Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #571647   Sokratas
 01 Bir 2014 19:18
abejoju ar tokių atrastum, mes gi Lietuvoj, ne kokioj Švedijoj. O tokį laimikį visada galima iškeist bent į litrą samanės, manau :)

Kažkokie sužalojimai matyti, galėjo ir per turbiną praeit, ar dar kas....
 #571652   vaitko
 01 Bir 2014 19:29
bobis rašė:abejoju ar tokių atrastum, mes gi Lietuvoj, ne kokioj Švedijoj. O tokį laimikį visada galima iškeist bent į litrą samanės, manau :)

Kažkokie sužalojimai matyti, galėjo ir per turbiną praeit, ar dar kas....
Na as kaip minejau ji atrode visa sveikut sveikutele, o tie prie uodegos pazeidimai tikrai neatrodo mirtini. Aisku galbut ten ja paskerdus butu koks rapala ismiges gerklej ar pan, bet negi dabar krapstysi dveselena :)
 #571671   Sokratas
 01 Bir 2014 20:44
;-var-var.
jo, neišgaudo verslinykai ir krenta žuvys nuo senatvės :lol:
 #571784   vaitko
 02 Bir 2014 14:16
shelwius rašė:Pro HE turbiną pralindo, dažnai tokių "gluškių" matyt tenka.
O tai nebuna dazniausiai farsho pavidalu tokios glushkes? Beje sita rasta netoli kacergines... tai tipo toki atstuma dar nupikeravo "pamusta" ?
 #574078   Aqua v.
 12 Bir 2014 11:42
Snd 'pusrytinukas' :) (60cm)
20140612.jpg
Deje HE 'staigmenos' dazniausiai nebuna malonios (nelabai tiesa ir netiketos). Ir si kart vos pradejus zvejyba, tik prasvitus, ~4val., mestelejo vandenuko ir :/braj; :( .
Tiesa, viena va suspejau.... :gutgut :)
 #574130   Aqua v.
 12 Bir 2014 15:48
Kai Kaune HE 'mesteleja vandenuko', tai ribokai renkas smutkes, bega link ir auktyn krantu :grin: .
As toki 'mestelejo' turejau omeny, ir tokia zvejybos vieta :) ;-)

O del eseriuku, nu as tai manau, kad anuos reikia tikslingai gaudyt, atitinkamo 'galingumo' irankiais ir t.t. Kitaip - kaip 'is patranku i zvirblius' :) :oops:
 #574217   vaitko
 12 Bir 2014 21:39
"mestelejo" tai cia virshun ar zemyn? Man tai nieko ner blogiau Nemune kai vanduo krites (cia ruozuose nuo viabaltikos iki kacergines). O sendien tai isvis nesupratau ko ten nuvaziavau nes vandens ner, saule ir vejas belekoks ko pasekoje bangos kaip baltijos juroj kai juoda veliava buna ;) no idea kur tokiu metu plesrunai tupi ir ka jie veikia... greiciausiai "laukia kol baigsis".

Beje ryt petnica 13 + pilnatis idomu kaip tai veiks zuveliokus :)
 #574251   iusegun
 12 Bir 2014 22:35
vaitko rašė:
Beje ryt petnica 13 + pilnatis idomu kaip tai veiks zuveliokus :)
jei zuvys moketu skaiciuot iki 13 tai jas tikrai veiktu :-D
dabar belieka pilnatis :superšokas
 #574268   Aqua v.
 12 Bir 2014 23:14
'Vakarinukas' :)
20140612 2 1.jpg
HE si kart nieko 'nemestelejo', namo nevare :)
tai teko prisimint 'zadnost frajera pogubit', ir mint liuliuko sava valia :grin: . Nors kliovas lyg ir nesibaige :-niak' (bet liko nepartikrinta)
 #574347   Aqua v.
 13 Bir 2014 09:51
vaitko rašė:"mestelejo" tai cia virshun ar zemyn?
Kai HE 'mesteli vandens', tai Nemunas zemiau HE pakyla.
Man tai nieko ner blogiau Nemune kai vanduo krites (cia ruozuose nuo viabaltikos iki kacergines).
cia nuo vietu turbut priklauso. O man (mano vietose) ir zuvu rusys: lydeku didesniu pasigauna prie vidutinio-auksto, salaciai - prie zemesnio...
Bet gal vietos-vandens lygio rysys svarbesnis.
 #574608   shelwius
 14 Bir 2014 11:05
Tikrai taip, vandens lygis ir vietos labai priklauso viena nuo kitos, nes šapalus tik žemam vandeniui esant gaudau, starkius taip pat. Bet ir nuo sezoniškumo dar priklauso, nes pavasarinius salačius gudau esant aukšteniam vandeniui, lydekas pavasarį taip pat prie aukštesnio vandens, o rudeniop visas žuvis tik esant žemam vandeniui.
 #574670   vaitko
 14 Bir 2014 19:00
Sendien anksti ryte oras "lydekinis", vanduo zemokas, atmojuota vobleriais/gumom nuo 6:00 iki 10:30 - anei kliovo nemaciau... :( judesio ant vandens irgi nerasta. Kolegos sutikti irgi "tusciai"... ryt pakartojimas galbut paeis korta geriau ;)
 #574737   vaitko
 15 Bir 2014 10:51
Aqua v. rašė:o man (vakar) vakaras buvo visai neblogas :gutgut :)
20140614 0001.jpg
sposinu ;-) :lol: , nesikuklinant - labai liuks ;uolrait

buvo dar keli baks, ir vienas 'nefotogeniskas' :oops:
http://youtu.be/-ADyVzOlotQ
Eina sau negi cia tam paciam Nemune kur ir man nekimba! :) sveikinimai neeilinis laimikis!

As siandien 6:00 - 11:00 zemiau kauno isvargau tik viena 50cm silkute :(
 #574865   Aqua v.
 15 Bir 2014 22:32
vaitko rašė:......Eina sau negi cia tam paciam Nemune kur ir man nekimba! :) sveikinimai neeilinis laimikis!.....
nu, tarp kimba ir nekimba - plona riba. Cia ne auksliu kibiras (silpnas kliovas) pries pusantro (geras kliovas) :grin: . Cia vienas-du realizuoti, arba :donknow' nepasiseko. Nu bent as 'ant eseriu' stengiuos nepersimest, jei trofejus pirmais trim metimais neuzkibo :) .
Dekui uz sveikinimus :/braj;
 #574909   vaitko
 16 Bir 2014 09:44
Aqua v. rašė:
vaitko rašė:......Eina sau negi cia tam paciam Nemune kur ir man nekimba! :) sveikinimai neeilinis laimikis!.....
nu, tarp kimba ir nekimba - plona riba. Cia ne auksliu kibiras (silpnas kliovas) pries pusantro (geras kliovas) :grin: . Cia vienas-du realizuoti, arba :donknow' nepasiseko. Nu bent as 'ant eseriu' stengiuos nepersimest, jei trofejus pirmais trim metimais neuzkibo :) .
Dekui uz sveikinimus :/braj;
Ja ja man kaip jau esu minejes geriau 20 tusciu zukliu ir "krokodilas" per 21aja, negu be trofejiniu bet su daug visokio plauko (nors labiau trubut "visokio zvyno") neuzaugu... Variantas pasiimti ultra lighta ir bandyt "islauzt" dziaugsma pasikabinus kilogramine silke irgi nedziugina..

Beje apie pati sama, neinvestigatinau, bet kazkaip "nusedes" supratimas galvoj (negaliu pasakyt is kur) kad ans nors ir masyvus bet traukias toli grazu ne taip smagiai kaip kokia 4kg astraidante? Tiesa kad daugiau maziau kaip basli parsivelki ar viskas ten gerai su efektais ir pojuciais?
 #574940   Aqua v.
 16 Bir 2014 12:22
vaitko rašė:...Beje apie pati sama, neinvestigatinau, bet kazkaip "nusedes" supratimas galvoj (negaliu pasakyt is kur) kad ans nors ir masyvus bet traukias toli grazu ne taip smagiai kaip kokia 4kg astraidante? Tiesa kad daugiau maziau kaip basli parsivelki ar viskas ten gerai su efektais ir pojuciais?
nu, net nepagalvojes buvau, kas smagiau :? Gal samas kiek maziau judrus, bet ne baslys tikrai. O 'spaudimo' duoda :gutgut :gutgut , lanksto kota :shock: . Kai/jei 'prigula', tada jo, kaip basli pakelt turi, bet toliau jis vel pats pajuda (i priesinga puse aisku).
Beje iki 4kg lydi, tai rimtu amerikonu su 'uzmetimu' iki uncijos, su 'multiko' pintuku ir ne L kabliukais - tai galima isvilkt kaip amerikonai basus velka, nevarginant ir neduodant atsikvoset, 10-30sek. (cia krantas ir 'nesitaikant' i sietka). Zodziu lydeka Lietuvoj pagaut ir rimtai pakovot - sezono (net ne vieno turbut :lol: ) ivykis. Arba ul lieka :donknow' ,
:oops: :grin: nu dar L, ML ir siaip sudetingesnes salygos :)
 #575115   Marka
 16 Bir 2014 22:03
Arturijus rašė:Viskas, kraustausi i Kauna, nafig... :D
patikėk ne jie vieni bando čia tą Kauną, tik daugumai bandymai lieka bandymais, o tu geriau bandyk kažkaip juos prikalbint kartu pagaudyt :-D
 #575141   Aqua v.
 17 Bir 2014 04:11
Arturijus rašė:Viskas, kraustausi i Kauna, nafig... :D
o tu manai, kad cia vien 'pieno upes' :)
Pvz standartine situacija, sekmadienis (imkim sita). Visa diena vanduo ~'kokio reikia', galu gale 'i kelnias' :grin: , uz 'ginklu' :oops: :lol: , prie upes... ir pšššš :( .
HE operatorius prasiciuchino, paspaude mygtuka, papyle sroves su zolem ir pns. -> optimistai namoooo :) :-ug

bet būva ir taip (spek, gal ta pati 'porele'? viewtopic.php?f=40&t=1663&start=360#p574726 ):
20140616 0001.jpg
a ni figa, siti 'geresni' :)
20140616 0002.jpg
tiesa, sits kaip visad viska mate ;-)
20140616 0003.jpg
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 28