Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #175315   Wytux
 27 Vas 2010 21:56
Jei bus kokie rezultatai- butu malonu isgirsti :)
 #175316   Tadunce
 27 Vas 2010 22:00
Rytoj jei nebus toks suniskas oras reikes pameginti pora valandeliu praleisti..
Nors turbut tik procesa isgirsi, o ne rezultata ;-)

Siandien dar buvau paziureti kas gero - vanduo tikrai neaukstas, reikia proga pasinaudoti kol nekyla :gutgut
 #175318   Wytux
 27 Vas 2010 22:07
Siandiena gaudziau ant ledo ezere - nepasakyciau, kad oras labai trukde :donknow'
 #175319   Tadunce
 27 Vas 2010 22:11
Nelabai aprangos turiu tokiam orui, kai nera labai silta dar, plius lietutis merkia... Jei nesmarkus, tai nieko, meginti galima
 #175327   Tadunce
 27 Vas 2010 22:25
Na man irgi norisi nauja kota apkristyti normaliai ;-var-var.

Ten kur vaziuosiu (jei vaziuosiu) tai nezinau ar bus isnesti ledai... Vistiek, gal rasiu kur uzmesti bent jau :)
 #175349   Tadunce
 28 Vas 2010 12:44
Tai vat, atejus prie upes duobes, kur tikejausi pazegnoti vandeni mane pasitiko dar neblogai ledo sukaustyta upe,,,
Pasileidau pasroviui. Visur ismindziota ne zmoniu (kaip bebutu keista), o stirnu :)
Teko persikelti per nedideli saltineti (tiesa nedidelis buna tik vasara). Prieinu, ziuriu, kad pakiles iki metro, plotis ~2metrus... Nu ka, susiradau kur siauriausia ir minimaliai suslapes atsiduriau kitam krante :)
Uz posukio pagaliau pamaciau tekancia upe (tiksliau tekejo apie 2/3, kitkas buvo po ledu)
Na, kadangi aplinkui sabakstynai, sniego iki guminiu krasto, tai nusprendziau nebeieskoti kazkokio stebuklo ( nors zinojau, kad ten labiau revos pakrastys, ir duobiu nera..)
Taigi ismeginau didziaja dali arsenalo, nors uz nugaros trukde medziai, laisvai permesdavau voblerius iki ledo krasto ( daugiau nei puse upes)
Labiausiai nustebino pontoon red rag mazylis.. Uzmetus net issigandau, kai sis znegtelejo ant ledo priesingame upes krante :superšokas
Taip pat labai teigiamai ivertinau salmo tiny ( kaip Mike sake geros balistines savybes), nes tokie mazyliai skrido iki Sventosios vidurio..
Jackson vos 2g sveriantys masalai neblogai metasi...
Zvejybos gale teko patikrinti vandens siltuma kai pontoon alter idem sugalvojo pasigauti saka netoli kranto ;uolrait Vesokas dar...

Zodziu, likau patenkinatas naujais pirkiniais :))

Tiesa, vanduo zemas ( gal kokiu pusmetriu zemiau nei normaliai) ir kakava nebloga ( 30cm gylyje nebemaciau ryskesniu vobliku)

Taigi - atsidariau sezona, numarinau ta nesiliaujanti ranku drebejima laukiant atviro vandens :) Dabar belieka laukti dar pora savaiteliu ir meginti gal tada,,, O gal i Sventosios intakeli upetakiuku...

Laukiam kuo toliau, tuo geresniu oru :/braj;
 #175371   Tadunce
 28 Vas 2010 17:21
Jei buciau zinojes kas per situacija tose vietose, buciau vares auksciau Ukmerges, nors laisvai pametes buciau :)
 #175920   Jurginas
 02 Kov 2010 23:38
Jei dėl normalesnio kibimo Šventojoj ant spiningo, tai manau dar bent mėnesį mažiausiai teks palaukt :/ Na bent jau aukščiau Kavarsko tai tikrai, kažkaip kol dar vėsu, t.y. visą kovo mėnesi, ir dažniausiai didžiumą balandžio (priklauso nuo metų) man problematiška šapalą ar ešerį pagaut spiningu Šventojoj, tad tenka kuojas ir elščikus dusint. Beje ant plūdinės papuola ir tų pačių šapalų, bet va voblerio ar sukrės nesugebu insiūlyt. Bet tikriausiai žvejot nemoku aš, todėl laukiu lydekų draudimo pabaigos, ir tada pradėjus silkėm krutėt, nesiskundžiu ir šapalų ar ešerių jomu ;)
 #179593   Tadunce
 21 Kov 2010 13:54
Taigi taigi,,, Susuko mano jauna galvele siltas pavasario oras ir isviliojo is namu prie laukines Sventosios upeles :)
Siandienos herojus pasiruoses kovai (As) :grin:
Paveikslėlis

Atvykes pamaciau kekoki vaizdeli... Tiesa pasakius bijojau artyn prieiti :-D
Paveikslėlis

Taip, nekas, pamaniau, bet kadangi jau atvaziavau, sakau keleta metimu visgi padarysiu,,,
Amunicija paruosta, geriausiai uzsirekomendave Amerikieciu ir Japonu "kariuomenes" stebuklai paruosti laukia musio :)
Paveikslėlis

Na, Sventoji siandien dosni, taciau, kaip bebutu gaila, ne zuvimi, o sitokiom dovanelem :)
Paveikslėlis

Kiek pametes pastebiu, kad nepasislepiau net su imantriausiais maskuojamaisiais drabuziais - buvau susektas ankstyvojo priesu pedsekio :)
Paveikslėlis

Bet 2 valandas pamosaves savo trimetrine kartimi, palikes dovanu Neptunui nusprendziau, kad siandien pralaimejau sioje nelygioje kovoje pries upe...
As dar pas ja grisiu.. Pralaimetas musis dar nereiskia pralaimeto karo :)
Ginklai musio lauko fone...
Paveikslėlis

Sudie upe, kita karta imsiu maza intaka, meginsiu nukauti neuzauga taskuotaji... :/braj;
 #179661   Wytux
 21 Kov 2010 19:22
Upe ziauriai atrodo. Cia biski auksciau aukstuju krantu buvai ?
 #179666   Wytux
 21 Kov 2010 19:34
Aisku, kai patvinus tai sunku atpazinti :)
 #179668   Tadunce
 21 Kov 2010 19:37
Reikes meginti i viena intaka pavaziuoti po geros savaites, gal bus kiek pasluges vanduo... Gal koki upetakiuka nutversiu.. Ar seip po bruzgynus pasivaiksciosiu :)
Nes Sventoji dar menesiuka koki bus nezvejojama,manau...
 #179757   gelmės
 22 Kov 2010 08:23
Tadunce,
Drasiai galėjai aprašymą dėti prie fotoreportažų. :gutgut
 #179760   Tadunce
 22 Kov 2010 08:36
Nieko, dar bus ribalku rezultatyviu, vertesniu vietos fotoreportazuose ;-var-var.
 #182456   Tadunce
 30 Kov 2010 20:56
Kurioj vietoj zadi prieiti prie vagos tikros? Nebent koks skardis, kur neuzlieta ir ramesne tekme, nes nesa visoki bruda dar...
 #182796   Tadunce
 31 Kov 2010 20:42
Siandien buvau prie upes, vanduo po truputi krenta, ir skaidreja, priekranteje jau galima iziureti zoles ant dugno ''plot
 #189170   Vytautus
 20 Bal 2010 17:00
Buvau siandien pasivaiksciot su pludine, tai kelias auksles per ~valanda sugavau. Sutikti du zvejai turejo po 1 ziobriuka pasigave. Srove dar dydele, bet zvejot jau pilnai galima.
 #189174   Tadunce
 20 Bal 2010 17:12
Lydekas gaudanciu bevaliu nesimate?
Savaitgali kai buvau, kitam krante jau mete vienas su kokiu 10cm gigantu raudonu '''bum
 #190615   Jurginas
 23 Bal 2010 15:48
bretas rašė:ne i tema, :/braj; bet gal kas zino kas taiso spinus anyksciuose? :ks>
Labai abejoju ar kas Anykščiuose tuo užsiema :grin: Vien faktai, kad žmogus, kuris pardavinėja leidimus žvejot Šventojoj/Rubikiuos ir pats brakūšina prie užtvankos, arba žvejoja su turguj iš to panevėžiečio pirktu teleskopu, nors gi pats prekiauja žūklės reikmenim, daug ką sako apie Anykščių žūklės reikmenų verslo atstovus :gutgut Na, pirties parduotuvėj, pas Žalą, šio bei to gal ir galima gaut (aišku už kosmines kainas), pvz. netgi shinigami spinų mačiau atsivežė, bet ten tiesiog akivaizdžiai salminius produktus vežasi, ir nesuka sau galvos nei apie kainas(kurios užkeltos nesveikai yra), nei apie klientus ( mergička pastatyta prie prekystalio, savo dideles akis varto ir vsio, kartais nueinu ten papizdelint, tai įsiūlau seniam kokių prekių, pvz. praeitą savaitę vienam įkalusiam teleskopą kažkokį už 100 lt liepiau pirkt :grin: ), nes miestely konkurentų kaip ir nėra...
 #190871   Wytux
 24 Bal 2010 14:40
Jau po truputi galima pagauti ziobriu.
 #192470   Tadunce
 30 Bal 2010 15:46
Siandien atrisom kaip reikalas Sventaja :)
Penktu metimu upatakis parkeliavo krantan 375g.. Grazuolis, ale fotiko baterija issikrovus mirtinai, tai su tel tik padariau kadra, veliau idesiu..
Po to 4 sapaliokai ~100g.. Visa zuvis auga toliau :)

Mano gidas ikirto ~1kg upetaki kur as ten pat, ale jau suimant su ranka nusipurte ir nuejo :) Nieko, bus proga man pagauti :)
Super ismeginau vobliku kiek, vis sake, kad atsivezu nematytu vobliku, visom zuvim idomu paragaut :-D
Ale gaila didesniu nebuvo sapalu, gal kita karta, ruozu nauju suradom :)

Meginau braidyt ieskoti nutraukto rip'n minnow, bet veltui, reikes naujo ieskoti parsivezti, kita savaitgali nusimato pagauti zuvies :)

p.s. ziobriautoju tai apstu, geras vietas uzsede, upetakines :)
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 30
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė