Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos; pašarai, masalai, sistemėlės
 #211861   savas
 04 Rgp 2010 14:15
Nu cia jau is pasaku srities, kad per 2 val. - 40 karsiu (butent KARSIU, o ne siaip zuvelioku). Paskaiciuojam: 2 "zvejai megejai" - 40 vnt, arba po 20 kiekvienam per dvi valandas, t.y. po karsi kas 6 minutes istisinio 2 val. gaudymo. Ar realu? Suprantu, buna momentu, kai zuvis kimba viena po kitos, bet kiek laiko tai trunka? O cia gaunasi visos dvi val. istisinio traukimo. Tai kokiu greiciu reik maustyt "sumustinius" su naktiniais ir kokiu greiciu traukt ir atkabinet zuvi? Briedas...
P.s. Nesveika pateikt norima, kaip tikra... :-D
 #211862   Stabas777
 04 Rgp 2010 14:25
na nesakau kad visi nesugaunat, bet daug is jusu tikrai griztat nosis neleide, bet uztat pasigrozeje gamta:D beje metu pas mane normaliai, bet juk ne apie tai cia renkames pasneket:D
na jau ne pasakos tevas pas mane su dviem meskerem gaude, tai budavo momentu traukia dar viena zuvi, o kita meskere jau i vandeni tempia kita zuvis:) va tokie pasiute karsiai cia pas mus zemaitijoj:D tai va linkiu ir jums ant tokios karsiu zukles pakliut kada nors
 #211867   giedriuzzz
 04 Rgp 2010 14:49
Kadangi stabas esi super duper profesionalus zvejys, tai gal naujokeli :oops: pamokytum kaip tuos karsius gaudai. Matai as labai noriu pagaiti nors kilogramini karsiuka, bet beda kad nemoku :oops:
Gal papasakotum kokius irankius reikia naudoti, valus, pludes. Kokius pasarus naugoji, masalus, kaip pasirenki zvejybos vieta ir t.t.
Buk geras patark ka nors nemokanciam zvejoti :oops:

P.s. O gal kada galetum paimti kartu mane i savo zvejyba, nors paziureciau is sono kaip tu juos ten gaudai :oops: Kadangi cia nieks nemoka zvejot tai visos viltys tik i tave ;-)
 #211870   Shtulas
 04 Rgp 2010 15:07
Nelabai suprantu prie ko cia "jus nepagaunat"? Viena karta pavyko pagaut su savo bambukine daug zuvies, tai visa gyvenima dabar galvosi ir kelsies, kad tu vienintelis cia tiek pagauni? :D Nusileisk ant zemes! Manau ne man vienam is cia esanciu rupi ne zuvies kiekis, o pati zvejyba ir jos didelis bei grazus pasaulis.
Kalbant apie asmenini reikala tempiant zuvi... Kai tempi zuvi namo vienas iki 5 kg. svorio, tai - tavo reikalas. Kai tempi zuvi namo vienas virs 5 kg. svorio, tai - jau gamtosaugininku ir gyvaja gamta mylinciu zmoniu reikalas.
Tiesa kazkas pasake: jei nesugebi elgtis kaip tikras, padorus zvejys, tai gal geriau isvis patylek ir girkis savo laimikiu savo kaime bobutem, kurios bus apakusios nuo pagauto kiekio ir joms bus neidomu kokiais budais tu ja pagavai.
Pabaigai.
Tokiu kaip tu yra ne vienas ir ne du. Gaila, nei mes, nei musu valstybe negalim tokiu isnaikint, kad ir kaip noretume. Todel kiekviena karta sutikes toki zveja, paskambines GA inspektoriams, jauciu gerokai didesni malonuma, nei tu pagaudamas 100 kg. lydeku jaustum.
Patarimas. Jei esi nusizenges/kaltas, tai buk malonus, bent akiu nedraskyk. Taip bus geriau visiems.
 #211883   ansanas
 04 Rgp 2010 15:25
Pusiau rimtai pusiau juokais mano pamastymas: Zuvu pagaunama maziau ne del to,kad ju maziau,o del to,kad ji gudreja,o gudreja ji todel,kad pagave atgal paleidziam. Sakykim pasirenkam nedideli telkiny kuriame daug lydeku na ir gaudom viena ir ta pacia blizge kiekviena diena, pradzioj tarkim pagaunam po kokiu 10lydeku per diena ir jas visas paleidziam.. poros savaiciu su ta pacia blizge vargubau ar pavyks nors viena pagaut.. Taigi nors ir atrodytu,jog zuvies telkiny sumazejo,o istikruju ji tik ismoko atskirti klasta.. Tas pats ir su taikiom zuvim. P.s neseniai mokslininkai nustate,jog zuvys tarpusavy komunikuoja "kalbasi". Nepriimkit uz gryna piniga kaip jau sakiau rasau tai pusiau juokais pusiau rimtai.
 #211919   Skersnukis
 04 Rgp 2010 17:01
ansanai si tavo aprasyta teorija is pirmo zvilgsnio gali atrodyti teisinga, bet man kur kas logiskesne teorija yra ta kad ne zuvys "protingeja" o tiesiog isgaudomos maziau atsargios. Apie tai kazkada senai senai buvo rasyta "Meskeriotojo" zurnale. Tos kurios drasiai griebdavo dirbtini masala ir veliau ji sekmingai griebia. Man si teorija yra arciau tiesos.
Faktas vienas - nera tokio telkinio Lietuvoje bent jau nesu girdejes, kuriame pvz. lydeku butu paleidziama atgal daug daugiau nei pasiimama, tad kaip galima daryti isvada kad zuvys pasimoko???
 #211920   Ignelis
 04 Rgp 2010 17:04
reikai "shustru" spiningistu but kad viena blizge 10m gaudyt... :lol: patikek spiningo masalu ivairove ziauriai didele, plius dar technika..., na nebent tam prude yra kox "lydeku universitetas" :lol: kuriame jos renka duomenis, stebi kaip spiningas evoliucionuoja ir numato eteities atradimus... :grin: o pt viso to savo mailiu moko.. :?
 #211968   Stabas777
 05 Rgp 2010 06:42
tai ka cia mokysi zvejot jei kaip sako Shtulas tuo kad viea karta tepavyko kazka pagaut ir tuo labiau tik su bambukine meskere tezvejoju, tai nemanau kad mano pamokos kam nors butu idomios, uzteks man kaime bobutems pasigirt:D dabar ju akyse dydviris numeris vienas esu:D
 #212337   Dzastinas
 06 Rgp 2010 15:34
nu cia jau prie spiningo gal ir pripranta.. nu bent ant gyvo masalo... na neimanoma gi,jei viska atskirines jos... tai cia net pacios nebetures kuo maitintis.. nes bijos... O pagirunas,kita kart idek ta savo pagauta laimiki... nes kaip vienas cia jau rase.. per tiek laiko,nelabai imanoma yra tiek sugaut. ir tau isimti padarysiu,SEKMES kitose zvejybose.
 #212683   pensininkas
 09 Rgp 2010 09:37
karsiai sujudejo. buvom moletu rajone porai paru, nors ir karstis nezmoniskas, bet kas keisciausia - nakti ne krust, kibimai nuo 5 iki 7 ryto, tada visa diena bet pavieniai (nors didziausi buvo pagauti butent diena per karsti) ir tada kazkur nuo 6 iki 9 vakaro, o kai tamsu - mirtis - tiek pludes, tiek dugnines. tie didziausi ne tokie dideli, max 1,2 kg, kuriu pavyko istraukti 4 vnt. keista, bet labai grazus eseriai 250-300g kabinejosi ant dzyko su kukuruzu. labai puikiai veike jaukas perlines + zirniai + pasaras karsiams ir parduotuves, o tas pats pasaras be nieko - domino maziau. taip pat nelabai pasiteisino sliekai, nes tada kapodavo smulkme mazesne uz delna. taip pat buvo keista, jog visa zuvis laikesi 2,5-4,5 m gylyje, nes einant toliau echoloto ekranas tustejo, o zuvies koncentracija ties musu zvejybos vieta - milziniska - ekranas juodas nuo virsaus iki apacios. taip pat plaukiant toliau i sonus visa zuvis laikesi panasioj linijoj, bet zymiai maziau nei ties musu vieta. ezere buvom pirma karta, manau verta grizti. per 2 paras 3 zmones - ~22 kg, is ju gal puse plaukioja toliau.
 #212774   senelis
 09 Rgp 2010 16:03
pensininkas rašė: taip pat buvo keista, jog visa zuvis laikesi 2,5-4,5 m gylyje, nes einant toliau echoloto ekranas tustejo
va tas pats ir mano megiamame ezere - kalba,kad kimba vietose,kur gylis 2-3 metrai... nors atrodytu,kad per toki karsti karsiai turetu buti kazkur gilumoje. O plaukiant su echolotu pastebejome,kad ten,kur gylis 8-12 metru zuvis(tiketina kad karsiai) laikosi mazdaug 5 metru gylyje...
 #212778   xenox
 09 Rgp 2010 16:56
sveiki.Buvau sendien ant Zeimenio ezero karsiu vel nulekes.Vietoj buvau 4 val ryto,pajaukinau zirniais ir iki 7 val nieko isvis.Kibo tik mazos kuojos.Po to pradejo eiti burbuliai:)))) Per pusvalandi 5 karsius pagavau,didziauses 2 kg kiti po 1kg.Ir kibimas baigesi.Gylis kur gaudau 7metrai. Bet sumazines gyli iki 4,30 pagavau dar 4.
 #212779   Ignelis
 09 Rgp 2010 16:58
Snd per radija klausiausi ir ausim karpiau, ten sake jog kaikuriuose tvenkiniuose ir ezeruose deguonies riba ant kritines ribos, o gilesniuose sluoksniuose kur saules spinduliai neprasiskverbia(ties 7metru riba) jo isvis nera.... :mėlynvarla :mėlynvarla visad galvodavau, kad ten jo kaiptik "rezervas" yra... tai arba radija nusisnekejo..., arba ne as vienas klaidinga muomone turiu... tas paaiskintu kodel zuvys dabar sekliau smirineja, nors mum atrodo, kad turetu buti atvirksciai
 #212804   pensininkas
 09 Rgp 2010 17:57
aha, siandien kaip tik lrytas.lt buvo straipsnis, bet toks, apstraktus, pamineta ka jau sonca paminejo. bet pvz esam plaukioja irgi per karscius viename ezere, pries savaitele, pagal dydi 17ha, gylis max 8 m, tai ten atvirkstinis variantas - sekliuose ir vandens platumose, kur gylis nesieke 5,5 m - zuvies nulis, visa zuvis stovejo nuo 5,5 iki 8,2 m (giliausia ezero vieta) gylyje - juodas ekranas.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 24
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė