Forumas apie mėgėjišką žvejybą

Draudžiama žvejoti : ŠAMUS [11.01-04.01]; masalui naudojant žuvelę* [01.01-04.20]; plačiažnyplius ir siauražnyplius VĖŽIUS [10.15-07.15]; be žvejo mėgėjo kortelių šias žuvis: lašišas, šlakius, sykus, upines nėges; upėse ir jų ruožuose išvardintuose taisyklių priede Nr. 1
Žvejyba jūroje ir nuo kranto

#41988   Airis
 05 Lap 2007 09:01
vistiek neisikertu, kaip padaryti tuos atsisegancius pavadelius :cry:

#41990   Skumbrotas
 05 Lap 2007 09:15
Principas paprastas - pavadelio kabliukai laikosi uzsikabine tik kai svarelis kabo, t.y. ant itempimo. Uzmetus kai svarelis atsitrenkia i vandeni valas atlaisveja ir pavadelio kabliukai su masalu laisvai atsikabina nuo tu fiksatoriu.

#42025   Airis
 05 Lap 2007 19:01
pasirodo ir ant marijos zemes yra pirkti pricindalu surfinei zvejybai tik kai kurie pardavejai nezino, kam jie reikalingi ;-)
Rovanoje relay clips--10vnt tik4lt - minus nuolaida
http://web.ukonline.co.uk/aquarium/diar ... clips.html
spiridonas sake, kad as pirmas nupirkau tuos klipsus :?

#42031   spiridonas
 05 Lap 2007 20:32
siaip tie "plastmasiukai" parduodami po karpinio inventoriaus zenklu. Matyt ir karpininkai naudoja juos tolimiems ir galingiems uzmetimams. :roll:

#42041   Agis
 05 Lap 2007 22:34
airi, tai kad kazkurioje auksciau pateiktoje nuorodoje toks klipsu tvirtinimo budas kaip parodyta paskutiniam tavo linke buvo perbrauktas raudonai kryzium, tipo blogai :!:
Kalba eina apie suktuko tvirtinima viduj klipso.

#42042   Agis
 05 Lap 2007 22:39
Radau, pasirodo mano numestame linke
Paveikslėlis

#42059   Airis
 06 Lap 2007 08:49
buvau as irgi pastebejes, kad taip risti nerekomenduojama. paprasciausiai tame linke norejau parodyti, kaip atrodo tie klipsai. pameginsiu susiristi sistemele ir pameginti kokiame karjere ar istikruju atsikabina

#42061   Agis
 06 Lap 2007 08:52
Manau kokioj baloj gali ir nesulaukti reikiamo rezultato.Juroje juk bangos nors ir mazos, taciau veiksmas vyksta :patempia-atleidzia, patempia-atleidzia :roll:

#42063   Airis
 06 Lap 2007 08:54
kaip skumbrotas rase, turetu atsikabinti tik imetus i vandeni, kai valas atsipalaiduoja, nes uzmetant svinas laiko itempes visa sistemele

#42067   eLPi
 06 Lap 2007 09:15
Spiridonai, ir man paketeli tu klipsu uzrezervuok ;-) Pajamsiu :-ou-je

#42072   spiridonas
 06 Lap 2007 09:29
eLPi rašė:Spiridonai, ir man paketeli tu klipsu uzrezervuok ;-) Pajamsiu :-ou-je
like 3 pokai, skelbsiu aukciona :!: :-D

#42074   Agis
 06 Lap 2007 09:41
Man vieno uzteks :lol: reiskiasi dar liko vienas :-D

#42075   Skumbrotas
 06 Lap 2007 09:57
Man, man, man [oj-me: [oj-me: [oj-me:

#42076   Agis
 06 Lap 2007 10:00
Reiskiasi jau turetu nebelikti :lol:
Spiridonai, greitai darai uzsakyma ir mes cia visas uzsigulejusias prekes realizuosim :-D

#42079   spiridonas
 06 Lap 2007 10:08
visi sagtukai parduoti... lauksime kito gavimo, o jis tikrai bus, nes kiek paziurejau nei viena parduotuve ju dar nebuvo pardavusi, matyt nei pirkejai nei pardavejai nezino kas tai yr! metu preke atradome, byn :!: :twisted:

#42084   Agis
 06 Lap 2007 10:22
Cia okuma mus pastumejo pasiknaisioti po ta tema :ks>

#42089   spiridonas
 06 Lap 2007 10:51
airis rašė: relay clips--10vnt tik4lt
airi, pakelyje yra 8 vnt, ten net uzrasyta, paskui mane dar sukciavimu apkaltins :twisted:

#42122   Skumbrotas
 06 Lap 2007 13:59
Spiridonai, greit sudedi atgal tuos ištrauktus, blin :!: :-byta:

#42386   Airis
 08 Lap 2007 16:24
vietoje klipsu galima ir sitaip paciam pasigaminti
Paveikslėlis

#42478   Airis
 09 Lap 2007 16:12
gera zinia- pavadeliu kabliukai nuo klipsu atsisega 100%, kai svinas atsimusa i dugna ir pagrindinis valas atsipalaiduoja . ryt vaziuoju i vilniu, galeciau nupirkti tu klipsu arba palaukime, kol spiridonas parves i rovana

#42485   spiridonas
 09 Lap 2007 16:46
sia savaite negavome. :roll: , pasiimk, atsarga gedos nedaro. Vienas eLPi ir Skumbroto pakelis yra uzslepti :-D

#42496   Airis
 09 Lap 2007 19:04
vilniuje jau nusipirkau dar du pakelius.ryt dar paimsiu, neprapuls, po 8lt pardavinesiu :tia-tau navara padarysiu. tarp kitko parduotuveje apsimeciau durneliu ir klausiu, kam jie reikalingi. atsakymo :!fig!

#42501   spiridonas
 09 Lap 2007 19:30
neperseniausiai ir pats suzinojai , kas cia per "paukstis" tas plastmasiukas :twisted:

#42503   Airis
 09 Lap 2007 19:35
gyveni ir mokaisi ;-)

#42962   Airis
 15 Lap 2007 21:38
seniai sekiau oru prognozes, kada pageres oras, kad butu galima nulekti prie juros, isbandyti sistemeles, pakvepuoti grynu oru, galbut pagauti pleksniu, ismeginti koks jausmas zvejoti tamsoje, kai esi vienas visoje pakranteje.
dar pries temstant susistatau savo "kolchoza"
Paveikslėlis
jura rami, tik retkarciais pasiausia bangas.
greit sutemsta, pradeda spausti saltukas ir skambutis nutraukia visa idilija-reikia vaziuot namo.
pagautos tik dvi pleksnes, tolimo uzmetimo sistemos veikia puikiai.

#52781   Airis
 09 Kov 2008 22:45
siandien meginom zvejoti karkleje. negalima sakyti, kad nekibo, kibo ir po 5 kapeikas ir mazesnes pleksnytes. juokauju. svarbiausia buvo ismeginti irankius. didziausias demesys shok lyderiams. svarelis 4 oz.ant 3 vienodu meskeriu vienodos rites ir valai. ant vienos tapered shok leader daiwa nuo0.35 ik 0.8, kita 0.6 valas kaip leadris, trecia 0.5 climax kaip leaderis. 0.5 uzmetant virpa sirdute, kad nenutruktu, nors tai tik vidine baime. geriausiai mesti su 0.6 . jautiesi ramus ir pasikliaunu vien tik kotu. 0.8 jau per storas laikyti pirstuose ir 0.35+0.35 mazgas atrodo nepatikimai istraukiant svareli su ragais. manau geriausiai 0.6 paprastas valas po 8lt.
metimai.
kol gerai neismokau pendulum, geriausiai sekesi nuo zemes nuleke toli---140 sukiu rite(96cm per apsukima) pendulum 120sukiu, tiesiai uz nugaros 90sukiu su 4 oz. svareliu. su masalais ant valo sekesi zymiai blogiau. reikia treniruotis arba didinti svorius ir mautis apsauginius antpirscius.
siaip gerai praleidom laika. bangos isuze ausis

#52854   Mike
 11 Kov 2008 09:12
Šeštadienį išgirdom, kad kimba plekšnė. Užgimė mintis pasėdėti ant jūros kranto, pasiklausyti kaip bangos ošia. Bet pirmadienį. Sekmadienį jau gavom žinių, kad kimba daug silpniau. Nu bet viskas jau suorganizuota, tai ir važiuosim. Pasiėmėm ir stintines sistemėles, su mintim, kad visiškos nekibos atveju kelsimės į Smiltynę stintų. Greit viskas suorganizuota. Sekamdienį pagauta kuoja išfiletuota, nupirktas karpiukas irgi išfiletuotas, 5 ryto pajudam link jūros. Važiuodami sprendžiam kur važiuoti :shock: . Kadangi kartu važiuoja ir mano žmona, kuri turi patekti į Palangą pas draugę, nusprendžiam, kad važiuojam pirmiausia ant Palangos tilto, pažiūrėsim kaip jūra atrodo. 7.30 jau ant Palangos tilto. Žvejų daug, visi pagauna. Vėjas išilgai jūros pučia, banga šiokia tokia yra, bet susidaro įspūdis, kad šoninė srovė stiproka ir nuo kranto kur nors Karklėje gaudyti bus sudėtinga. Nusprendžiam likti ant tilto. Grįžtam prie auto, persirengiam, už daiktų ir einam vietos tam kolchoze ieškoti. Draugas stoja likus apie 50 m. iki posūkio, aš jau už posūkio, į krantą žiūriu. Vos užmetus kibimai. Po dvi, po tris. Visos plekšnės nedidelės, bet kimba. Apie 10 val. pradeda kilti vėjas. Kibimų jau nebesimato, bet permesdamas meškeres vis vieną kitą ištrauki. Draugas pagavo stintą, išfiletavo, rezultatas puikus. Ant krevetės kibo daug silpniau. Šalia gaudę šiauliečiai paporino, kad sėdėjo per naktį, pagavo po kokia 10 plekšnių, o kibimas prasidėjo tik nuo 6 ryto. Įdienojus vėjas vėl aprimo, švietė saulutė, gaudyti vienas malonumas. Tik visi poilsiautojai - žioplinėtojai užkniso negyvai. Kokia dešimt kartų siūlėsi žuvį nupirkti, tik po 200 Lt už kilogramą mokėti nenorėjo, kišo galvas į kibirą, kišo mažus vaikus į kibirą, kad pažiūrėtų kaip plekšnė atrodo, Uspaskichas ant dviračio pravažiavo, merginos su kojom iš pažastų dygstančiom vaikščiojo, žodžiu veiksmas vyko. Kadangi nemėgstu tokių "pakazuchu" sėdėjau sukandęs dantis, bet pats kaltas. Reikėjo važiuoti į Karklę ir sėdėti vienumoj kovojant su šonine srove. Mano giliu įsitikinimu žvejybą ant Palangos tilto iš viso reiktų uždrausti, nes visi tie tuntai žvejų su savo filetuojamom žuvim porcijoms, išlukštentom krevetėm, kibirais, kombenzonais ir visa kita žvejybine atributika ten tikrai netinka. Vakarop plekšnė visai susmulkėjo, bet, nurimus vėjui, nors kibimai matėsi. Aš ir šalia gaudęs tauraginis pagavom po vieną plekšnę su svetimais pavadėliais iš burnos kyšančiais. Aplinkiniai kelis velnius pagavo. Kad kas pagautų dėmesio vertą plekšnę, nemačiau. Žūklę baigėm 19 val. Rezultate 82 plekšnės/-ytės.

#52904   Agis
 12 Kov 2008 10:12
Taigi,pagaliau tas lauktasis-ilgasis savaitgalis ''plot .Nemuno žemupys visas papludęs vandeniu, tai praktiškai žvejybai beliko tik jūros pakrantė.eLPi pasiųlius, o man mielai sutikus, žvejybinis planas tampa aiškus.Ruošiame jūrinius kotus, bet atsargai pasiimame ir lengvus spiningėlius, jeigu neišeitų pažvejoti jūroje, tai pabandytume Juodkrantėje nuo prieplaukos.
eLPi iš vakaro užsiima krevečių virimu, o aš pasižadu pririnkti naktinių sliekelių.Jau apie 10 val. vakaro, pasiėmęs nedidelį plastikinį kibirėlį ir LED prožektorių (praktika parodė, kad LED prožektoriaus šviesa mažiau gazdina sliekus) aš atsiduriu šalimais laiptu, prieš namą susodytame gėlyne.Vos pašvietus :shock: tapo aišku, kad naktinukai tarsi laukė manęs, tarsi šiugždėjo , kurgi tu buvai, kodėl nerenki mūsų, mes taip seniai paplaukioti norim.Žodžiu per 10-15 min. šimtinei sliekelių pažadėjau relaksą jūros bangose.
Ankstyvas rytas, kavos puodelis, žvilgsnis „Tribūnon“, daiktų nešimas apačion, krovimas i mašiną, keltas, kelių policija, blaškymasis ieškant geresnio įvažiavimo ir....štai ji, tokia rami, tokia miela musų ‚Jūra motulė“.Tveriami stovai, surenkami kotai ir mūsų svareliai su sistemėlėmis keliauja vandenin.Kibimų ilgai laukti nereikėjo ir plekšnikės nuo „penkiakapeikių“ iki „kepamų“ pamažu uždengė mūsų kibirėlių dugnus.Pradžioje labiau kibo ant naktinuko, vėliau jau tiko ir krevetės, o dar vėliau kibimas buvo tik ant kuojos porcijos.Įsidienojus kibimai sulėtėjo, ir apie antrą valandą dienos visai nustojo.Dar truputį pažvejoję, nutarėm, kad šiai dienai užteks, ir nors laimikiai nebuvo įspūdingi tačiau jau žinojome, kad šeimynos paragaus šviežios keptos plekšnės, tegul ir nedidelės, tačiau mūsų pačių sugautos, atidarant šių metų jūrinės žvejybos sezoną.
Per savo tingėjimą :evil: prieš žvejybą užsukti garažan ir pasiimti kėdutės, uždaviau savo kojelėm didelį krūvį, nes žvejojau praktiškai visą laiką stovėdamas.Bandžiau sėsti ant smėliuko, tačiau užversta galva aukštyn, žiūrint i meškerių viršūnėles, jaučiau, kad ir sprandui tokia procedūra nepatinka.
Tačiau žvejojant teko iškesti didesnį sunkumą, tai atsakinėjimai į poilsiautojų, vaikščiojančių pakrante klausimai ir pamokymai.Ir ko tik neprisiklausėm, ir kaip čia uotus vieni traukė, ir kaip lašišas smaugė ir kaip.......o kur dar laimikų palyginimas su tais, kuriuos klausinėtojai sugavo Airijoje, Norvegijoje.....
Nutarėm su eLPi, kad tokiu atveju geriausia turėti marškinėlius arba liemenes, kur ant nugaros būtų surašyta informacija klausinėjantiems jumoro tema.
Gryždami stabtelnam prie Juodkrantės didžiosios prieplaukos, o ten :shock: baltos žuvies (kuojos) kimšimas i krepšius pilna ta žodžio prasme.Vieno žvejojusio, prisikimšusio du maximos krepšius ir jau bebaigiančio kibirą, eLPi užklausė, a kur tu tiek dėsi, negi pardavinėt eisi, atsakymas buvo piktokas, yra kas jas mėgsta.Buvo ir visai tinginių, kurie net nesivargino žvejoti.Užmesdavo sietelius, skirtus gaudyti mailiukui, po kiek laiko ištraukdavo su juose spurdančiomis kuojomis, kurios mano manymu nebent žvejybai gyva žuvele būtų tikę, bet jos keliavo į krepšius.
Žinoma, buvo ir jaunimo, kurie linksmai pramogavo, sugautas žuveles mesdami per petį atgal, buvo ir rimtesnių žvejų, kurie ant kukurūzo mesdami toliau sugaudavo visai padorias kuojas, tačiau didenė dauguma suvažiavo tam, kad prisiluptų kibirus sprindžio dydžio kuojų.
Jau kelte kilo mintis, kad po poros dienų, būtų visai ne pro šaly pratęsti mūsų pirmosios žvejybos šiais metais nuo juros kranto, antrają dalį.
Taigi antra dalis bus
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 82
  • VDS, VPS serveriai
  • Bronzinė žuvis
  • Žvejybos reikmenų parduotuvė