Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1

#64581   Agis
 10 Lie 2008 13:11
Niekad nebuvo problemos vasara sedint per nakty pagauti buozgalvy.Zinoma jeigu zvejoji prie duobes.Beda , kad kartais jie yryja iki siknos net nepajudindami meskeres arba skambaliuko.Tokiu atveju stengiuosi nupjauti pavadely ir paleisti.Kazkur skaiciau, kad zuvys sugeba apsivalyti nuo antikuniu.Manau taip didesne tikimybe isgyventi, negu isdraskyti jeims vidurius ir paleisti :roll:

#64600   Algirdas
 10 Lie 2008 17:04
bobis rašė:Sprendžiant pagal žvejų aprašymus, tų šamų šamukų Nemune net tiršta. Ar čia paskutiniu metu jų ten užderėjo tiek, ar visada nebūdavo problemų pagauti šamiuką. Kai Nemune nežvejoję, tai ir nežinau...
Ai, žvejojęs, bet tas buvo prieš 30 metų ir jei gerai pamenu, net kuojos žuvienei neištraukėm :)
na jei rudeni zvejoji tai sunku nemune su ta zuvim bet tokiu metu tai visa zuvu ivairove yra ir kimba gerai tik nuo vietos priklauso.

#64608   Sokratas
 10 Lie 2008 18:54
...faktas kaip blynas, kad Agio paleistas...pats prisipažino :)

O mes tada, senovėj, mokinukai būdami, su draugu dviračiais nuvarėm iš Laukuvos, kažkur tai apie 100 km, prie Nemuno pažvejoti...na patys suprantat: meškerės bambukinės, užmetam kelis metrus tik...Dar vietinis pijokėlis atėjęs bandė mokinti, bet ko tai niekas mums nesigavo :), teko valgyti lašinius...

#64625   Algirdas
 10 Lie 2008 22:37
bobis rašė:...faktas kaip blynas, kad Agio paleistas...pats prisipažino :)

O mes tada, senovėj, mokinukai būdami, su draugu dviračiais nuvarėm iš Laukuvos, kažkur tai apie 100 km, prie Nemuno pažvejoti...na patys suprantat: meškerės bambukinės, užmetam kelis metrus tik...Dar vietinis pijokėlis atėjęs bandė mokinti, bet ko tai niekas mums nesigavo :), teko valgyti lašinius...
tai pats Romanovas busi? :-D olompinis campijonas :lol: na nenusiseke zvejyboj pasiseke sporte :lol: dabar gal jau nereiks tiek mint su dviraciu ir zuvi nereiks tempt namo. o gal kas bandet gaudyt nemune ant stinteliu>? ne mariose jau bando gaudyt.

#64629   Sokratas
 11 Lie 2008 03:33
Prie ko čia tas žuvies tempimas namo, likau nesupratęs...
Nebūtina būti Romanovu, kad su dviračiu pasivažinėt. O tuo labiau su tokiu, kurio pvadinimas ,,Minsk".
Be to ir dabar ir tais laikais dviračiu važiuoti žymiai pigiau, tik netingėk. O iš kur pas moksleivį ,,lyčna" kapeika...

#64639   Agis
 11 Lie 2008 07:39
Mantas rašė:agi as buvau pagaves pernai eseriuka mariose is kurio siknos kabliuko kotelis kisojo :-D
Ne mano, as tik buozgalvius (samukus)paleidineju, o tu savo pamegtose zvejybos vietose tokiu nesutinki :lol: per toli tau iki Nemuno :-D

#64760   Algirdas
 12 Lie 2008 20:30
bobis rašė:Prie ko čia tas žuvies tempimas namo, likau nesupratęs...
Nebūtina būti Romanovu, kad su dviračiu pasivažinėt. O tuo labiau su tokiu, kurio pvadinimas ,,Minsk".
Be to ir dabar ir tais laikais dviračiu važiuoti žymiai pigiau, tik netingėk. O iš kur pas moksleivį ,,lyčna" kapeika...
pilnai sutinku kad sveika pamint pedalus. bet 100 km tai jau rimtas atstumas. o kibimas bent deltoj sianakt nelabai jau superinis buvo. tiesa radom seklumoj graziu karosu mazdaug po kila tai tie gerai sukibo gal kokiu 20 pagavom , na ir lydzekis bei starkis temstant pakibo ant tvisteriuko.

#64947   Jonvabalis
 15 Lie 2008 15:25
Imesiu porą nuotraukų iš mano svaitgalinių žvejybų, nuotraukos darytos su mobiliu telefonu, tai kokybė prastoka.

Dvi žvejybos Nemune, pirmoji žūklė labiau ant feeder'io kabinosi šapalai ir neblogi mekšrai, kai tuo tarpu ant plūdės tik vienas šapalas.
Antroji žūklė, jau malonumo turėjau ant match'o, o feeder'is tylėjo. Dydysis svėrė 1 kg, iš dešinės kažkoks keistas: kūnas kaip mekšro o galva šapalo (tikrai ne meknė), plius smulkmė.
Pastaruoju metu visai Nemune nepagaunu plakių, kurių ankščiau vos ne kas laida trauk, nesuprantu kur jie dingo.

Paveikslėlis

Paveikslėlis

#65030   MatasM
 16 Lie 2008 10:06
Koks vandens lygis Nemune ties Rambynu? reik, kad butu zemas, nes kai vos kelis kartus per metus is Panevezio nuvaziuojam, nelabai ka susigaudom jei dambos apsemtos :-D

#65032   Agis
 16 Lie 2008 10:35
Buvau lygiai pries savaite prie Tilzes gelezinkelio tilto (kelis kilometrus zemiau Rambyno) tai dambos beveik visos atviros , na neskaitant tu paplautu.Nemanau, kad savaitgalio lietus galejo zymiai pakelti vandens lygy :roll:

Vat, kad atradus kur sie duomenys sudeti, tai visiems saunu butu.Reiktu tik koki atskaitos taska palyginimui ysidemeti, o jau kita butu viskas suprantama.
http://www.meteo.lt/steb_hidro_tinklas.php#

#65069   Dziakobas
 16 Lie 2008 15:24
sveiki siandiena kaip tik buvau prie rambyno kalno, jei domina vandens lygis tai nemunas seklus visos dambos kyso. Bet kliovo sandiena nebuta tik vienas eseriukas ir pora lydekiuku parsivijo. :cry:

#65077   MatasM
 16 Lie 2008 16:10
Dekingas:) reiks su museline sapalus pavaikyt :!:

#65089   Dziakobas
 16 Lie 2008 19:03
prasom kad tik macytu :grin: ten zemyn rambyno labai gerai labai ilgos dambos ir kai su senuku pries pora savaiciu buvom jis ant vobleriuko pagavo sapala netoli kilo

#65164   lydekiukstis
 17 Lie 2008 12:08
Savaitgali tikrinau dambas. Oras lyg ir neblogas, bet ryte neitin geras kibimas pasitaike. Man nuejo neblogas sapalas ir lydekaite. Kolega ant juozo zurio magnetiku pora sapalioku po 700 gr. paeme.Po pietu masaliukus truputi pamazinau ir nuoboziauti neturejau kada: meknyte, salaciukas, lydekaite ( ant "rebel" žiogo, isivaizduojat) pora eseriu, 7 sapaliokai ir dar pora truputi rimtesniu. Geriausius rezultatus parodė šis "rapa" mažylis. :arrow
http://i269.photobucket.com/albums/jj49 ... G_1837.jpg

#65504   Agis
 22 Lie 2008 09:12
MatasM, kaip Rambyno sapalai :?:

#65513   MatasM
 22 Lie 2008 10:45
Dar nebuvom, reikalai uzpuole savaitgali, kita Nidoj atostogausiu, dar kita tai jau imsiu :-D

#65842   DainiusM
 24 Lie 2008 20:56
Labi, siandien apturejau tokia bais idomia zukle... :roll: Is kliento gryzinedamas sumasciau, kad reikia pora valandziukiu pabandyti laime mano labai megstamoje X duobeje. Prilekiau prie Nemuno biski pries keturias, kol surinkau ekipiruote ir pribegau prie vandens ir 16val stuktelejo. Uzmeciau savo megiama zalsva fosfora... pusvalandi pameciau ir... nieko. :oops: Na va galvoju, saule i akis plieskia, ne debesiuko, kas cia kibs viduri dienos... na visgi pakeiciau riperi i toki oranzini skaidru su blizguciu ir ruda nugara (vienas metesi pora metu dezej, nezinau kodel buvau ji pirkes...) Pirmas metimas- nieko. Antras metimas- smugis, jauciu starkinis buvo ale nepasikirto... istraukiu guma is vandens- akurat starkio braizas. Trecias metimas-kliovas, lyg eserio, ale nepasikirto... Ketvirtas metimas- eserys, apie 300g matroskinas eina i kranta. :-D Penktas metimas- eserio kliovas, vel nepasikirto... dar po poros metimu starkinis kalimas ir jauciu, kad sedi... virs kilo, bet dvieju netrauks, partysiu iki kranto ir kai lieka gal dvidesim metru atsikabina zaraza... :shock: Jau melynuoju ant kranto, sitiek nerealizuotu kliovu, o dar ta saule baigia islydyt kaip suri... :neutral: zodziu po to dar vienas neuzkirstas eserys ir tada smugis netoli kranto, jauciu, kad sedi lydeka... traukiu pas save- akurat, pareina virs kilo marge... pasilenkiu imt is vandens, ji issizioja, pasipurto... galvakablis lekia beveik man i kakta, o ji ramiai sau nuplaukia... :-niak' Zodziu melynuoju jau is laimes... o ir guma dabaige, jau ant kablio nebesilaiko, o kliju neturiu su savim... pasivaikstau pakrante, keiciu gumas, meginu ivairias spalvas, ant geltonos raudona nugara atsargus grybst ir psio, totali :!fig! Baigiantis kantrybei uzdedu paralonine zuvele gelsva su raudonais pamarginimais... galvoju penki metimai ir namo... treciu metimu smugis ir kilograminis lydziokas eina i kranta. :-D Po to dar pusvalanduka pameciau ir sesta vakaro nusiemiau link namu, nes neturejau gerti, o saulute istirpde kaip sureli... :mhu Zodziu turininga zukle gavosi, pamusiau savo nerealizuotu kibimu per viena zukle rekorda...
Fotke namie daryta, nes nebuvau fotiko su savim isimetes... ech jau sklinda is virtuves malonus keptos lydekos kvapas... niam niam :cool:
Paveikslėlis

#65845   cesius
 24 Lie 2008 21:26
Ysigyk minkstesny spina ir problemos pasibaigs, as y rybalke link Nemana visad vezuos minksta ir kieta :lol:

#65852   DainiusM
 24 Lie 2008 21:56
Su minkstu dzigauti? Aciu ne... :neutral:

#65969   cesius
 25 Lie 2008 15:43
Patikek, visus geriausius starkius esu pagaves su paraboliniu letuku, ykirst sunkiau , bet nenueina ;-var-var.

#65971   DainiusM
 25 Lie 2008 15:54
As sutinku, kad parabolikas geriau laiko zuvi, bet ne tik pakirsti sunku, o ir pajusti pati kibima... zodziu man tai primena upetakiu zukle su multiplikatorium naudojant čg voblerius... :-D

#65972   cesius
 25 Lie 2008 15:58
Kiekvienam savo, as jau kazkokioj temoj rasiau apie skirtingu kotu privalumus ir trukumus starkiu zvejyboje.

#65987   cesius
 26 Lie 2008 15:24
Ar esi jigaves su parabole, jei esi ir nepajutai ,tai gal tu visai bukas *PYP* :twisted:

#65988   DainiusM
 26 Lie 2008 15:35
Gal ismok bendraut zmogau... su paraboliku dzigaut tas pats kas suuzpakaliu zole pjaut, nejautrus, masalo valdymo nulis ir t.t. ir panasiai. Ir tamsta is esmes neteisus, tiksliau teisus vienos zuvies atzvilgiu, gal but tas starkis butu nenuejes, kur puse kelio pavilkau, o gal ir ne... Lydeka butu atsipurciusi nuo bet kurio spino, cia jau as kaltas, kad graibsta patingejau nestis. O visi like nepakirsti kliovai, tai su parabole aplamai bucviau ju arba nejutes arba jutes paveluotai, nes pasikerta deja daug geriau ir patikimiau su fastu. Buku gali nevadint, nes esu bandes su parabole dzigaut, tiesiog sapalus gaudziau ir uzplauke duobe patikrint, tai savo nuomone apie tai jau isreiskiau auksciau... :neutral:

#66124   wongas
 29 Lie 2008 14:39
Sveiki, gal kas nors buvote Nemune apie Silininkus ? Gal matet dambas, nes planuose nuvaziuoti apmetiti farvateri !

#66125   DainiusM
 29 Lie 2008 15:18
Maciau sekmadieni, vanduo pakiles biski, prie salos spykiai labiau apsemti negu pries menesiuka... anksti ryte sapalai bulkavo, salvis vienas kitas luptelejo, lydekos tik pries piet atsibudo ir tai nedideles, biski virs kilo... starkiai kazkur iseje buvo- nepaliko rastelio kur. :roll:

#66204   Dziakobas
 30 Lie 2008 22:44
Sveiki siandiena buvau nulekes prie rambyno porai valandziukiu pametyt su spinigu. Is antro metimo turejau pasikabines apie pora kilu lydekaite, bet gaila netoli kranto atsikabino :( ( mintyse pagalvojau na siandien tai jau bus kibimas, bet aisku taip nebuvo :evil: ) na po poros valandu nekibo pagavau pora sapaliuku, bet gaila nedideliu ( aisku juos paleidau :grin: )

#66458   profis
 03 Rgp 2008 11:34
Sveiki,
Šįryt buvau po Rambyno kalnu, tikrinau dambas tai tik pora lydeku buvo blizge atsivijusios-bet griebti taip ir neprisiruošė. taip kad žvejybos rezultatai - nulis...

#66517   Algirdas
 04 Rgp 2008 11:01
atmatoj prasimusiau su mikriku asariu pasigaut ;-) 5gr galvutes i valias na ir kai uzseda puskilinis ant sroves tai net prakaitas ispila :grin: gaila pakolkas tekimba tik rytais bet desetka eina pasigaut grazuoliu.

#66966   Mike
 07 Rgp 2008 11:17
Vakar su Sacioku ėmėm Nemuną ties Nausėdais. Gaudėm nuo 5 ryto iki 1 dienos su pertrauka pavalgyti. Kibimų daug, naudos mažai. Rezultate aš tris lydekaites ir du ešerius, iš kurių dvi lydekaitės ir vienas ešerys paleisti, viena lygiai kilo lydekaitė ir vienas 240 gr. ešerys paimti. Saciokas dvi lydekaites, abi paleistos, viena visai nedicka, kita apie 800-900 gr. Man kibimų turbūt daugiau nei dvidešimt, bet kanda mažos, gumas drąsko, o kablio apžioti nespėja. Oras geras, apsiniaukę, be lietaus, lengvas vėjelis. Vanduo baisiai žemas, turbūt dėl to didesnių ir nėra arčiau krantų, nes nugaros kyšotų. Lydekos spalvų nelabai rinkosi, bet daugiau norėjo didesnių guminukų.
  • 1
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 33
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė