Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #380200   Auris
 09 Bir 2012 07:12
Guminuka kas keisciause:) Senai girdejau , kad ju ten yra.Esu maza kabines su sukre, bet neuzauga.Teko girdet, kad yra tikru galiunu iki 5kg. Tik niekas ju tikslingai negaudo, nes gi ne upe. Siandien bandysim starki imti.Tu tai jau tikslingai kiekvienais metais ir ju ten yra ohoho kiek tik ne po visa tvenkini.

P.S reikes pamokint gamtoj foto daryt, o ne virtuvej :)
 #380213   Sokratas
 09 Bir 2012 09:47
Va kaip, guminuku susigundė... tai dar pasakyk, kokio dydžio ir spalvos jis buvo :)
Jo yra ten jų, ir nemažai tų salačių. Kažkaip labai jie mėgsta pakrantę apie Ruzgus, pastoviai trankosi.... Čia maudosi dažai, dugną pajudina, matyt mailius labiau ten laikosi, tai jie ir ,,marširuoja" palei tas vietas...
Ne kartą stebėjau, kaip išgirdę, pamatę tuos mušimus, žvejai atplaukia ir sustato skritulius, manydami, kad sugaus lydekas...

Starkių tikslingi nesu žvejojęs, tik begaudant lydekas, kartą mačiau kaip pasivijo guminuką iki paviršiau, bet negriebė....
Paskutinį kartą redagavo 1 Sokratas. Iš viso redaguota 9 kartus.
 #380218   Auris
 09 Bir 2012 10:19
Nu as matai irgi nebe vietinis jau du metai , tai retas svetys Mazeikiu vandenyse. Bet per tuos 20 metu praleistus Mazeikiuose su Varduvos tvekiniu itin gerai susipazinau, zinau turbut kiekviena duobe kiekviena kelma po vandeniu, kaip ir kolega Mindaugas is sito formuo su kuriuo ir praleidom ten savo nerupestingas dieneles :) Tai tesiant tema apie salacius, butent tuose vietose kur tu ir paminejai Bobi. Man anskciau buvo minejas draugas, kad jo nedoras dede brakonierius tinklais ten tooookiu salaciu ,, pritraukia,, bestijos, kad pirstai jiem nuputu.
O apie starkius kur smeletas skardis krante ir gylis smenga neitiketina kreive zemyn. Bet cia turbut kiekvienam aisku. Yra ipatingai gera ju vieta tarp ruzgu ir vadinamos naftos. Teko pastebet, kad griebe jie didesnes gumas. Netgi XL didziu kas keistoka, bet bent praita vasara butent itin dideli ir labai ryskus riperiai ejo.Na bandysim sy vakara isplaukti pries sutemas, ziuresim kaip tie Varduvos vilkai.

Ir P.S apie ta trankyma...Pamenu kaip galvodavom kas ten taip duoda per ta vandeni. Visad pasiligdavom prie nuomones, bebras stato nama, dabar kazkaip atrodo, kad ten tie musdavo auksles savo placia uodega.
 #380227   Sokratas
 09 Bir 2012 11:08
pernai vasarą tai siautė salačiai galingai apie tuos Ruzgus. Dažnai sėdėdavau rugpjūtį su fideriuku pakrantėj ir grožėdavaus, ir vis pagalvodavau, kaip čia jų nesusemia brakušos, kurių ten tikrai, kaip ir daug kur, netrūksta...
Vakar pasėdėjau vėl, pirmą kart šį sezoną tenais. Tai vaizdas jau kitoks, ir smūgiai mažesni, ir ne tiek dažnai trinkteldavo....
 #380335   Sokratas
 10 Bir 2012 11:50
man atrodo visur gali rast, kur giliau.... O Auris net sufleruoja gi, kad tarp Naftos ir Ruzgų, vadinasi po kaire :lol:

Aš pats esu matęs, pervažiavus tiltą po kaire, tam apendicite vadinamam...
 #381190   Liveris
 13 Bir 2012 21:52
Ten tamekanale nebent eseriukus gali gaudyt su mikriku. Ten gylys max 2 metrai. Sekliuje veiksmas tik pavasari arba is valties toliau paplaukus. Va i kaire puse link gylio ten jau imanoma su dugnine nakti pagaut. Man kaip ten uzaugusiam tai visada na bveik visada pasiteisina betonke arba miske. Na dar prie berziuku bst ten tera vieta su nedideliu kalniuku, o toliau gylis.
 #381299   Liveris
 14 Bir 2012 13:28
Na jei su plude, tada sudetingiau. Viena vieta tik prie beržiukų i dešinę pusę link spuskės. Ten toks nestaigus nugilėjimas, arba prie ąžuolo, šalia beržiukų.

Su plude aš ten tik pavasarį kai karosai neršia tegaudau.
 #381327   Sokratas
 14 Bir 2012 15:09
prieš nemažai metų , kai dar ten žvejodavau, irgi tik plūdinę tenaudodavau, slankiojančią plųdę ir masalą guldydavau ant dugno. Mesdavau ten, kur gylis 4 metrai.
Ten, kur aš žvejodavau, dar už kokių 20-30 metrų kairiau, prasideda miškas. Tada ją vadindavau ,,mano vieta"... :lol:

http://www.maps.lt/map/default.aspx?lan ... tops,zebra

Aišku, sąlygos tais laikais, ir dabar, labai pasikeitusios. Tada visur buvo vien žolė ir užmetimui tinkamų vietų - labai nedaug: keliems žvejams ant pylimo, paskum kitoj pusėj prie medžių, bet ten negilu, ir prie miško, vadinana ,,mano vieta"....

Na dar rudenį kai kurie įsitaisydavo miške ,,ant vėgėlių", su dugninėmis...

Bet tada karosas pasitaikydavo labai retai, bet užtat per žvejybą pritraukdavai karšiukų delninių ir lynukų- kibirą, papuldavo vienas kitas starkiukas sprindinis, kuriuos, šeimininko žodžiais tariant, masiškai jau spėjo išgaudyti tik suleistus...
Karpiukų 0,3 -1 kg dydžio irgi nemažai, pasitaikydavo. O su dugninėmis gaudantiems ir po 3-7 kg papuldavo, ir nemažai papuldavo, per žvejybą po 3-5-7-is.
Kaip matau, dabar lynus nugalėjo karosai....
Tada šeimininkas Tadas, ar samdytas žmogus pastoviai, dieną naktį, budėdavo ten...
O dabar, kaip sako Liveris- nebe, nes turbūt, nelabai bėra dėl ko....
 #381486   Sokratas
 15 Bir 2012 09:08
na ne, toj vietoj prie ąžuolo užsimesdavau dvi meškeres be problemų, netrukdydavo žolės.
O kairiau, visai šalia miško, kaip sakai, irgi beveik pastoviai kas nors žvejodavo.
 #381559   Liveris
 15 Bir 2012 12:36
Biskeli Bobi apsirikau, pergreit paziurejau :) Ta vieta kur nurodei, jo, ten gylisneblogas ir zoliu nera. As turejau omeny nu tavo vietos i desine. Ten toks seklius konkretus, pasavasi pludes mesdavau 20-25m ir salia su mikriku varydavau tai eseriukai vienas po kito :)
 #382661   logotipas9
 19 Bir 2012 13:17
Pašerkšnėj šendien išbandžiau nauja UL, smagus įrankis.Tik , kad valties pompa namuose liko :S Teko nuo kranto žoles ravėti. Rezume tik 1 ešerys. apie 400g. Ir ant pludines Lynas apie 1kg traukti su 4m sportine meškerę įspudi tikrai paliko ;). Vėliau sušilo oras ir kabinėjosi tik raudelės.
Žolės labai daug. Lydekiukai duodasi ,bet peiliniai. Žvejota apie 3val.
 #383079   Sokratas
 20 Bir 2012 17:06
neseniai, prieš 2-3 metus, jei gerai pamenu, ten įžuvino lydekomis, tai matyt čia jas dabar ir traukia visi...
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 24
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė