Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #356087   Mitkus
 29 Kov 2012 10:24
Aš toks žvejys, kad man negaila tų vietų, kur kimba. ;uolrait Na o jeigu pamatyčiau meškerės brolį (jeigu tokius galima taip vadinti) su tinklaičiu, ar dar blogiau, su elektrine "meškere", tai geriau jau pats pakratytų save su ta elektra, nes jei pakliūtų man į nagus, mažai nepasirodytų. :-byta: '''bum Ko jau ko, bet elektrikų nekenčiu. :-byta: :/bd-d/el O jei pagal taisykles, su meškerėm ir jei paleidinėja, netinkamo dydžio tuos šapalus, tai tegu. ;uolrait Negi gaila. ;-) Be to dar vienas dalykas.. Vakar bežvejojant mačiau, kaip tik tame ruože Gamtos Apsaugos mašinikė siautė. :roll: ''plot Manęs aišku nepatikrino, nes kitam krante buvau negu jie važinėjo :( O taip tikėjausi, kad pirmą kartą gyvenime patikrins :) :roll:
O dėl vakarykštės žvejybos rezultatų, tai jie nekokie visai.. :e:e Turėta 9 kibimai, ištraukta į krantą vos 2, vienas visiškas nelegalas, vos 100gr gal (gyvena toliau), o kitas 510gr. Kibimai visiškai atsargūs, vos vos stukt ir viskas.. :?
Buvo ir kitokių nuotykių ''plot Bestovint ant kranto ir bežvejojant, pasukau galvą į šoną, žiūriu, lapė gal už 4 metrų nuo manęs stovi ir manęs nė kiek nesibijo :shock: Aš iškart pagalvojau gal pasiutus, kad nebėga šalin, tai nieko nelaukęs pabaidžiau ją :eek: Pabėgo į šalį kelis metrus ir vėl žiūri į mane.. :shock: matyt liko nesupratus, ko tas krūmas ant jos čia šūkauja, mat apranga mano kažkiek su aplinka susilieja, gal dėl to :) Tik po laiko susivokiau, kad reikėjo ją nufilmuoti, '''bum tai išsitraukęs telefoną dar kažkiek spėjau įamžint, kaip rudoji pelių palei upę ieškojo :)
Po to sutikau dar vieną draugą. :roll: Kur buvus kur nebuvus iš už kelmo išlindo ūdra :shock: Stoviu aš su spiningu rankoj ir matau kaip eina per krūmus tiesiai į mane :eek: Aš staigiai išsitraukiau telefoną ir pradėjau filmuoti ''plot Matyt pasitaikė ūdra, kuri norėjo tapti teliko žvaigždė, tai nesibijodama priėjo prie manęs per metrą atstumu, pauostė mane, kažką savo kalba pasakė, pasuko galvą į šoną ir pamatė ant kranto maišelyje esantį mano pagautą šapalą :-D staigiai užuodė, kad ten žuvis, tai mikliai stvėrė už to maišelio ir mėgino su mano laimikiu pabėgti :eek: :shock: :-D Tik, gaila, nepavyko, persunkus žuvinas jei buvo :-D Gerai, kad viską pavyko įamžinti, nes kitaip niekas nebūtų patikėjęs :-D ''plot
Išvada tokia, kad žvėrys jaučia, kada žmogus medžiotojas, o kada ne :-D ;-)
Paskutinį kartą redagavo 2 Mitkus. Iš viso redaguota 29 kartus.
 #356091   giedriuzzz
 29 Kov 2012 10:32
Kokie masalai pasiteisino? Ir kokiose vietose sulaukei kibimų? Ta prasme kur srovė ar ramesnis vanduo?
Man beveik visi kibimai šalia užutekėlių. Palei pagrindinę srovę, kur jau susidaro sukuriukai ir atgalinė srovelė. Nepasakyčiau kad visi kibimai atsargūs, buvo keli gana argresyvūs kibimai, kai šapalas vos ne visą vobleriuką susikišo į burną :)
šiaip manau reikia kad dar truputi vandenuko sumažėtų, nes srovė vietomis didoka dar :roll:
 #356094   giedriuzzz
 29 Kov 2012 10:44
Tiesa vakar pastebėjau skraidant kažkokius tai vabzdžius, tai truputi pagooglinus pagal nuotraukas lyg ir apsiuvos turėtų būt :roll:
 #356095   Mitkus
 29 Kov 2012 10:48
Aš ankstyvą pavasarį esu natūralių spalvų šalininkas. Kibimai tokiose vietose daugiau, kur koks akmuo po vandeniu, ar šiaip koks kliuvinys vandens paviršiuje kelia raibuliavimus ir tie raibuliaivimai pereina į nedidelius vandens sūkuriavimus. žodžiu trumpai tariant už tų kliuvinių daugumoj veiksmas. Buvo ir man iš tų kibimų, pora gerų, tačiau kažkodėl nepasikertą, niekaip nesumąstau, kodėl. Ir valas pintas, ir pavadėlis fluorkarboninis, nu nesuprantu kame kampas :? buvo kibimų ir tokiose vietose, kaip tu sakai.
O tie vabzdžiai jau trečia diena skraido, ir įkyriai ant veido kabinasi. Mačiau daug jų įkritusių ir į upę. Ir mačiau jau kaip šapalai juos nuo paviršiaus pliaukšėdami rinko.
 #356096   giedriuzzz
 29 Kov 2012 10:54
Aš tai pavadėlio nenaudoju.
Gal reik pamėgint :roll: galbūt daugiau kibimų sulauksiu :roll:
 #356102   Mitkus
 29 Kov 2012 11:06
Žinok, nepasakyčiau, kad yra skirtumas su pavadėliu ar be, nes dvi dienas be pavadėlio žvejojau, o vakar su, tai tik voblerį vieną vakar praradau ir tik vienas šapalas pagautas. Aišku vienas kartas, kaip sakoma, atsitiktinumas, du kartai, sutapimas, na o trys, tai jau dėsningumas būtų :) paeksperimentuosiu daugiau, tada bus galima drąsiau teigti, dabar kol kas tik nusivylęs pavadėliu.. :( aišku, dėl prarasto voblerio pats kaltas esu, nes rišdamas sujungimo mazgą, nepašlapinau fluorkarbono, ir tikriausiai rišant jis pasižeidė, ko pasekoje, kertant trūko.. :(
 #357476   tukasG
 02 Bal 2012 08:58
Jeigu kam įdomu, kaip Lėvuo ties Noriūnais, tai galiu paporint, kad vakar buvau trumpam stabtelėjęs su plūdine ten. Srovė didelė, vanduo murzinas, į krantus dar telpa, bet lyginant su normaliu vandens lygiu, tai daugiau negu metru jo ten per daug, žvejų nebuvo nei vieno. Pabandžiau truputį, nekibo, tai myniau karjeran raudžių traukt.
 #357483   Mitkus
 02 Bal 2012 09:13
Tikriausiai, kad iš Kupiškio marių paleido vandenėlio.. Bet kitą vertus, tai koks skirtumas, koks tas vandens lygis ir spalva :ruko Kai toks oras už lango, kad net šuo iš būdos nelenda, tai ir toms žuvims smegenėlės susisukę ir kibimo, nemanau, kad būtų :roll:
 #358575   donce294
 04 Bal 2012 18:31
2 dienas gal po kokias 4valandas pravaiksciojau Levens pakrantemis ieskodamas sapalo su UL ,rezultatas kaip baloj... Vandens daug, skaidrumas pakenciamas , srove ryskiai perstipri, micro vobleriukus i priekrantes iskart kala , srovej islaikyt neina.
 #358578   giedriuzzz
 04 Bal 2012 18:46
Bandei Jaxon Micro vobleriukus? Man jie pasiteisina. Va šiandien porą šapaliokų pagavau ir buvau kažką neblogo pasikabinęs ant srovės, bet patraukus kokius 5 metrus palei paviršių atsikabino :evil:
Įtariu, kad lydokas, bet turėjo būt kokiu 3kg palei pasipriešinimą.
 #358726   audrutis
 04 Bal 2012 21:56
Grazus sapalai? As siandien neikliovo neturejau, nors vietas grazias bandziau. Itariu per salta...
 #358786   Mitkus
 05 Bal 2012 08:18
Kol nesunormalės orai ir naktim nebus pliuso, tol nesukils rimtieji šapalai.. :roll: Dabar kibimų gali sulaukti, bet kad jie baisiai atsargūs.. Suspaustomis lūpomis atakuoja voblerius ir tiek.. :? Laukiam geresnių laikų ;-)
 #360603   Mitkus
 10 Bal 2012 19:08
Buvau šiandieną pasivaikščioti Lėvens pakrantėmis. Ieškojau šapalų spiningu. Pradėjau žvejoti apie 15val. bet žvejybą teko gan anksti nutraukti dėl labai nemalonaus įvykio.. :neutral: Turėjau gan stiprų kibimą, kirtau ir.. POKŠT!!! Spiningas per sujungimą lūžo.. :? 'viarkt :e:e Šapalėną, kuris taip pasielgė su mano spiningu pavyko ištraukti, nu nedickis visai, 740gr tik.. Iki to nelemto įvykio, dar pavyko sumedžioti meknę 1,72Kg ir dar vieną šapalėną 700gr..
Teks rytoj lėkti nuo ryto pirkti naujo, negi nežvejosi, kai praneša tokį gerą orą ryt.. :roll:
Čia meknė:

Paveikslėlis

O čia lūžęs spiningas:

Paveikslėlis

Lūžusio spiningo kaltininkas:

Paveikslėlis[/quote]
 #360936   MatasM
 11 Bal 2012 15:44
Koks spiningas taip smagiai lūžta?
 #361137   Mitkus
 11 Bal 2012 21:06
MatasM rašė:Koks spiningas taip smagiai lūžta?
Shimano Alivio Super Sensitive 260ML. Teko naują pirkti :?
 #361225   Vitolis
 12 Bal 2012 07:36
Mitkus rašė:
Tai kam antrą kart lipi ant to pačio grėblio? Vienas gi jau parodė, kas per irankis. Ar gal netyč buvai kur pažeidęs?
 #361248   Mitkus
 12 Bal 2012 08:34
Vitolis rašė:
Mitkus rašė:
Tai kam antrą kart lipi ant to pačio grėblio? Vienas gi jau parodė, kas per irankis. Ar gal netyč buvai kur pažeidęs?
Na specialiai tikrai nedaužiau į šakas, bet Lėvuo tokia upė, kad apaugusi medžiais, krūmais ir visokiu kitokiu blogiu, kuris maišo žvejybai, o kai landžioji po tuos krūmynus, tai gal kur netyčia ir barkšteli.. :? nenoriu kokio Loomio ar Croixo pirkti tokiam apžėlusiam upeliui, nes jei pvz koks Croixas taip butu lūžęs, tai nežinau ką būčiau daręs.. 'viarkt O tą lūžusį kotą suremontuos sakė, tai bus tėvukui pamosuoti iš valties :)
Pirkau vėl tokį patį, tik ilgesnį vien dėl to, kad šapalui man šitas modeliukas labai liuks tiko ;-var-var. Ilgesnį ne dėl to, kad užmest toliau, bet dėl žuvies suvaldymo ir masalų apvedimo aplink krūmus, Lėvuo to reikalauja.. :ruko
 #361297   Vitolis
 12 Bal 2012 10:58
Rašai, kad taviškis naująsis Alivio Super Sensitive 280ML O tu jį pavadinai UL :?:
Tai kad nerandu aš UL tarp Shimanų. Tik iki 21gr. užmetimo. Tai aš savo Senutę irgi da už jauną skaitau. Bet ana tai pensijonka tuoj bus :-D
 #361317   Mitkus
 12 Bal 2012 11:57
Vitolis rašė:Rašai, kad taviškis naująsis Alivio Super Sensitive 280ML O tu jį pavadinai UL :?:
Tai kad nerandu aš UL tarp Shimanų. Tik iki 21gr. užmetimo. Tai aš savo Senutę irgi da už jauną skaitau. Bet ana tai pensijonka tuoj bus :-D
Na taip, užmetimas nuo 0 iki 21 gr. Kadangi jis puikiai mėto 2 - 4 gr vobleriukus, tai aš jį naudoju kaip UL spiningą, nors gamintojas jį deklaruoją kaip ML. O mėto jis tokius lengvus masalus taip gerai dėl to, kad įklijuota viršūnė jo, dėl ko ir metimas geresnis ir puikiai rodo voblerio darbą po vandeniu, tiksliau, tuos atvejus, kai jis nustoja dirbęs :) Dėl šių savybių, kalbėdamas apie šio modelio spiningą aš vartoju Ultra Light (UL) terminą, taip kad mieli kolegos nepykit ;uolrait Kol kas man šis spiningas atlieka būtent šią funkciją gaudant šapalus ir meknes :ruko
 #362619   Mitkus
 16 Bal 2012 11:16
Vakar pasivaikščiojau Lėvens pakrantėmis, ieškojau šapalų spiningu. Pavyko suvilioti tris: vienas nelegalas apie 200 gr., vienas apie 750 gr., na ir vienas 900 gr. Meknių nepasitaikė šį kartą.. :roll: Jaučiasi, kad delčia ir vėjas rytinių krypčių: kibimai atsargesni, nei praeitose žūklėse ir vėl padaugėjo tuščių kibimų.. :( Na ir tos orų permainos dar ne į naudą :roll:
 #362621   giedriuzzz
 16 Bal 2012 11:18
Jei iki vakaro nustos lietus mėginsiu aš po darbo paieškot šapalo :)
 #362625   Mitkus
 16 Bal 2012 11:24
giedriuzzz rašė:Jei iki vakaro nustos lietus mėginsiu aš po darbo paieškot šapalo :)
Šiandien per daug vilčių pagauti šapalą spiningu tavo vietoje neturėčiau.. :roll: Ne tas vėjas ir ne tas dangus, per daug apsiniaukę ;-) Aš mąstau apie dugninę, pasėdėsiu pavakaryje ant naktinuko, mano nuomone, didesnė tikimybė.. :ruko
Aj, dar pamiršau pasakyti, kad vakar su vietiniais, kurie prie upės gyvena šnektelėjau, tai liūdnų žinių išgirdau.. Sakė, jog jau lydekas masiškai žmonės su "passatais" gaudo.. Ir kad tą upės ruožą, kur aš gaudau šapalus, periodiškai pravalo elektrikai.. '''bum :? Nieko švento žmogam nebėra.. 'viarkt
 #362628   giedriuzzz
 16 Bal 2012 11:28
Na kad šiandien ne pati tinkamiausia diena šapalui tai tą suprantu, bet kai yra proga nulėkt pažvejot tai reikia pasinaudoti tuom :)
 #362630   Mitkus
 16 Bal 2012 11:32
giedriuzzz rašė:Na kad šiandien ne pati tinkamiausia diena šapalui tai tą suprantu, bet kai yra proga nulėkt pažvejot tai reikia pasinaudoti tuom :)
Tikrai teisybė ;uolrait Vis geriau, nei prie TV sėdėti ir šaldytuvą kamuoti.. ;-var-var.
 #365308   giedriuzzz
 21 Bal 2012 10:37
Šiandien gal kartais kas iš forumiečių Lėvenį spiningavo? :)
 #365469   audriuxx
 21 Bal 2012 21:37
As buwau ,bet taip nrmtj siek tiek pameciau .Ryt manau reiks rimciau
 #365602   giedriuzzz
 22 Bal 2012 14:20
Šiandien teko nuo ryto truputi pavaikštinėti Lėvens pakrantėmis. Bandžiau ieškoti lydekų, bet radau tik jų vaikus.
Tiesa vienoje vietoje stebėjau, kaip kažkas intensyviai rausia dugną ir kyla burbuliukai. Pradžioje galvojau, kad gal iš dumblo jie eina, bet kai pradėjo judėt prieš srovę tai tokia mintis dingo :)
Mastau gal reik feederastu pabūt trumpam, gal pavyks kokį karšioką suviliot :roll:
 #366073   audriuxx
 23 Bal 2012 19:40
Siandien vaiksciojau palei upe su draugu.Ir sniningais rankose...Pravaiksciojom kelis km...Turejau viena peiliuko smugi,relizavau ,pabuciavau ir paleidau :).Tiek ir ziniu,nuo lewens..P.S pakilo vandens lygis :D
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 16
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė