Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #502300   Tarmenas
 23 Rgp 2013 19:45
tik nuo upės, visiškas štilis, vieną ešerį visai neblogą atgal tik paleidau, pamačiau vienintelį salačio išėjimą, tačiau jis tik nosim pauostė blizgę ir persivertęs dingo :superšokas net kojas pakirto kai pamačiau kaip vejasi :mėlynvarla vietinis sakė aną jau mėnesį bando pagaut :) niekaip nepasirašo... reiks dar jį pakankint kitą kartą
o šiaip vaizdelis tai nekoks, upė kaip mirus, nei šapaliukai pasirodo, nei aukšlių yra..... nežinau, gal toks ruožas.
 #502328   Kairys
 23 Rgp 2013 21:59
Gal toks ruožas... ;-) O šiaip, kas kuo gaudo daugiausia, tuo ir pagauna, tikėjimo reikia, man praktiškai visi lydekiokai (išskyrus gal tris) pasirašė ant gumos, o sukrėm ... pamėtau kartais, bet kad jos ir žolės daugiau sugauna, nors logiškai mąstant, trys kabliai turbūt geriau nei vienas. ;-)
 #502361   Arturijus
 24 Rgp 2013 08:17
Praeita kart pasigiriau lydekom, vakar 4 peiliukai du eseria... pakeista kruva vobleriu. Judejimas yra. Ek gaila pasodina savo megstama vobleriuka, visai prie kranto, bet duobeje... sendien bandysiu su maisu ir akmenymis pakabint, jei GA nesussems uz brakoneriavima :D
 #502446   Arturijus
 24 Rgp 2013 17:55
Sveiki, paminejau GA ir sulaukiau :D Istraukiau savo mylima vobleriuka, smugiavo vien eseriai, pora istraukiau, lydeku nei vienos... Einant atgal priplauke GA, paprase bilieto, kaip tycia palikau su visais dokumentais masinoje kitam krante, bet paleido... Keturiom valtym ir viena masina leke, matyt koks reidas
 #502473   upinis
 24 Rgp 2013 22:19
Ką tik nuo Neries. Toliau mokausi spiningauti šioje upėje.
Šiandien po liūčių upė jau susitvarkiusi - vanduo švarus, žolių neša tiek, kiek įprasta.
Tik žuvies nepasisekė nučiupt. Ir judėjimo aktyvaus beveik nesimatė (veiksmas netoli Grigiškių).
Vienintelis nuotykis - vos neprisiėjo susiremt su naglu bebru. Stoviu sau įsibridęs kiek virš kelių gylyje, mėtau blizgę ir matau akies krašteliu, jog kažkas iš šono artėja.
Pasuku galvą - ogi bebras, vis artyn ir artyn - tiesiai į mane, liko gal 10 metrų, o jis varo tiesiai, atrodo jog ruošiasi mane torpeduot :superšokas . Matyt galvoja, niekšas, jog aš privalau jam iš kelio trauktis.
Tada jau neiškenčiau - mostelėjau ranka ir sušvilpiau garsiai. Tai jis be jokios panikos taip nenoriai ir tyliai pasinėrė, be jokio pliaukšėjimo uodega.
Dar kokią minutę palaukiau, nemečiau masalo, kad to žvėrio neužkabinčiau, nes nežinojau kuria kryptimi jis nuplaukė. Paskui jis išniro vėl prie kranto - matyt man už nugaros pranėrė.
Jei taip ir toliau, reikės prie upės įspėjamuosius ženklus iškabinti - "Saugokis bebro!" :shock: .
 #502481   Slovak
 24 Rgp 2013 23:12
upinis, mane jau antra karta siais metais atakavo :) Bet ne prie Neries
 #502522   kukuruzas
 25 Rgp 2013 12:35
Sveiki, gal kas siandien vvaziuoja prie neries paspiningauti pro grigiskes ir galetu mane prigriebti? Nes masina sugedo tai niekaip neiseina, ant kuro jei rekia duosiu:) zuvingu vietu neisduodu
 #502610   lydekaitis
 25 Rgp 2013 21:43
Taigi vakar sugalvojau ismeginti sekme ir patestuoti mepsus su `plunksnelemis` ant trisakio pirktus norfoje, tai po keliu pirmu metimu kirto salvis per nagus, neteko su juo daug kovoti bet pavyko istraukti, taigi salviukas buvo mazdaug 700g ir apie 35-40 cm, rezultatas tikrai apstulbino, nes dar esu zalias zvejys, o po to pavyko paimti pora eseriuku bet labai jau mazyliai' bet viena didesni pasilikau katytei, tai vat tokia zvejyba buvo vakar.
 #502612   lydekaitis
 25 Rgp 2013 21:50
Upinis, man dar neteko garbes kad mane bandytu pulti bebras, bet daznai palei kojas nutrijos plaukioja arba strikineja.
 #502628   fishmantas
 26 Rgp 2013 07:06
ar yra cia bent vienas feederistas ? visi tik spinigais upes drozia :) esu naujokas upeje visiskas tad gal kas patars koki ruoza vilniuj ramesni pasedejimui su feederiu po darbo? (ta prasme kad nebutu toli vaziuoti). is anksto aciu
 #502632   scorpium1
 26 Rgp 2013 07:22
Nuo 6dienio i 7dieni buvom su draugu dviese su nakvine prie upes,pikeriai/fideriai,pludines/poludonkes.Maciau keleta ryboku,tai nelabai rezultatai,kas pora kuoju o kas ir smulkmes tik keleta pagaves ir viskas.Asmeniskai likau patenkintas zukle,nors ir teko kovoti su zolem ir naktis buvo bv tuscia(keletas nedideliu plakiu).Atveziau namo 1,5kg karsi,ziobri apie 400 gr ir neblogu kuoju/strepeciu pora kilu nors ir labai trukde nesamos zoles.Geriausiai jame perlovke ir kukuruza,an dziko tik melocius...
fishmantas rašė:ar yra cia bent vienas feederistas ? visi tik spinigais upes drozia :)
Tikrai yra,ir ne vienas :/braj; Droziame upes svinais ir seryklem :-D
 #502636   fishmantas
 26 Rgp 2013 07:33
Matau scorpium1 is nemencines.. girdejau kad ten tu vieteliu yra bet vaziuot kazkaip ir bandyk klaidziot nezinant tai nesinori.. buvo jau tokiu paiesku misko keliukais kai priekini bamperi reikejo paskui mastyt kaip atgal uzsidet :D
 #502668   shameh
 26 Rgp 2013 10:04
buvau snd ryta ties verkiaisi bet nekazkaka :) kelios smulkmes ir keli tusti kibimai:) kazko rimto uzkabint nepavykp :(
 #502678   Tarmenas
 26 Rgp 2013 10:26
shameh rašė:buvau snd ryta ties verkiaisi bet nekazkaka :) kelios smulkmes ir keli tusti kibimai:) kazko rimto uzkabint nepavykp :(
pats mąstau ten nuvažiuoti, plėsrūnų judėjimo yra? salačiai nepasirodo?
 #502680   Kairys
 26 Rgp 2013 10:30
Pora kartų gal ir esu matęs išsiverčiant, bet šiaip labai retai tokį vaizdą, kiek būnu prie vandens, tenka pamatyt. ;-) Bet tai nereiškia, kad jų šiose apylinkėse negali būti, kartais ir tylūs moka pabūti. ;-)
 #502708   Arturijus
 26 Rgp 2013 12:20
fishmantas rašė:ar yra cia bent vienas feederistas ? visi tik spinigais upes drozia :) esu naujokas upeje visiskas tad gal kas patars koki ruoza vilniuj ramesni pasedejimui su feederiu po darbo? (ta prasme kad nebutu toli vaziuoti). is anksto aciu
As su feederiu pasedziu, del vietu tai galiu pasiulyti paimti spininga ir pavaikscioti, tikrai surasi kur feedri imesti, be to dideles duobes dauguma zino, o mazu niekas tau cia neisduos. Nepyk su vietu paieska buk savarankiskas.
 #502717   fishmantas
 26 Rgp 2013 12:56
Nepykit, bet niekada nesupratau ir nesuprasiu as tu Jusu vietu slepimu :D apsurdas kazkoks :) nesakykim kas ant ko gaudo dar ir kuo zvejojam tai tada forumai tokie isvis nebetenka prasmes. cia mano tokia nuomone.. geru zvejybu ir sekmes saugant paslaptis ;)
 #502719   Rapolas
 26 Rgp 2013 13:00
Ant ko ir su kokiais įrankiais gaudo- nieks neslepia forume ,daugiausiai turbūt slepia vietas (mano nuomone), kurias užsimaitina :-D
 #502739   Arturijus
 26 Rgp 2013 14:25
fishmantas rašė:Nepykit, bet niekada nesupratau ir nesuprasiu as tu Jusu vietu slepimu :D apsurdas kazkoks :) nesakykim kas ant ko gaudo dar ir kuo zvejojam tai tada forumai tokie isvis nebetenka prasmes. cia mano tokia nuomone.. geru zvejybu ir sekmes saugant paslaptis ;)
Patikiek patikrintas variantas, ypac ten kur serta tikrai nesinori ateiti ir rasti ten sedinti kolega su keliais draugais.
 #502741   upinis
 26 Rgp 2013 14:37
Įspūdis toks, kad fishmantas liko nepatenkintas, jog forumo dalyviai dalinasi tik ta informacija, kuria nori dalintis.
Keistoka.
Sakykim kai aš artėju prie upės, tai man didžiausias rūpestis - ar laisva mano mėgiama vietelė. Nes ta vietelė patogi ne tik man vienam, o dar daugeliui žvejų ir laiks nuo laiko aš randu ją užimtą.
Tai kodėl dar turėčiau mesti į forumus maps.lt nuorodas su komentaru - "čia vietelė, kurioje aš mėgstu žvejoti ir pagaunu"? Tam , kad ji visada būtų užimta?
Todėl parašau, jog žvejojau netoli Grigiškių, Arturijus kartais neslepia, jog žvejojo prie Šilėnų, scorpium1 vietos - kažkur link Nemenčinės ir t.t ir t.t.
Aš sau vieteles nusižiūriu pagal Arturijaus "receptą" - imu spiningą, einu pakrante ir randu.
Jei netingi - tai pirmyn...!
 #502770   Tarmenas
 26 Rgp 2013 19:43
tik nuo upės, šykart veiksmas paviršiuje buvo, bet kaip visada anam krante :D vienas tuščias kliovas.
 #502772   fishmantas
 26 Rgp 2013 19:49
Jeigu mokate skaityti tai galite suprasti jog man nereik tasku ant maps.lt :) As kalbejau apie RAMESNI RUOZA, nes nesu zvejojes neryje ir nezinau i kuria puse pasiduot kad galima butu rasti koki taskeli pasedejimui nededant 120g seryklos.. tad jusu verkslenimai ir piktinimaisi cia visai ne i tema. Aciu uz atsakymus - daugiau nebesikreipsiu jokiais klausimais :) Nei zvyno
 #502778   scorpium1
 26 Rgp 2013 20:05
fishmantas rašė:Jeigu mokate skaityti tai galite suprasti jog man nereik tasku ant maps.lt :) As kalbejau apie RAMESNI RUOZA, nes nesu zvejojes neryje ir nezinau i kuria puse pasiduot kad galima butu rasti koki taskeli pasedejimui nededant 120g seryklos.. tad jusu verkslenimai ir piktinimaisi cia visai ne i tema. Aciu uz atsakymus - daugiau nebesikreipsiu jokiais klausimais :) Nei zvyno
Tai tau zmones normalia zmoniu kalba ir sako,kad nera jokio tokio RAMESNIO RUOZO,o yra duobes ir duobutes surastos ir primaitintos ir nieks nesiruosia tau pirstu jas rodyt,nes turi pats susirasti savo viecikiu,o ne sedeti an svetimu....O siaip bet kur vieta gali rast,jei netingesi ir paieskosi.. :ruko Kas iesko,tas randa...sekmes.. :/braj;
 #502780   vyrgaz
 26 Rgp 2013 20:14
Tai kaip suprantu ant Wilno Nery yra tik "nuosavos" prišertos duobės..Chiernia tada ta Neris.. :/nek O jei taip netyčia žmogus atrastų tą "privačią" duobe ir pradėtų žvejot, turbūt būtų pavarytas lauk, kai ateitų "teisėtas" duobės sąvininkas.. :-vimt
 #502789   vava
 26 Rgp 2013 20:30
nusnekejai kazka , Vyrgai....
 #502791   vyrgaz
 26 Rgp 2013 20:46
scorpium1 rašė:....o yra duobes ir duobutes surastos ir primaitintos ir nieks nesiruosia tau pirstu jas rodyt,nes turi pats susirasti savo viecikiu,o ne sedeti an svetimu....
..Vaidai, aš tik į šitą sureagavau.. :neutral:
 #502800   fishmantas
 26 Rgp 2013 21:03
Manau reiktu pabaigti sita kvaila ir betiksli ginca. as tiesiog is kaimo kiles tai i viska ziuriu paprastai ir ka turiu ir zinau galiu ir visada pasidalinu su bendraminciais, o cia kaip supratau mes tokie visi ir esame. eisiu gaudyt salacio i neri o feederi paliksiu ramesniems vandenims :)
 #502801   vava
 26 Rgp 2013 21:03
Virgi, ne nu,tai juk ir scorpium supranta, kad ne jis vienas ta duobe zino. Tiesiog nieks nenori, kad atsirastu dar 10 ar 20 papildomu zmoniu ten. Bet netikiu, kad kas nors sakytu "valink is cia", jei atejes rastu kitus zvejojancius.
O del to, kaip staigiai galima padaryt kolchoza is ramios vieteles, tai galeciau siu metu pavyzdziais pasakyt. Jei priminsi kada, papasakosiu susitikes. Ir net tasko maps nereikia duot. kelios neapgalvotos uzuominos ir vamzdiec
 #502823   Rapolas
 27 Rgp 2013 07:01
fishmantas rašė:... eisiu gaudyt salacio i neri ...
:gutgut teisingai, porą blizgių (minija ir kasmasteris :D) ir pirmyn :-D
p.s.: ir fyderinkų duobutes apmėtysi (iš kito kranto geriau :D) :-D
  • 1
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 174
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė