Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Masalai salačiams; žūklės vietos, ypatumai, taktika
 #373249   Skumbrotas
 16 Geg 2012 09:41
SauliusM rašė:dar tik pirma diena kai draudimas baigesi o jau tokius klausimus uzdavineji :lol:
O tai Kauno mariose nėra tokių iškrypėlių, kaip kad Atmatoj, kurie per draudimą smaginasi :?:
 #374671   Sportininkas
 20 Geg 2012 16:49
Kasnors nemune ties kaunu zvejojo salacius jau? Praeitais metais siektiek auksciau panemunes pesciuju tiltu (netoli prekybos centro molas) esancio tilto gaudziau as juos bet vasarai ipusejus jau... tai pasigaudavo. Dabar galvoju varyt ten pametyt ir biski pasidegint :D ale baltas kaip suris esu...
 #374792   shelwius
 21 Geg 2012 08:45
Kugelis rašė:Kasnors nemune ties kaunu zvejojo salacius jau? Praeitais metais siektiek auksciau panemunes pesciuju tiltu (netoli prekybos centro molas) esancio tilto gaudziau as juos bet vasarai ipusejus jau... tai pasigaudavo. Dabar galvoju varyt ten pametyt ir biski pasidegint :D ale baltas kaip suris esu...
Pagrinde ten ir gaudau juos, tik žemiau, ties centru ir senamiesčiu...
 #375128   aras-paukstis
 22 Geg 2012 12:41
per iseigines buvau nery. salaciai taip dusino auksles kaip reikiant. mesala meciau ir i pati veiksmu sukuri ir nieko, tiesa vienas vijosi blizgute teb apsigalvojo griebt. jie manes matiet negalui nes tyliai sedziu o jie uz keliu metru kad lupa. metu masala ir nieko. isvada netinkamas masalas? gal kas ka patars. kam salaciai neabejingi nerije yra?
 #375140   Sportininkas
 22 Geg 2012 13:15
pjautine blizge sidabrine geriausia, dar guminukas baltas turbut su maziau sverianciu galvakabliu kad y dugna nevarytu nes jie visgi pavirsiuje medzioja. stenkis uzmest masala ten kur jie duodasi ir iskart pradet kuo greiciau traukt masala.
 #375166   shelwius
 22 Geg 2012 14:34
Kugelis rašė:pjautine blizge sidabrine geriausia, dar guminukas baltas turbut su maziau sverianciu galvakabliu kad y dugna nevarytu nes jie visgi pavirsiuje medzioja. stenkis uzmest masala ten kur jie duodasi ir iskart pradet kuo greiciau traukt masala.
pusę gyvenimo Nery Kauno senamiesty salatus gaudau. Kaip minėjai tokius būdus ir masalus- labiau Nemune pasiteisina, o Nery pagrinde vartiklės neagresyvios, tolygiai trukiant. Ir voblikai minoškės. Pjautines labai retai naudoju, ypač blizgančias, daug geriau matinės dirba. Guminukus mėgsta, kuomet juos kilnoji su spinu ir gan plačiais mostais. Į mušimo vietą tikrai nesistengiu mest (nebent vietos specifika reikalauja, kuomet stovi įbridęs iki "vėlykų" savo), nors kai jie muša aktyviai, tai fig pagausi, tokiu atveju geriausiai jie žiūri į paviršinius voblikus.
 #375212   Wytux
 22 Geg 2012 17:48
na tikrai nereikia mesti tiksliai i ta vieta kur 'musa' - uzmeti kuo toliau ir tik pravedi pro ta vieta.
 #375467   aras-paukstis
 23 Geg 2012 12:34
jau kelis kartus taip buvo kad salatis vijosi ir pjautines blizges ir siukriukes bet nepagriebe, arba isvis jo nedomina mano masalai. o pjautines naudoju tik matines. gal patirties stoka nes aplamai tik viena salati esu pagaves ir tai uz apatinio peliako prie galvos :D
 #375470   SauliusM
 23 Geg 2012 12:40
buna kad nepataiko, tada letesnis traukimas padeda. o buna kad tik vaikosi ir prie koju apsisuka ir atgal negriebes, mane tokiais atvejais mazi vobleriukai 4-5cm skestancios minoskes kartais isgelbeja. turejau ir uzvakar toki atveji viena Nery, kad atsivijo iki koju ir dejo toki razvarota jau po kojom beveik. ar tai nepataike per vobleri ar tai persigalvojo paskutine minute.
 #375481   SauliusM
 23 Geg 2012 13:18
shelwius rašė:vat kai tokius bajerius anie išdarinėja, tai kartais netolygus vartiklės traukimas pasiteisina, vos ne džigas savotiškas su vartikle. Griebia tuomet, kai nustoji traukt blizgę.
kiek as taip dariau, tai arba lydeka arba starkis koks pasimaudavo ant tokio bajerio. o vat salatis tai kazkaip ne. nu gal pas juos skirtingose vietose skirtingi yprociai...
 #375501   Rapolas
 23 Geg 2012 13:53
Salatis, pagautas praeitą savaitgalį Nemune ant savadarbio voblerio:
Paveikslėlis
72cm, ~3.5kg, jokių kotų (ar metro) nedėjau, nes tikrai nepretenduoju į jokius rekordus. Svarbiausia, kad sudirbo rudas "šapalinis" vobleris, o paėmė "stuksenant" į dugną. Jokių salačių "mušimų" nebuvo, anie dar ilsisi po neršto.
 #375503   Tadunce
 23 Geg 2012 13:55
Ką aš žinau kaip su tuo poilsiu...
Šventojoj beveik visada taškosi kaip vidurvasarį.. Kai tik pakilęs ir mutnas vanduo buvo pasigedau jų atakų išraiškingų
 #375506   Rapolas
 23 Geg 2012 14:00
SauliusM rašė:nu Nery prie Vilniaus uzvakar tai dauzesi o vakar buvo ramu ramu...
Nery gal daužėsi salačiukai (max iki 1.5kg) :-D
 #377234   Tadunce
 30 Geg 2012 17:35
l-minnow, owner rip'n'minnow, ss minnow, magnetikai, aile mg diet, crackjackai...ir daug daug kitų..,,
 #377419   Rapolas
 31 Geg 2012 07:33
aras-paukstis rašė:gal kas patars kazkokius konkrecius voblerius tinkancius salaciams? isanksto dekui
Apart tų, kuriuos jau išvardino, atkreipk dėmesį į ZipBait Rigge 7cm (ir kiti dydžiai)... rėvose ir šalia jų.
Dar sakyčiau, Jackson Artist, Salmo Thrill ir Rapalos "minoškės", svarbu kad gerai skristų ir pasiektum tą salatį ;-)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 17
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė