Vasario 18-tą dieną aš su savo „mažiuku‘ ir Tuomahaukas nutarėme išbandyti Galvės ešerių kantrybę.o gal ir atvirkščiai – ešeriai mūsų kantrybę. Šiaip tame ežere pagauti ešeriukų nereikia gigantiškų pastangų,bet kadangi pas mus smegenys tiesiog veržiasi per kraštus,nusprendėme,kad šį kartą žvejosime tik ....blizgutėmis. Viduržiemį ,kai ledo storis jomajo, kai išgręži eketę ir kitos nebesinori pradėt...taip tik męs galėjome sugalvoti.Nutarėm tai nutarėm – jokio gyvo masalo. Spiningėliai į nasrus ir pirmyn...Ilgai galvojau kokia blizgutę prisirišti, atrodo išsirinkau pačią, pačią kibiausią. Aukštaitukas iš vakaro ilgai vartęs visus gelžgaliokus, bedė pirštu į vieną iš jų sakydamas – tik šita.jei atvirai,aš į ją net nežiūrėjau. Pradedame žūklę.Išsigręžiame po 3 eketes ir bandome laimę. Po 10 min Aukštaitukas iš eketės ištraukia vos vos už blizgę didesnį spirgą. Kaip sakoma už tai ir išgerti ne griekas.Su Tuomahauku aplaistome Aukštaituko sėkmę.Po 1,5 val vėl pradedame įnirtingai purtyti savo blizges eketėse.Tuo tarpu maniškis jau turi pagavęs 6 štukelas. Pagaliau susapnuoju,kad man kibo – kertu ir...... kuojytė vos tinkama žyvcui išskrenda iš eketės.Blizgutę apžiojusi taip lyg visus metus būtų jos laukusi. Per daug neišsiplėsdamas galiu pasakyti, kad žvejyba baigėsi tokiu rezultatu :“
Aukstaitis – 1 kuojytė
Tuomahaukas – 1 ešeriukas
Aukštaitukas – 16 ešeriukų
Vat tau ir tūpa blizgutė.........
Blizgutės foto:
Viena pusė vario spalvos, kita pusė apmusijusio sidabro
Aukstaitis – 1 kuojytė
Tuomahaukas – 1 ešeriukas
Aukštaitukas – 16 ešeriukų
Vat tau ir tūpa blizgutė.........
Blizgutės foto:
Viena pusė vario spalvos, kita pusė apmusijusio sidabro