Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #230541   Defas
 04 Lap 2010 16:19
tai va...kuojytes...kuojos...sapaliukai...man tokios kazkodel nekimba....nes masalas normalus - zdarovas kilbukas)))))
Paveikslėlis

Uploaded with ImageShack.us
 #230673   dainiuška
 05 Lap 2010 09:06
strepetys rašė:Kažko tai nelabai estetiškai ūsas atrodo... Gal...?... :? :evil:
...visą naktį ant šniūro prakabotum - ir tu spalvą pakeistum... :koliorava
 #230688   Defas
 05 Lap 2010 09:37
nu akurat filosofinių maIšu trenktų ir nuo žmonų negaunančių nei ausų nei į skylę durnelių kompanija čia....
IŠREGISTRUOKIT MANE. DURNYSTĖ KAŽKOKIA.
 #230691   audrutis
 05 Lap 2010 09:46
Na nereikia taip karsciuotis, juk kazkas tik pasake savo nuomone apie neestetiska foto ir viskas :) O tu karsciuojies lyg tavo zmona kas butu palietes :)

O foto tikrai neestetiska. Kazkoks kruvinas senai mirusios zuvies lavonas, ir dar ant padangos. Tavo foto esme tik tame, jog norejai zuvies dydi pavaizduot. Tam butu uzteke parasyt Usas x,x kg :)

P.S. Jei zuvis tau brangi kaip ir tavo duodanti zmona, tai ir nufotografuok ja taip graziai, kaip fotografuotum zmona....

IMHO
 #230702   dainiuška
 05 Lap 2010 09:59
Atsiprašau, jeigu įžeidžiau :roll: Ties Alytumi Nemune žvejoju jau bene dvidešimt metų ir žinau rudeninį šniūrų statymo vajų bei kas kabinama ant jų kabliukų ir kas dažniausiai ant jų papuola :cig. Ūsorius gaudau taipogi dažnai - niekas nepaneigs, jog tai yra sraunumų žuvis ir jos palei pat krantą nepaimsi, išskyrus retus atsitiktinumus. Kaip užmesti dugnine meškere toli į sraunumą ant kabliuko tabaluojantį kilbuką? :?: Plius ūsorius kažkoks pabalęs... Tačiau pasikartoju - atsiprašau, jeigu įžeidžiau: jei žuvį pagavai legaliu būdu - tuomet šaunuolis, pagarba ::hai-bai
P. S. kitą kartą galėtum ir kitokį foną nuotraukai parinkti negu padanga...
 #230717   Defas
 05 Lap 2010 10:52
Ai, esu paprastas kaimietis, ir jūsų diletantizmas man nepriek dūšiai. paklausius atrodo, kad nemuno žemupyje žvejoja žvejai profesionalūs fotografai dizaineriai ichtiologai raganiai, kurie jumis turi pateikti "estetiškai" nufotografuotą pagal tinkamą dizainą sukurtoje aplinkoje fotografiją, padarytą ne už mažesnę nei 200 litų kainą(tiek kainuoja pigiausia fotosesija). Bet bala Jūs nematė. Blevyzgokit.

Dėl ūsoriaus gaudymo an sraunumos. Tai yra tradicinė teorija ir iš dalies ji teisinga. Tačiau kai vanduo kiek aukštesnis ir iš krantų plauna visa kų, labai nesunkiai ūsoriai aptinkami ramiose ir gilesnėse priekrantėse. Pvz jei kas žino aukščiau merkinės tilto yra sala. tai jos dešinysis krantas yra labai gilus. ten mažai kas žvejoja. o iš tiesų ten gausu stambių ūsorių ir šapalų. aš nuo kokių 12 metų ten žuvaudavau ir net labai nusekus vandeniui preikrantėje visada atsirasdavo vienas kitas ūsas. Plius gi puikiai zinau viecinius tinklininkus. Jų pasiklausiu kur ir ką pagauna. Tai keleto metų stebėjimai rodo, kad ūsoriai naktį atplaukia arti tokių vietų, kur krantas stipriai užaugęs nemuno švendrėm , yra bent koks 1,50 gylio ir netgi dumblas. Aišku jie ten tik pasišeria ir lekia srovėn. Bet faktas, kad atplaukia ne po vieną. Ant srovės ir vandens paviršiuje maudosi ramiomis be vėjo šviesiomis naktimis. Vietose, kur žvejoja pusė Vilniaus ir visas alytus bei kaunas vieciniai retai stato, taciau kai stato - tai pakraščin, ir tikrai šį tą pagauna. Seka išvada, kad metimas kažin kur an srovės nebūtinai yra rezultatyvesnis už metimą šalia kranto. Plius aš puikiai atsimenu iš vaikystės, kai su kaimynu varydavom Gudeliuosna. Aš kaip vaikas sėdėdavau bugton, o jis nueidavo 100 metrų aukščiau ir 3 metrai nuo krantu tarp akmenų šast - pyst ir yra. praeina 2-3 valandos - jis vel ten nuslenka - šast - ir sėdi.
taigi vagi štai gi ogi tas ir rodo, kad konkretaus ruožo dugno žinojimas yra kur kas svarbiau nei teorijos, kad ūsai laikosi ant srovės žinojimas. Be to jūs man paporykit - ar Merkin norėdami pagaut ūsorių irgfi mesit in vidurį upės????
 #230721   audrutis
 05 Lap 2010 11:09
Visiskai sutinku del vietu bei dugno zinojimo. Stai todel vietiniai zvejai visada turi daug didesni pranasuma uz retkarciais atklystancius.
 #230722   Defas
 05 Lap 2010 11:20
Bet kad "retkarciais atklystancius" maau -tie patys ir tie patys. ir nuolat sedi tose paciose vietose. jokios fantazijos. Nors tas krantas kur ūsų tikrai yra tęsiasi apie 2-3 kilometrus, jie susikoncentravę ties 100 metrų atkarpa.
 #230725   strepetys
 05 Lap 2010 11:28
Na va, visai gražiai pasišnekėjom. ;uolrait O tai kg kiek šitass ūsas tempė? :?:
 #230753   vava
 05 Lap 2010 13:06
Labai dziaugiuos, kad Defas atveso ir toliau bus kartu su mumis :)
Daugelis juk esam fotkine ir kriauklese, ir ant laikrasciu, ir dar belen kaip.
Ir tikrai ne visiems sekas pagaut tokius kadrus, kaip kitiems forumo dalyviams ..
Todel linkiu taikos, ramybes ir "nei zvyno" :)
 #230762   audrutis
 05 Lap 2010 13:23
Sveika kritika visada yra gerai, nes ji vercia susimastyt ir tobulet. As irgi pries kokius 5 metus, kai dar nebuvau forume, esu padares keleta zuvu foto volioje :) Mesos is Minges kaimo kruva kai sakant. Taciau dabar jau suvokiu, kad det tokia foto i foruma - :-vimt O anksciau to nebuciau suvokes :) Tiesa pasakius dabar net nebefotografuoju nieko taip, nes paciam nebegrazu. Ir dekui uz tai Zvejotribunai :)
 #230787   Defas
 05 Lap 2010 14:34
Ūsas buvo 2,7 kg. Plius jau trečias savaitgalis is eiles ištraukiu po šapalą nuo 1,8 iki 2,2...nu bet šapalas tai ne fasonas, kožnas pagaut gali.
Kas įdomaus šiojoje šapalynėje - tai begaudant ant virpėlės šapalus ant santykinai nedidelio kabliuko ištraukiau 2 kg šapalą, kuris užkibo ant vėgėlytės, kuri matyt tą virpėlę be jokių kibimo požymių buvo apžiojus....
 #230792   Edosius
 05 Lap 2010 14:43
Defas rašė:jau trečias savaitgalis is eiles ištraukiu po šapalą nuo 1,8 iki 2,2...nu bet šapalas tai ne fasonas, kožnas pagaut gali. ....
Nemanau kad kekvienas :lol:
 #230793   pensininkas
 05 Lap 2010 14:44
geras usorius. liuks. o ko jus del tu spalvu prikibot, juk matosi, kad foto nelabai raiskios kokybes, visos spalvos priblankusios.
 #230840   dainiuška
 05 Lap 2010 17:50
Defai, 10-tame šios temos puslapyje rašei kažkaip kitaip apie šapalų ir kitų žuvų žūklę bei savo žvejybos būdus... Copy-paste:

Tai pilieti kursasai pats naudojiesi teise - lygia visiems - drystu primint, kad Lietuvoje galioja ne tik absoliutinė teisė ir teisės normos, bet egzistuoja neatsiejamai nuo teisės teisinis paprotys, teisės tradicija, teisės precedentas. Šių sąvokų kontekste ir reiktu ieskoti atsakymo, ar teisingai elgiames budami PRIE SVETIMOS UPES AR UPELIO. Kodel taip sakau? Todėl kad "cia gimem cia augom cia zeme sventa". Ir tam upeliui - mano atveju - Merkiui, Ulai -(nors kalbu ir apie nemuna), jauciuosi pakankamai nusipelnes, kad galeciau jame zvejoti man supranatmu budu. Ir nebutinai privalau paisyti vadinamo zveju elito klubų, tokiu kaip Merkys, besisavinanciu merky kaip nuosavybe, reikalavimu ar ju ideologijos. Ir kai gamtosaugovas inspektoras man sako "leidimuka", as jam tegaliu atsakyt "tu man parodyk savo leidimuka", nes as turiu prigimtine teise racionaliai zvejot, nors tos teises man nesuteikia joks istatymas.
Todėl į mėnesį kartą atvažiavęs į savo gimtąjį kaimą aš ramiai pasistau šniūrukų, pagaunu vieną šapalą arba nei vieno...nes tūlas vadinamasis elitas ištraukė mano 5 kabliukus ant kranto.... Nu bala jo nematė. tada einu ramiai šienauju žolę apie savo sodybą. Tuo tarpu tūlas elitas neva bando imituot kad paleidžia žuvį Tai būdams Sibiro platybėse aš taip pat paleisdavau žuvį, nes man jos nereikia, ir tuo pat metu mačiau, kaip esant tam tikrom gamtinėm sąlygom vos vos už lūpos pagautas kiršliokas jau nebeplaukia... Priminsiu, kad aš savo bučiuką ar šniūraicį užmetu iš valties, o tu inteligente - savo čebatais(gerai kad ne šūdzinais) trini nerštavietes, kad ir mažiau karališkų žuvų. Aš an savo šbiūro uždedu tokį kablį, kad mažiau nei kilogramas an jo tikrai nepaskabins, o tu su "nimfa" numarini tuos sprindinukus. ir t.t. ir pan. būkim tolerantiški kitų silpnybėm ir jums kiti bus tolerantiški.

Viskas, baigiu, daugiau nebepilsiu žibalo į ugnį, gyvenkime draugiškai :/braj;
 #230841   dainiuška
 05 Lap 2010 17:52
Šiandien mekšrai visiškai apatiški - tokio nekibimo nemačiau jau koks mėnuo laiko, žvejoju kiekvieną savaitgalį... :roll: Antradienį kibo puikiai, bet va atėjus savaitgaliui kažkodėl viskas turi subjurti, pasikeisti į bloga :v-ar
 #230928   pensininkas
 06 Lap 2010 15:29
a kap miaksrai? eis ryt bulviu maisus uzpildyt? ../;nzv
 #230941   dainiuška
 06 Lap 2010 16:02
Vakar tradicinėse vietose labai sunkiai sekėsi su mekšrais bendrauti, tad šiandien nusprendžiau aplankyti senokai mano pėdos nemačiusias vieteles. Pirmoji padovanojo keletą nedidelių kuojyčių, pora nelegalių šapaliukų. Šie pakišo mintį: reikia aplankyti vieną vietą, kur rudeniop eina pagauti stambių šapalų - galbūt ir šie jau aktyvūs? Kelios žvejybos prieš tai rezultatų nedavė. Nusileidęs nuo kalno minėtoje vietoje suprantu, jog nuojauta neapgavo - randu draugelį su išlinkusia meškere. Į krantą išvelėja virš puskilio šapalėcą - pasak jo, atlėkęs tik prieš 10 min, tai - tik antrasis praleidimas ir kolkas abudu leidimai buvo kibūs - kibire rangosi dar vienas netoli kilo juodnugaris. Kol užsirišau rimtesnę plūdę ir storesnį pavadėlį, jis dar dviem metimais iš eilės išvelėja du gražuolius šapalus! Nebūčiau matęs savo akimis - nieku gyvu nepatikėčiau, jog įmanoma 4 metimais iš eilės ištraukti 4 gražius šapalus '''bum Pats greit stoju aukščiau, leidimas - plūdė neria, kertu - joooooo :superšokas Prieš kelias dienas įsigyta ritelė užgroja pačią gražiausią ant viso svieto muzikikę - zyyyyyyyyyyyyyyy ;-var-var. Solidus šapalas prie pat kranto įsipina į žoles, ištraukiu tik per vargus - gerai, jog pastorinau pavadėlį, kitaip būtų buvę aufyderzein :liež-uvis Iš akies trauks apie 1,50 kg ;;yel Rankos šiek tiek dreba, niekaip tinkamai neprispaudžiu batono prie kabliuko :n.nee: Šiaip ne taip susitvarkau, po kokių 10 min - vėl plūdelė keliauja link dugno, vėl perlinkęs match'as signalizuoja, jog nevalia pamiršti senų-gerų vietų :yaaah! Šapalas mažesnis, apie 700-800 g. Valanda - tuščiai, turbūt išsibaidė. Pakylu dar šiek tiek aukščiau, masalą nuplukdau per kelis metrus nuo ten, kur prieš tai stovėjau - ši neria, kertu ir... o, mamyte :v-ar Žuvis staigiai paprašo daug valo, skuodžia link vidurio neatsigręždama. Lekiu iš paskos - prieš srovę jo tikrai neužtrauksiu, reikia taikytis prie priešininko. Svoris aname gale jaučiasi labai solidus, eina labai sunkiai - tyliai sau pagalvoju: dievaži, turi būti kokių 3 kg, bent jau 2 tai tikrai. Prie pat kranto galų gale pamatau - žuvis ateina skersa... Kabliukas įsikirtęs į apatinį peleką, kas jėgos šapalui pridėjo turbūt dvigubai. Su draugo pagalba iškrapštau į krantą - vėl iš akies traukiant bus apie 1,5 kg :yaaah! Joooooo.... Pasėdžiu dar pora valandėlių, tačiau daugiau niekas nesikėsina į masalą. Užtenka šiandien, juk ne kasdien švento Petro...

Paveikslėlis

Paveikslėlis

Info dėl mekšrų, kas klausė ir laukia žinių - nieko teisingo negaliu pasakyti, nes šiandien nebuvau tradicinėse jų gaudymo vietose. Žmonių vienoje jų tikrai matėsi daug, bet ar kas kimba - :donknow' Vakar buvo gan prastai visur.
 #230965   Wytux
 06 Lap 2010 17:25
Gera zvejyba :gutgut
 #230966   Vegys
 06 Lap 2010 17:49
aha, super.
Tik va foto norėtųsi kitokių (dainiuška - nesupyk - pavydžiu, tai kažką blogo turiu pasakyt ar ne ? :) ).Pvz ant rankų.
Įdomumui - o ant spiningo jie ten jama ?
 #230967   dainiuška
 06 Lap 2010 17:54
Vegys rašė:aha, super.
Tik va foto norėtųsi kitokių (dainiuška - nesupyk - pavydžiu, tai kažką blogo turiu pasakyt ar ne ? :) ).Pvz ant rankų.
Įdomumui - o ant spiningo jie ten jama ?
Draugas gan toli nuo manęs gaudė, nenorėjau prašyti, kad ateitų nupaveiksluoti. Be to, ir fotiko neturėjau, čia mobiliaku fotkinta - nesitikėjau, jog tokios pusė velnio kokybės fotkės gausis ;-)
Su spiningu nedraugauju, velnias žino, kaip ten būtų... :roll:
 #230970   Dziedas
 06 Lap 2010 18:19
Tikiu ir sutinku.Buna ,kad puse kilo karšis pasikerta už peleko,trauki ,atrodo kad riklis...
 #230971   mepsiukas1
 06 Lap 2010 18:20
Super-duper tavo zvejyba, jega!!!! :shock: :roll: ;-var-var. ;-var-var. :/braj;
 #231034   strepetys
 06 Lap 2010 21:18
Wow :shock: ... Gerai tu čia nuo mūsų atsikratęs pažuvavai :ruko :lol: ... Smagu būtų kažką panašaus match'iuku patasyti. ;-var-var. :/brazasista :/braj;
 #231179   f'eD
 07 Lap 2010 22:51
Defai, eilini syk susimovei ir dar kart irodei kad tu nesuvoki MZT esmes ignoruodamas ir nesilaikydamas ju :/nek ant virpeles nevalia zvejot!
o kad ZT bendruomene toleruoja ir palaiko ivairius provincijos brakonierelius, nieko keisto ir stebetino :grin:
 #231183   Vegys
 07 Lap 2010 23:12
f'eD rašė:ant virpeles nevalia zvejot!
virpele = šniūras = zakiduškė ? Šiaip įdomu. Ar galėtumėte man pasakyt, kuris MŽD taisyklių punktas tą draudžia ?
f'eD rašė:o kad ZT bendruomene toleruoja ir palaiko ivairius provincijos brakonierelius, nieko keisto ir stebetino :grin:
f'eD, šiuo konkrečiu atveju mes nežinom kaip ta žuvis buvo sugauta. Brakonierių čia netoleruojam. :neutral: Jei turi duomenų apie brakonieriavimą - informuok.
 #231195   strepetys
 08 Lap 2010 08:38
Vegys rašė:Brakonierių čia netoleruojam. :neutral: Jei turi duomenų apie brakonieriavimą - informuok.
Manau, kad ir "brakonieriški" pasisakymai ir idėjos ( kas buvo išsakyta Defo "rašinėlyje" ) neturėtų būti toleruojami. :piktaz
 #231199   Agis
 08 Lap 2010 09:18
Ką reiškia toleruojami :?:
Ar komentarai po to "rašinėlio" primena toleravimą.Iš kur tas aklas noras kabinėtis prirašant brakonierių toleravimą.Žmogus "nuo tėviškės kranto" išdėstė savo mintis, kiti paaiškino jų kirtimąsi su įstatymu,kiekvienas pasiliko prie savo nuomonės, nesistengiant ją piršti toliau ar akiplėšiškai ginti savo tiesas.Prisiminkit kiek žmonių pasiliko čia kai su jais buvo bendraujama kultūringai, be didelių pykčių, diskusijose išsakant tiesas ir klystkelius.Negalima visko sustatyti į vieną eilę, nes tas mastymas būna ne visada vienodai "bokonieriškas"Lengviausia yra vožtelti su lazda arba pamokyti iš šalies.Kai pabandysite išlaviruoti tarp dažnai kaltinamos "diedovščinos" ir nepiktybinių "paklydėlių" tai manau Tribūnos veide pamatysite daugiau norą palaikyti bendravimą šitoje ir kitose virtualiose bendruomenėse ,beje reiktų nepamiršti ir Tribūnos siekius nušviečiant apie kitas internetines lietuvos žvejų bendruomenes, jos indėlį į pasibaigusį kvailą lenktyniavimą, duomenų vogimą vieni iš kitų, propoguojamą nuorodų dėjimą į "kaimynų" rašliavas, tai gal ir nekils tokios netašytos mintys "nieko keisto ir stebėtino"

p.s. atsirado kažkoks savaitgalių sindromas.Vieni skubina kažką kvailo parašyti, o kiti tik ir laukia "pateikti kaltinimus" administracijai.Žiūriu daug wadowų ant svieto yra :-D
 #231237   f'eD
 08 Lap 2010 11:41
sorry, Vegys va paprotino :gutgut paskaites vakar kazkaip refleksiskai truktelejau - virpele.. pamaniau - grauzavirba, vingilis.. :roll:
o kas liecia tokiu ale "vietiniu" lushniniu ishplushiu supratima apie upe, apie ta pacia upe, prie kurios jie gyvena ir dar kazkiek gyvens, apie visiska nesirupinima kas bus toliau (iskaitant ir siukslinima, siuksliu ismetima), apie tai, kad viska is eiles galima semti, net mailiu - ismetant ir paliekant ant kranto, absoliuciai nesilaikyti jokiu taisykliu, neskaityti ir nematyti tai tas surasyta juodu ant balto ir vadovautis pirmykscio-urvinio zmogaus paprotine teise, tai atleiskit, Jus zinot mano nuomone :evil: o jokios reakcijos nebuvimas, tai dar neirodo priespriesos tam ;-)
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 31
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė