Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
 #580047   TukasVS
 10 Lie 2014 19:08
Kiek ten žvejų esu matęs tai tik vakarinėje pusėje. Žvejoja net kai šalia žmonės maudosi, ką ten pagauna velniai žino. Vieną kart tik esu matęs senuką prilupusį karšių kibirą. Pačiam tai ten pavyko tik kuojyčių pagauti...
 #580219   -Matas-
 11 Lie 2014 20:29
Sveiki.Gal kas zino kokia situacija su lynais Trakuose?Gal kas esate gaudes Lukos ez , Nerespinkoje?Ka patartumet , norint ten sugauti taikios zuivies su pludine..?
 #580349   tomola
 13 Lie 2014 15:06
Tam antram teko siais metais plude pametyt. Kimba raudikes, karsiuka. Lynai dugna rause smarkiai, bet nei slieko, nei dziko nenorejo.
 #580354   -Matas-
 13 Lie 2014 16:05
O gal dar kas nors esate bande Nerespinkoje , Lukos ezeruose?Su pludine , spiningu , dugnine...?Kad Nerespinkoje yra lynu , tai ne vienas zmogus rase maciau , bet man ten nieko geru sugauti nepavyko..
 #580760   VaiAlex
 15 Lie 2014 17:48
Vakar i darbo dienos pabaiga nusprendziau varyt pazvejot, oras buvo pasaka, gal kiek karstoka, bet negalejau atsilaikyt ir lekiau i Karvi, vietoj buvau apie 6h jau. Iki 10h pazvejojau, pavyko patraukt pora karsiuku po 300g~ ir kuojyciu keleta, kibimu buvo gan daug, bet labiau zaide ten nei kibo. Tiek ziniu
 #581175   VaiAlex
 18 Lie 2014 09:06
Sveiki visi dar karteli, si karta rasau noredamas rekomenduoti masala, galbut jau cia visi ir naudoja tokius, bet man tai buvo nauja patirtis ir susigundziau isbandyti minkstasias peletes ( Timar Mix soft pellets) kvapu yra ivariu, bet pirmam kartui rinkausi pardavejo rekomenduota (pagal gaudoma zuvi), zinoma kaina nera maza, bet paskaiciavus jei i zvejyba perki dziku, slieku, kukuruzu, tai pora zvejybu ir atsiperka. Na bet pakalbesiu apie pacia zukle. Zvejojom dviese, as tik ant peleciu, draugas turejo kruopa, slieka, dzika, kukuruza. abu zvejojom dugninem mesekerem, jaukai tokie patys. Po 4 valandu zukles mano saskaitoje 16 zuvelioku, jo saskaitoje viso labo 3. Ir kibimai daug agresyvesni ant peletes. Nezinau ar cia tiesiog tokia diena buvo ar kaip, bet manau reiks dazniau praktikuot butent tokio tipo masalus. Gal dar kas nors susiduret su tokiais?
 #581204   fishmantas
 18 Lie 2014 13:45
turejau timar peleciu, kolega is sio forumo su kurio pazvejojame irgi turejo. tiesa sakant su pelete esu mates tik koki viena kibima, kaip ir kolega :) aisku galbut reikia pavadelio trumpo nes zvejojant 50 cm pavadziu masalas pakyla ir zuvis jo neranda.
 #581347   VaiAlex
 20 Lie 2014 16:10
labai paprastai issprendziama problema. Netoli kabliuko (2-4cm) paty maziausia svinuka kabini ir neturi bedu su tuo kilimu, kitas variantas kombinuot su kitais masalais, bet su dzikais kad ir 4 dejau vistiek kildavo, todel geriausia iseitis tas pats maziausias svarelis salia kabliuko.
 #581551   VaiAlex
 21 Lie 2014 18:18
Na bandysiu sianakt varyt kelio meskerem zvejot, su viena naudosiu tiktais minetas peletes, su kita gyvus masalus. Jaukinama bus tuo paciu jauku ir jaukinamos vietos nelabai skirsis viena nuo kitos, todel ziuresim kuris jaukas bus prienamesnis to ezero zuvims. Reziumuosiu kaip sekesi :)
 #581689   VaiAlex
 22 Lie 2014 15:23
Na va po zvejybos issimiegojau ir galiu parasyt rezultatus.
Zvejybos vietoje buvau jau 3h, buvo dar tamsoka, todel neskubedamas uzsimaisiau jakus, pasiruosiau meskeres, issideliojau masalus, na zodziu visa amunicija susidejau taip kaip man patogu, palaukes kol pabrinks jaukas, pradejau jaukinti issirinkta taska seriklele. zvejojau netoli kranto visai, todel po kokiu 5 serikleliu nusprendziau jaukinti ranka isibrides. Lygiai ta pati padariau i kitam jaukinimo taske, tik per 10-15m i desine puse. Vienai meskerei naudojau soft pellets, kitai gyvus jaukus, dzikus, sliekus, kukuruza.
Pirmi kibimai buvo po 20min koki, ir kibo ant peleciu. Taip pagavau gal 4-5 zuveliokus per 1.5h koki. Gyva masala bande judint bet labai silpnai, bandziau keisti kombinacijas ju, bandyt det ir vienus ir maisyt sumustinius, rezultatai nelabai keitesi, kazkas paragauja ir palieka. O su peletem situacija nesikeite, ir zuvies dydis nesikeite, visos standartines. I zvejybos pabaiga peletes nebedave rezultatu ir teko sedeti be kibimu, bet ilgai laikus gyvas masalas dave savo rezultatu ir pagautas netoli 2kg sveres karsis. Tokie ispudziai is sios zvejybos :)
 #581691   Bula
 22 Lie 2014 15:49
VaiAlex rašė:Na va po zvejybos issimiegojau ir galiu parasyt rezultatus.
Zvejybos vietoje buvau jau 3h, buvo dar tamsoka, todel neskubedamas uzsimaisiau jakus, pasiruosiau meskeres, issideliojau masalus, na zodziu visa amunicija susidejau taip kaip man patogu, palaukes kol pabrinks jaukas, pradejau jaukinti issirinkta taska seriklele. zvejojau netoli kranto visai, todel po kokiu 5 serikleliu nusprendziau jaukinti ranka isibrides. Lygiai ta pati padariau i kitam jaukinimo taske, tik per 10-15m i desine puse. Vienai meskerei naudojau soft pellets, kitai gyvus jaukus, dzikus, sliekus, kukuruza.
Pirmi kibimai buvo po 20min koki, ir kibo ant peleciu. Taip pagavau gal 4-5 zuveliokus per 1.5h koki. Gyva masala bande judint bet labai silpnai, bandziau keisti kombinacijas ju, bandyt det ir vienus ir maisyt sumustinius, rezultatai nelabai keitesi, kazkas paragauja ir palieka. O su peletem situacija nesikeite, ir zuvies dydis nesikeite, visos standartines. I zvejybos pabaiga peletes nebedave rezultatu ir teko sedeti be kibimu, bet ilgai laikus gyvas masalas dave savo rezultatu ir pagautas netoli 2kg sveres karsis. Tokie ispudziai is sios zvejybos :)

Tu cia tam karvi buvai? kokio kvapo peletes? dabar ju yra daug, ne tik Timar. Maciau pigesniu uzveze, apie 10 lt bonkute
 #581725   VaiAlex
 22 Lie 2014 19:17
Bula rašė:

Tu cia tam karvi buvai? kokio kvapo peletes? dabar ju yra daug, ne tik Timar. Maciau pigesniu uzveze, apie 10 lt bonkute
Jo karvy buvau. Na as naudojau timar peletes aisku jos nepigios, bet kaip ir minejau paskaiciavus kiek isleidi sliekam, dzikam ir t.t ten keliais litais daugiau gaunasi. Juolabiau, kad uztenka 3 zvejybom maziausiai indelio. Turejau su savim Scopex, medus, vanile, braske. labiausiai pasiteisino Scopex ir medaus kvapo peletes.
O kur tu cia matei tu pigesniu pirkt? reiks isbandyt :)
 #581727   Bula
 22 Lie 2014 19:24
VaiAlex rašė:
Bula rašė:

Jo karvy buvau. Na as naudojau timar peletes aisku jos nepigios, bet kaip ir minejau paskaiciavus kiek isleidi sliekam, dzikam ir t.t ten keliais litais daugiau gaunasi. Juolabiau, kad uztenka 3 zvejybom maziausiai indelio. Turejau su savim Scopex, medus, vanile, braske. labiausiai pasiteisino Scopex ir medaus kvapo peletes.
O kur tu cia matei tu pigesniu pirkt? reiks isbandyt :)
Vaziuojant ukmerges plentu uz senuku yra 24/7 dirbanti zveju parduotuve, tai ten peletes kazkur apie 10 lt , gal biski daugiau. nupirkau pameginti medus ir shellfish. Galvoju gal nuvaziuoti gal rytoj ar poryt prie to karvio pameginti. Meginau jau peletes sitas, rezultatas 0 paliginus su gyvu masalu. reikai dar sansa duot peletem viena
 #581740   Bula
 22 Lie 2014 20:10
VaiAlex rašė:Na as vel bandysiu sianakt varyt i karvy, nors ir vejuka ziuriu zada, bet bandysiu kazka islaust vel. :)
As galvojau kokia 6 ryto ten isvaziuoti ( bet jauciu , per velu ) arba vakare pameginti
 #581741   VaiAlex
 22 Lie 2014 20:14
Bula rašė:
VaiAlex rašė:Na as vel bandysiu sianakt varyt i karvy, nors ir vejuka ziuriu zada, bet bandysiu kazka islaust vel. :)
As galvojau kokia 6 ryto ten isvaziuoti ( bet jauciu , per velu ) arba vakare pameginti
Na as bandysiu vel kokia 3h ar puse 4 jau buti vietoj.
 #581742   Bula
 22 Lie 2014 20:16
VaiAlex rašė:
Bula rašė:
Na as bandysiu vel kokia 3h ar puse 4 jau buti vietoj.

O karsis ant ko uzkibo ?
 #581744   VaiAlex
 22 Lie 2014 20:22
Karsi pagavau ant kuoksto slieku. Bet maziausiai tikejausi ant tu slieku isvis kazka pagauti nes 4h ju niekas net nejudino.
 #582477   Jozhas
 29 Lie 2014 08:48
Sveiki, Vyrai,

Ar man atrodo, ar siais metais labai suprastejusi karsiu zvejyba? Lynais siek tiek pasidziaugiau, bet ir tai nedaug, karosai lygtais irgi nekibo taip kaip anais metais, o vat karsiai isvis aprime... Galbut mano vietos paseno, nors jos jau labai senai patikrintos ir zuvies ten begale. Gal ka patart galetu? kur nulekt netoli vilniaus kokiu 7-100km spinduliu, Daugai alytaus rajone irgi neatsibunda.. Gal ka turi patart? kur nulekt? ar cia visiems toks kliovas :)

P.s. Matau cia apie Karvio ezera kalbama yra, radau cia siais metais vietele ten, tai nezinau ka ir pasakyt. Keli nedideli lynai, puskarsiu, tai kas karta pagaunu, bet jau lb maziuku 100-300g. Girdejau yra ten lydziu geru, bet mane labiau domina rami zuvis :) ar pagaunat ten ka nors? nes tokie laimikiai manes nedziugina :) p.s. dar pastebejau, kad is ten kur zvejoju, tai labai staigiai gylis atsiranda, netoli kranto gal 1-3m, o toliau uzmetus, tai ciuju apie 20, nes valas kaip nuo daugiabucio nusileidzia :D
 #582600   morduzas
 30 Lie 2014 06:03
Vakar buvau nulekes nusimaudyti i Elniakampio ezera, 30km nuo Vilniaus, salia Dukstu. Tai vakare jis man pasirode labai grazus, tai kilo klausimas gal kas is forumieciu yra ten gaudes? kokie rezultatai?
 #582953   doze
 01 Rgp 2014 10:37
Sveiki, ar yra kam nors teke gaudyti Spindzio (Spindžius)ezere? idomu kokia situacija su lydekomis ir eseriais? ar verta vaziuoti spiningauti?
 #583685   Rolandas Burauskas
 07 Rgp 2014 18:11
netopas rašė:Sveiki!

ar kas nors esate zvejoje Vilnojos ezero saloje? o gal dar nakti? kaip ten su zukles plotais? vieta palapinei? :)
Labas. Na galiu pasakyt, kad pora vietų tikrai rasi. Viena
Yra nuo bažnyčios puses,kita priešingoje salos pusėje.
Palapyne taip pat rasi kur pastatyti. Kazkada kai važiuodavau i Vilnoja spiningaut, planavau sest salos pamegint. Bet taip ir neprisiruosiau. Nebetraukia manes ten.
 #586456   deividass
 28 Rgp 2014 16:34
Laba diena,
Gal kas si savaitgaly planuoja vaziuoti zvejoti su feederiu apie vilniu ir reikia kompanijos? Nezinau jokiu vietu apie vilniu.
 #586542   ONLY
 29 Rgp 2014 10:38
Labas rytas,
na žvejai, parekomenduokit kokį ežeriuką 30km spinduliu aplink Vilnių, lydekom, ešeriam pamėginti nuo kranto su spiningu. Aš kadangi tik pradedantis visai nežinau kur važiuoti. Būtų gerai nuo kranto, jei pasiūlytumėt pas ką valtį galėčiau panuomot - išvis būtų super :)
Mąsčiau apie Balsį, Gulbiną - nežinau ar ten kimba :) Galvėje buvau, visiškai tusčia per dieną - keli ešeriukai neimami. Neryje per keletą dienų irgi nieko.
Liksiu skolingas skystos duonos :)
  • 1
  • 30
  • 31
  • 32
  • 33
  • 34
  • 44
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė