Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo ypatumai, vietos; pašarai, masalai, sistemėlės
 #313042   blight
 21 Spa 2011 10:44
Wytux rašė:Blight'as man rodos upeje gaude :roll:
:-ou-je Aš upėj gaudžiau. Gaudau ir stovinčiam, bet čia labai skirtinga žvejyba. Šiaip pernai panašiu metu turėjau 3 dienų išvyką prie vieno ežerioko, bandžiau būtent tikslingai karšių. Tai nepavyko pagaut nei vieno :? , nors ir vietos jau žinomos, ten vasarą ir ankstyvą rudenį visai sėkmingai gaudydavau :donknow' Nei pašaras nepadėjo, nei naujų vietų paieška... Kolkas dar šaltu oru nesuprantu aš ežerinių karšių, manau reikia ieškot jų kokios tai žiemojimo duobės :roll:
 #335223   Wytux
 21 Sau 2012 16:22
 #335237   hamis
 21 Sau 2012 16:47
Visai smagus filmukas, buvau is torentu parsiputes. Tik atrodo, kad kazkokiam dirbtinam prude zvejoja ir nei gylio, nei sroves. Lai atvaziuoja i nemuna, ar skirvyte pafilmuoti :D
 #369107   Shtulas
 03 Geg 2012 07:17
Reikia pasibandyt, nes dar ir nuo makaronų labai priklauso. Svarbu, kad nebūtų "valgomi", nes tada jau užmetinėjant meškerę krenta nuo kablio :) ir aišku, kad nebūtų tik pamirkyti vandeny. Aš ant makarono nelabai mėgėjas žvejot, bet buvo pavykę neblogus makaronus pasidaryt tiesiog užpylus verdančiu vandeniu į vakuuminį indą (nebijantį karščio), o po to jau stebėjau kaip jie brinksta ir pasiekus norimą minkštumą nukošiau.
 #369572   Sportininkas
 04 Geg 2012 08:16
As makaronus bent jau zvaigzdutes tai gaminu sitaip.. i durslioka isipilu tu makaroniuku ir is arbatinuko verdanciu vandeniu uzpilu, pramaisau ir vel uzpilu. Tada i indeli suvarau juos ir biski aliejaus kad nesuliptu. Zvaigzdutem uztenka nes jos tai ten mikrobai skaityk. O didesniem tai bent 4-5min pavedri ir turi tikt, aisku druskos ir ten visokiu prieskoniu nereik det
 #369673   senelis
 04 Geg 2012 15:43
Daznai tenka skaityti,kad zvaigzdutes reikia apvirti,apiplikyti ir t.t.,bet Aukstaitijos ezeruose bent jau didziasias kuojas,kartais ir net ne didziasias gaudydavome ant nevirtu zvaigzduciu :roll: suverdavom 6-7-8 ant tokio nemazo kablio,mazos neapzioja o didelems kuojoms tikdavo ir nevirtos. Tiesa,karsiu taip ir negaudziau tikslingai ant tu nevirtu zvaigzduciu,bet dabar pasidare idomu ir si sezona butinai reikes isbandyti ;uolrait
 #376233   xenox
 26 Geg 2012 09:44
nu va rybokai:))).buvau karsiu,tai nakti nieko ne vieno kliovo.Pirmas karsis 8 val. 4 min. is viso 4 karsiai po 1 kg. Kaip pirmam kartui tai visai ir nieko.Jaukinau virtais zirniais su kakava ir marinuotais kukuruzais.Masalas sliekas ir muses lerva.
 #376414   jigas
 27 Geg 2012 16:59
xenox rašė:nu va rybokai:))).buvau karsiu,tai nakti nieko ne vieno kliovo.Pirmas karsis 8 val. 4 min. is viso 4 karsiai po 1 kg. Kaip pirmam kartui tai visai ir nieko.Jaukinau virtais zirniais su kakava ir marinuotais kukuruzais.Masalas sliekas ir muses lerva.
kuriuose krastuose zvejojei?
 #376463   xenox
 27 Geg 2012 20:11
jigas rašė:
xenox rašė:nu va rybokai:))).buvau karsiu,tai nakti nieko ne vieno kliovo.Pirmas karsis 8 val. 4 min. is viso 4 karsiai po 1 kg. Kaip pirmam kartui tai visai ir nieko.Jaukinau virtais zirniais su kakava ir marinuotais kukuruzais.Masalas sliekas ir muses lerva.
kuriuose krastuose zvejojei?
ignalinos rajonas
 #377304   vladas96
 30 Geg 2012 20:08
gal galit kad nors pasiulyt ezera apie vilniu 80km spinduliu, kur galima butu ramiai pasedeti su pludine/dugnine, pagaut viena kita didesni karsi, lynuka, nes kur zvejoju nelabai pasitaiko stambesniu laimikiu. ir jeigu galit atsiuskit i PM kordinates.
 #379812   liorenas
 07 Bir 2012 16:10
Aruncia-Montana rašė:Sveiki,gal galit kas pakviest i kompanija su dugninem per nakti pasedeti.
Is manes debesis alaus.
Pakviest mes visada galim, tik po dabesies alaus ar berupės tie karsiai ir dugninės... :roll:
O jei rimtai, tai si savaitgali nepazadu, bet kita gal kazkur kazka ir eitu sutart... :roll:
 #434642   Wytux
 29 Gru 2012 22:45
Jurginas rašė:
Wytux rašė: ...kaip visada paruostas atominis pasaras kuris suveikia tik i trecia diena ...
Kas čia per velnias? Rezultatus tai žiūriu duoda :)
Rasiau kazkada pasaru temoj- jei trumpai - issiverdi pakeli perliniu ir dedi anyziaus arba cesnako kvapo DAUG! jei uzrasyta ant bankes, kad kvapo priklauso tipo saukstelis ant 1kg tai norma dedu 4-5 kart didesne. Pora dienu suverciu po pakeli virtu(kartais tik viena diena seriu), antra diena po paskutinio serimo jau kimba :ruko
p.s. mano baloj veikia 100% jau kelinti metai, del kitu balu garantiju neduodu , nes pac kitose nebandziau- neturiu tiek laiko is eiles kad kazkur toliau vazinet ir sert..
 #434656   Vegys
 29 Gru 2012 23:21
Po pakelį - po kilą ??? :shock:
Kokios firmos kvapai - turi reikšmę ar .. ?
Beje, papasakok kaip vietą susirastum, jei nežinotum kur reik žvejot. Tarkim gylius žinai, kur leščiai kimba - nežinai. Kokie pasirinkimo kriterijai ?
Gaudai vis tiek matylium ar ... ?
 #434700   Wytux
 30 Gru 2012 11:14
nu nezinau ar ten po kila dabar, gal po 0.9 ar 0.8 kg dabar fasuoja.
kokios firmos kvapas - dzin, juk anyzis ar cesnakas yra anyzius ar cesnakas- o ne koks slaptas mixas alia "Bream" ...as naudoju kazkokius kur uzsilike spintukej.
Del vietos tai pirma karta greziau nuo kranto i gyli kokia 20 skyliu nuo 3m gylio iki 9m, jas uzseriau , po keliu dienu patikrinau kuriose kimba- kibo dviejuose atstumuose nuo kranto- pasimatavau ta atstuma zingsniais ir zinodamas krypti paprastai seriu daug maz ta pacia vieta. Skyles stengiuosi maskuoti, bet kartais po gero kibimo sekancia diena buna kolhozelis, tada pasiseriu koki 15m i sona :twisted:
Gaudau ant matyliaus su avizelem 'ant stajako', viena meskerele turiu pasidares su mazu velniuku ir soniniu pavadeliu su paprastu kabliuku- irgi kimba- jei ima velniuka- pakelia sargeli, o kai ant soninio pavadelio tai kliovas ne toks israiskingas. Kartais neblogai kimba ant antros auksciau uzristos avizeles, bet paskutini karta eme tik nuo dugno.
 #443268   tidass
 25 Sau 2013 23:33
Sveiki,

rudieni plaukiojau vienoj uztvankoj, ir radau labai didelius burius graziu karsiu, na, jie buvo ~1-1,5kg beveik visi :) ir kas svarbiausia - labai daug. Uztvanka nera didele, ji tokia pailga, ir kas idomiausia, perplaukus per visa ja, karsiai buvo uztvankos paciam gale, susiaurejime, ir gylyje iki ~kaklo, dugno zolese, veiksmas buvo pries pat ledui uzsidedant.. Ispudis, kad nerstui jie ten ruosias.. :) tai idomu, kur jie ziema butu..? tikriausiai visi tam kampe ir laikysis? bet gi gylis koks.. :/ nors, tame tvenkinuke giliau 3 metru nelabai ir yra, tai mastau, kur reiktu tiketis karsio tokiam tvenkiny?
mastau toki plana, kad sersiuos is vakaro toj vietoj kur karsiai rinkosi rudieni, ir kita diena sesiu pusdieniui :) na o po to, jei nepavyks, ieskosiu giliausiose tvenkinio taskuose.. vistiek tos zuvies kruvos turi kazkur detis, nes tiesiog grazu buvo tokias keptuves matyti, ir ypac pagalvoti apie gaudyma ziema, nuo ledo.
 #443298   tidass
 26 Sau 2013 11:36
Nes maciau ju dydzius per metra - pusantro nuo saves. Jei norejai uzduoti klausima ar jie dar plaukioja - taip, visi dar plaukioja.
Patikek, esu laikes rankoje ir mates is salies nemazai karsiu, tad nuspeti svori mazdaug pamacius po vandeniu nera sudetinga.
 #443394   Wytux
 26 Sau 2013 20:26
Mazai tiketina, kad iki kaklo gylyje ziema prilupsi kiliniu karsiu. Jei jau sersi- tai serk juosta ekeciu iki giliausios vietos ir visas tikrinkt- tiketina, kad tada rasi kur jie mazdaug stovi.
 #443441   Vegys
 27 Sau 2013 07:26
tidass,
jokių paslėptų dalykų mano klausime nebuvo.
Kadangi aš nenardau, tai net nepagalvojau, kad juos matei panėręs :oops: . O iš valties pats supranti, įžiūrėt anuos gan sunku, todėl ir paklausiau, kaip dydį nustatei.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 24
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė