Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gaudymo vietos, taktika, masalai, patarimai
 #624624   Newman
 28 Bal 2015 18:24
shelwius rašė:
Newman rašė:Neiima tu chubiku ssr, grifonu, red ragu nors tu ka...
Nemune šiuo metu minoškes reik kaišiot, nors ir krenkutį jau griebia (pats dar Nemune nebandžiau).
O kada jau mano minetus masalus pradeda godziai ryti?
 #624626   AAAzzz
 28 Bal 2015 18:48
Jau greit prasides ir tavo minetu masalu era, reikia daugiau tokiu siltu oru, islys daugiau vabalu visokiu ir sapalai prades jais maitintis. Tada ir masalai is minoskiu pereis i krenkus imituojancius tuos vabalus :gutgut
 #624627   Newman
 28 Bal 2015 18:52
Dekui vyrai:) sapalus tikslingai spiningu gaudysiu pirma sezona, mano minetu masalai labai graziai pavirsiumi brezia eglute, ar net tokiu pavedimu sapalai kala? Ar vistiek kazkiek turi panirti vobleris
 #624709   AAAzzz
 29 Bal 2015 12:37
Vaizdas tikrai grazus kai sapalas griebia nuo pavirsiaus, bet tie tusti kibimai kai nepataiko ant masalo nervus patampo irgi gerai. Shelwiau, o tau po nepataikymo ant masalo paskui vel pravedant pro ta pacia vieta visada seka kitas kibimas? Ar jau nebeatakuoja daugiau masalo? Per praeita zvejyba pravedinejant ssr'u palei kranto linija pabande kazkoks sapaliukstis ikast i čiubika, bet paskui kad ir kiek pravedinejau bet nebepasirase.
 #624835   Sakys
 30 Bal 2015 06:29
Su muse gaudant būna ir kelis kart kyla. Būna po nesėkmės ir nebe pasirodo, bet bandyt reikia :-D
 #625442   hoples
 05 Geg 2015 21:16
kokius valus grynai sapalui naudojat ?

Siu metu turiu toki pinta lydekini 0.8# japona YGK http://www.bait.lt/valai/pinti/ygk/ygk- ... UkWSPmqpBc
pats valas labai plonas.
naudoji ji upetakiam daugiausiai, bet baigiu sudrozt jau koki 20 metru ismeciau. i akmenis upetakiaujant nusidroziai,ir pinasi. galvoju ka daryt su sapalu valais

Pirksiu upetakiui mono. galvoju gal Daiwa http://www.pecheur.com/en/ie/buy-monofi ... 62853.html
tai idomu ar jus sapala mono viliojat ar pintu ? ar visaip.
 #625450   matras
 05 Geg 2015 21:47
man lil bug ar salmo tiny tikrai veike ir pasiteisina, labiau gal isivasarojus kai pakrenta vanduo labiau sapalai iseina i brstas ar ten kur uzzele labai tai lil bug numeris pirmas o valas tai man asmeniskai tik mono nes buna ir sukre uzdedu kitur ant jos irgi ir sapalas ir mekne pasiraso sukre jaxon 1nr lapelis salotinis su juodais dryzeis, metasi gerai tokio pat spalvinimo blizge lydekas eserius renka gerai :)
 #625469   RastaMan
 05 Geg 2015 22:29
[quote="hoples"...galvoju gal Daiwa...[/quote]
Turėjau Daiwa tik ne geltona pakuotė, o pilka berods (tiksliai nepamenu), tai anrtą kart nepirkčiau
Iš kelių jau girdėjau, kad šitas visai nieko
http://www.kiba.lt/index.php?route=prod ... ct_id=1375
Kai reikės mono galvoju šitą pabandyt
 #625498   AAAzzz
 06 Geg 2015 08:56
Na man asmeniskai salmo lil bugai labai didelio ispudzio nepadare. Pagaves as ant ju sapalu, bet i mano pavirsiniu masalu topa neieitu. Bet cia aisku nuo kiekvieno zvejybos salygu priklauso. Man labiau prie sirdies chuby ssr ir lucky jonh haira masaliukas. Su jais daugiausia turejau isejimu :gutgut
As gaudau sapalus tik pintuku. Man taip patogiausia. Jauciasi kiekvienas zuvies prisilietimas, jei nardini giliau-dugno nelygumai ir pan. Gaudziau kazkada ir mono, bet perejus prie pinto ir fc pavadelio prie mono grist tikrai nesinori :gutgut
 #625601   Tukas
 06 Geg 2015 20:47
Na tikriausiai, teks paciam paimti pabandymui ta lil bug'a, greiciausiai bandysiu mazesnyji varianta. Gal turit kokiu rekomendaciju del spalvos?

p.s. labai nemegstu masalu, kurie blogai metasi, turiu ir kelis salmo tiny, kuriuos dauguma sapalautoju megsta, bet man jie nepatinka.. blogai metasi, trisakiai pastoviai susikabina ir nesu turejas, ant ju nei vieno isejimo.. :roll:
 #625614   matras
 06 Geg 2015 22:39
bandyk bugo didesni varianta sapalu burnos dideles ir lengvai ji praryja metasi neblogai, spalvinimas tai jau kaip kam bet man tai MBG, DBE. o del tinio metasi irgi jis kai valas plonas kad nesikabintu trisakiai kilputes apviniojau siulu kad kuo toliau galinis trisakiukas butu ir mazeja uzsimetimu kabliu
 #625719   Newman
 07 Geg 2015 21:46
Siandien pavyko susidraugauti su chubiku ssr, taciau jo originalus kabliai labai mane nuvyle, i kokio dydzio ir kokio gamintojo patartumete pakeisti?
 #625725   AAAzzz
 07 Geg 2015 22:17
Kaip per atostogas neaplankysi mamos ir nenuvaziuosi i savo vaikystes vietas...
Spiningas, vobleris, Venta.
Prikabinti failai
2015-05-07 20.49.32.jpg
2015-05-07 20.50.59.jpg
 #625753   BroniusM
 08 Geg 2015 09:01
Gražus video ;-var-var. , kokį valą naudoji, nes šiandien kaiptik pasiimt važiuoju kokį naują... Ir koks ten pirmas, reiks ir man su salmo tiniuku atsidaryt :grin:
 #625760   Fishermenas
 08 Geg 2015 10:07
Dėl tiny spalvų tai patariu pasiimk bent 5 kokias. Turbūt pigiausi šapaliniai vobleriukai todėl galima jų turėt ir daugiau, juolab kad vieną valandą viena spalva veikia, kitą kita ir šiaip daug nuo ko priklauso.. :D o dėl valo Dubysoje man užtenka 0,16 mono paprasto. Nors vakar lydeka nukando ;/ bet kažkaip retai man jos šapalaujant užkimba. P.s. bandžiau kelis hairos spalvinimus, nei kliovo :roll: snd vakarop leksiu, tikiuosi iseis paimt didesnių :)
 #625764   BroniusM
 08 Geg 2015 10:40
Fishermenas rašė:Dėl tiny spalvų tai patariu pasiimk bent 5 kokias. Turbūt pigiausi šapaliniai vobleriukai todėl galima jų turėt ir daugiau, juolab kad vieną valandą viena spalva veikia, kitą kita ir šiaip daug nuo ko priklauso.. :D o dėl valo Dubysoje man užtenka 0,16 mono paprasto. Nors vakar lydeka nukando ;/ bet kažkaip retai man jos šapalaujant užkimba. P.s. bandžiau kelis hairos spalvinimus, nei kliovo :roll: snd vakarop leksiu, tikiuosi iseis paimt didesnių :)
Aš mąstau ar man Nemune, Neryj užtektų 0,18 mono... Kokia firma man įdomu? :), nu reiks pasiimt tiniukų, nes tik tokį geltoną turiu... :), o kuri čia dubysos atkarpa jei nepaslaptis? :), nes kai penktadienį tikrinom neivieno prisilietimo šapalo... :), aišku primą kartą tose vietose buvom... :)
 #625774   Fishermenas
 08 Geg 2015 11:31
Ši atkarpa yra paslaptis :D bet šiaip pagal viską tai visur jų yra :) reikia tik reikiamose vietose pravedimus daryt ir įsiūliti masalą. Kuo toliau tuo lengviau bus tai padaryt, nebent atšals orai :)
 #625775   BroniusM
 08 Geg 2015 11:39
Fishermenas rašė:Ši atkarpa yra paslaptis :D bet šiaip pagal viską tai visur jų yra :) reikia tik reikiamose vietose pravedimus daryt ir įsiūliti masalą. Kuo toliau tuo lengviau bus tai padaryt, nebent atšals orai :)
Nu man esminis dalykas valas? Kokia firma, kokie pačio atsiliepimai? :) , atkarpas kaip nors susirasiu... ;-var-var.
  • 1
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • 75
  • 124
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė