Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Masalai salačiams; žūklės vietos, ypatumai, taktika
 #480110   ZilvinasV
 22 Geg 2013 21:39
ties Kaunu upese maniau tik diedai auksles ir kuojytes traukia, bet forume paskaites matau, kad spiningautojai neblogu laimikiu pagauna, taigi siemet jauciu pradesiu nauja zukles buda, reiks bandyt kartais pries darba kelias valandas paspiningaut paciam mieste, praeita savaite buvau nulekes iki panemunes silo, kelias valandas pameciau norejau salati pagaut, bet nepasiseke, nors lydekiokas uzkibo vis nuotaika praskaidrino, aisku atgal keliavo :)
ryt jei nelis eisiu jauciu i santaka pabandyt, gal kaunieciai kokiu patarimu galetumet duoti, pavyzdziui kokiose vietose daugiausiai gaudot, ir kokiu laiku, nes kiek vaikscioju upiu pakrantem tai tik vienetus spiningautoju sutinku, turbut pagrinde del to ir maniau kad nieks mieste nespiningauja :)
 #480663   samas235
 24 Geg 2013 11:33
Arvidys rašė:Shelwiau, ir kiti salačių siaubai gal galit patarimų biški duot? :roll: Žinau tašką salačiai šokinėja daužo vaiko mailių ir rodosi paviršiui kaip tik gali... Kišu visus voblerius iš eiles, kuriuos turiu neima... Bandžiau laukt ir iki pat sutemų nieko... Gal reik mažinti vobliurius? Bet tada nedamesiu... Šiandien plius vanduo kilstelejęs ir pamutnėjęs tai vėl kokia spalva voblerio kišt? Naturalka kažkaip nesuveikė... Bandžiau pakišt ryškalų iš šlakinio asortimento nieko... Žuvis po nosim, o neina pagaut. Šiendien prie murzino vandens mažiau taškėsi, bet veiksmo buvo. Vienas karta kaip delfinas išėjo tai tikrai rimtas egzempliorius... Negi reiks pasiduot ir jamt blizgių :? ? Gal šiuo metu geriau jie blizges kala? :ks>
gal kas ir nesutiks taciau salviui nr 1 masalas tikrai nera vobleris:) tavo vietoj bandyciau
a) sukres- kaip kazkas jau rase aglija, dar neblogos mora svedu gamybos yra. pagrindinis akcentas kuo agresyvesnis virpesys.
beje tas pas liecia ir voblerius, jei sugebetym toj vietoj pravest yozuri 3d crank, pvz gilumini, greitai sulauktum kibimu:)
kitas variantas pjautines blizges, taciau traukimas turi buti maximaliai greitas - turi isprovokuot nora tavo blizge vytis, tas daznai suveikia tavo ivardintomis. salygomis. ir turek omenyje kad per greito sukimo salviui nebuna!

aisku buna ir taip kad kisk ka nori neima - praeina valanda kita ir lyg kas butu koki mygtuka nuspaudes, sega vienas po kito. taip kokia 20 min ir poto vel tas pats sokineja neima. beje pastebeta, jei pataikei kada ima paziurek i laikrodi. kita diena pagausi tuo paciu metu +-10 min!!
 #480667   Rapolas
 24 Geg 2013 11:45
samas235 rašė:
Arvidys rašė:... sega vienas po kito. taip kokia 20 min ir poto vel tas pats sokineja neima. beje pastebeta, jei pataikei kada ima paziurek i laikrodi. kita diena pagausi tuo paciu metu +-10 min!!
:-D o tas dvidešimt minučių salačiai kasdien užsiima aktyviu sportu ir lenktyniauja su žvejais ,t.y kas greičiau: ar greičiau žvejys susuks blizgę, ar salatis greičiau ją spės pagriebt :-D
 #481861   samas235
 28 Geg 2013 10:23
:-D o tas dvidešimt minučių salačiai kasdien užsiima aktyviu sportu ir lenktyniauja su žvejais ,t.y kas greičiau: ar greičiau žvejys susuks blizgę, ar salatis greičiau ją spės pagriebt :-D[/quote]

Realai taip ir yra ;-var-var. beto dazniausiai salaciai laimi greiciu...
''plot ''plot
tik reikia pataikyt kada tas 20 min buna, kartais viena kart per diena, kartais net 3 -4 kartus. Ne karta esu ta pastebejas, ypac gaudant kalchoze.
 #481871   Arvidys
 28 Geg 2013 10:33
Kažkas ten blogai pacitavo... Rodo, kad mano žodžiai, bet ne mano... O dėl ėmimo tai nežinau... Bet vienoi atkarpoi tai tikrai salačiai tiksliai kaip laikrodis pradeda taškytis plius minus 10min tikslumu. Ir dar pastebėjau kad prieš audra jie vapšė pasiunta...
 #481876   Rapolas
 28 Geg 2013 10:57
Arvidys rašė:Kažkas ten blogai pacitavo... Rodo, kad mano žodžiai, bet ne mano... O dėl ėmimo tai nežinau... Bet vienoi atkarpoi tai tikrai salačiai tiksliai kaip laikrodis pradeda taškytis plius minus 10min tikslumu. Ir dar pastebėjau kad prieš audra jie vapšė pasiunta...
Pardon, nu ten man tep išėjo- "bloagai pacitavau" :-D
O prieš audrą tai girdėjau, kad šamai daugiausia siautėja (vasaros metu) ;-)
 #485163   Sdom
 07 Bir 2013 22:48
Sveiki, norejau pasidometi gal patartumete. Gyvenu Kaune, gaudziau tik lydekas ir eserius ezeruose norisi upese pabandyti gal kazka parekomenduotumete kaip pradedanciam upiu plesrunu gaudytojui :)
 #487207   gabras
 13 Bir 2013 22:34
sveiki,siandien buvau pirma kart pabandyt pagaut salati.turejau viena kibima,uz kokiu 10m patempe blizge,tada didelis ratilas,bet nepasikirto.klausimas butu koks dazniausiai buna salacio kibimas?ar jis dazniausiai stveria ir pats pasikerta, ar reikia butent tuo momentu kai stveria kirsti.niekad tokioj srovej nesu gaudes (neris zemiau vilniaus),bet pagal mane tai turetu pats pasikirsti.gaudant lydekas tai dazniausiai jos pacios pasikerta,na nebent ant gumos gaudant, dar pakirtineju.
 #487287   Mike
 14 Bir 2013 10:42
Ale kai gaudai ilgu moderate spiningu ir 0,16 mono, tai būna tik toks ilgas tyyyyyyyympt, ir iš karto iš ritės važiuoja.
Savaitės pradžioje Kaune Panemunėje buvau anksti ryte (nuo aušros). Vanduo žemas, nuėjau tykiai, tykiai iki ten kur reikia. Priešais baisinė srovė ir vaga, o žemyn šiek tiek įstrižai žolytės po vandeniu, virš jų sūkuriukai, o iš vagos pusės prie tų žolyčių toks šlaitukas. Užkabinu Owners Cultiva 6,5 cm natūralaus spalvinimo. Pirmas metimas į srovę, prilaikau vos vos sukdamas, nu ir ant to šlaituko prie žolyčių tyyympt. Sėdi. Iš karto į viršų pakilo ir vartaliotis pradėjo. Meknė. Pritriukšmavo rupūžiokė. Tokia šiek tiek virš puskilio. Antras metimas. Kad šiek tiek giliau panardinti, prisukdamas valą vis pats vis truktelnu - ale tvičingas. Vėl tyyyympt. Bet kablio išvengė. Metu dar kartą, vėl prisukdamas truktelnu. Vėl tyyyympt. Šį kartą sėdi. Salačiokas nelegalas, gal kiek virš puskilio. Po kelių metimų kibimų nėra, kabinu Pontoon sukrę. Pirmu metimu lyg į žoles įsikabino. Patempiu. Vėl patempiu. Gaunu patempimą atgal. Aha, žuvis. Tik kažkaip kitaip eina - vis prie dugno spaudžiasi. Prisivedu per kelis metrus, bandau kelti aukštyn, bet atsikabina. Arba starkiokui į žabtus su tuo minkštu spinu neįkirtau, arba geram ešeriui per jėga patempdamas iš žabtų kablį išplėšiau. Pagaunu ant tos sukrės porą sprindinių ešeriokų. Neįdomu, o niekas rimtesnio nesigundo. Vėl keičiu į voblerį, vėl Owners Cultiva, tik šį kartą oranžinis ryškalas. Šiek tiek aukščiau per keliolika metrų nuo manęs vis salatis išeina. Užmetu ir vynioju paroviui pro išėjimo vietą maksimaliu greičiu. Tyyympt. Sėdi. Vėl salačiokas. Gal netoli kilo. Gerokai žemiau manęs jau matau dar vieną žveją. Mėto pjautinę, bet stebi mane. Matė ir kaip paskutinį salačioką pagavau. Toliau mėtau į srovę ir traukiu su patympčiojimais. Šitą voblerį taip traukiamą salačiai mėgsta. Po truputį pradeda kelti vandenį. Vėl po kažkelinto metimo tyyyyyympt pačioje srovėje. Ir iš karto paprašo valo. Šitas rimtesnis. Pritriukšmauja, bet šiaip ne taip išimu iš vandens. 57 cm, 1840 g. Šitas bus pietums. Žemiau gaudantis žvejys vėl mato, kad pagavau, ateina, atsistoja už 10 m ir pradeda mėtyti pjautinę. Vanduo smarkiai kyla, vis turiu atsitraukti atgal. Vobleriais niekas nesidomi. Ant sukrės pagaunu gal dar 10 ešeriukų iki sprindžio. Pakeičiu vietą, bet ten nieko nerandu. Žuvis, anksti ryte dar šiek tiek judėjusi vandens paviršiuje, visai nurimsta. 7.30 val. aš jau vėl lovoje. Atostogos yra gerai.
 #487319   Wytux
 14 Bir 2013 13:02
Mike rašė:... 7.30 val. aš jau vėl lovoje....
Apie 8.00 atskielia zmona:
-Brangusis, o tu nevaziuoji zvejot? Juk atostogos...
-Per sias atostogas visa laika skiriu tik Tau brangioji .. :twisted:
 #488579   blight
 19 Bir 2013 22:09
Mike nerealiai vaizdingas aprašymas ::liux Jei būtų su fotkėm tai galėtum drąsiai nuskint ir laurus fotoreportažuose ;-)
Cultiva tai čia kaip suprantu Rip'n'minnow 65? Bet jis gi labai prastai metasi :roll: Dėl tos priežasties Nemune praktiškai visai nenaudoju, nors dabar susimasčiau - gal ir be reikalo, tik reikia tokioj vietoj kur galima užsibristi :roll: .
O šita mikita, pontūnčiko sukrių tai dar vis nesiryžtu pirkt. O katrom gaudai srovėj? Su tom kur ant kūnelio šratukai suverti, ar kur cilindrinis kūnelis? :roll:
 #488603   Mike
 20 Bir 2013 07:36
Su fotoreportažais pas mane sunku. Lyg ir fotoaparatą neblogą turiu, ir net į žūklę pasiimu kartais. Bet nu niekaip nerandu laiko jo išsitraukti. O jei ir išsitraukiu, tai namuose peržiūrėjęs nuotraukas matau, kad neverta jų viešinti. Neturiu tos menininko gyslelės, kad gražią nuotrauką padaryti. Su rašymu kitaip, darbas toks - rašyti. Tai ir rašau.
Owners Cultiva Rip`n`minnow 65. Būtent šitas. Nepasakyčiau, kad jis labai prastai metasi. Maždaug taip kaip Yo-zuri L`minnow 66. Man užtenka. Kaip jau ne kartą esu minėjęs, juo esu pagavęs bent šešių rūšių plėšrias žuvis. Gaudau juo daugiau upėse, nors ir ežere ne vieną lydeką ar ešerį yra suviliojęs.
Pontoon sukrės, tai Pontoon21 Ball Concept modelis. Geriausiai (ir ne tik man) veikia 1,5 dydžio. Jos lapelis daugiau "comet" tipo lapelį, jei lyginsim su "Mepps", primena. Ypač tinka ešeriams, nors jau esu pagavęs ir salatį, ir meknę.
 #488631   blight
 20 Bir 2013 08:53
Mike rašė:Bet nu niekaip nerandu laiko jo išsitraukti.
Reikia persilaužt, paskui gaunasi savaime :-D
Mike rašė:Owners Cultiva Rip`n`minnow 65. Būtent šitas. Nepasakyčiau, kad jis labai prastai metasi. Maždaug taip kaip Yo-zuri L`minnow 66.
Kaip LM66? :shock: Nu blemba, man tiek niekaip nesimeta.... Nors tiesą sakant tai daugiausia su muilinuke ežeruose jį ir mėčiau. Fsio, šį savaitgalį eisiu in Nemuną jį pamėtyt su mėsmalike, vat ir pažiūrėsiu ar tiek skrieja :klasta!:
Ir šiaip man kaip Nemunistui, truputį mistika su 0,16mm mono valu eit salačiaut... ir dar juolabiau tokius vobleriokus tampyt :shock: Nu bet čia kaip kam aišku, čia toks ale super delikatus gaudymas gaunasi ;-) O gal ir specifika kitokia :roll: Ale vis vien dar paklausiu - o kodėl pintuko (vobleriams) nenaudoji? :roll:
 #488652   Mike
 20 Bir 2013 10:27
Tikslingai salačiauti su 0,16 mono neeinu. Salačiauju su 0,24. O 0,16 dedu tada, kai taikausi į visas plėšrias ar pusiau plėšrias žuvis, t.y. meknę, šapalą, salatį. Tada paprastai gaudau mažais (2,5 - 4 cm) vobleriukais, o 6,5 cm jau yra maksimali riba, jei užsimanau patikrinti ar salačiai kimba. Kol kas nė vienas salatis 0,16 nėra nutraukęs, tiesa ir didelių nėra pasitaikę taip gaudant. Su pintu kažkada bandžiau gaudyti. Kažko geriau nepastebėjau. Be to, vieną kitą masalą nukirsdavau kibimo metu. Vis tik gaudant upėse akmenys padaro savo ir pintukas greičiau pažeidžiamas. O kai gaudau dažnai, tai kokybiško pintuko tris kartus per sezoną negaliu nupirkti, vis tik iš algos gyvenu.
Owners Cultiva įnoringas masalas :lol: , kai kurie Panemunės monstrai taip ir neperkanda jo, per eilę metų nė kibimo neturėję. Kaip kad aš ant Yo-zuri L`minnow 66 :shock: . Tikėjimas masalu yra viskas.
 #488674   blight
 20 Bir 2013 11:17
Mike rašė:Tikslingai salačiauti su 0,16 mono neeinu. Salačiauju su 0,24. O 0,16 dedu tada, kai taikausi į visas plėšrias ar pusiau plėšrias žuvis, t.y. meknę, šapalą, salatį. Tada paprastai gaudau mažais (2,5 - 4 cm) vobleriukais, o 6,5 cm jau yra maksimali riba, jei užsimanau patikrinti ar salačiai kimba.
Tiesą sakant taip ir nujaučiau :-D Aš tai su 0,18 mono šapalauju, nu ir aišku su pintuku... O salačiauju su 0,22 mm ir aišku kitu komplektu ;-) Bet visgi voblikais vis dažniau pintuką naudoju...
Mike rašė:Su pintu kažkada bandžiau gaudyti. Kažko geriau nepastebėjau. Be to, vieną kitą masalą nukirsdavau kibimo metu. Vis tik gaudant upėse akmenys padaro savo ir pintukas greičiau pažeidžiamas. O kai gaudau dažnai, tai kokybiško pintuko tris kartus per sezoną negaliu nupirkti, vis tik iš algos gyvenu.
Aš pintuku šapalaut labiau pamėgau gaudyt vobleriais prieš porą sezonų, na dabar gal 3čias bus, nes prieš tai irgi taip galvodavau kaip tu ;-) Jei gaudai didelėj srovėj agresyviu vobliku, tai pajunti didelį pintuko pranašumą. Tokioj srovėj tai su mono ir kibimas buna ilgas tyyyyymp ir dažnai tuščia :-D Dabar šapalauju praktiškai tik pintuku, (salačiams aišku mono), kada sukrę kabinu užsidedu būgnelį su mono. Gyvenu irgi iš algos ;-) Na gal tik gaudau ir netiek dažnai kaip tu, bet man pintuko sezonui tikrai pakanka, netgi dabar va jau ir antrą sezoną tuo pačiu gaudysiu. Būtina sąlyga - reikia rišt FC galą, kad ir pusmetrio (geriau metro ar dar ilgesnę), tada visą akmenų ir kriauklių "piktumą" sugeria FC, o pintukas tikrai neatsišerpetos taip greit ;-) Bet čia žinoma skonio reikalas... ir truputuką jau nuklydom nuo salačių :roll: :-D
 #488682   Rapolas
 20 Bir 2013 11:55
blight rašė:.... salačiams aišku mono ..
Pardon, kad įsiterpsiu. O kodėl salačiams aišku mono :-D
Čia taip pat, kaip ne kurie asai saka- lašiams aišku tik FC nu gal dar mono.. tik jau ne pintas :-D
O gaudo normaliai daugelis su pintu, ir pagauna, ir ištraukia, ir iš algos taip pat gyvena..
Nu kaip ir su salačiais, aš pvz. gaudau tik su pintu aštuongysliu, o pažystami- su mono.. nu kažkaip nepastebėjau, kad mažiau pagaučiau ar kad mažesnius pagaučiau :-D :-D
 #488693   Mike
 20 Bir 2013 12:21
Dėl kibimo tai manau ar mono, ar pintukas, salačiui visiškai jokios reikšmės neturi. Esu matęs tokių, kurie salačius gaudo vos ne kiekvieną dieną ir tik pintuku. Ir laimikiais nesiskundžia. Pagaudavau ir aš. Bet pats procesas salačius srovėje gaudant su pintuku nepatinka (lydekas, starkius ir ešerius tik su pintuku gaudau). Dar nedidelį voblerioką traukti visai nieko (geriau darbas jaučiasi ir pan.), bet jei su vartikle gaudyti, tai su mono smagiau.
 #488701   Rapolas
 20 Bir 2013 12:45
Galėčiau sutikt tik su viena nuomone, kad mono geriau gaudant su vartiklėm (nu ir sukrėm dar).
Ir niekaip nesuprantu tų ,kurie gaudo mono su vobleriais, nu su FC- dar dar :-D
p.s.: kalbu apie salatus ,aišku ;-)
 #488744   blight
 20 Bir 2013 15:19
Rapolas rašė:Pardon, kad įsiterpsiu. O kodėl salačiams aišku mono :-D
Čia žodis "aišku" užkliuvo? :-D Ne, čia biškelį kitaip yra pas mane, nu tai perdaug ir nesiplėčiau :-D Salatinis komplektas tai pas mane skaitosi su vartiklėm, pjautinėm ir sukrėm, nu ta prasme metalinis :yaaah! Tai vat ten dedu 0,22 mm mono. Su pintu nu aišku irgi galima, bet didelėj srovėj vis vien didelė rizika, kad susuks valą :roll: O ir šiaip taip man labiau patinka :cig. Būgnelis su pintuku irgi būna kuprinėj, bet dedu nebent kada kartais juos bandau viliot guminukais. O voblerius mėtau tai paprastai visai kitu komplektu, kur pagrinde ir eina pintukas... Dėl salačio baidymosi šniūro tai aš nebijau, vis vien FC gale ;-) O be to didžiąją dalį laiko nemune vanduo būna brudnas :-D Nu žodžiu čia aš tikrai nenorėjau pasakyt kad "salačiams pintas - NE", jei tokia mintis iš žodžių skliaustuose kilo :-D ;-)
 #488746   Rapolas
 20 Bir 2013 15:25
blight rašė: Salatinis komplektas tai pas mane skaitosi su vartiklėm, pjautinėm ir sukrėm, nu ta prasme metalinis :yaaah! Tai vat ten dedu 0,22 mm mono. Su pintu nu aišku irgi galima, bet didelėj srovėj vis vien didelė rizika, kad susuks valą :roll:
:-D štai ką aš ir norėjau išgirst :gutgut
 #488780   blight
 20 Bir 2013 17:38
Jei gaudyt tik su vartiklėm tai shelwius sakė pintu gaudo sau ir nepergyvena :-D :donknow' Šitą variantą sakiau šįmet reiks daugiau prabandyt... su kasinginiu komplektu :roll: Žiūrėsiu ar ten kasnors kąnors susuks :-D
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 17
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė