bet iš esmės pabuvome gamtoje, pamankštinome sanarius, ir jautėme malonu nuovargį. Bet Ką patartumėte nuo Jašiūnų kilti aukštyn ar žemiau? Ka dar patartumetė apie Merkio licenzinį ruožą? Esu naujokas ir reik daug daug pamokų :) Esu optimistas pernai tik pradėjau žuklavimą visais stiliais :) tai saskaitoje yra lydedų , nelegalus šapalai, ešeriai, po starkių, kilogramo trijų šimtų gramų lynas :) tokia statistika, kaip pirmam sezonui visai manau neblogai :)
 #655553   Vilkas
 28 Vas 2016 18:06
Patarčiau perskaityt abi pagrindines temas apie upėtakius, nes man tai jos tikrai labai padėjo. Tiem kas žvejoja tam išnuomotam Merkio ruože, gal galit pasakyt kaip jis atskirtas nuo neišnuomoto? Ta prasme ten užtvanka kokia nors yra ar tiesiog paprastas tiltas ir yra riba?
 #655555   rotveileris
 28 Vas 2016 18:13
DiCarpis rašė:Siaip ne visai i tema, bet skelbimu tema "perku" nelabai populiari, tai...
Nupirkciau (ar gal geriau sakyt "supirkciau") upetakinius japoniskus skestancius voblerius su nulauztais liezuviais. Pvz, timon, trout tune ir pan. Gali buti be kabliu, visokie apsilaupe ir kitaip negrazus. Svarbu per puse neluze. Jei ka, pm ;)
Reikejo anksciau rasyt '''bum buciau 2 timonus be lieziuviu padovanojes, o dabar as juos sulauziau per pus :superšokas mat ziema ilga, tai kad neprarast metimo mazose erdvese igudziu, treniruodavausi namie metimus su spiningeliu po kambarius... tai pasirode timonai labai greitai luzta per pus :mėlynvarla
 #655563   Aqua v.
 28 Vas 2016 18:32
rotveileris rašė:... tai pasirode timonai labai greitai luzta per pus :mėlynvarla
Jo, Timonai pagaminti is kazkokio 'nelabaijaponisko' materiolo. Didesnieji (88mm) mielai siurbia vandenuka per skilusi korpusa. Turiu asmenine nuomone (pagrista asmenine patirtim), kad tai ivyksta net del paprasciausio naudojimo pagal paskirti ir normaliom salygom: tolimo uzmetimo saratas pramusa korpusa pasikartojanciu metimu metu.
As jau turiu posaki apie si ir panasius modelius: gerai sugalvotas, geras modelis, bet s...dinai pagaminas :/nek
 #655570   DiCarpis
 28 Vas 2016 19:31
rotveileris rašė: Reikejo anksciau rasyt '''bum buciau 2 timonus be lieziuviu padovanojes, o dabar as juos sulauziau per pus :superšokas mat ziema ilga, tai kad neprarast metimo mazose erdvese igudziu, treniruodavausi namie metimus su spiningeliu po kambarius... tai pasirode timonai labai greitai luzta per pus :mėlynvarla
Tai kita karta galesiu duoti metalo pasipraktikavimams, o timonus pataupyk :)
 #655580   arabas
 28 Vas 2016 20:16
Pasikabino gyvenimo matęs pusmetrinis: uodega apgraužta, per kuprą randas...
Prikabinti failai
DSCF3877.JPG
DSCF3876.JPG
  • 1
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • 303
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis