Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Gal kas ka sysoj gaudyt bandot siuo metu? Pravaziuojant niesto ribose pamacius ta atvira vandeni taip rankos niezti su spinu prasieit bet kazkaip nesitiki kad ten zuvies yra...
Buvau, 5 žvejybos ištaškytos, bandžiau šlakį suviliot, nei karto nepavyko, tik 1 lydeka 1,8kg, upėtakiukas, ir paleidau kažką gero, nemačiau kas ten buvo, bet turbūt ir buvo lauktasis šlakiokas. Bet vistiek kažkaip keistai, 5 žvejybos anei vieno šlakiofco... :D
Tai, kad su licencija galima, ar nėra įmanoma Šyšai licencijos šlakiams nusipirkti? Beje - savasmenas, kurioj atkarpoj bandei, ties MAcikais kur nors, ar JOnaičiais?
pagavęs šlakį tikrai būčiau paleidęs (sau prisižadėjau, pagavau - paleisiu). Bandžiau žvejoti Ruože nuo spūskės iki Macikų 2 kartus. Ir aukščiau 3 kartus, kur yra toks mažas beždžionių tiltukas maždaug ties juo ir pagavau viską.. O žvejojau ten aš sausį, vasarį, kovą. Dabar nebandžiau. O jūs nebandėt Šilutėj kur nors? Buvau gal prieš savaitę tai vieną kitą kuoją eina pagaut.
Tai sysoj ties macikais kuojos sake kabaliojasi ant slieko. O apie slakius uzkibusius sysoj kazkaip nieko siemet negirdejau. Daugiau girdejau apie sudu kvapa prie vandens ir baltos spalvos vandeni auksciau bezdzionkes, nei apie zuvi
Tai prie Macikų kai žvejojom kažkokie tepalai eina iš po žemių į šyšą...O kad aukščiau nei girdėjau nei mačiau to ''švaraus'' vandens. Šiandien ties šyša praėjau, labai vanduo pakilęs, bet srovė nėra didelė, gal ryt bandysiu
Tai vyrai jei tokias nesamones uzmatot, kad bega kazkas neaiskaus y vandeni ar dar ka, skambinkit GA.
Ir taip ta Sysa sugadino juodai.... Tiek tie sudai nuo to sudinyko ten bega pastoviai, is spiritines blem irgi pastoviai bega, kas ten? Vanduo naciort? :D
Tokia grazi upe buvo... dabar...
Jo, man irgi įdomu kas ten bėga, nuo tos spiritinės pusė Šilutės smirda, uždaryt ją...o Šyša graži ir švari upė buvo gal prieš 20 metų, ir dabar po truputuką man atrodo reikalai taisosi, jei vėl nesugalvos kas nutručint žiauriai..
Buvom upėtakių. Patikrinę kelias vietas nieko gero nesuviliojom, o per paskutinę žūklę suviliojom po keletą nedickų papėtakių ir daug mažiukų, kuriuos gaila žaloti, beabejo viskas paleista... O gal naujienų yra iš jūsų kokių tai?
pirmasyki girdziu kad sysoje upetakiai gyvena, ten apart raudeliu bei esheriuku nieko ish viso nebera, vanduo nutrucytas ishtisai.
ka jus ten dar pagaunate?
kokonas rašė:pirmasyki girdziu kad sysoje upetakiai gyvena, ten apart raudeliu bei esheriuku nieko ish viso nebera, vanduo nutrucytas ishtisai.
ka jus ten dar pagaunate?
Nejuokink. Sysa nuo spiritines i apacia kencia,o auksciau spiritines tikrai pagauna upetakiuku,lydeka kokia gali pagauti,eseriuka. Reikia tik zinoti kur. Bent anksciau prie vadinamos spuskes lasinukai sokinedavo i kildami. Dabar nezinau ar ju ten buna,bet vaizdas budavo superinis.
buvau nulekes i sysos viena intaka,tai vanduo nukrites ziaurei.kur pernai upetakiu buvo tai siemet kazkaip liudniau vienaskitas sprindinukas.laukiu kada nulisgerai ir trauksiu i dar neizbandyta ruoza upetakiu pamedzioti ir gamta pasigrozeti/
Uoste ledas 5cm, galima lipt drasiai. Per pusę valandos apie 10 ešeriukų, sunkiai telpančių į degtukų dėžutę ir didelę, didelę lydeką - 100g. Viskas ant balalaikos. Sezonas atidarytas puikiai.