Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #306060   Sokratas
 18 Rgs 2011 14:18
Nuo ryto buvau pasipraktikuot pafyderiaut Ventoje. Žuvys kibo, bet nedidelės, tokios va:

Paveikslėlis
image hosting

Paveikslėlis
image hosting

Kai iš už skardžio išlindo saulė, nebenorėjo kibt nei tokios.

Pakui nuvažiavau į netoliese esantį tvenkinį: Po valandos žvejybos vienas ėmimas ir ištraukta aukšlė. Čia mano kantrybė ir baigėsi .

Tiesa, betupink ant kranto, parplaukė keletas lydekautojų. Sakėsi, po kelias paėmę. Pademonstruot nenorėjo, tai kaip ir aišku, kokie ten jų dydžiai...
 #306262   Liveris
 19 Rgs 2011 16:39
Sestadieni biškeli pažvejojom su tevuku.
Ryte Viliotės tv. 3 karšiukai ~0,5 kg ir 8 mažiukia, bei dešimtis ešeriokų ant UL.
Vakare lekiam į X balą.
Šeštadienio vakaras
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Pašarai sumesti po 15 min pirmas kibimas, nepaskerta normaliai.
Po 5 min, jau vienas yra krante:
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Keli maži kukuliukai pašaro ir vietą ir po kelių min dar vienas krante.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Vėl keli kukuliukai ir po 10 min dar vienas krante.
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Tėvukas kol aš tykojau lyno ir gaudžiau mažas kuojikes, apėjo telkinį su spinu ir viena imamą išprašė.
Paveikslėlis

Lynai gyvena toliau paūgėt.
 #308112   Sokratas
 29 Rgs 2011 03:14
dėl mojavomo tai nieko nesakau, bet dėl rūkymo tai tikrai negerai daro, nors aš ir ne daktaras :lol: , bet ....Pažadėk tėvukui gal saldainį , gal kokią ritukę naują už tai,kad numestų tą brudą. Tikrai ilgiau kartu pažvejosit dar...
 #308475   Auris
 30 Rgs 2011 17:51
Paveikslėlis
Atostogos po 4 men gryzau i Lietuva, orai tikrai dziugina sirdi, bet laimikiai deja ne, kaip sako kuo geriau zvejui tuo blogiau zuvim ;)
Pirma diena pelkeje X vakarop , atradus spalva 7 kibimai 4 realizuoti , bet viskas vyko tik velai vakare ir valandos begija pries tai trejeta valandu kaip sulini visos lidekaites gyvena toliau.
Paveikslėlis
Sekancia diena bandem Varduvos platybes apie didziaja sala, 5 valandas dviese isukavom ir seklumas ir gylius, ne vieno kibimo;/
Paveikslėlis
Paveikslėlis
Na ir siandiena ryta pradejau Varduvoj feederiu,tai ryte saulei dar gerai nepakilus kuojos kibo gana gerai, bet tik iki pakylant saulei, karsiai deja buvo kitame tvenkinio gale turbut :)
Na ir vakarop pelkeje X pabandziau eserioku tai kabinejos,bet tiesa ir vel neispudingai.
Paveikslėlis
Na bet po miesto surmulio tikra atgaiva sirdziai musu gamta , dar turiu keleta dienu tikiuos rasiu ta formule ir uzbaigsiu atostogas ispudingiau :)
 #308503   Auris
 30 Rgs 2011 20:17
Kad ne tik del azarto:) Bet diena pries tai prie salos vyrukai du zvejojo dugninem, tai beplaukiodamas maciau , kad traukia karsiokus viena po kito ir neblogus, tai kita ryta ir as islekiau, bet as i kita vieta ten ta ilankele kur pirmas posukis po desina uz tilto zvirkeliu pavaziuot, ten gyliai geri, bet kazko tais nenorejo jie P.S ant tilto murziai maciau irgi trauke, kas juokingiause pasidare toki kaip krana, uzkimba karsis nuleidzia toki sieteli ji ten isodina ir kelia ant tilto :))) Juokiaus baisiai
 #309147   Sokratas
 04 Spa 2011 09:03
Mažeikiai ne Palanga, nuomos punktų nerasi :)

Pavenčiais pasivaikščiot ir miesto ribose gali. Bet tik pasivaikščiot, o gal ir papuls kas netyčia. Už miesto- geriau, bet netoli dar tenueisi per žoles...
Daugiau nežinau ką čia ir pasūlyt....
 #309281   bigmodis
 04 Spa 2011 16:52
bobis rašė:Mažeikiai ne Palanga, nuomos punktų nerasi :)

Pavenčiais pasivaikščiot ir miesto ribose gali. Bet tik pasivaikščiot, o gal ir papuls kas netyčia. Už miesto- geriau, bet netoli dar tenueisi per žoles...
Daugiau nežinau ką čia ir pasūlyt....
o venta uzdaryta? ten gal yra kokios gyvybes tinka ir balos aplink x vietu neprasau tik tokiu kur butu galima pametit ir pakabint ka bei zinoma paleist
 #314297   Sokratas
 27 Spa 2011 08:23
Teko pabūti ir prie Vadaksties ir prie Ventos šiomis dienomis, tai nusprendžiau netylėti, nors laimikiais pasigirti ir negaliu :).

Vadakstis:

Paveikslėlis
jpg image hosting

Vanduo stipriai drumstas. Praeitoj savaitėj važiuojant iš Rygos mačiau, kad Bruziluose ekskavatoriais yra tvarkoma (o gal niokojama, sunku dbar ką pasakyti) Bruzila. Tai, dumblas nespėja nusėsti, sočiai jo dar kliūna ir Vadaksčiai. Ant Ežerės tilto atsistojus taip ir matosi, kad Latvių puse teka baisiai rudas vanduo. Paėjus kiek toliau, viskas susimaišo, jau nebesijaučia tos ribos...
Baltai žuviai žvejoti dienos metu, tas drumstumas , manau, nemaišo, o tik padeda.
Aš gaudžiau su fideriuku. Dziką ėmė tik blizgutės mažos. Ant kukurūzo pasirašė viena kuoja ir viskas, niekas jo nebenrėjo. Neblogai kibo netoliese žvejojančiam kaimynui ant kruopos. pagavo ir didesnių kuojų.
Geras žmogus pasitaikė, davė ir man kruopikių, tai pagavau kelias ,,lydekines" kuojas...

Venta:

Paveikslėlis
image upload

Vanduo drumzlinokas, bet pakenčiamas. Atvažiavau apie vidurdienį... Valandą pražaidžiau su fideriu, nebuvo nei krepštelėjimo, kokį masalą bedėčiau.
Paskui prasiėjau su spiningu. Irgi apie valandikę. Taip pat- jokio stuktelėjimo. Tuom ir pabaigiau susipažinimą su rudenine Venta netoli Mažeikių, po sodais Jazminas :)
 #314799   wongas
 28 Spa 2011 07:47
Sveiki. Kiek suparantu ponas "bobis" yra vietinis. Tai klausimas apie Ventą. Mano giminaičiai gyvena Viekšniuose tai aš kaip tik nuvažiuoju pas juos visada mašinoje guli ir visas arsenalas. Taigi vis brandinu mintį su valtele išmaišyti šią vietą:
http://www.maps.lt/map/?lang=lt#obj=408 ... tops,zebra
Kiek atsimenu iš vaikystės ten gyliai dideli, nes nuo esančio "bezdžionių" tilto vietiniai šokinėdavo į upę... Gal bandėt kas nors ?
 #314810   Sokratas
 28 Spa 2011 08:04
bandyti niekada ne prošalį.
O galk pavyks ką ir pagauti....
Pasitaikydavoi ešerių neblogų, lydekutė viena kita, salatis.
Senokai aš tose vietose besilainkiau. pabandyk, nepagausi, nors tinklininkus pravaikysi. o jų ten netrūkdavo, nesvarbu kad diena, nesvarbu kad miestas :)
 #314939   wongas
 28 Spa 2011 13:14
Tai va ir nebijo žmonės, ar taip skersą deda. O vietiniai ir galėtu reaguoti. Jukne visi, kas ten gyvena yra debilai. Va kada susiruošiu, būtinai pakviesiu į kompaniją....
Gero savaitgalio..
 #365796   Sokratas
 23 Bal 2012 06:31
SEZONO ATIDARYMAS MAŽEIKIUOSE

Na ką, kaip matau mažeikiškiai žvejai vis dar miega žiemos miegu, o aš vakar jau nebeiškentėjau. Prisižiūrėjęs čia forume jūsų mieli skaitantieji, pagaunamų laimikių, pradėjau kurti planus, kaip čia ir man po žiemos papildyti fosforo trūkumą organizme :)
Nors išsiviriau kruopų, pasidariau ,,mankės" , žadėdamas palėkti Venton kuojų pakirkinti, bet paskutiniu momentu nematomas balsas ištarė: - nekvailiok, nulėk geriau pas lydekas.
Taip aš ir padariau. Reikia klausyt ką sako tokie ,,nematomi" balsai :lol:

Iš pradžių tik tokios ir šiek tiek didesnės:

Paveikslėlis
upload images

Vėliau masalą griebė ir rimtesnė išalkusioji. Bet, pasilabinusi su manim, krantan ji lipti nepanoro. Užmetu vėl tą patį guminuką ir vėl jin griebia. Dabar jau pritraukiau prie kranto, nusileidau nuo skardžio, kad suėmęs iškelt iš vandens, bet ir vėl, savo akrobatinių sugebėjimų dėka, jin man pamojavo uodega ir tiek aš ją temačiau.... Nors, keitinėdamas masalus, dar bandžiau prisikviesti, deja deja... Taip ir girdėjosi miško ošime: - iek tu peklon su tom savo apgaulėm...
Eik tai eik, ir nuėjau, reikia gi klausyti to nematomo balso :evil: :lol:

Bet pareidamas aš vėl stabtelėjau ties ta pačia įsidėmėta eglute. Sviedžiu vandenin vieną masalą, antrą, trečią , nieko- tuščia. Uždedu vėl tą pačią žuvytę dirbtinę ir betraukdamas pamatau, kaip jinai atsivijusi cakteli ją. Tada, nebelaukdamas smūgio, ,,cakteliu" ir aš, tai yra, pakertu, ir žymiai stipriau pakertu, nei kad anuos du kartus...

Ir pagaliau paveiksluojamės:

Paveikslėlis
image host

O vėliau, grįžus prie mašinos, atidavus vidurius ir žvynus paukščiams , sveriamės. Lygiai lygiai kilogramas. Ne pyragai, bet vis šis tas, kaip pirmam kartui-užteks.

Va tokios va iš manęs vakarykštės naujienos.
Tiesa, sutikau ir vieną nelabai vykusį veikėją, kuris buvo atvažiavęs šia mašina:

Paveikslėlis
adult upload image

O nevykęs jis todėl, kad ištaukęs lydekaitę, nei kiek ne didesnę, nei pirmoje mano nuotraukoje, įsikišo terbon... ir neaišku kiek jau jų ten jis turėjo. Nes praeinant , pasilabinęs, pasakė, kad kimba jam va tokios ir jis jas paleidžia, Nors aiškiai pamačiau, kad bent jau tą kartą - pamelavo ....
 #365995   Rukis
 23 Bal 2012 17:25
wongas rašė:Laba diena, gal kas yra girdėjęs apie ežerą Luoka. Jis yra nuo Plungės link Mažeikių kažkur pusiaukelėje. Kas per vanduo ????
Tas ezeras tikrai ne pusiaukeleje,o apie 10-12km nuo Plunges,Luokes arba dar kitaip Jogaudu ezeras. Anksciau buvo kazkokie kaimieciai ji issinuomoje,pries tris ar keturius metus teko zubelius aniem isplakt. :-ug
  • 1
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 24
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė