Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Vietos, ypatumai, masalai
 #374678   ard
 20 Geg 2012 18:13
siandien skirvyte. 2 kibimai, vienas istrauktas. Starkis baltas. Man susidare ispudis kad budinciu starkiu tikrai maziau negu pernai tuo paciu metu.
 #374687   zemaytis
 20 Geg 2012 19:27
O kodel as galvojau, kad siandien dar galioja draudimas ir namie kantriai kabliukus galandau :?:
 #374690   ard
 20 Geg 2012 19:52
todel kad neatidziai skaitai taisykles, jei paskutine draudimo diena savaitgališ, draudimas negalioja
 #376132   silkius
 25 Geg 2012 17:13
Ziuriu, visi kolegos tvirtai tyli (kaip MARYTE MELNIKAITE :-D ), matyt, visi bijo starkingus telkinius isduoti :lol: , nes ju LT yra labai daug... ir nieks ju nezino... :-D
Tik vienas kolega isdave vieta kur starkius gaudo...
As isduosiu kita - rytoj varau i Kauno marias... bandysiu atidaryti sezona...
 #376154   Gedcka V
 25 Geg 2012 19:13
Aš sekmadienį ryte bandysiu, jaunių važybose parašysiu kaip sekės. Be žuvies neliksiu, o ar sterkų bus, tai čia klausimas.
 #376203   Mike
 26 Geg 2012 07:30
silkius rašė:Ziuriu, visi kolegos tvirtai tyli (kaip MARYTE MELNIKAITE :-D ), matyt, visi bijo starkingus telkinius isduoti :lol: , nes ju LT yra labai daug... ir nieks ju nezino... :-D
Kauno mariose yra starkių? :shock: Aina sau. Tada rytoj irgi varysiu. :-D
 #376224   Sportininkas
 26 Geg 2012 09:24
Mike rašė:
silkius rašė:Ziuriu, visi kolegos tvirtai tyli (kaip MARYTE MELNIKAITE :-D ), matyt, visi bijo starkingus telkinius isduoti :lol: , nes ju LT yra labai daug... ir nieks ju nezino... :-D

:D aisku kad yra. as kai kokiu 7-8 metu buvau ten eserius su mikrikais gaudziau. uzejo toks kaip skvalas. debesuota, vejas siek tiek lietucio. tai kas 3 metimus starkiukas pasitaikydavo. ir ten girdejau kad didesniu pagauna..
 #376411   silkius
 27 Geg 2012 16:48
Mike rašė:
Nu va Mike, nezinojai :shock: :-D, tikriausiai dar nezinai, kad visi juos ant teslos gaudo :-D , ir dar matyt nezinai kad geriausiai tarp leliju kimba... :-D :-D :-D
 #376431   Gedcka V
 27 Geg 2012 18:19
Gedcka V rašė:Aš sekmadienį ryte bandysiu, jaunių važybose parašysiu kaip sekės. Be žuvies neliksiu, o ar sterkų bus, tai čia klausimas.
Nu vat, tik ką po žvejybos. Galiu pasakyt tiek, kad dar neaktyvūs, bent jau ežeruose. Pora sterkinių kibimų, vienas iškilo iki paviršiaus, bet kablys per lūpos kraštelį ir pakračius jam galvą iškrito guminukas, kito nepakirtau.
 #376645   Mitkus
 28 Geg 2012 18:21
Sveiki, meškerės broliai ::hai-bai
Išduokit paslaptį, kokiais kotais gaudote starkius? :roll: Patirties šių žuvų gaudyme tikrai neturiu daug, tad, mieli specai, patarkit ;-) Teoriškai žinau tiek, kad kotas nuo 2,10 m iki 2,70 m, akcija: fast, užmetimas iki 30 g. Tuos dalykus žinau, bet įdomu kokiais konkrečiai modeliais gaudo labiau patyre :cool: Taigi laukiu Jūsų pasisakymų :)
 #376670   Donasssss
 28 Geg 2012 20:00
is valties gali buti dar trumpesnis,bet 210 manau aukso viduriukas. uzmetimo svoris priklauso nuo to kokius svorius metysi
 #376672   Mitkus
 28 Geg 2012 20:11
Man labiau ne techniniu charakteristiku reiktu, o pvz: naudoju Shimano tokį ir tokį kotą, arba St.Croix tokį ir tokį. Konkretumo norėtųsi ;) Tuos bendrus dalykus suprantu, bet kai tiek gamintojų ir galva apsisukti gali,kuris iš jų geresnis :)
 #376698   Donasssss
 28 Geg 2012 21:43
nu as paklauses tribunieciu patarimu pasiemiau les70mf2. dar nebaisiai seniai juo gaudau,bet kolkas tik teigemas emocijas jis kelia. lengvutis,jautrus,nu begalo smagus kotukas. uzmetimas pas jy iki 17,5gr, didziausias svoris kury teko metyti tai 21gr galva tai jam tas svoris nulis emociju. dabar galvoju,jei galvos apie 15gr,tai gal ziureciau y ta kuris yra iki 10,5 gr, nes sitas tikrai galingas
 #376702   cesius
 28 Geg 2012 21:47
Turbut Nemune negaudai ,kad tik tokias temetai, daznokai ir 28g ore ein.
 #376704   Mitkus
 28 Geg 2012 21:54
Donasssss rašė:nu as paklauses tribunieciu patarimu pasiemiau les70mf2.
les70mf2, tai čia st.Croix iš legendų serijos kotukas? Aišku man jis gal per laibas būtų, Kupiškio mariom gal kaip tik, bet Nemuno deltoj spėju, kad ne kas būtų su juom.. Nors Croixai rezervo turi, bet ne dvidaliai ir ne tiek..
 #376708   Donasssss
 28 Geg 2012 22:09
cesius rašė:Turbut Nemune negaudai ,kad tik tokias temetai, daznokai ir 28g ore ein.
turbut nuo uzpernai nesu gaudes nemune su spinu ir apskritai spinigaves nuo kranto,tai iki tokiu svoriu daeiti netenka.
 #376783   SatanKlaus
 29 Geg 2012 11:03
Kaip tik bandžiau vakar savo naująjį AVS70MF starkių žūklėje Skirvytėje ir Atmatoje. Vienadalis, jautrus, kaina ne kosmosas, jėgos per akis ;uolrait . 35 gr galvakablį+guma ramiai jėginiu metimu gali mest, jokių baimių, karoč man patiko, tikrai galiu rekomenduot.:gutgut :/braj; . Dar gali pašiupinėt AVS68MXF, irgi variantas, bet AVS70MF man toks universalesnis pasirodė tad šį ir paėmiau :roll: . Aišku jei jau labai esate reiklus tai geriau imt Legend Extreme analogiškus :gutgut :-D :/braj;

Beje, su starkiais vakar nekas buvo... Aš keturis 39-42 cm, keli nusipurtė ir kibimų daug bet atbulais dantimis kažkokie, legalaus nei vieno. Tėvukas pora tokių pat. Tiesa, dar lydekaitę apie 2 kg pagavau, bet paleidau, iš pradžių ant kukano, o kai jis nepasipildė legaliais starkiais tai ir nuo kukano paūgėt laisvėn. :/braj;
 #376828   Mitkus
 29 Geg 2012 16:32
Dekui už pasisakymą, kol kas aš irgi linkęs kažką iš st.Croix žiūrėti, bet dar laukiam kitų pasisakymų.. :)
 #376892   ard
 29 Geg 2012 19:07
pas mane avs9.6mhf2, iki 28 g, meta ir 35g. Sitas modeliukas man kaip tik žvejoti skirvytej, nes buna kad prireikia ir tokių svorių. Nelabai suprantu tų kas starkių zuklej nuo kranto siulo trumpus kotus. Jei yra stipri srove ir pravedant guminuka per skardį nepasieki dugno, su ilgesniu kotu paprasta pasiekti dugną leidziant kotą. Beje buvo situaciju kai buvn naudota ir 45g, tada buvo pagautas mano rekordas 3.4 kg
 #376939   Mitkus
 29 Geg 2012 21:35
ard rašė:pas mane avs9.6mhf2, iki 28 g, meta ir 35g. Sitas modeliukas man kaip tik žvejoti skirvytej, nes buna kad prireikia ir tokių svorių. Nelabai suprantu tų kas starkių zuklej nuo kranto siulo trumpus kotus. Jei yra stipri srove ir pravedant guminuka per skardį nepasieki dugno, su ilgesniu kotu paprasta pasiekti dugną leidziant kotą. Beje buvo situaciju kai buvn naudota ir 45g, tada buvo pagautas mano rekordas 3.4 kg
Nuo kranto turiu lygiai tokį patį kotą, kaip pas tamsta. Man reikia kotelio žvejybai iš valties. Laukiam kitų pasisakymų, kas kuom gaudo starkius ;-)
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 24
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė